Τα μαθηματικά γενικής είναι γελοία σε σχέση με αυτά του προσανατολισμού και μπορεί να γράψει κάποιοσ 19-20 με ένα καλό διάβασμα απλώς .Οσο για τη στατιστική τα θέματα είναι πολύ πεπερασμένα και πέφτουν σχεδόν τα ίδια κάθε χρόνο .Ειναι αστείο να μπει κάποιος ιατρική χωρίς να ξέρει φυσική,χημεία βιολογία .
Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα καλά κάνουν τα παιδιά και το χρησιμοποιούν απλώς το να μπεις με τον εύκολο τρόπο δεν σημαίνει ότι θα βγεις κι ολας .Αυτο δεν ισχύει μόνο στην ιατρική ωστόσο ,πχ στο τμήμα μου έχουμε ένα παιδί από επαλ ο οποίος δεν μπορεί να περάσει κανένα μάθημα μαθηματικών και στατιστικής επειδή υπολείπεται βασικές γνώσεις μαθηματικών προσανατολισμού που κανένας καθηγητής δεν κάθεται να τα ξανά εξηγήσει για πάνω από 10 λεπτά.Αυτα δεν τα λέω για να σε αποθαρρύνω απλώς σύμφωνα με αυτά που έχω δει ήθελα να στα πω.Τωρα το κατά ποσό η ιατρική είναι μια σχολή που την τελειώνεις χωρίς να ξέρεις τίποτα όπως είπαν κάποια παιδιά πιο πάνω ,επέτρεψε μου να αμφιβάλω !
Ολοι τελειώνουν .
Θεμα διαβάσματος ειναι .Για την ιατρική παντα .
3 φιλες μου μπήκαν μεσω του 5% .
Ουσιστικα αντιμετώπισαν δυσκολία σε 2, 3 μάθηματα του πρώτου ετους και απο εκεί κι έπειτα ειναι ολα θεωρία .
Φυσικα μιλαμε για τεράστιο όγκο πληροφορικων και ειναι πολυ δύσκολη σχολή αλλα με θέληση ολα γίνονται .
Δεν λεω οτι πρέπει να γίνει ο κανονας .Η ιατρική ανήκει στο πεδίο που ανηκει για κάποιο λογο και παραδοσιακα μπαίνουν οι άριστοι παλι για καποιο λογο .
Αλλα οχι οτι αμα μπεις με αλλο τρόπο , ξεκάθαρα θα υστερεις .
Αμα θες θα τελειώσεις .Αντίθετα,μαθηματικό , πολυτεχνεία κτλ δεν έχεις ελπίδα να τελειώσεις αμα μπεις χωρις τις βάσεις.
Τώρα , πιστεύω οτι ολο αυτο με το Επαλ δεν θα κρατήσει για πολυ ακομα .
Και ναι , σε ενα βαθμο είναι άδικο .
Γνωρίζω οτι ειναι λιγες οι θέσεις .Αλλα καθε χρονια απο τοτε που εφαρμόστηκε βγαίνουν ποσες περιπτώσεις ανθρώπων που περνάνε ιατρική .
Και όχι δε μιλάω για παιδια 18χρονων.Αυτα , δικαιολογημένα επιλεγουν τον τρόπο που τους εξυπηρετεί περισσότερο .
Μιλαω για ανθρώπους 50 χρόνων που μπαίνουν ιατρική απλα για να μπουν .Προφανώς γνωρίζω οτι καταλάβουν μεγαλη προσπάθεια αλλα νομίζω περισσότερο τους ενδιαφερει απλα να μπούνε.
Ρεαλιστικά δεν θα τελειώσει κανενας απο αυτούς .Πολλοι απο αυτούς έχουν και το θράσος να λένε οτι θα το σκεφτόυν αν θα πάνε , καθως έχουν μικρα παιδιά , δουλειά , εισάγονται σε αλλεε πολεις κτλ .
Αυτες , τις λιγες μεν θέσεις, τις περισσότερες φορες τις στερούνται νεα παιδιά που οντως θα ασκήσουν το επάγγελμα . Και μιλαμε για την ιατρική οχι για μια οποιαδήποτε σχολή που την σπουδάζεις και για την πλακα σου που λεει ο λόγος.
Και οχι μη μου κανετε αναλογία με τα γελ .
Που ήταν ολοι αυτοι τοσα χρονια να κυνηγήσουν τα όνειρα τους να γινουν γιατροι;
Οποιαδήποτε να δίνει σε όποια ηλικια θέλει.Εξαλλου οι σπουδες-και τα όνειρα - δεν έχουν ηλικια.
Αλλα επι ισοις οροις .Θες ξαφνικά να γίνεις γιατρός ; Δωσε κανονικά με τα παιδιά των γελ .Κάτι μου λεει οτι θα το σκεφτείς διπλα και τριπλα να "πραγματοποιήσεις το όνειρο σου " .
Κατηγορειστε με για ηλικιακο ρατσισμό αλλα δεν μπορω να το δω αλλιως .
Οταν μιλαμε για ιατρική παντα και για ευκολότερο τροπο εισαγωγής , μην παρεξηγηθώ.
Πάντως αμα συνεχίσει να υπάρχει αυτη η δυνατότητα , θα γεμίσουν τα επαλ απο σχεδον άριστους μαθητες κι θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός .
Ηδη ακούω παιδια Γυμνασίου να σχεδιάζουν απο τωρα (φυσικα δασκαλεμενα απο γονείς ) οτι θα πανε επαλ για ιατρική .