Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος
Σχετικά με το θάνατο του παιδιού, πέρα από αυτοκτονία υπάρχει και απίστευτη αμέλεια! Σε ένα κόσμο όπου ο στ@@@@μος και η οποιαδήποτε αποφυγή ευθύνης είναι μάλλον η επιβίωση σου, δυστυχώς κάποιοι θα την πληρώσουν γερά, όπως κρίμα έγινε με το παλικάρι! Και μην πιστεύετε πάντα την αιτία που βγαίνει έξω στα media! Αλλίως θα πιστεύαμε και τις βλακείες που μας λέγανε για τον Κωστάκο όπως επίσης και ότι και με τα Ίμια ο στόλος ήταν ετοιμοπόλεμος και έτοιμος να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα ενώ οι μόνιμοι του στρατού ήταν με απίστευτο ηθικό και δεν τους ντάντευαν οι θητεία πεζικάριοι!
Εγώ πραγματικά δεν ξέρω να σας πω για το αν θα πας πριν από τις σπουδές ή όχι
Αν πας πριν από τις σπουδές
1)είσαι μικρός και γενικά δεν σε απασχολεί τόσο πολύ γιατί δεν κόβεσαι σε μια φάση που θες να απεξαρτητοποιηθείς οικονομικά
2)Είσαι μικρός και τις ατασθαλίες δεν τις πολυβλέπεις άσε που δεν έχεις μέτρο σύγκρισεις με ιδιωτικο επαγγελματικό χώρο
3)Αληθέυει ότι που μετά μυαλό για διάβασμα άσε που είσαι από τους πιο μεγάλους μέσα
4)Διάβασμα εν θητεία δύσκολο , το ξαναείπα!
Αν πας μετά τις σπουδές
1)Δεν έχει μολυνθεί ο χαρακτήρας σου
2)Ίσως και να έχει μειωθεί η θητεία αλλά παίζει και να αυξηθεί!
3)Δεν τα έχεις κάνει ότι να είναι με την σχολή και με τα Ν+ κάτι της κάθε μιας
4)Δεν είσαι 2 χρόνια μεγαλύτερος
5)Δυστυχώς και το πιο σημαντικό είσαι ψυχολογικά έτοιμος για δουλειά και σου βάζει σε αναμονή την ζωή μια χαζομάρα
6)Επειδή είσαι μεγάλος και έχεις δει και κάποια πράγματα αντιλαμβάνεσαι και γιατί είναι χαζομάρα
7)Ζητάς στα 27 σου λεφτά από τους γονείς σου!!!! Αίσχος
Προσωπική μου γνώμη!Πτυχίο όπου να είναι,μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στο εξωτερικό και καπάκι δουλειά εκεί με φράγκα που στην Ελλάδα δεν θα δεις ποτέ και επιστροφή αν επιμένει κανείς στο λάθος μετά τα 35 νομίζω και πληρωμή ενός προστίμου γελοίου ποσού και ποτέ φαντάρος! ότι κάνουν οι πολιτικοί μας όπως ο Υπουργός Αμύνης!
midnight_talker
Νεοφερμένος
Εγώ προσωπικά θα το κάνω πριν. Θα μπω τώρα το Νοέμβριο. Μου είπαν ότι εμάς του 89 θα μας καλέσουν από Νοέμβρη και μετά οπότε θα κάνω μια αίτηση πρόωρης στράτευσης για να είμαι σίγουρος.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να γίνετε πριν τις σπουδές για τους εξής λόγους:
Καταρχίν για να μπορείς να βρεις μιά δουλειά της προκοπής όσο θα σπουδάζεις, καθώς μέχρι τώρα περίμενα πως και πως να κλείσω τα 18 και τώρα οι π*******ς μου βρήκαν νέα δικαιολογία...στρατός.
Επίσης πιστεύω ότι όταν μπεις στο λούκι των σπουδών, με την προυπόθεση πάντα να σου αρέσει αυτό που κάνεις, παίρνεις μία "φόρα" και το θεωρώ τουλάχιστον λαλακία να έρθει μετά ένα κωλόχαρτο και να σου κόψει τα πόδια λέγοντάς σου ότι πρέπει να υπηρετήσεις τη μαμά πατρίδα. Οπότε πας πριν και μετά είναι αυτό που λένε...και τώρα ποιός σε πιάνει!
Τέλος, αντίθετα με το μότο του κλασσικού νεοέλληνα, "Μην κάνεις σήμερα, ότι μπορείς να κάνεις αύριο", το δικό μου είναι το αντίθετο.
Θέλω να ακούσω απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα, αν και είμαι κάθετος από τα 14 μου.
Σημείωση: Για τη στρατιωτική θητεία γενικά, υπάρχει το θέμα Στρατιωτική θητεία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Η λογική "θα χάσεις την επαφή με το διάβασμα" κτλ δεν έχει καμία βάση μιας και το διάβασμα/μάθημα στο πανεπιστήμιο δεν έχει καμία σχέση με το διάβασμα στο σχολείο. Το οτι θα ξεχάσεις αυτά που έμαθες στις σπουδές σου όταν πας στρατό είναι πολύ πιο βάσιμο, δε θα θυμάσαι και πολλά όταν πας να δουλέψεις.
Ο μόνος λόγος να πας μετά τις σπουδές στρατό είναι οτι λογικά θα είσαι βαθμοφόρος μετά τη βασική εκπαίδευση και ίσως να σου δώσουν κάποια δουλειά γραφείου επειδή έχεις πτυχίο πανεπιστημίου.
Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, το ιδανικό θα ήταν καθόλου στρατός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AnastaZia
Νεοφερμένος
να ξεμπερδευεις κ με αυτο...
Antigoni_18
Νεοφερμένος
xasma
Νεοφερμένος
ποτε..... θα ηταν μια ιδανικη απαντηση αλλα το @@ κρατικο συστημα μας υποχρεώνει να αποφασισουμε
ετσι στην φαση που ειμαι τωρα θα ελεγα μετα για ενα και μοναδικο λογο γτ πολυ απλα σε 7 χρονια απο τωρα μπορει να μην υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση!
Τωρα αν δεν πραγματοποιηθεί αυτο το ονειρο πολυ απλα θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να μην παω στρατο!
αυτα απο εμενα.....:thanks:
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
who
Πολύ δραστήριο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
lazmoisiades
Νεοφερμένος
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
miv το τυπικο απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα αλλα επειδη κ στο στρατο το τυπικο θα τους απασχολησει ισως να χεις δικιο
Super_Marios
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_st8
Νεοφερμένος
chris_90
Διάσημο μέλος
Υπαρχει η αναβολη λογω σπουδων, που ειναι για 10 χρονια μετα το περιοδευον. Τουλαχιστον τοσα πηρα εγω που "σπουδαζω" (εστω και στα χαρτια ) σε ΑΕΙ. Απο 'κει και περα μπορεις να πας φανταρος οποτε θες μεσα σ' αυτα τα 10 χρονια, να "κοψεις" την αναβολη που λενε...προσωπικα,για τον αδερφο μου θα προτιμουσα να παει και πριν και μετα.....9 μηνο και στην αθηνα θα υπηρετησει ουτως η αλλως...ας το κανει διπλο μπας και γινει ανθρωπος..(ρε παιδια γινεται πριν βγαλεις τη σχολη να πας στρατο?πρωτη φορα το ακουω αυτο που λετε..)οχι γιατι αν γινεται να ξερω να μη περιμενω 8 χρονια..(που προβλεπεται οτι θα τη τελειωσει τη σχολη)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.