aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος
1)αιτιολογειτε την απαντηση σας
2)να χρησιμοποιήσετε την επιχειρηματολογια σας
3)να μην χρησιμοποιείτε δικαιολογιες οτι ειμαι θετικος και θεωριτικος.
ελπιζω να υπαρχει πολυφωνια και διχονοια των γνωμεων και να μην γυρισει η ζυγαρια μονο προς μια πλευρα
Υποστηριζετε την γμωμη σας!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Ένας που έχει πρακτικό μυαλό βρίσκει εύκολα τα μαθηματικά, ένας που έχει κλίση προς την έρευνα του γραπτού λόγου βρίσκει εύκολα τα αρχαία.
Τέλος πάντως, επιχειρώντας μια ανούσια σύγκριση, τα μαθηματικά είναι πιο δύσκολα, δεν απαιτείται μόνο διάβασμα αλλά και ειδικές ικανότητες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος
παντως πιστεύω πως το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό, όπως και να το δούμε, για το γυμνάσιο τουλάχιστον που ξέρω.Για μένα είναι τα μαθηματικά δύσκολα/τέλεια/γουαου, για σένα τα αρχαία, αντίστοιχα.
djimmakos
Διάσημο μέλος
*το βλέπω το οφφ να γεμίζει*
παντως πιστεύω πως το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό, όπως και να το δούμε, για το γυμνάσιο τουλάχιστον που ξέρω.Για μένα είναι τα μαθηματικά δύσκολα/τέλεια/γουαου, για σένα τα αρχαία, αντίστοιχα.
Eίπα εγώ ότι μου φαίνονται δύσκολα/τέλεια/γουαου τα αρχαία;
Απαπα, δε λέγονται αυτά τα πράγματα.
Mαθηματικά ftw
dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mαθηματικά ftw
όχι για σενα σενα, γενικά speaking
papas
Διάσημο μέλος
Mαθηματικά ftw
Περσι αλλα ελεγες Djimmakos .Να παραθεσω posts?
Παντως,τα μαθηματικα πραγματι θελουν καθαρο μυαλο,γιατι πρεπει να μαθεις 100 νεα πραγματα,τα οποια συνδιαζονται μεταξυ τους.Επισης,τα μαθηματικα ειναι ενα παιχνιδι εννοιων.
aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
2) Τα μαθηματικά δεν απαιτούν ''ικανότητες που λίγοι έχουν'' μην ακούω παραμύθια, και μην ακούν τα μικρά κυρίως παραμύθια.
3) Ο τρίτος όρος του θέματος είναι κάπως άκυρος μιας και δε γίνεται να μην επηρεαστεί κανείς από τις επιλογές του.
4) Δε βρίσκω τη χρησιμότητα του θέματος. Ίσα ίσα, ελπίζω να μην καταλήξει πάλι σε διαμάχη μεταξύ των ''δύο πλευρών'', πράγμα που δυστυχώς νομίζω πως ούτως ή άλλως θα γίνει.
5) Η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει και σε θέματα όπως αυτό. Ας μείνει όμως αφού υπάρχει και δημοσκόπηση (άσχετα αν δεν καταλαβαίνω τη δεύτερη επιλογή :xixi.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
.Τα μαθηματικά δεν απαιτούν ''ικανότητες που λίγοι έχουν'' μην ακούω παραμύθια, και μην ακούν τα μικρά κυρίως παραμύθια.
Δεν είναι απλά τα μαθηματικά, το ξέρεις όσο το ξέρω και εγώ πιστεύω.
Ίσως η χρήση της φράσης "λίγοι έχουν" να μην ήταν εύστοχη, τα μαθηματικά πάντως δεν είναι για όλους.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Δεν είναι απλά τα μαθηματικά, το ξέρεις όσο το ξέρω και εγώ πιστεύω.
Ίσως η χρήση της φράσης "λίγοι έχουν" να μην ήταν εύστοχη, τα μαθηματικά πάντως δεν είναι για όλους.
Αυτό ακριβώς εννοούσα. Πως οι φράσεις ''λίγοι έχουν τις ικανότητες που απαιτούν τα μαθηματικά'' και ''τα μαθηματικά δεν είναι για όλους'' ταυτίζονται και είναι παραμύθια για να τρώνε τα παιδάκια του δημοτικού το φαγητό τους. Με αυτήν την νοοτροπία όμως πάνε πολλοί στο Γυμνάσιο και έπειτα στο Λύκειο και ύστερα απορούμε γιατί τόσος κόσμος τα μισεί. Τα μαθηματικά είναι για όλους. Όλοι μπορούν να ασχοληθούν, αρκεί να το θέλουν. Δεν απαιτούν καμία ειδική και θεία ικανότητα που μόνο οι περιούσιοι έχουν. Το μόνο που απαιτούν είναι ενδιαφέρον και δουλειά. Αυτά με έμαθαν εμένα οι μαθηματικοί μου.
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
napstor
Δραστήριο μέλος
σωστα.οποιος προσπαθησει και θελει πολυ κατι μπορει να το καταφερει.αν βεβαια βαλει στο μυαλο του απο μικρος οτι τα μαθηματικα ειναι για πολυ εξυπνους τοτε δεν θα τα διαβασει ποτε γιατι θα πιστευει οτι δεν θα τα καταφερει.Αυτό ακριβώς εννοούσα. Πως οι φράσεις ''λίγοι έχουν τις ικανότητες που απαιτούν τα μαθηματικά'' και ''τα μαθηματικά δεν είναι για όλους'' ταυτίζονται και είναι παραμύθια για να τρώνε τα παιδάκια του δημοτικού το φαγητό τους. Με αυτήν την νοοτροπία όμως πάνε πολλοί στο Γυμνάσιο και έπειτα στο Λύκειο και ύστερα απορούμε γιατί τόσος κόσμος τα μισεί. Τα μαθηματικά είναι για όλους. Όλοι μπορούν να ασχοληθούν, αρκεί να το θέλουν. Δεν απαιτούν καμία ειδική και θεία ικανότητα που μόνο οι περιούσιοι έχουν. Το μόνο που απαιτούν είναι ενδιαφέρον και δουλειά. Αυτά με έμαθαν εμένα οι μαθηματικοί μου.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Αν πάρεις 50 παιδιά απ' όλο τον κόσμο και τα βάλεις να γράψουν ένα τεστ μαθηματικών, δε θα γράψουν όλοι άριστα. Έτσι δεν είναι; Κάποια παιδιά, στη διάρκεια της σχολικής τους πορείας, αναπτύσσουν άλλες ικανότητες και όχι την καθαρότητα του μυαλού που χρειάζονται τα μαθηματικά. Δεν είπα ότι κάποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μαθηματικά, είπα ότι τα μαθηματικά, σαν μάθημα, δεν ταιριάζουν σε όλους.
Αν ήταν έτσι, γιατί να μη γινόμασταν όλοι σαν τον Picasso ή σαν τον Μπετόβεν;
Δεν είμαστε robot, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Κάπου είμαστε δυνατοί, κάπου αδύναμοι
chris_90
Διάσημο μέλος
Φετος καταλαβα οτι (στο σχολειο τουλαχιστον) δεν χρειαζεσαι το φοβερο και τρομερο μυαλο. Επιμελεια και ορεξη χρειαζεσαι απλα.
napstor
Δραστήριο μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί έχουμε ιδέες οι οποίες κατά, κάποιον τρόπο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (όλοι μας εννοώ, δε μιλάω συγκεκριμένα).
Αν πάρεις 50 παιδιά απ' όλο τον κόσμο και τα βάλεις να γράψουν ένα τεστ μαθηματικών, δε θα γράψουν όλοι άριστα. Έτσι δεν είναι; Κάποια παιδιά, στη διάρκεια της σχολικής τους πορείας, αναπτύσσουν άλλες ικανότητες και όχι την καθαρότητα του μυαλού που χρειάζονται τα μαθηματικά. Δεν είπα ότι κάποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μαθηματικά, είπα ότι τα μαθηματικά, σαν μάθημα, δεν ταιριάζουν σε όλους.
Αν ήταν έτσι, γιατί να μη γινόμασταν όλοι σαν τον Picasso ή σαν τον Μπετόβεν;
Δεν είμαστε robot, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Κάπου είμαστε δυνατοί, κάπου αδύναμοι
Μη μου μιλάς για ιδιοφυίες. Αυτές είναι ξεχωριστές περιπτώσεις και θα μεταφέρουν στη συζήτηση σε επίπεδο στο οποίο, εγώ τουλάχιστον, δε θα μπορώ να ανταπεξέλθω.
Δεν ξέρω πως ακριβώς καταλαβαίνεις αυτά που λες, πάντως εμένα προσωπικά ο διαχωρισμός που έγινε στο πρώτο σου μήνυμα σε ανθρώπους που έχουν τις ''ικανότητες'' των μαθηματικών και σε ανθρώπους που δεν τις έχουν, δεν μου άρεσε και δεν πρόκειται ποτέ να μου αρέσει. Και θα διαφωνήσω έντονα, όσο περνά από το χέρι μου, σε αυτούς που προσπαθούν, ή όχι, να συμβιβάσουν ανθρώπους.
Μου μίλησες ύστερα για μία τάξη παιδιών που θα γράψει ένα μαθηματικό τεστ δηλαδή για ένα ανομοιογενές σύνολο ανθρώπων που ο καθένας τους έχει αναπτύξει τις δεξιότητες της αρεσκείας του. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υστερούνται άλλων δεξιοτήτων οι οποίες έμειναν υπανάπτυκτες λόγω δικής τους, καθαρά, προτίμησης. Το είπες κι εσύ λίγο πολύ στο μήνυμά σου. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό που είπες και στα προηγούμενα μηνύματα. :iagree:
aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άσχετα αν δεν καταλαβαίνω τη δεύτερη επιλογή :xixi:.
αρχες αλγεβρας και γεωμετριας α γυμνασιου ειναι τα μαθηματικα αγυμνσιου απλα επειδη ειναι τα βασικα μαθηματικα τα προκαταρτικα και γιατι με αυτα θα πορευθομε στις αλλες χρονιες .Τέλος αναφερεται στα ,μαθηματικα
Παντως γνωμες δεν πολυ ακουω μονο διαφωνεις μεχρι στιγμης
N@D!@
Νεοφερμένος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 57 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giorgos5002
- Corfu kitty
- Jim_05
- Magissoni
- Startx0
- elenitren
- iiTzArismaltor_
- artoula
- Lider
- SlimShady
- Alexandra Chatzin
- jYanniss
- Arvacon
- Kitana
- tsiobieman
- Lia 2006
- margik
- spring day
- Meow
- GeorgePap2003
- Nikoletaant
- Giii
- ggl
- Than003
- Unboxholics
- Scandal
- Maynard
- vasilis123321
- Mammy Nun
- eukleidhs1821
- Steliosgkougkou
- Kostakis45
- Pharmacist01
- Appolon
- Fanimaid123
- Dimitris9
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.