ibi
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Αν σε ενδιαφέρει η ουσία, δεν ξέρω.
Civilara
Περιβόητο μέλος
2) Αν σε ενδιαφέρει η ουσία, ΕΜΠ
3) Αν σε ενδιαφέρει να έχεις τις περισσότερες πιθανότητες αναγνώρισης του πτυχίου σου στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό, ΕΜΠ
4) Αν σε ενδιαφέρει να δώσεις εξετάσεις σε όσο το δυνατόν λιγότερα μαθήματα, ΕΜΠ
5) Αν σε ενδιαφέρει μεταπτυχιακό στο εσωτερικό, μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ
ibi
Νεοφερμένος
napstor
Δραστήριο μέλος
στο ΕΜΠ μην περιμενεις να τελειωσεις τη σχολη πριν τα 6 χρονια
εχουν καταληψεις,αναρχικους,πολλες κομματικες και φοιτητικες παραταξεις ωποτε μην περιμενεις να συγκεντρωθεις στις σπουσες σου
Civilara
Περιβόητο μέλος
-----------------------------------------
εγω λεω ΑΠΘ οτι ειναι το καλυτερο μιας και εκει θελω να περασω.αρα ειναι λογικο να το υποστηριζω
στο ΕΜΠ μην περιμενεις να τελειωσεις τη σχολη πριν τα 6 χρονια
εχουν καταληψεις,αναρχικους,πολλες κομματικες και φοιτητικες παραταξεις ωποτε μην περιμενεις να συγκεντρωθεις στις σπουσες σου
Σωστό αυτό που λες napstor. Αλλά ΗΜΜΥ ΑΠΘ είναι δυσκολότερη από ΕΜΠ+έχουν 2 περισσότερα μαθήματα. Ξέρω που σε λέω.
napstor
Δραστήριο μέλος
το ξερω αλλα δεν εχω προβλημα.μ'αρεσουν τα δυσκολαΌχι, καμία σχέση. Εγώ πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ τελείωσα, αλλά ξέρω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει σε Ηλεκτρολόγους ΜΜΥ ΕΜΠ και ΑΠΘ, ενώ έχω καλή εικόνα για ΗΜΤΥ Πάτρας και ΗΜΜΥ Ξάνθης.
-----------------------------------------
Σωστό αυτό που λες napstor. Αλλά ΗΜΜΥ ΑΠΘ είναι δυσκολότερη από ΕΜΠ+έχουν 2 περισσότερα μαθήματα. Ξέρω που σε λέω.
γενικα οποια σχολη πολυτεχνειου και να περασω θα επιλεξω μονο αυτες του ΑΠΘ,και ας εχω τα μορια για ΕΜΠ.την αγαπαω την Θεσσαλονικη και το Αριστοτελειο,πως να το κανουμε
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ημουν ευγνωμων αν μπορουσε καποιος να με διαφωτησει.
napstor
Δραστήριο μέλος
Anarki
Διάσημο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Λοιπον, αν και οχι εντελώς on topic, θα ηθελα επιτελους να μάθω τι διαφορά εχουν οι ηλεκτρολογοι της πατρας και των υπολοιπων σχολων.(και τυπικα και ουσιαστικα)
Θα ημουν ευγνωμων αν μπορουσε καποιος να με διαφωτησει.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Κόλλησες επειδή ΕΜΠ,ΑΠΘ και ΔΠΘ λέγονται "Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί υπολογιστών" και επειδή στην Πάτρα λέγονται "Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και τεχνολογίας υπολογιστών", έτσι;
Δεν διαφέρει σε τίποτα η ΗΜΤΥ Πάτρας από τις υπόλιπες σχολές ηλεκτρολόγων μηχανικών. Το δίπλωμα είναι ισοδύναμο σε αυτές τις 4 σχολές και έχουν ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Ο τομέας εξειδίκευσης σε κάθε σχολή ΗΜΜΥ/ΗΜΤΥ δεν παίζει ρόλο για την άδεια σκήσεως επαγγέλματος. Το δίπλωμα είναι ενιαίο.
Απλά στην Πάτρα το τμήμα ονομάστηκε ΗΜΤΥ και όχι ΗΜΜΥ γιατί είχε προηγηθεί η λειτουργία της σχολής "Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής" στην Πάτρα και επειδή το ΣΑΠΕ δεν επιτρέπει να υπάρχουν σχολές που να έχουν το ίδιο όνομα αντί ΗΜΜΥ το ονόμασαν ΗΜΤΥ.
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
ibi
Νεοφερμένος
Εχω την ιδια γνωμη με εσενα.Απλα ψαχνω για μια απαντηση που να βασιζεται σε τεκμηρια τα οποια απο οσο εχω καταλαβει δεν πρεπει να υπαρχουν , ετσι;Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να απαντήσει ουσιαστικά στην ερώτησή σου πάντως ibi εκτός αν έχει σπουδάσει ο ίδιος σε όλες τις σχολές ΗΜΜΥ της χώρας. Απο φήμες κτλ δεν βγαίνει συμπέρασμα. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παρουσιάσει ο καθένας την κατάσταση στη σχολή στην οποία σπούδασε και να βγάλεις εσύ μόνη σου συμπεράσματα, αν και πάλι υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα αντικειμενικότητας.
Dark2
Νεοφερμένος
Εγώ αν ήμουν φοιτητής τώρα και έχοντας πια μια 9ετή εμπειρία σε έργα θα διάλεγα μάλλον το ΑΠΘ γιατί η συμπρωτεύουσα είναι ωραία πόλη και έχει καλή φοιτητική ζωή. Αυτό θα ήταν το κριτήριό μου.
Και μην ξεχνάτε, το τι θα μάθετε εξαρτάται από εσάς και το προσωπικό σας ενδιαφέρον. Τώρα το τι δάσκαλοι θα σας τύχουν είναι και θέμα τύχης.
Anarki
Διάσημο μέλος
Ένας καλός καθηγητής, πέρα απο την ύλη που θα σου διδάξει, θα σου μάθει να μαθαίνεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτό νομίζω.
Silent Walker
Εκκολαπτόμενο μέλος
epsilon
Δραστήριο μέλος
Όλες οι σχολές που περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιστήμες είναι επαγγέλματα του μέλλοντος.Συνεπώς σχεδόν όλοι οι μηχανικοί είναι επαγγέλματα του μέλλοντος,όχι μόνο οι ηλεκτρολόγοιΕίναι το επάγγελμα του μέλλοντος!
Δεν είναι τόσο απλό.Είναι σχεδόν αδύνατο να τελειώσεις πολυτεχνική σχολή(και ειδικά μηχανολόγους,ηλεκτρολόγους,πολιτικούς για τους οποίους έχω παραδείγματα) στα 5 χρόνια.Όσο και αν διαβάσεις ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ υψηλός.Ο μέσος όρος αποφοίτησης από αυτές τις σχολές είναι 7-7.5 χρόνια.Και όταν λέμε μέσος όρος εννοούμε μέσο μυαλό και πλειοψηφία.Στο λέω για να μην έχεις τόση σιγουριά για το πότε θα αποφοιτήσεις.Άλλωστε φοιτητική ζωή δεν σημαίνει μόνο διάβασμαΑν θες να τελειώσεις στα 5 χρόνια τελειώνεις!Αρκεί να δουλέψεις σωστά και συστηματικά.
Silent Walker
Εκκολαπτόμενο μέλος
mariiiiia
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.