paganini666
Δραστήριο μέλος
Μετα απο μερικες μερες αφου προσπαθησουν ολοι ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει λυση. Απλώς πρεπει να εχεις υπομονη.εγω που δεν ξερω αγγλικα καλα μπορειτε να μου το εξηγησετε
Ps. δεν ξερεις αγγλικα βρε παιδακι μου την σημερον ημερα;Σε συμβουλευω να μαθεις -ποτε δεν ειναι αργα-.
-----------------------------------------
αληθεια;Πλέον και με τα 2 το συναντάς. Όπως ο παππούς που έγινε παπούς, η θάλασσα που έγινε θάλασα και το αυγό που έγινε αβγό. ΕΛΕΟΣ
ησυχια ετσι δε γραφεται;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
statistikos
Δραστήριο μέλος
Μετα απο μερικες μερες αφου προσπαθησουν ολοι ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει λυση. Απλώς πρεπει να εχεις υπομονη.
Ps. δεν ξερεις αγγλικα βρε παιδακι μου την σημερον ημερα;Σε συμβουλευω να μαθεις -ποτε δεν ειναι αργα-.
αληθεια;
ησυχια ετσι δε γραφεται;
Εννοείται πως έχεις δίκιο. Απλά το συναντάς όπως να ναι. Κάτσε να το διορθώσω. Τα σκοτώνουν τα ελληνικά, μην τα σκοτώσουμε και εμείς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κωστακης
Δραστήριο μέλος
Chartson
Εκκολαπτόμενο μέλος
stathismel
Νεοφερμένος
Υ.Γ.: Ελπίζω να μας εξηγήσει σύντομα το πρόβλημα με τον λόφο του και το σημειακό σωματίδιο!!
lolek
Νεοφερμένος
Λόγω αντικειμένου και επειδή δεν τα χάνω με τίποτα αυτά σας παραπέμπω στην ταινία 21.
Πόπο φίλε αυτό ακριβώς...
Με το που είδα το τόπικ το μυαλό μου πήγε αμέσως εκεί
amalfi
Δραστήριο μέλος
Υ.Γ.: Ελπίζω να μας εξηγήσει σύντομα το πρόβλημα με τον λόφο του και το σημειακό σωματίδιο!!
η εξηγηση αρχισε να ξεδιπλωνεται στο τοπικ με την "αντιστροφη του χρονου"
δε βλεπω πολλη κινητικοτητα (κουραστηκαμε σημερα ε?)
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα σε παρακαλουσα να σβησεις τα λινκ σου. Χαλας ολο το νοημα. Αλλωστε ο καθένας μπορει να κανει ενα google search και να τα βρει αυτα.
Φιλικα,
Απλώς είναι δέλεαρ. Όποιος είναι Αδάμ, μπορεί κατευθείαν να καταβροχθίσει το μήλο.
Cheerio
Θυμήθηκα μια αντίστοιχη συζήτηση στο mathlinks, πριν μερικά χρόνια. Το τόπικ το είχα δημιουργήσει εγώ. Στο 5ο ποστ δίνω την αυστηρή επιστημονική λύση βάσει του θεωρήματος Bayes.
https://www.mathlinks.ro/viewtopic.php?t=125408
Φιλικά,
Στέλιος
lolek
Νεοφερμένος
Απλώς είναι δέλεαρ. Όποιος είναι Αδάμ, μπορεί κατευθείαν να καταβροχθίσει το μήλο.
Cheerio
Θυμήθηκα μια αντίστοιχη συζήτηση στο mathlinks, πριν μερικά χρόνια. Το τόπικ το είχα δημιουργήσει εγώ. Στο 5ο ποστ δίνω την αυστηρή επιστημονική λύση βάσει του θεωρήματος Bayes.
Φιλικά,
Στέλιος
Έχεις δίκιο.... και μπράβο πολύ όμορφη απόδειξη στο λινκ σου
antonela
Εκκολαπτόμενο μέλος
η εξηγηση αρχισε να ξεδιπλωνεται στο τοπικ με την "αντιστροφη του χρονου"
δε βλεπω πολλη κινητικοτητα (κουραστηκαμε σημερα ε?)
Άντε κι εγώ περιμένω τόσες ώρες κανένα νέο μήνυμα, καμιά ιδέα..!!!
PGeorge4
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατι αν το αυτοκινητο ειναι :
1 Στην A ανοιγει Β ή Γ αλλαζω και χανω
2 Στην Β ανοιγει τη Γ αλλαζω και κερδιζω :yeah:
3 Στην Γ ανοιγει τη Β αλλαζω και κερδιζω
Eνω αμα δεν αλλαζα σε ολες τις περιπτωσεις θα ειχα 1/3 και τωρα εχω 2/3 :p
paganini666
Δραστήριο μέλος
To αν χρειαζονται δελεαρ θα το αποφασισει ο συντακτης του θεματος και οχι εσυ.Μπορεις να ανοιξεις αλλο τοπικ με τη λυση.Απλώς είναι δέλεαρ. Όποιος είναι Αδάμ, μπορεί κατευθείαν να καταβροχθίσει το μήλο.
Cheerio
Φιλικά,
Στέλιος
Από,τι φαινεται και ο ιδιος συμφωνησε μαζι μου.
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Λόγω αντικειμένου και επειδή δεν τα χάνω με τίποτα αυτά σας παραπέμπω στην ταινία 21.
Και μενα οταν το ειδα το τοπικ ηταν το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο.
stathismel
Νεοφερμένος
Εγω λεω να αλλαξω :p
Γιατι αν το αυτοκινητο ειναι :
1 Στην A ανοιγει Β ή Γ αλλαζω και χανω
2 Στην Β ανοιγει τη Γ αλλαζω και κερδιζω :yeah:
3 Στην Γ ανοιγει τη Β αλλαζω και κερδιζω
Eνω αμα δεν αλλαζα σε ολες τις περιπτωσεις θα ειχα 1/3 και τωρα εχω 2/3 :p
Ακριβώς...!
Δεν είναι και πολύ δύσκολο τελικά!
χρηστοσ17
Νεοφερμένος
paganini666
Δραστήριο μέλος
Δε γνωριζουμε τι βρισκεται απο πισω αρα η αποφαση μας ειναι αμεροληπτη,δηλαδη η επιλογη ειναι τυχαια. Αρα τι επιλεξουμε την Α τι επιλεξουμε τη Γ δεν ειναι το ιδιο και το αυτο; Τι κανει τοσο σπουδαια τη Γ;
Μπορει καποιος με επιχειρηματα (ναι μελέκη καλα διαβασες) να αντικρουσει την παραπάνω επιχειρηματολογια;
stathismel
Νεοφερμένος
Εχουμε δυο κουρτινες την Α και την Γ και μας ζητανε να επιλεξουμε μια απο τις δυο.
Δε γνωριζουμε τι βρισκεται απο πισω αρα η αποφαση μας ειναι αμεροληπτη,δηλαδη η επιλογη ειναι τυχαια. Αρα τι επιλεξουμε την Α τι επιλεξουμε τη Γ δεν ειναι το ιδιο και το αυτο; Τι κανει τοσο σπουδαια τη Γ;
Μπορει καποιος με επιχειρηματα (ναι μελέκη καλα διαβασες) να αντικρουσει την παραπάνω επιχειρηματολογια;
το γεγονός ότι η απόφασή σου είναι αμερόληπτη, σε σημαίνει κιόλας ότι οποιαδήποτε απόφαση και να πάρεις θα είναι η μαθηματικά σωστή (δηλαδή αυτή με τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας)
αγνοείς το γεγονός ότι οι 2 κουρτίνες με τις οποίες έχεις μείνει στο τέλος, έχουν προκύψει 2 στις 3 περιπτώσεις από το άνοιγμα από τον παρουσιαστή της μοναδικής κουρτίνας που δεν έχει το αμάξι και ταυτόχρονα δεν την έχεις επιλέξει...συνεπώς 2 στις 3 περιπτώσεις ο παρουσιαστής διάλεξε υποχρεωτικά την μία από τις 2 κουρτίνες καθώς στην άλλη ήταν το αμάξι...συνεπώς 2 στις 3 περιπτώσεις άμα επιλέξεις την κουρτίνα που δεν άνοιξε ο παρουσιαστής θα κερδίσεις!!!
Civilara
Περιβόητο μέλος
Θεωρούμε τα ενδεχόμενα
Α={το αυτοκίνητο βρισκεται στην κουρτίνα Α}
Β={το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κουρτίνα Β}
Γ={το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κουρτίνα Γ}
Τα ενδεχόμενα είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους (ανά δύο αλλά και τα 3 μαζί) καθώς το αυτοκίνητο δεν γίνεται να βρίσκεται σε δύο κουρτίνες αλλά μόνο σε μία.
Έστω ότι ανοίγει η κουρτίνα Β και δεν βρίσκεται το αυτοκίνητο σε αυτήν.
Όντως ισχύει P(A)=P(B)=P(Γ)=1/3. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως με το που ανοίγει η κουρτίνα Β έχουμε δεδομένο ότι το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται στην κουρτίνα Β, δηλαδή το ενδεχόμενο Β΄ λαμβάνεται ως δεδομένο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αλλάζει ο "δειγματικός χώρος" του πειράματος τύχης. Από Ω=AUBUΓ γίνεται Ω΄=Β΄. Πρόκειται για δεσμευμένη ή υπο συνθήκη πιθανότητα.
Το συμπλήρωμα Β΄ του Β έχει πιθανότητα P(Β΄)=1-P(Β)=2/3. Επειδή τα Α, Β, Γ είναι ασυμβίβαστα ενδεχόμενα ισχύει Α-Β=Α και Γ-Β=Γ.
Η πιθανότητα του ενδεχομένου Α|Β΄={το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κουρτίνα Α με δεδομένο ότι δεν βρίσκεται στην κουρτίνα Β} είναι
Oμοίως βρίσκουμε ότι Η πιθανότητα του ενδεχομένου Γ|Β΄={το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κουρτίνα Γ με δεδομένο ότι δεν βρίσκεται στην κουρτίνα Β} είναι
Με δεδομένο λοιπόν ότι το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται στην κουρτίνα Β και βρίσκεται σε μία από τις Α και Γ, τότε υπάρχει 50% πιθανότητα να διαλέξουμε την κουρτίνα που κρύβει το αυτοκίνητο.
amalfi
Δραστήριο μέλος
(να επισημανω οτι αυτο ειναι βασικο στοιχειο.Ο τηλεπαρουσιαστής όμως, αντί να δώσει εντολή για άνοιγμα της κουρτίνας Α, θέλοντας να παρατείνει το παιχνίδι (όπως κάνει κάθε φορά για να μην τελειώσει αμέσως η εκπομπή) δίνει εντολή να ανοίξουν μια διαφορετική κουρτίνα από αυτή που διάλεξε ο παίκτης...
δηλαδη για να ισχυουν αυτα που ειπαμε πριν, πρεπει ο παικτης να γνωριζει οτι ετσι κι αλλιως ο παρουσιαστης θα ανοιξει μετα μια λαθος κουρτινα.
αλλιως δεν ισχυουν
[σκεφτειτε την ακραια περιπτωση που ο παρουσιαστης κανει νεα προταση μονο αν εχετε διαλεξει το αυτοκινητο]
[ή μπορει ν' ανοιγει τυχαια την κουρτινα (χωρις να ξερει αν ειναι η τυχερη). Τοτε, αν ανοιξει τη λαθος, οι πιθανοτητες θα ειναι 50-50]
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.