ΟΔΕ δεν έχουν πολλά μαθηματικά.
ΛΟΧΡΗ τα μαθηματικά τους είναι απλά πράξεις.
Ίσως δυσκολευτούν μόνο στο οικ επιστήμης.
τοπικο είναι σε ένα διάστημα μόνο του πεδίου ορισμού. Ολικό σε όλο το πεδίο ορισμού.
'Εχεις μήπως φοιτήσει στο ΟΔΕ και εγώ όχι;
- Ποσοτικές Μέθοδοι Ι (Μαθηματικά)
- Ποσοτικές Μέθοδοι ΙΙ (Στατιστική)
- Ποσοτικές Μέθοδοι ΙΙΙ (Οικονομετρία)
- Μικροοικονομική Ι
- Μικροοικονομική ΙΙ
Και αν συνυπολογίσουμε ότι τα 4 από τα 5 μαθήματα τα κάνει είτε αυτονόμως είτε όχι ο Μπουρλάκης ο οποίος περνάει μόλις το 10-25% των φοιτητών σε κάθε εξεταστική, με την πλειοψηφία που το περνάνε να παίρνουν 5, μάλλον δεν το λες εύκολο. Επίσης, η Στατιστική στο ένα κλιμάκιο είναι πολύ δύσκολη (20% το περνάνε) και στο άλλο πότε βατά πότε μέτρια με κάποια ύπουλα ερωτήματα που μισοί μισοί το περνάνε δεν το περνάνε.
Και στα λέω εγώ που κατάφερα στα 5 αυτά μαθήματα να έχω μέσο όρο 7,90 (8,51 πτυχίο).
Στο ΛΟΧΡΗ οι θεωρητικοί δυσκολεύονται και τα μαθηματικά δεν είναι απλά πράξεις, δεν γνωρίζω από που παίρνεις τις πληροφορίες αυτές.
Το Οικονομικής Επιστήμης δεν απέχει πάρα πολύ. Η Εισαγωγή στην Οικονομετρία παιδεύει κόσμο πλέον και η Μίκρο Ι ΙΙ που βέβαια έφυγε ο Γάτσιος και το κάνει η βοηθός οπότε θα γίνει πιο εύκολο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.