panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος
αχ το ξερω πολυ καλα θα ηθελα ομως να μαθω εστω να συννενοουμαι ! και τα δανικα ομως δεν πανε πισω (πλακα θα ειχε να στηναμε ενα challenge τωρα).
τα ισλανδικα ακουγονται σαν παραμυθι!
τωρα που ξανασκεφτομαι, και τα κορεατικα ωραια ειναι
Καλό κουράγιο με τα φινλανδικά!!!
Όσο για τα δανέζικα, προς το παρόν μόνο για challenge δεν είμαι,αφού είμαι πνιγμένος λόγω σχολείου,γερμανικών και για το καλοκαίρι έχω προγραμματίσει ισπανικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ougka pougka
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ήθελα να ξεκινήσω νορβηγικά αλλά δεν έβρισκα προφέσσορα οπότε μπήκα στα σουηδικά. Πρώτος στόχος λοιπόν να τελειώσω αυτά. Για κάποιον άγνωστο λόγο με ψήνει πολύ η Ισλανδία και τα Ισλανδικά, θα ήθελα να μάθαινα κάποια στιγμή, αλλά δεν εξυπηρετούν κάποιον πρακτικό σκοπό, οπότε το βλέπω χλωμό. Εσπεράντο ίσως αν αρχίσουν να διαδίδονται περισσότερο.
Καλή τύχη.
η εσπεραντο ειναι πολυ ευκολη. ειδικα αν ασχολεισαι πολυ, το λεξιλογιο ειναι το μονο θεμα (που και αυτο δεν το λες δυσκολο).
kiitos
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής
ougka pougka
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλό κουράγιο με τα φινλανδικά!!!
Όσο για τα δανέζικα, προς το παρόν μόνο για challenge δεν είμαι,αφού είμαι πνιγμένος λόγω σχολείου,γερμανικών και για το καλοκαίρι έχω προγραμματίσει ισπανικά.
απ' το στομα σου και στου θεου τ' αφτι
καλη επιτυχια και σε σενα με τα ισπανικα!
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος
απ' το στομα σου και στου θεου τ' αφτι
καλη επιτυχια και σε σενα με τα ισπανικα!
Ευχαριστώ πολύ!Και σε σένα με τα φινλανδικά.
ougka pougka
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εσπεράντο; Για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να μάθει μια τεχνητή γλώσσα;
πρωτ'απ'ολα, και μονο το γεγονος πως μια γλωσσα δημιουργηθηκε απο καποιον ανθρωπο, ο οποιος καθισε να σκεφτει τοσο λεξιλογιο και να δομησει ολοκληρη γραμματικη μονος του (χωρις την βοηθεια της φυσικης εξελιξης, πανω στην οποια βασιστηκαν οι υπολοιπες γλωσσες για να γινουν αυτο που ειναι σημερα) απο το μηδεν, την κανει στα ματια μου τουλαχιστον ενδιαφερουσα. επιπλεον, μια γλωσσα δεν την μαθαινουμε μονο επειδη θα μας φανει χρησιμη στην επικοινωνια μας με αλλους ανθρωπους. μαθαινοντας μια νεα γλωσσα, μαθαινουμε να μελεταμε συστηματικα, διευρυνουμε τις γνωσεις μας, και το πιο σημαντικο, αποκταμε εναν εναλλακτικο τροπο σκεψης. αν μαλιστα αυτη η γλωσσα μας αρεσει (γιατι κακα τα ψεματα, αν δεν συμβαινει αυτο δυσκολα θα την μαθεις καλα), τοτε περναμε και ευχαριστα τον χρονο μας.
αν καποιος ενδιαφερεται για την εσπεραντο, τον ενθαρρυνω να το προσπαθησει. προκειται για μια απιστευτα ευκολη γλωσσα, που δεν θα του παιρνει πολυ απο τον χρονο του, και θα φτασει γρηγορα σε ικανοποιητικο επιπεδο. αν δεν του αρεσει η την βαρεθει, θα την αφησει. το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι η γνωση της μονο κακο δεν θα του κανει
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Strictl speaking όλες οι γλώσσες είναι τεχνητές . Anyway, τέτοιες γλώσσες δημιουργούνται για κάποιο πρακτικό σκοπό, άρα τις μαθαίνουν αυτοί που εξυπηρετούνται ή πιστεύουν σε αυτόν το σκοπό.Εσπεράντο; Για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να μάθει μια τεχνητή γλώσσα;
Libertus
Συντονιστής
Η γλώσσα αντανακλά στη σκέψη και τις ανάγκες του εκάστοτε λαού και συνεπώς δεν είναι τεχνητή.Strictl speaking όλες οι γλώσσες είναι τεχνητές . Anyway, τέτοιες γλώσσες δημιουργούνται για κάποιο πρακτικό σκοπό, άρα τις μαθαίνουν αυτοί που εξυπηρετούνται ή πιστεύουν σε αυτόν το σκοπό.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Άρα τα αγγλικά, που είναι η συνήθης 1η επιλογή, τα μαθαίνουμε για πολιτισμικούς λόγους;! Δε νομίζω. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μάθεις μια ξένη γλώσσα, τους οποίους και δε μπορείς να "βαθμολογήσεις" γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.Τη γλώσσα τη μαθαίνεις πρωτίστως, για να έρθεις πιο κοντά με έναν πολιτισμό και δευτερευόντως για τη χρησιμότητά της (ευτυχώς απέτυχε σε αυτό). Τώρα τι γνώσεις και τρόπο σκέψης αποκτάς από μια γλώσσα χωρίς κουλτούρα ένας θεός ξέρει. Ότι μπορεί να είναι ευχάριστη στην εκμάθηση, είναι λογικό και αυτός άλλωστε ήταν ο σκοπός της αλλά μέχρι εκεί.
ougka pougka
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άρα τα αγγλικά, που είναι η συνήθης 1η επιλογή, τα μαθαίνουμε για πολιτισμικούς λόγους;! Δε νομίζω. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μάθεις μια ξένη γλώσσα, τους οποίους και δε μπορείς να "βαθμολογήσεις" γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.
Με καλυψες.
Libertus
Συντονιστής
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Με έλκουν πολύ οι βόρειες χώρες οπότε θα ήθελα να μάθω σουηδικά ή ισλανδικά
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Guest 001921
Επισκέπτης
Από Σεπτέμβρη καλά να είμαι,λεφτα να εχω,θα ξεκινήσω σουηδικά.Έχω μάθει λίγες εκφράσεις/λέξεις από ίντερνετ και μου άρεσαν τόσο πολύ,οπότε δε θα διστασω να αφιερώσω χρόνο γι'αυτή.Οπως ειπε η methexys,μαθαινεις μια γλώσσα για τη κουλτούρα και τη χρησιμότητά της.Καί με ελκύει ιδιαίτερα η κουλτούρα των σκανδιναβικων χωρων
Είχα διαβάσει και ακούσει γενικά ότι γι' αυτούς που θέλουν να μαθουν τις σκανδιναβικές γλώσσες καλό είναι να ξεκινούν από τα Νορβηγικά, καθώς είναι γέφυρα μεταξύ των Δανικών και των Σουηδικών. Έχει γραμματική και γραφή από την δανικη και λεξιλόγιο και προφορά από την σουηδική...
Libertus
Συντονιστής
Meow
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
soloikos
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Just1n
Νεοφερμένος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Alex_t
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 93 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Billprs
- MarcoReus
- spring day
- Maria_Xagorari
- Fanimaid123
- Magigi
- Meow
- buffon85
- stergios191919
- Gus Roger10
- Johnman97
- Μανοςπετρ
- ggl
- Slytherin
- Memetchi
- giannhs2001
- jims
- stefan
- SlimShady
- Georgekk
- tsiobieman
- Joo
- Alexecon1991
- Scandal
- paulkin94
- thecrazycretan
- calliope
- nicole1982
- TonyMontanaEse
- Jocaste
- Panagiotis849
- Alexandros36k
- harry akritas
- No name
- Lia 2006
- Mhtrogoal
- KingOfPop
- charmander
- Scott
- Dimitris9
- AngieN
- Tommy_civil
- Giii
- alextheo
- fmarulezkd
- johnietraf
- StudyFreak04
- Lab13
- Fanimaid
- igeorgeoikonomo
- lenaki001
- Unseen skygge
- Alma Libre
- Άνιελ
- Viedo
- KateRdJ
- blanc
- uni77
- lnesb
- Άρτεμις Α.
- jimis2001
- Neos167
- Evaki_555
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.