giapo
Νεοφερμένος
Εδώ και κάποιο καιρό βρίσκομαι σε δίλλημα για το ποια σχολή να επιλέξω. Έχω καταλήξει πως θέλω πολυτεχνείο(ΑΠΘ) και βρίσκομαι ανάμεσα στη σχολή των Ηλεκτρολόγων και των Πολιτικών Μηχανικών.Αν και μου αρέσουν και οι δύο σχολές η αλήθεια είναι πως θα μου άρεσε πιο πολύ να ασχοληθώ με κατασκευές αλλά ακούω συχνά πως το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού είναι κορεσμένο. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας!...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Γεια σας παιδιά!
Εδώ και κάποιο καιρό βρίσκομαι σε δίλλημα για το ποια σχολή να επιλέξω. Έχω καταλήξει πως θέλω πολυτεχνείο(ΑΠΘ) και βρίσκομαι ανάμεσα στη σχολή των Ηλεκτρολόγων και των Πολιτικών Μηχανικών.Αν και μου αρέσουν και οι δύο σχολές η αλήθεια είναι πως θα μου άρεσε πιο πολύ να ασχοληθώ με κατασκευές αλλά ακούω συχνά πως το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού είναι κορεσμένο. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας!...
Κι οι 2 σχολές είναι πολύ δύσκολες. Έχουν όμως τελείως διαφορετικό αντικείμενο. Διάλεξε αυτό που πιστεύεις ότι σ' αρέσει περισσότερο. Κατέβασε οδηγούς σπουδών των σχολών αυτών στις πόλεις που σε ενδιαφέρουν από το internet και μελέτησέ τους. Σαν Πολιτικός Μηχανικός (ΑΠΘ τελείωσα) πρέπει να σου πω ότι το τμήμα είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ δύσκολο και έχει ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ προβλήματα. Από φίλους στους ΗΜΜΥ ΑΠΘ μπορώ να πω ό,τι κι εκείνοι κάπως έτσι είναι. Για το ΕΜΠ, οι Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν 63 μαθήματα (από φέτος για πρώτη φορά-παλαιότερα 65) ενώ οι ΗΜΜΥ 59 (κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο τμήμα ΗΜΜΥ στην Ελλάδα). Για το ΑΠΘ οι Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν 64 μαθήματα (από φέτος για πρώτη φορά-παλαιότερα είχαν 65) και οι ΗΜΜΥ 61 μαθήματα. Για το ΔΠΘ οι Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν 64 μαθήματα και οι ΗΜΜΥ 63.
Όσο για τους πολιτικούς μηχανικούς το επάγγελμα είναι κορεσμένο. Αλλά και οι ΗΜΜΥ δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση κι αυτό γιατί τα τμήματα ΗΜΜΥ παίρνουν περισσότερους υποψηφίους από ότι τα τμήματα πολιτικών μηχανικών. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 τμήματα πολιτικών μηχανικών και 3 τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Εκτός όμως από αυτά τα 3 ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών υπάρχουν αρκετά παρεμφερή, όπως:
1) Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων στο Βόλο που από τον επόμενο χρόνο μετονομάζεται σε τμήμα "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών"
2) Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών που από του χρόνου μετονομάζεται σε τμήμα "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών"
3) Μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων στη Σάμο
4) Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη
Ίσως να υπάρχουν και άλλα που μου ξεφεύγουν. Οπότε καταλαβαίνεις ότι η ανεργία αυξάνεται σημαντικά.
Σε πιο ευνοϊκή θέση είναι οι μηχανολόγοι γιατί αν και υπάρχουν 5 τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Ελλάδα, κάθε ένα από αυτά παίρνει λίγους υποψήφιους. Κάθε τμήμα μηχανολόγων παίρνει 90-110 υποψήφιους.
Σκέψου τι σ' αρέσει και αποφάσισε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
napstor
Δραστήριο μέλος
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Προσωπικά προτιμώ το αντικείμενο των πολιτικών μηχανικών, παρ όλο που ο κλάδος είναι πολυ-πολυ-πολυ κορεσμένος δυστυχώς (και ποιος δεν είναι όμως στην Ελλάδα?)
Απο κει και πέρα εξαρτάται τι σου αρέσει εσένα.
Catherine3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάτι που φάνηκε και από τις περσινές βάσεις που οι πολιτικοί πέρασαν τους ΗΜΜΥ σε όλη τα πολυτεχνεία της Ελλάδας!!
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Περσι στο ΕΜΠ οι ΗΜΜΥ ειχαν βαση 19089 και 240 εισακτεους και οι πολιτικοι 19090 και 130 εισακτεους. Ποια σχολη εχει μεγαλυτερη ζητηση;
sosat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι πολιτικοι μηχανικοι εχουν λιγοτερους εισακτεους σε σχεση με τους ΗΜΜΥ.
Περσι στο ΕΜΠ οι ΗΜΜΥ ειχαν βαση 19089 και 240 εισακτεους και οι πολιτικοι 19090 και 130 εισακτεους. Ποια σχολη εχει μεγαλυτερη ζητηση;
Σωστη παρατηρηση ...
djimmakos
Διάσημο μέλος
:iagree:
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό ακριβώς θα έλεγα! :no1:Οι πολιτικοι μηχανικοι εχουν λιγοτερους εισακτεους σε σχεση με τους ΗΜΜΥ.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Με ποιον ηλεκτρολόγο θα παίξω ξύλο;
(βάλτε υπόκρουση roky)
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαχα.. έχω ένα ξάδερφο στο ΑΠΘ και έναν φίλο.. Σε βλεπω αποφασισμενο γιαυτο θα τους φέρω και τους δύο!Round 1
Με ποιον ηλεκτρολόγο θα παίξω ξύλο;
(βάλτε υπόκρουση roky)
Πάντως τώρα με τα φωτοβολταικά οι ηλεκτρολόγοι θα πάρουν τα πάνω τους μου είπαν. Άκουσες τίποτα σχετικό;
Civilara
Περιβόητο μέλος
Πάντως τώρα με τα φωτοβολταικά οι ηλεκτρολόγοι θα πάρουν τα πάνω τους μου είπαν. Άκουσες τίποτα σχετικό;
Είναι μία νέα τεχνολογία για την ενεργειακή αυτονομία ενός σπιτιού μακρυά από ΔΕΗ και τέτοιες μ******ς μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Είχα ακούσει για τα φωτοβολταϊκά στια "Αποδείξεις" του Ευαγγελλάτου λίγα πράγματα αλλά θα αργίσουν να εφαρμοστούν ευρέως στην Ελλάδα λόγω του υψηλού τους κόστους. Σε καμιά 10-15αριά χρόνια πιθανόν αν κατακλύσουν την αγορά καθώς θα έχει πέσει αρκετά το αρχικό τους κόστος.
Aimilios-21-
Νεοφερμένος
Υ.Γ Συγγνώμη για τυχόν λάθη,δυσνόητα σημεία αλλά δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου.
Civilara
Περιβόητο μέλος
jbasm
Νεοφερμένος
εχω συγκεντρωσει 19085 αλλα εχω ακουσει για κατι τρελες αυξησεις και εχω αγχωθει...
Civilara
Περιβόητο μέλος
Και ενδιαφερομαι για τα αντιστοιχα τμηματα..
εχω συγκεντρωσει 19085 αλλα εχω ακουσει για κατι τρελες αυξησεις και εχω αγχωθει...
ΗΜΜΥ και ΠΜ ΔΠΘ πιάνεις 100%. ΗΜΜΥ και ΠΜ ΑΠΘ είσαι κατά 99% και 95% αντίστοιχα μέσα. Μην ανησυχείς. Έχεις περιθώριο ασφαλείας.
Catherine3
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΗΜΜΥ και ΠΜ ΔΠΘ πιάνεις 100%. ΗΜΜΥ και ΠΜ ΑΠΘ είσαι κατά 99% και 95% αντίστοιχα μέσα. Μην ανησυχείς. Έχεις περιθώριο ασφαλείας.
civilara δηλαδη ποσο πιστευεις οτι θα παει περιπου το τμημα των πολιτικων μηχανικων απθ????
pauline
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.