Πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο

Nikos Sitys

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Nikos Sitys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καβάλα (Καβάλα). Έχει γράψει 1,699 μηνύματα.
Και εγω δεν εκανα φροντιστηριο ουτε ιδιαιτερα σε πολλα εξεταζομενα μαθηματα.Εκανα μονο φυσικη μαθηματικα.Ολα τα αλλα μονος μου και ομως καταφερα να πετυχω τον στοχο μου.Απλα θελει προσπαθεια...δεν παιζει ρολο ειτε πας φροντιστηριο ειτε οχι ειναι ενα και το αυτο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thinkpad560z

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thinkpad560z αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 122 μηνύματα.
"Μπορει καποιος να μ πει σας παρακαλω ..ποια κεφαλαια απο Β λυκειου στα μαθηματα κατευθυνσης και οχι μονο ειναι απαραιτητα για Γ λυκειου?
Τεχνολογικαριος εδω :/
Ευχαριστω"

Όλα τα κεφάλαια που θα κάνεις και δεν θα κάνεις είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όχι μόνο για τις εξετάσεις , αλλά κυρίως αν σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις θετικές επιστήμες (μιλάω για μαθηματικά - φυσική). Σου συνιστώ να τα διαβάσεις ό,τι έχει το βιβλίο σου κυρίως και πρώτα για εσένα, ενώ προτείνω να διαβάσεις επιμελώς και το μάθημα της Άλγεβρας γενικής παιδείας , αλλά και να μην παραμερίσεις τη γεωμετρία...
Τώρα ιδιαίτερης σημασίας θα έλεγα για τις εξετάσεις , από τη φυσική γενικής παιδείας μόνο τα κύματα (που συχνά δεν διδάσκονται) , από τη φυσική κατεύθυνσης δώσε έμφαση (αν και δεν υπάρχει στη "γ") στις μαγνητικές δυνάμεις, τα κύματα και το εναλασσόμενο αν κάνετε, στα μαθηματικά οπωσδήποτε να εξοικειωθείς με το διανυσματικό λογισμό (μολονότι δεν είναι άμεσης σημασίας για τη "γ") , τις εξισώσεις των κωνικών τομών και της ευθείας, ενώ η άλγεβρα της β λυκείου σχεδόν αυτούσια θα σου χρειαστεί.
Γενικώς θα σχολιάσω πως τα μαθήματα της φυσικής και των μαθηματικών της "β λυκείου δεν θα χρειαστούν σχεδόν καθόλου αυτούσια ως γνώσεις στις εξετάσεις αλλά σου διδάσκουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων καθημερινών και μη, που σου χρειάζεται παντού (και σε εξετάσεις, και σε όποια σχολή περάσεις, και στη δουλειά σου)...
Επομένως νομίζω πως πρέπει να ξεφύγεις λίγο από τα "sos" και τα "κουτάκια" και την "ύλη" και να αφοσιωθείς σε ό,τι έχεις τη δυνατότητα να μάθεις και να αφομοιώσεις... Πίστεψέ με, ιδιαίτερα αν είσαι από εκείνους που αποφάσισαν να δουλέψουν μόνοι τους θα σου είναι ίσως το μόνο "όπλο" έναντι των συμμαθητών σου που έχουν "βοήθεια"...
φιλικά , thinkpad
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thinkpad560z

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thinkpad560z αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 122 μηνύματα.
να σας ρωτήσω.... εσείς που δεν κάνετε φροντιστήριο- ιδιαίτερα. διαγωνίσματα δεν γράφετε? Ιστορία και βιολογία βρίσκεις στο ιντερνετ ή βάζεις μόνος σου ερωτήσεις και βλέπεις αν τις έγραψες όπως στο βιβλίο. εύκολη η διόρθωση. Στο γνωστό όμως?? Στην λογοτεχνία?? βρήκα διαγωνίσματα στο ιντερνετ στα αρχαία. τα έλυσα είδα και τις λύσεις που δίνουν στο σαιτ αλλά είναι σίγουρο ότι διαφέρουν κάπως. δεν ξες αν βρίσκεσαι στο 10 -15 -18. εδώ και οι βαθμολογίες των εξεταστών διαφέρουν σε αυτά τα μαθήματα. Μόνος δεν μπορείς να κρίνεις τον εαυτό σου βλέποντας μια ενδεικτική απάντηση. Πώς το αντιμετωπίζεται αυτό?? μπορεί να δεχτεί κάποιο φροντιστήριο με ένα χρηματικό ποσό να συμμετέχεις μόνο στα τρίωρα της Κυριακής??

Καλημέρα, και συγγνώμη που δεν απάντησα στο προηγούμενο μου μήνυμα σε αυτήν την ερώτηση.. Λοιπόν, δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω για λογοτεχνία, ή "γνωστό" η δεν ξέρω τι κάνετε εσείς στην Θεωρητική, καθώς από την κατεύθυνσή σου έχω πλήρη μεσάνυχτα... Ωστόσο θα ήθελα με την αφορμή αυτή να πω πως γενικά όταν ασχολείστε και διαβάζετε μόνοι σας κάτι (ακόμα και όπως σας περιέγραψα σε προηγούμενη ανάρτησή μου) είμαι βέβαιος πως είστε σε θέση και να ελέγξετε τον εαυτό σας 100% ...
Τί εννοώ. Για παράδειγμα στη Βιολογία που ρωτάς, θα προσπαθείς (όχι όπως λες σαν παπαγάλος μέσα από το βιβλίο να δεις αν απάντησες σωστά) αλλά να επεξεργαστείς την ερώτηση και να δώσεις πολλές το πλήθος απαντήσεις , από γενικότερες σε ειδικότερες ανάλογα με την ερώτηση, και να βασίζεσαι στην κριτική σκέψη (δες θέματα βιολογίας φετινά , απαιτούσαν κανονικά (άσχετα τι απαντήσεις έδωσαν αυτοί) κρίση , και παραπομπή ακόμα και στην χημεία). Έπειτα θα ελέγχεις αν έρχεσαι σε αντιφάσεις ή αν αυτό που γράφεις σαν απάντηση είναι αντίθετο στην κοινή λογική. Εξ' άλλου μην ξεχνάμε πως "κάθε τεκμηριωμένη απάντηση είναι ορθή" (ακόμα και αν αυτό τελικά δεν συμβαίνει στις πανελλήνιες).
Γενικά τώρα στα μαθήματα θετικών επιστημών, θα ελέγχεστε πρώτων αν το αποτέλεσμά σας είναι γελοίο.. Και πως θα το καταλάβετε; Να, απλούστατα, όταν το αποτέλεσμά σας είναι γελοίο, πρέπει να σας πιάσουν τα γέλια...(π.χ. βγάζετε κάπου ότι ενέργεια χάνεται, π.χ. ο γεωργός θα πάρει 3,6 κότες και τα λοιπά...) Έπειτα θα ελέγχετε αν με βάσει το πρόβλημα ο τρόπος της λύσης σας φαίνεται έγκυρος.. Τι εννοώ τώρα έγκυρος.. Απλούστατα, αν αξιοποιείτε τα δεδομένα του προβλήματος στην λύση (συνήθως όσα είναι αυτά χρησιμοποιούνται όλα , ή λιγότερα από αυτά αν σκεφτείτε κάποια "καλή" λύση). Έπειτα θα ελέγχετε αν επικαλεστήκατε κάποια θεμελιώδη αρχή λανθασμένα, ή αν έχετε στη λύση σας πορεία σκέψης που δεν στηρίζεται πουθενά (π.χ. θεώρημα, λογική σειρά, αρχές φύσης κ.τ.λ.). Τέλος τα σχολικά βιβλία (και οι ασκήσεις που δίνω εγώ), σας έχουν αποτελέσματα και λυσσάρια , ακριβώς για αυτό το σκοπό.. Προσοχή, προσοχή!!! Ποτέ δεν θα βλέπετε τη λύση πριν τη σκέψη... Το λυσσάρι θα το αντιμετωπίζετε σαν ένα φίλο που είδε την ταινία πριν από εσάς και δεν πρέπει να το αφήσετε να σας αποκαλύψει την υπόθεση πριν κι εσείς τη δείτε.. Επίσης ΠΡΕΠΕΙ να διαφωνήσετε με το λυσσάρι ως προς τον τρόπο της λύσης τουλάχιστον σε 2 σημεία (από την εμπειρία μου), πρέπει να αναρωτιέστε ποιός έλυσε την άσκηση καλύτερα (εσείς ή αυτός) και πρέπει να αμφισβητείτε ακόμα και τον καθηγητή στο σχολείο σας, αρκεί να γνωρίζετε πότε "χάνετε" και πότε "κερδίζετε" (που θα το αποκτήσετε με την εμπειρία).

Εν ολίγοις, γενικά (και φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι και στη θεωρητική) , το να ξέρεις πότε είσαι έγκυρος και πότε έχεις κάνει λάθος, πέρα των παραπάνω "εμπειρικών συμβουλών" ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ και με επίκληση της κοινής λογικής... Από εκεί και πέρα τώρα αυτά που άκουσα παραπάνω (λίγες ώρες τεστ με καθηγητές, σχολείο ) αλλά και το "λυσσάρι" που επικαλέστηκα συνιστούν αναμφισβήτητα κάποιες μεθόδους να διευκολυνθείτε σε αυτήν τη διαδικασία... Φυσικά καθηγητές του σχολείου αν δεν είναι καθάρματα θα πρέπει να σας βοηθήσουν και να αναβαθμίσουν το ρόλο του σχολείου στην εκπαίδευση.. Ωστόσο επαναλαμβάνω πως και πάλι (όπως πάντα λέω εδώ) ακόμα και η "αυτοδιόρθωση" συνιστά ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ όπως και η μάθηση και αποκτάται μόνο με προσωπική ενασχόληση με το εκάστοτε αντικείμενο (είτε λέγεται μαθηματικά , είτε φυσική,μ είτε φαντάζομαι αρχαία)
..
ο φίλος σας στην γνώση,
thinkpad
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mακης

Νεοφερμένος

Ο Mακης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Γεια σας,
Ειμαι μαθητης Γ' λυκειου , ειμαι μετριος-καλος μαθητης και παρακολουθω καθε λεπτο του μαθηματος μιας και ειναι τελευταια χρονια.
Ποτε δεν χρειαστηκα φροντιστιριο γιατι διαβαζα μονος μου , δεν εχω μεινει ποτε σε καποιο μαθημα. Ενας φιλος μου που εδωσε περυσι πανελληνιες μου εδωσε ολα τα βοηθηματα του (ηταν στην ιδια κατευθυνση με εμενα Τεχνολογικη).Οι καθηγητες ειναι παρα πολυ καλη και προθυμοι να μας βοηθησουν και οι ιδιοι μας προτιναν οτι οσοι δεν κανουν φροντιστιριο δεν ειναι αναγκη να αρχισουν αρκει να προσεχουν και να διαβαζουν σπιτι τους.

Ο στοχος μου ειναι μια σχολη που ειναι περιπου 16.900 μορια , τι λετε μπορω να τα καταφερω μονος μου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,581 μηνύματα.
Δεν είμαι τεχνολογική αλλά ξέρω οτι έχετε 2 εύκολα μαθήματα ΑΟΔΕ και Προγραμματισμός όπου το 1ο είναι καθαρά θέμα παπαγαλίαας και το 2ο έχει ασκήσεις αλλά απ' οτι ακούω δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο μάθημα. Επίσης αν πάρεις βιολογία γενικής παιδείας και την μάθεις τέλεια (ασκήσεις θα κάνετε λογικά αρκετές στο σχολείο), θα μπορέσεις να γράψεις. Για μαθηματικά και φυσική δε ξέρω να σου πω. Πολλά παιδιά που φέτος έκαναν ιδιαίτερα/φροντιστήριο (=αρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι απο 'σενα) έγραψαν κοντά στη βάση. Εκεί θα χρειαστείς κάτι το παραπάνω πέρα απ' το σχολείο.
Στην έκθεση πάρε 1-2 βοηθήματα και είσαι κομπλέ (αρκεί να μην κάνεις ορθογραφικά λάθη, γιατί πιο πάνω έκανες τα "φροντιστιριο", "Οι καθηγητες ειναι παρα πολυ καλη" "και οι ιδιοι μας προτιναν" :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mακης

Νεοφερμένος

Ο Mακης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Ε ναι ενταξει δεν εχω καθολου προβλημα στα μαθηματικα και για τα ορθογραφικα λαθη δεν υπαρχει καποιο προβλημα απλως δεν εχω συνηθισει να γραφω ελληνικα στο PC. :P

A ειναι στρατιωτικη σχολη οποτε ΑΟΘ και Μαθηματικα γενικης (δεν εχω καποιο προβλημα , μου αρεσουν πολυ τα μαθηματικα , οσο για το ΑΟΘ ειναι σαν το ΑΟΔΕ περιπου για καποιο περιεργο λογο και αυτα τα δυο μαθηματα μου αρεσουν παρα πολυ και τα βρισκω πολυ ενδιαφερον)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.FFF

Νεοφερμένος

Ο. FFF αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Παιδια μια ερωτηση.Σκευτομαι να δωσω πανελλαδικες και να κατσω να διαβασω μονος μου (εχω περασει στο οικονομικο πανεπηστιμιο αλλα δυστυχως δεν μπορω να παρακολουθησω μαθηματα για προσωπικους λογους).Εχει αλλαξει καθολου η υλη τα τελευταια χρονια?Δινω τεχνολογικη κατευθυνση,μαθ γενικης και οικονομια.Τελευταια φορα που εδωσα πανελλαδικες το 2010.Απο οτι ειδα στο σιτε του υπουργειου δεν εχει αλλαξει αλλα θα ηθελα να το ακουσω και απο εσας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Παιδια μια ερωτηση.Σκευτομαι να δωσω πανελλαδικες και να κατσω να διαβασω μονος μου (εχω περασει στο οικονομικο πανεπηστιμιο αλλα δυστυχως δεν μπορω να παρακολουθησω μαθηματα για προσωπικους λογους).Εχει αλλαξει καθολου η υλη τα τελευταια χρονια?Δινω τεχνολογικη κατευθυνση,μαθ γενικης και οικονομια.Τελευταια φορα που εδωσα πανελλαδικες το 2010.Απο οτι ειδα στο σιτε του υπουργειου δεν εχει αλλαξει αλλα θα ηθελα να το ακουσω και απο εσας.

Φίλε, στο γκουγκλ ψάξε εκπαιδευτική κλίμακα, έγκαιρη ιστοσελίδα και βρίσκεις την ύλη του 2013 εκεί. Γνώμη μου, αν στοχεύεις για >18.000 να κάνεις μαθήματα με καθηγητή, καθώς είναι αρκετά δύσκολα να βγάλεις τόσα μόρια μόνος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

.FFF

Νεοφερμένος

Ο. FFF αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Στοχευω για 16000μορια.Αμα παω σε φροντιστηριο δεν θα με βοηθησει.Το μονο προβλημα μου ειναι η φυσικη που δεν στοχευω να γραψω πολυ..Τι βαση θελω στη φυσικη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nefi

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nefi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,097 μηνύματα.
Γεια σας,
Ειμαι μαθητης Γ' λυκειου , ειμαι μετριος-καλος μαθητης και παρακολουθω καθε λεπτο του μαθηματος μιας και ειναι τελευταια χρονια.
Ποτε δεν χρειαστηκα φροντιστιριο γιατι διαβαζα μονος μου , δεν εχω μεινει ποτε σε καποιο μαθημα. Ενας φιλος μου που εδωσε περυσι πανελληνιες μου εδωσε ολα τα βοηθηματα του (ηταν στην ιδια κατευθυνση με εμενα Τεχνολογικη).Οι καθηγητες ειναι παρα πολυ καλη και προθυμοι να μας βοηθησουν και οι ιδιοι μας προτιναν οτι οσοι δεν κανουν φροντιστιριο δεν ειναι αναγκη να αρχισουν αρκει να προσεχουν και να διαβαζουν σπιτι τους.

Ο στοχος μου ειναι μια σχολη που ειναι περιπου 16.900 μορια , τι λετε μπορω να τα καταφερω μονος μου?


ναι...βρες και σημειωσεις απο κανενα μεγαλυτερο απο φροντιστηριο και εισαι κομπλε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Itach1

Διάσημο μέλος

Ο Τζουτζουμπρούτζος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Παιδια μια ερωτηση.Σκευτομαι να δωσω πανελλαδικες και να κατσω να διαβασω μονος μου (εχω περασει στο οικονομικο πανεπηστιμιο αλλα δυστυχως δεν μπορω να παρακολουθησω μαθηματα για προσωπικους λογους).Εχει αλλαξει καθολου η υλη τα τελευταια χρονια?Δινω τεχνολογικη κατευθυνση,μαθ γενικης και οικονομια.Τελευταια φορα που εδωσα πανελλαδικες το 2010.Απο οτι ειδα στο σιτε του υπουργειου δεν εχει αλλαξει αλλα θα ηθελα να το ακουσω και απο εσας.
αλλαξε η υλη στο αοδε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Στοχευω για 16000μορια.Αμα παω σε φροντιστηριο δεν θα με βοηθησει.Το μονο προβλημα μου ειναι η φυσικη που δεν στοχευω να γραψω πολυ..Τι βαση θελω στη φυσικη.

Καλώς ή κακώς, η φυσική είναι μάθημα βαρύτητας, οπότε πάρε τα δύο βοηθήματα του Σαββάλα και λιώστα. Το μόνο που απαγορεύεται να κάνεις είναι να τα παρατήσεις! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thinkpad560z

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thinkpad560z αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 122 μηνύματα.
"Στοχευω για 16000μορια.Αμα παω σε φροντιστηριο δεν θα με βοηθησει.Το μονο προβλημα μου ειναι η φυσικη που δεν στοχευω να γραψω πολυ..Τι βαση θελω στη φυσικη."
Καλησπέρα φίλε μου. Η φυσική είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μαθήματα το οποίο όσο κι αν πολλοί το απεχθάνονται ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να διδάσκεται στο λύκειο. Η Φυσική συνιστά τη γνωριμία μας με τον κόσμο!!! Κατά την άποψή μου τα θέματα Φυσικής των πανελληνίων τώρα είναι συνήθως "πεζά" και τυποποιημένα... Εξ' άλλου αυτός είναι και ο λόγος που στο μάθημα αυτό αρκετά άτομα από αυτά που πάνε φροντιστήριο αριστεύουν ... (ακόμη και το περίφημο αμφιλεγόμενο περσινό τρίτο θέμα της φυσικής ήταν για γέλια και δεν απαιτείτο καμία απολύτως διευκρίνηση κατά την άποψή μου, καθώς οι μαθητές θα έπρεπε να παρουσιάσουν τις 2 ομάδες λύσεων της μορφής "2*κ*π + Θ" και "2*κ*π + π-θ" αν θυμάμαι καλά). Μολονότι τώρα τα θέματα είναι όπως ανέφερα παραπάνω τυποποιημένα, μπορείς δουλεύοντας μόνος σου να πετύχεις αν όχι άριστα κοντά σε αυτό (γιατί εντάξει, άνθρωποι είσαστε και άνθρωποι (και μάλιστα που δεν σέβονται τον υποψήφιο) καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά σας).
Η Φυσική φέρει (καλώς κατά την άποψή μου) βαρυσήμαντο συντελεστή (όπως και τα μαθηματικά που πρέπει να προσέξεις) , και επομένως η επιτυχία σου θα είναι εξασφαλισμένη (αφού μιλάς για 16.000 μόρια) με ένα 17+ στη φυσική και στα μαθηματικά σχεδόν ανεξαρτήτως των υπολοίπων σου βαθμών (μιλώντας σε λογικά πλαίσια , αφήνοντας έξω την έκθεση, ας μη σχολιάσω για αυτήν !!!).
Εγώ τώρα όπως πιθανόν γνωρίζεις θα σου συνιστούσα πρώτα από όλα να ασχοληθείς (όπως περιέγραψα και στη σελίδα 29 του παρόντος θέματος) με ΟΛΕΣ τις ασκήσεις του σχολικού σου βιβλίου. Έπειτα δεν νομίζω πως είναι ανάγκη να κάνεις πλούσιο τον "χ" Σαββάλα ,μπορείς να ψάξεις μόνος σου για πρόσθετο υλικό (που ΔΕΝ νομίζω πως πρέπει να χρειαστείς αρκετό αν πραγματικά δουλέψεις όπως περιέγραψα) είτε στο διαδίκτυο, είτε στο σχολείο που πήγαινες από τους καθηγητές που είχες ή από γνωστούς... Κι εγώ διατηρώ ένα site με ασκήσεις φυσικής - χημείας κάθε επιπέδου (από γυμνάσιο έως πανεπιστήμιο) το οποίο όποτε μου διατίθεται ο χρόνος και η διάθεση θα ανανεώνω με πρόσθετο υλικό... Στη Φυσική, στη χημεία (που δεν κάνεις) και στα μαθηματικά , ιδιαίτερη σημασία έχει η αντίληψη των θεμελιωδών εννοιών, και εξ' άλλου γι αυτό λύνεις ασκήσεις (για να ελέγξεις αν τις κατέχεις) κι όχι για να πεις "έλυσα 200000 ασκήσεις, θα γράψω άριστα!!!" .. Επομένως είναι αναπόφευκτο να ΜΗΝ χρειαστείς πάνω από 5 -6 το ΜΕΓΙΣΤΟ ασκήσεις πάνω σε κάθε νέα έννοια ώστε να πεισθείς πως την κατέχεις .. (μετά καταντά βαρετό και αδυνατεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να επεξεργαστεί πλέον τα ίδια με άλλη μορφή ή βλακωδώς πολύ σύνθετα θέματα)... Φυσικά θα λύσεις και προβλήματα (και αναρτώ κι εγώ ) με σύνθεση πολλών εννοιών ή "μεγάλα" θέματα με πολλούς υπολογισμούς και "ιδέες" , αλλά αυτά ΔΕΝ θα πρέπει να αποτελούν την κύρια (και σε πολλούς και μοναδική δυστυχώς) πηγή μελέτης και εξάσκησης. Τα "μεγάλα δε θέματα θα πρέπει να λύνεις μόνο όταν αισθάνεσαι εσύ την όρεξη να καταπιαστείς με αυτά...
Επίσης , πάρα πολύ προσοχή σου συνιστώ στα θέματα 1 και 2 (δες από προηγούμενα θέματα) των πανελληνίων, καθώς εξετάζουν όπως είπα και προηγουμένως το αντικείμενο της Φυσικής αυτό καθ' αυτό (όχι ασκήσεις) (έννοιες και αντίληψη)... Εκεί πρέπει ανεξαρτήτως του αν σου ζητήται , να είσαι σε θέση να αιτιολογείς τη σωστή απάντηση πλήρως και επικαλούμενος ορθώς τις έννοιες που σου αναφέρω... ¨Εχε υπόψιν σου πως τα θέματα αυτά φέρουν πολύ μεγάλο ποσοστό βαθμολογίας στις εξετάσεις (σύνολο κοντά στο 50%) ενώ το κάθε ερώτημα των θεμάτων αυτών είναι ικανό να σου στοιχίσει 1 - 3 μονάδες (στις 20)!!!!! Για να υπάρχει πιθανότητα να απαντήσεις σωστά αυτά τα θέματα, σου θέτω έναν κανόνα - συμβουλή :
"ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ "... Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαστεί για να αντιληφθείς πλήρως και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ύλη, μην ικανοποιηθείς με "ετοιματζίδικες" απαντήσεις γιατί τα θέματα ακόμη κι αν συχνά ξανασυναντώνται λόγο του κορεσμού της ύλης, συχνά επαναδιατυπώνονται και ζητάνε άλλο από αυτό που ζητούσαν παλαιότερα!!!!
Τα παραπάνω φίλε λοιπόν σε συμβουλεύω εγώ.. Σε συγχαίρω για την επιλογή σου να ξαναδώσεις εξετάσεις , και είμαι βέβαιος πως ένα νέο "ταξίδι" θα σου προσφέρει πολλά!!! Τέλος σου εύχομαι ολόψυχα καλή διασκέδαση στη μάθηση , και εύχομαι για τη φυσική μέσα από την εμπειρία που θα έχεις να σου δοθεί η ευκαιρία να καταλάβεις πως είτε σου αρέσει, είτε όχι, η φυσική είναι όμορφη!!!(όπως και κάθε θετική επιστήμη που στην ουσία βασίζεται κατά κάποιον τρόπο σε αυτή)

Γεια σας,
Ειμαι μαθητης Γ' λυκειου , ειμαι μετριος-καλος μαθητης και παρακολουθω καθε λεπτο του μαθηματος μιας και ειναι τελευταια χρονια.
Ποτε δεν χρειαστηκα φροντιστιριο γιατι διαβαζα μονος μου , δεν εχω μεινει ποτε σε καποιο μαθημα. Ενας φιλος μου που εδωσε περυσι πανελληνιες μου εδωσε ολα τα βοηθηματα του (ηταν στην ιδια κατευθυνση με εμενα Τεχνολογικη).Οι καθηγητες ειναι παρα πολυ καλη και προθυμοι να μας βοηθησουν και οι ιδιοι μας προτιναν οτι οσοι δεν κανουν φροντιστιριο δεν ειναι αναγκη να αρχισουν αρκει να προσεχουν και να διαβαζουν σπιτι τους.

Ο στοχος μου ειναι μια σχολη που ειναι περιπου 16.900 μορια , τι λετε μπορω να τα καταφερω μονος μου?

Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου,
Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος και την αγωνία σου, αλλά σου έχω καλά νέα.. Σίγουρη επιτυχία αν προσπαθήσεις μόνος σου, περάσεις χρόνο κοιτώντας "πέρα από τις έννοιες" , και συνεργαστείς αρμονικά αν το θέλει η ανάγκη με τους καθηγητές του σχολείου σου,που όπως μου λές είναι πρόθυμοι (γιατί στα δικά μου μαθητικά χρόνια είχα συναντήσει και (λίγους ευτυχώς) καθηγητές που με απεχθάνονταν που διάβαζα μόνος μου, καθώς τους έθετα προ των ευθυνών τους μέσα στην τάξη)...
Θα ήθελα αν φυσικά μου το επέτρεπες να μάθαινα και σε συγκεκριμένα ποιά σχολή με 16.900 μόρια θα ήθελες να σπουδάσεις (ή τουλάχιστον τι πραγματεύεται (επιστήμες, οικονομικά, διπλωματία κ.τ.λ.)), καθώς πιστεύω πως το διάβασμά σου θα πρέπει να "κοιτάει" πέρα από τις εξετάσεις και να αφορά τους γενικότερους στόχους και τις επιδιώξεις σου!!!
Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

.FFF

Νεοφερμένος

Ο. FFF αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Καλώς ή κακώς, η φυσική είναι μάθημα βαρύτητας, οπότε πάρε τα δύο βοηθήματα του Σαββάλα και λιώστα. Το μόνο που απαγορεύεται να κάνεις είναι να τα παρατήσεις! ;)
Οχι δινω για το 5ο πεδιο!Οποτε δεν ειναι βαρυτητας.Εχω ολα τα βοηθηματα και τις σημιωσεις γιαφτο λεω δεν θα με βοηθησει το φροντηστιριο και οσο νανε τα ψιλοθυμαμε τα μαθηματα για αυτο!

Ευχαριστω για την απαντηση σου thinkpad ;D

αλλαξε η υλη στο αοδε.
Κεφάλαιο 1: Επιχειρήσεις και Οργανισμοί
1.2 Η Επιχείρηση (σ. 25-29)
1.3 Λειτουργίες της Επιχείρησης (σ. 30-34)
1.4 Η Επιχείρηση και το Περιβάλλον της (σ. 34-37)
1.5 Η Αποτελεσματικότητα των Επιχειρήσεων (σ. 37-43)
Κεφάλαιο 2: Η Επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων
2.1 Εισαγωγικές Έννοιες (σ. 55)
2.2 Οργάνωση και Διοίκηση (σ. 56-63)
Κεφάλαιο 3: Διοικητικές Λειτουργίες
3.3. Διεύθυνση (σ. 123-156)
3.3.1 Ηγεσία - Βασικές έννοιες
3.3.2 Παρακίνηση
3.3.3. Δυναμική Ομάδων
3.3.4 Επικοινωνία


Αυτα δεν ηταν και παλια??Η θυμαμε λαθος?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Itach1

Διάσημο μέλος

Ο Τζουτζουμπρούτζος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Κεφάλαιο 1: Επιχειρήσεις και Οργανισμοί
1.2 Η Επιχείρηση (σ. 25-29)
1.3 Λειτουργίες της Επιχείρησης (σ. 30-34)
1.4 Η Επιχείρηση και το Περιβάλλον της (σ. 34-37)
1.5 Η Αποτελεσματικότητα των Επιχειρήσεων (σ. 37-43)
Κεφάλαιο 2: Η Επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων
2.1 Εισαγωγικές Έννοιες (σ. 55)
2.2 Οργάνωση και Διοίκηση (σ. 56-63)
Κεφάλαιο 3: Διοικητικές Λειτουργίες
3.3. Διεύθυνση (σ. 123-156)
3.3.1 Ηγεσία - Βασικές έννοιες
3.3.2 Παρακίνηση
3.3.3. Δυναμική Ομάδων
3.3.4 Επικοινωνία

Αυτα δεν ηταν και παλια??Η θυμαμε λαθος?
Το 2010 που εδωσες ηταν αλλη υλη...ηταν ολο το 1ο που ειναι και τωρα...ολο το 2ο ενω τωρα ειναι 5 σελιδες...και στο 3ο προστεθηκαν καμια 20αρια σελιδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

geokam

Δραστήριο μέλος

Ο geokam αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 627 μηνύματα.
Το 2010 που εδωσες ηταν αλλη υλη...ηταν ολο το 1ο που ειναι και τωρα...ολο το 2ο ενω τωρα ειναι 5 σελιδες...και στο 3ο προστεθηκαν καμια 20αρια σελιδες.

Μέχρι και τις εξετάσεις του 2010 η ύλη ήταν αυτή που αναφέρει ο zougraf. Η νέα ύλη ίσχυσε από την περίοδο 2010-2011, δηλαδή τις εξετάσεις του 2011
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.FFF

Νεοφερμένος

Ο. FFF αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Ωραια ευχαριστω πολυ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mακης

Νεοφερμένος

Ο Mακης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου,
Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος και την αγωνία σου, αλλά σου έχω καλά νέα.. Σίγουρη επιτυχία αν προσπαθήσεις μόνος σου, περάσεις χρόνο κοιτώντας "πέρα από τις έννοιες" , και συνεργαστείς αρμονικά αν το θέλει η ανάγκη με τους καθηγητές του σχολείου σου,που όπως μου λές είναι πρόθυμοι (γιατί στα δικά μου μαθητικά χρόνια είχα συναντήσει και (λίγους ευτυχώς) καθηγητές που με απεχθάνονταν που διάβαζα μόνος μου, καθώς τους έθετα προ των ευθυνών τους μέσα στην τάξη)...
Θα ήθελα αν φυσικά μου το επέτρεπες να μάθαινα και σε συγκεκριμένα ποιά σχολή με 16.900 μόρια θα ήθελες να σπουδάσεις (ή τουλάχιστον τι πραγματεύεται (επιστήμες, οικονομικά, διπλωματία κ.τ.λ.)), καθώς πιστεύω πως το διάβασμά σου θα πρέπει να "κοιτάει" πέρα από τις εξετάσεις και να αφορά τους γενικότερους στόχους και τις επιδιώξεις σου!!!
Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!!!
Σχολη ναυτικων δοκιμων , (συγγνωμη που αργησα να απαντησω) πιστευεις οτι μπορω να τα καταφερω γιατι ειναι δυσκολη σχολη, αλλα ειναι το ονεριο μου και δεν θα ηθελα να επιβαρυνω τους γονεις μου με επιπλεον εξοδα μιας και η εποχη που ζουμε δεν ειναι και στα καλυτερα της..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thinkpad560z

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thinkpad560z αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 122 μηνύματα.
Κοίταξε φίλε μου, εγώ δεν σε ξέρω σαν μαθητή , και ούτε έχει ιδιαίτερη αξία τι πιστεύω εγώ για εσένα... Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αυτό είναι αναγκαία (όχι και ικανή βέβαια) συνθήκη για την επιτυχία σου. Φυσικά και πολύ καλά θα κάνεις να μην πας φροντιστήριο ή ιδιαίτερο , εφ' όσων ωστόσο αποφασίσεις πραγματικά να ασχοληθείς μόνος σου... Αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία είναι η προσωπική σου ενασχόληση με το αντικείμενο!!!
Κοίταξε τώρα από τα μαθήματα που κάνεις στην τεχνολογική ιδιαίτερης σημασίας είναι η φυσική και τα μαθηματικά. Για να πας καλά σε αυτά τα μαθήματα δεν αρκεί όπως λένε κάποιοι να λύσεις "πολλές ασκήσεις". Όχι... Θα πρέπει το διάβασμά σου να είναι σφαιρικό, να ενδιαφερθείς (έστω κι αν δε σου αρέσουν τα μαθήματα αυτά) για την πραγματική γνώση του αντικειμένου που πραγματεύονται και να βρίσκεις εφαρμογές τους σε καθημερινό επίπεδο.. (δες και σε κάποια σελίδα παραπάνω που περιγράφω πως νομίζω πως πρέπει να μελετά ένας μαθητής). Μην ξεχνάς εξ' άλλου πως τα σπουδαιότερα διδακτικά βιβλία φυσικής (Halliday -Resnick, Serway etc) Στον πρόλογό τους γράφουν πάντοτε "βασική προϋπόθεση της επιτυχούς μελέτης είναι ο μαθητής να είναι ευμενώς διατεθειμένος προς τη Φυσική."
Τέλος πάντων ας μην τα πολυλογώ... Η απόφασή σου να δουλέψεις μόνος σου είναι άξια συγχαρητηρίων αλλά θα αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για την προσωπικότητά σου, εφ' όσων με τη συμπεριφορά σου αποδείξεις στον εαυτό σου πως την υπερασπίζεσαι υπεύθυνα ... Τότε και μόνο τότε τολμώ να πω πως ακόμη κι αν για οποιοδήποτε λόγο (γιατί ας μην ξεχνάμε εξετάσεις δίνεις!!! και συχνά σε τέτοιου είδους ανόητης δομής εξετάσεις δεν αξιολογείται κανείς αντικειμενικά) "αποτύχεις" πραγματικά θα κερδίσεις πολύ περισσότερα (κυρίως σε προσωπικό επίπεδο) από το ταξίδι στην "Ιθάκη " σου!!!
Επομένως σου συνιστώ προσωπική μελέτη, (όχι ιδιαίτερα σκληρή ούτε πολλές ασκήσεις (ανεβάζω κι εγώ μερικές στο site που σας έδωσα παραπάνω), αλλά λίγες και διδακτικές), εμπιστοσύνη σε εσένα και παράλληλα εφ' όσων είπες πως έχεις καλούς καθηγητές να το εκμεταλλευτείς στο βαθμό εκείνο που δεν σκιάζεται η ατομική σου προσπάθεια. Και ναι, πιστεύω πραγματικά πως θα πετύχεις!!! Εξ' άλλου για ένα είμαι βέβαιος , γνώρισα πολλά άτομα που είχαν όνειρα ... Οι περισσότεροι ωστόσο από αυτούς δεν είχαν τη πραγματική θέληση να τα υλοποιήσουν... Τα λίγα άτομα που τα κατάφεραν είχαν ένα κοινό... Δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για τη γνώμη των άλλων και πάνω απ' όλα στη ζωή τους είχαν απόλυτη πίστη στον εαυτό τους και ακόρεστη θέληση (ξέρω άτομο που έδινε επί 3+3 χρόνια για κτηνιατρική και τελικά πέτυχε!!!)!!! Είναι λοιπόν μια ευκαιρία αυτή να δεις κι εσύ αν ανήκεις σε εκείνους που μένουν στα λόγια ή σε εκείνους που τα όνειρά τους είναι κάτι παραπάνω από όνειρα για αυτούς!!! Όχι φίλε μου δεν υπάρχει "δύσκολη σχολή" που γράφεις!!! Η δυσκολία κατά πρώτον είναι σχετική αλλά δεν αποτελεί μέτρο επίτευξης στόχου για έναν άνθρωπο που έχει όνειρο!!! Ειλικρινά λοιπόν πιστεύω στην επιτυχία σου
καλή διασκέδαση στο ταξίδι,
thinkpad
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mακης

Νεοφερμένος

Ο Mακης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Ευχαριστω και θα προσπαθισω , εχω αρχισει πιο καλο διαβασμα σε μαθηματικα και φυσικη ..Διαβαζω συνολικα 2-3 ωρες(Μαθηματικα , φυσικη) την μερα αν χρειαστει θα της αυξησω.
Μελεταω την θεωρια και υστερα προσπαθω να λυσω τα παραδειγματα ωστε να τα καταλαβω καλυτερα.
Παλι σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και την απαντηση σου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top