Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
EleNouzZz
Νεοφερμένος
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
επιλέγει κανείς κάτι στο οποίο έχει ενδεχομένως μια κλίση αλλά δεν τον εμπνέει πως να το πω, η κάτι στο οποίο δεν είναι και ο καλυτερος όμως του αρέσει πραγματικά?και σας ρωτώ γιατί οι γόνείς μου έχουν βαλθεί με το "ζόρι" να με πάνε θεωρητική....κι αυτό γιατί τα θεωρητικά μαθήματα ήταν ανέκαθεν αυτά που είχα υψηλους βαθμούς....φέτος που στα θετικά τα πάω εξίσου καλά εως καλύτερα, κι εχω δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, θεωρούν πως αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο, που συμβαίνει μονάψα εξαιτίας κάποιων καλών καθηγητών που μου έτυχαν...
σας παρακαλώ πείτε μ τη γνώμη σας...έχω μπερδευτεί με την έννοια του ότι η επιλογή μου καθορίζει και τον τρόπο ζωής μου μετεπειτα...κι όμως...το δικό μου ¨"όνειρο" να το πω ήταν να σπουδάσω φυσική στο καποδιστριακό και να έκανα μεταπτυχιακό κάπου έξω...στην ελλάδα παρόλα αυτά δεν υπάρχουν επιδοτήσεις γ έρευνα κι έτσι κάποιος που θαποφασίσει να μείνει εδω είναι "εγλωβισμενος¨" ανάμεσα σε 2 επιλογές....διδασκαλία, και Δημόκριτο που αποτι ακουω παει απτο κακο στο χειροτερο(no funds ....)απο την άλλη σκέφτομαι...Ρε Ναυσικά, τι βλακείες λες?πιστεύεις ότι ΕΣΥ μπορείς να τα καταφέρεις στη Φυσική, με την οποία ουσιαστικά φέτος εμβαθύνεις...και ρε Ναυσικά θεωρείς ότι αυτό που θες να σπουδάσεις είναι τόσο εύκολο με τις κινήσεις και τους νόμους του Νεύτωνα που κάνουμε τώρα?
τι να πω, βοηθήστε με.....
Marizzaki62
Νεοφερμένος
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η επιλογή κυρίως κατεύθυνσης είναι κάτι που με απασχολεί πάρα πολυ΄καιρό....έχω μιλήσει σε αρκετούς γ το δίλημμά μου αυτό και ο καθένας έδινε και μια συμβουλή...όμως, θα ήθελ να θέσω το ερωτημά μου σε εσάς, εδω...
επιλέγει κανείς κάτι στο οποίο έχει ενδεχομένως μια κλίση αλλά δεν τον εμπνέει πως να το πω, η κάτι στο οποίο δεν είναι και ο καλυτερος όμως του αρέσει πραγματικά?και σας ρωτώ γιατί οι γόνείς μου έχουν βαλθεί με το "ζόρι" να με πάνε θεωρητική....κι αυτό γιατί τα θεωρητικά μαθήματα ήταν ανέκαθεν αυτά που είχα υψηλους βαθμούς....φέτος που στα θετικά τα πάω εξίσου καλά εως καλύτερα, κι εχω δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, θεωρούν πως αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο, που συμβαίνει μονάψα εξαιτίας κάποιων καλών καθηγητών που μου έτυχαν...
σας παρακαλώ πείτε μ τη γνώμη σας...έχω μπερδευτεί με την έννοια του ότι η επιλογή μου καθορίζει και τον τρόπο ζωής μου μετεπειτα...κι όμως...το δικό μου ¨"όνειρο" να το πω ήταν να σπουδάσω φυσική στο καποδιστριακό και να έκανα μεταπτυχιακό κάπου έξω...στην ελλάδα παρόλα αυτά δεν υπάρχουν επιδοτήσεις γ έρευνα κι έτσι κάποιος που θαποφασίσει να μείνει εδω είναι "εγλωβισμενος¨" ανάμεσα σε 2 επιλογές....διδασκαλία, και Δημόκριτο που αποτι ακουω παει απτο κακο στο χειροτερο(no funds ....)απο την άλλη σκέφτομαι...Ρε Ναυσικά, τι βλακείες λες?πιστεύεις ότι ΕΣΥ μπορείς να τα καταφέρεις στη Φυσική, με την οποία ουσιαστικά φέτος εμβαθύνεις...και ρε Ναυσικά θεωρείς ότι αυτό που θες να σπουδάσεις είναι τόσο εύκολο με τις κινήσεις και τους νόμους του Νεύτωνα που κάνουμε τώρα?
Μήπως αυτά είναι σκέψεις των άλλων που σ εχουν κάνει να νομίζεις οτι είναι δικιές σου?
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χωρίς παρεξήγηση,πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσεις τις δικές επιθυμίες και όχι των γονέων σου.Δεν θα ασκούν αυτοί το αυριανό σου επάγγελμα,αλλά εσύ.Η επιλογή κυρίως κατεύθυνσης είναι κάτι που με απασχολεί πάρα πολυ΄καιρό....έχω μιλήσει σε αρκετούς γ το δίλημμά μου αυτό και ο καθένας έδινε και μια συμβουλή...όμως, θα ήθελ να θέσω το ερωτημά μου σε εσάς, εδω...
sofiaaa
Νεοφερμένος
ssss
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
σορρυ και δν ηθελα να πω -γιατι να αποκλεισω τη θετικη- αλλα ηθελα να πω-γιατι να αποκλεισω τη θεωρητικη-
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
sofiaaa
Νεοφερμένος
Gabon.S_t_V
Νεοφερμένος
who
Πολύ δραστήριο μέλος
Βασίκα όσον αφορά την Θεωρητική κατεύθυνση (και ας λένε ολοι που είναι εκεί ότι είναι και αυτή δύσκολη) υπάρχουν κάποια στάνταρ πράγματα που ξέρεις ότι να διαβάσεις θα γράψεις. Κενά καλύπτονται με εξωντοτικό διάβασμα ακόμα και στην Γ' κάτι που δεν γίνεται με Τεχνολογική και Θετική. Εκεί δεν καλύπτονται τα κενά από προηγούμενες τάξεις. Έχω παραδείγματα από μαθητές που σκωτόνονται στο διάβασμα φέτος και δεν μπορούν να λύσουν ούτε την πιο απλή άσκηση... Γιατί; Γιατι δεν ξέρουν να λύσουν ούτε πρωτοβάθμια εξίσωση, γιατί έλεγαν στο γυμνάσιο και στην Α' λυκείου δεν πειράζει ασ ξεκουραστούμε τώρα και διαβάζουμε στην Β' και την Γ'. Αυτό μπορείς να το κάνεις στη Θεωριτική όχι όμως και στίς Θετικοτεχνολογικές. Από εκεί θα κρίνεις σε τι θα μπορέσεις να ανταποκριθείς καλύτερα.
[οφτοπικ]Δε νομίζω ότι είναι και πολύ σωστό αυτό που λες, προσπάθεια χρειάζεται σε όλα, είτε είσαι θετική είτε είσαι θεωρητική είτε τεχνολογική[/οφτοπικ]
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
Πήγαινε θετική/τεχνολογική. Hands fuckin' down.
αν είναι θετική.....τεχνολογική την έχω αποκλείσει σχεδόν γτ από θετικά το 2ο πεδίο(θετικές επιστήμες) μενδιαφέρει πιο πολύ κι λίγο το 3ο.....
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος
'Οπως και να έχει, μόνο το ότι μας παρουσιάζεις σαν όνειρό σου το να σπουδάσεις Φυσική, ότι η ιδέα μόνο σ' ενθουσιάζει, είναι παραπάνω από επαρκής αιτία για να εστιάσεις εκεί, και να κυνηγήσεις ακριβώς αυτό, αφήνοντας τις φοβίες σου και τους γονείς σου πίσω.
Μην ξεχνάς εξάλλου, πως ό,τι πιστεύεις πως σου λείπει σε 'κλίση', μπορείς να το αναπληρώσεις με δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. :xixi:
(Α, κι αν αποφασίσεις για Φυσικό, θα σου πρότεινα Τεχνολογική, εκτός κι αν έχεις ιδιαίτερη έφεση στη Χημεία ή έχεις συνειδητά κι άλλους στόχους όπου θα χρειαστούν θετικά μαθήματα. Εάν όμως θες Φυσικό και μόνο αυτό, θα είναι ευκολότερο να εστιάσεις κυρίως σε μαθηματικά/φυσική που θα σου είναι απαραίτητα, επιλέγοντας Τεχνολογική κατεύθυνση. Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα να κάνεις ένα χρόνο Θετική και τον επόμενο Τεχνολογική, βλέποντας έτσι πόσο σ' ενδιαφέρουν τα θετικά μαθήματα και έχοντας καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης στη Β' Λυκείου, καθώς συνήθως οι 'καλοί' μαθητές και καθηγητές είναι στη Θετική.)
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
είναι αλήθεια ότι τα σχολεία γ κάποιο λόγο περιμένουν τους αριστούχους τους από θετική...
υ.γ.η βιοχημεία + ηλεκτρολογία τι λένε??πάντως δεν νομίζω να μενδιαφέρουν περισσότερο από βιολογία κατ.και χημεία κατ....έχουμε καιρό...
υ.γ.τώρα εμείς ξεκινήσαμε το σ.ε.π. να γράψουμε και το "άριστον τεστ" όπως λέει κι ο ηλίας και θα δούμε...
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 25 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.