Καλησπέρα!
Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλαδικές....!
Αυτό που θα ήθελα, είναι η γνώμη σας στο εξής ζήτημα:
ποιο από τα δύο προαναφερθέντα τμήματα ψυχολογίας (ΕΚΠΑ ή Πανεπιστήμιο Κρήτης) προσφέρει καλύτερο ποιοτικά πρόγραμμα σπουδών?
Όντας Κρητικιά έχω ακούσει τα καλύτερα για το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα, εργαστήρια, καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό και κάνει δουλειά στο πεδίο της έρευνας. Κατοικώντας όμως, τα τελευταία 2 χρόνια στην Αθήνα, άκουσα πολύ καλά λόγια και για το πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Τελικά ποιο αξίζει περισσότερο για σπουδές Ψυχολογίας. Αφού αποφάσισα να.... δημιουργήσω ξανά σχέσεις με τα Λατινικά και τα Αρχαία, να μη ξέρω ποιο τμήμα να κυνηγήσω???

Υ.Γ.: Να συμπληρώσω ότι έχω δώσει 2 φορές πανελλαδικές (2008 και 2009) και φυσικά τα μόρια δεν ήταν αρκετά. Απευθύνθηκα στη συνέχεια σε ιδιωτικό κολέγιο, όπου και παρακολούθησα ένα διετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας (HND) και μόλις αποφοίτησα. Έχω εργαστεί εθελοντικά σε κάποιους φορείς, αλλά και στο πλαίσιο της πρακτικής μου και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια (αυτά τα αναφέρω, για να σας δώσω να καταλάβετε ότι έχω γνώσεις του αντικειμένου -θεωρητικά και πρακτικά-, επομένως η απόφασή μου να ενασχοληθώ με τη ψυχολογία, πέρα από παιδικό όνειρο και στόχο, είναι και μια ενήλικη, σοβαρή επιλογή). Είμαι λοιπόν στη φάση που θέλω να συνεχίσω για το πτυχίο και κατέληξα στις πανελλαδικές. Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.