ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Προσωπικά βάζω συχνά παραδείγματα,δεν μου εχει πει ο φιλόλογος να τα αποφεύγωΓενικα τις παραθεσεις παραδειγματων στην εκθεση τις αποφευγετε ;
Για παραδειγμα : Η Ελλαδα μπορει να αποτελεσει θεματοφυλακα των αξιων στις οποιες οικοδομειται η Ευρωπη, οπως η δημοκρατια και ο ανθρωπισμος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Faihh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αναθεώρησα ..τωρα ο συνδυαστικός μ φενεται πιο εύκολοςΓενικά η βαθμολόγηση της πηγής έχει κάποια υποκειμενικοτητα. Μπορεί δηλαδή με τον πιο ευκολο τροπο, να παραθετεις δηλαδη τα στοιχεια του βιβλίου και εντευθεν τα στοιχεια της πηγης, ο ένας διορθωτής να σου βάλει 25/25 και ο άλλος λογου χάρη 19 /25 γιατί του κακοφανηκε ο συγκεκριμένος τροπος ανάλυσης. Γνώμη μου είναι, όταν και όσο μπορείς, να το κανεις συνδυαστικά. Εαν δυσκολεύεται ζητα βοήθεια απο τον καθηγητή σου ή από τον φροντιστή σου. Εαν στις πανελλήνιες, βέβαια, αισθάνεσαι οτι δυσκολεύεται ή δεν γίνεται να την αναλύσεις συνδυαστικα, προτίμησε τον κλασικό τρόπο. Μην τέλειωσει ο χρονος και δεν εχεις προλάβει.
Μιλαμε εσεις που δίνετε δυο τρις τέσσερις και δε ξερω πόσες φορές πραγματικά Μπαράβο σας....εγω πάντως που φέτος δίνω για δεύτερη φορά ,λόγου του οτι ο καθιστικος τρόπος ζωής δεν αποτελούσε ποτε κομμάτι της ζωής μου ,αντε να καθόμουνα σπίτι κανα 2 ωρο κ μετα βόλτα ...φέτος που κάθομαι ολη μέρα ..έχω εμφανίσει άπειρα προβλήματα υγείας ....πιστεύω πως αν δίναμε τον Αύγουστο θα πηγαίνω με το αναπηρικό καροτσάκι και αυτο δεν θα οφειλόταν σε κάποιο ατύχημαΔεν είναι λογική όμως αυτή. Εγώ έδωσα 3 φορές και δε το μετάνιωσα στιγμή. Η προσπάθεια στο τέλος πάντα θα ανταμείβεται!
geokam
Δραστήριο μέλος
Όπως ειπώθηκε και νωρίτερα, κανονικά δεν επιτρέπεται να κυκλώσεις ή να υπογραμμίσεις απαντήσεις σύμφωνα με την ευρύτερη ερμηνεία του κανόνα περί "συνθηματικών".Να ρωτησω ρε παιδια στις πανελληνιες επιτρεπεται να κυκλωνω σε τετραγωνο τα αποτελεσματα πχ στη φυσικη? Να υπογραμμιζω στο τετραδιο επιτρεπεται?
Σε κάθε περίπτωση, οι επιτηρητές είναι οι αρμόδιοι (κατά την παράδοση του γραπτού) να ελέγξουν γενικά το γραπτό πριν το παραλάβουν από τον μαθητή και να επισημάνουν πιθανές παρατυπίες.
formio4
Εκκολαπτόμενο μέλος
GeorgeYnwa!
Νεοφερμένος
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Εχω απορια τι μπορει να παθει καποιος απο εξαντλητικο διαβασμα?γτ πλεον ο υπνος εχει γινει σπανιο αγαθο και εχω αρχισει να πιστευω οτι οι πανελληνιες ετος απο ψυχοφθορες εχουν επιπτωσεις και στη σωματικη υγεια :/ :/
άσε τις υπερβολές και άκου το σώμα σου. αν νιώθεις κουρασμένος, απλά κοιμήσου. αν το κεφάλι σου πάει να σπάσει, βγες μια βόλτα έξω. αν ψυχολογικά δεν είσαι οκ, αφιέρωσε το σ/κ ένα δίωρο κάνοντας κάτι που σου αρέσει. οι υπερβολές ποτέ δεν βγαίνουν σε καλό, να το ξέρεις αυτό. μην πιέζεις τόσο τον εαυτό σου. το σωστό κι οργανωμένο διάβασμα πάντοτε ανταμείβεται οπότε χαλάρωσε και keep going
Faihh
Εκκολαπτόμενο μέλος
valantis21
Δραστήριο μέλος
Ilma
Νεοφερμένος
ναι θέλει τουλάχιστον 10ρε παιδια να ρωτησω για να περασω ΑΣΤΕΡ ροδο ξερετε αν πρεπει να γραψω 10 στα αγγλικα?
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Guest 019112
Επισκέπτης
Ε και μια μέρα πιο χαλαρά δε τρέχει κάτι! Εκτός από υποψήφιοι, άλλωστε, είμαστε και άνθρωποι!Η φαση που κοιμασαι 7 ωρες,ξυπνας στις 9 και σκέφτεσαι το ποσα μαθήματα θα ειχες βγάλει
formio4
Εκκολαπτόμενο μέλος
snol
Νεοφερμένος
Αποφοίτησα πέρσι, ξεκινάω προετοιμασία φέτος, από Ιούλη-Αύγουστο, και ενδιαφέρομαι για Πληροφορική ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, αλλά και για Κινηματογράφο και Φωτοφραφία.. 5ο πεδίο, δηλαδή. Είχα ακολουθήσει τεχνολογική κατεύθυνση και συγκέντρωσα περί 16000 μόρια, αλλά έκανα του πισινού επιλογές..
Anyway! Για πείτε, όσ@ παλαιοσυστημιτ@ δίνετε με το νέο σύστημα για 5ο πεδίο, παλεύεται η φάση με προσωπικό διάβασμα; Ακόμη, τι έχει αλλάξει ως προς το μοτίβο εξέτασης σε Μαθηματικά Προσανατολισμού και Έκφραση-Έκθεση;
χαχα αν ακολουθούσα την τακτική σου δεν θα περνούσα όυτε ιχθυοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι .....αντιθέτως πιστεύω πως απο τη στιγμή που πήρες την απόφαση να αφιερώσεις την χρονια αυτη στο διάβασμα ,καντω με πάθος για μη στεναχωριέσαι μετα για τις ώρες που ξόδεψες τζάμπα σε περίπτωση ......άσε τις υπερβολές και άκου το σώμα σου. αν νιώθεις κουρασμένος, απλά κοιμήσου. αν το κεφάλι σου πάει να σπάσει, βγες μια βόλτα έξω. αν ψυχολογικά δεν είσαι οκ, αφιέρωσε το σ/κ ένα δίωρο κάνοντας κάτι που σου αρέσει. οι υπερβολές ποτέ δεν βγαίνουν σε καλό, να το ξέρεις αυτό. μην πιέζεις τόσο τον εαυτό σου. το σωστό κι οργανωμένο διάβασμα πάντοτε ανταμείβεται οπότε χαλάρωσε και keep going
methexys
Τιμώμενο Μέλος
χαχα αν ακολουθούσα την τακτική σου δεν θα περνούσα όυτε ιχθυοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι .....αντιθέτως πιστεύω πως απο τη στιγμή που πήρες την απόφαση να αφιερώσεις την χρονια αυτη στο διάβασμα ,καντω με πάθος για μη στεναχωριέσαι μετα για τις ώρες που ξόδεψες τζάμπα σε περίπτωση ......
Aν νιωθεις πιεσμενος ψυχολογικα σε σημειο που να μην αντέχεις άλλο ή αν είσαι τοσο κουρασμενος που δεν βλεπεις μπροστα σου απο την κουραση, νομιζω πως επιβαλεται το διαλειμμα... Εγω προσωπικα αυτη την τακτικη ακολουθησα γιατί ναι,διαβαζα συστηματικα και πολυ αλλα σε μερικες φασεις μαζευοταν ολο αυτο και ξεσπούσα ασχημα. Το κολπο μου ηταν να αφιερωνω μια μέρα το σκ όσο μπορούσα σε κάτι άλλο, να βγω με φίλους, να μην ασχοληθώ με τίποτα σχολικό για λίγο,κτλ. Και τελικα ετσι καταφερα να αποδώσω καλύτερα και να περασω εκει που ήθελα (μην ακούσω "ααα μα επαρχία είσαι" καποιοι πιανουμε και Αθηνα αλλα κανουμε συνειδητά αλλες επιλογες.) Ο καθενας εχει το συστημα του, αν εσυ νομιζεις οτι έτσι χάνεις χρόνο τι να σου πω, αν νομίζεις ότι θα αποδώσεις καλύτερα με άλλο τρόπο, ακολούθησε τον άλλο τρόπο. Απλα δεν πρέπει να κάνουμε τους άλλους να αισθάνονται άσχημα αν χρειάζονται μια μέρα (ή ακόμα και λίγες ώρες) διαλείμματος και δεν ξημεροβραδιάζονται στο διάβασμα γιατί ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Το θέμα είναι να κανεις ποιοτικό διάβασμα, είδα και άλλους που διαβαζαν μερα νυχτα και καλα και τελικά περασαν σε εντελώς ακυρη σχολη σε σχεση με αυτή που ήθελαν.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
Cody
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρε παιδια διαβαζα κατι συνεντευξεις των πρωτων των πρωτων που ειχαν βγαλει 19.800 μορια και ελεγαν οτι διαβαζαν 10 ωρες τη μερα(υπαρχουν και πολλοι που το παραδεχονται) .και εγω νιωθω καπως που διαβαζω σχεδον τις μισες
Μην πολύ πιστεύεις τι λένε. Πριν δώσουν εξετάσεις σου λένε διαβάζουν όλη μέρα και όταν περάσουν σου λένε διάβαζαν λίγο και έβγαιναν και βόλτες ανά δύο ημέρες, μόνο και μόνο για να φανούν ότι τα παίρνουν εύκολα και είναι ξύπνιοι..
Για να γράψει κάποιος πολύ καλά σημαίνει πως σε όλη του την "σχολική καριέρα" ήταν καλός μαθητής και πάντα διάβαζε. Λίγα είναι τα παιδιά που τελείωσαν την 2α λυκείου με 12 και μετά έγραψαν 19 χιλιάρικα, αυτοί ναι διάβαζαν όλη μέρα.
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνω με οσα ανεφερε ο Γκρινιαρης και να προσθεσω πως τελικα δεν εχει σημασια η συγκριση με αλλα ατομα.Καθε ατομο εχει διαφορετικο τροπο διαβασματος,ας πουμε μια διανοια μπορει να διαβαζει 3 ωρες ενω καποιος που εχει μια μεση φυσιολογικη νοημοσυνη να ξεσκιζεται στο διαβασμα.Οποτε δεν εχει νοημα να συγκρινουμε ανομοιες καταστασεις.Οσο για αυτους που υπερηφανευονται στο τελος των πανελλαδικων δεν υπαρχει ατομο που να μην εχει κανει θυσιες.Ολοι θα σου πουν,εγω διαβασα;Και μπαλετο πηγαινα και εξω ημουν καθε Σαββατο στα μπαρακια.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η πλειοψηφια δεν παραδεχεται ποσο διαβασμα εριχνε,ισως για να το παιξουν κουλ μετα.Ρε παιδια διαβαζα κατι συνεντευξεις των πρωτων των πρωτων που ειχαν βγαλει 19.800 μορια και ελεγαν οτι διαβαζαν 10 ωρες τη μερα(υπαρχουν και πολλοι που το παραδεχονται) .και εγω νιωθω καπως που διαβαζω σχεδον τις μισες
Για αυτο οσοι δινετε πρωτη ή ν-οστη φορα μην ακουτε τι λενε οι αλλοι,σημασια εχει να αισθανεστε εσεις σιγουροι με τον εαυτο σας.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.