PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι πανελλαδικές είναι ανταγωνιστικός διαγωνισμός, και σωστά είναι, αφού ένας μεγάλος αριθμός μαθητών θέλουν να σπουδάσουν σε σχολές με μικρότερο αριθμό θέσεων. Για κάθε διαγωνισμό που μπορείς να φανταστείς χρειάζεται προφανώς προετοιμασία. Το σχολείο, κυρίως το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό (επειδή τα ιδιωτικά πρέπει πάλι να τηρούν το πρόγραμμα του εκΦίλη), αποτυγχάνει τελείως να προετοιμάσει τους υποψήφιους. Ώρες επί ωρών σπαταλώνται σε μαθήματα άσχετα με τα εξεταζόμενα, οι καθηγητές δεν έχουν κίνητρο για να διδάξουν σωστά και να υπερβούν το bare minimum, τα σχολικά βιβλία είναι εκτρώματα και δεν καλύπτουν καθόλου το βάθος της εξεταζόμενης ύλης. Ας μην μιλήσουμε για το μέγεθος και την ανομοιογένεια των τμημάτων. Εδώ με 15 άτομα που είμασταν στην Θετική όταν έδινα δεν γινόταν σωστό μάθημα, τι γίνεται όταν έχεις 30?
Άρα υπάρχει μία ζήτηση για σωστή, μεθοδική προετοιμασία.
Αυτή τη ζήτηση την ικανοποιούν τα φροντιστήρια.
Μικρά τμήματα? Τσεκ. Στο δικό μου είμασταν 4-5 παιδιά ανάλογα με το μάθημα. Ομοιογενή τμήματα? Τσεκ. Καθηγητές που ενδιαφέρονται? Τσεκ: αν δεν είναι καλοί στην δουλειά τους δεν θα έχουν ζήτηση. Βιβλία? Τσεκ, τα φροντιστηριακά ήταν εξαιρετικά, είχαν ασκήσεις όλων των επιπέδων και συμπληρώνονταν από τα 'γνωστά', πρωτοκλασάτα βοηθήματα όποτε αυτό ήταν απαραίτητο. Μόνο σχετικά μαθήματα? Τσεκ. Δεν θα στείλω το παιδί μου στο φροντιστήριο για να χάσει την ώρα του σε μ******ς όπως τα θρησκευτικά.
Σίγουρα κοστίζουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι το σχολείο κοστίζει περισσότερο σε σχεδόν όλες τις οικογένειες μέσω των φόρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Λυπάμαι, αλλά το εν λόγω καρκίνωμα δεν το έχουν οι ξένοι
Πρώτον δεν είναι καρκίνωμα, δεύτερον η φωτογραφία στο προηγούμενο ποστ είναι από το Λονδίνο, όπου όλοι μου λένε ότι δεν υπάρχουν φροντιστήρια, αλλά έλα που υπάρχουν. Και όχι μόνο συνοικιακά σαν αυτό της φωτογραφίας αλλά και μεγάλες αλυσίδες, όπως:
https://www.explorelearning.co.uk/
Στην Αγγλία υπάρχουν επίσης ιδιαιτεράδες με υψηλά κασέ (κάτω από 20 λίρες - 25 ευρώ/ώρα δεν βρίσκεις καθηγητή ούτε στην επαρχία, στο Λονδίνο οι τιμές είναι διπλάσιες) που προετοιμάζουν παιδιά από την Γ' Δημοτικού για τις εξετάσεις που δίνουν για να μπουν στο γυμνάσιο και φροντιστήρια που αναλαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία ακόμα και μέσα στο σχολείο.
Όλα αυτά σε μια χώρα που υποτίθεται ότι έχει γαμάτο εκπαιδευτικό σύστημα, και που τα μισά παιδιά δεν προσπαθούν καν να περάσουν στο πανεπιστήμιο (άρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερα) και που ένα ποσοστό της τάξης του 30% εγκαταλείπει το Λύκειο στη μέση και κάνει άλλα πράγματα, λιγότερο ακαδημαϊκά.
Και στην Αμερική υπάρχουν παρόμοια φροντιστήρια-αλυσίδες: https://www.sylvanlearning.com/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Μάλλον έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου την Αγγλία με τις Αμερικάνικες ταινίες. Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που γράφεις.Στην Αγγλία πρέπει να σκεφτούμε πως έχουν πάνω κάτω οικονομία πως σε φροντίζει αν είσαι από καλή οικογένεια και πως προφανώς θα υπάρχουν πολλοί που εγκαταλείπουν το σχολείο καθώς είναι από φτωχές γκετοποιημένες οικογένειες.
Ειλικρινά δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Είσαι μικρός και έχεις μεγάλες ιδέες για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Μεγαλώνοντας θα πήξει λίγο το μυαλό και ίσως να μπορούμε να συνενοηθούμε.
Ίσως βέβαια και όχι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης
Το θέμα δεν είναι ότι "υπάρχουν και αλλού φροντιστήρια" αλλά το ότι τα φροντιστήρια εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη λογική για την εκπαίδευση. Και αυτή η λογική είναι κατά τη γνώμη μου και πολλών λάθος, από κάθε άποψη, παιδαγωγική, οικονομική, πολιτική. Το κατάλαβαν νωρίς σε χώρες όπως η Φινλανδία και άλλα παρόμοιου τύπου συστήματα, τα οποία έχουν λιγοςτά φροντιςτήρια, για ειδικά θέματα κυρίως, διαγωνισμούς κλπ, δε γίνεται σε καμιά περίπτωςη αυτό το σύςτριγγλο το δικό μας. Γκουγκλάρετε: Pasi Sahlberg, αξίζει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Το "υποτίθεται" βλέπω το έκανες γαργάρα. Όπως τον συμφέρει τον καθέναΑπό πότε τα συστήματα της Αγγλίας και της Αμερικής θεωρούνται γαμάτα;
Αυτό το πράγμα πάλι που όλοι θυμούνται την Φινλανδία μόνο όπου τους συμφέρει, πώς εξηγείται; Ναι, αν φτάναμε τους Φινλανδούς έστω και μέχρι το μικρό τους δαχτυλάκι σε θέματα οργάνωσης της εκπαίδευσης ίσως να μην είχαμε τόσα πολλά φροντιστήρια. Αλλά επειδή οι Φινλανδοί είναι έναν αιώνα μπροστά από εμάς, έχουμε φροντιστήρια γιατί μας είναι απαραίτητα.
Και να σας πω και κάτι άλλο που ίσως δεν το ξέρετε καθώς είσαστε ακόμα μικροί. Δεν έχουμε μόνο φροντιστήρια ΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και μια στρατιά δασκάλων και καθηγητών που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ακόμα και σε παιδιά Δημοτικού - και ο λόγος είναι ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα βουλιάζει και οι γονείς δεν βλέπουμε το λόγο να πάρει και τα δικά μας παιδιά η μπάλα τη στιγμή που υπάρχει μια άμεση, εύκολη και φτηνή λύση για να μπορέσουν να επιπλεύσουν. Καθήστε εσείς τώρα και φιλοσοφήστε για το πόσο κακά είναι τα φροντιστήρια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης
Το σκεπτικό είναι απλό, ενισχυτική διδασκαλία και στήριξη των μαθητών μέσα στο σχολείο από το σχολείο. Πιστοποίηση σε ξένες γλώσσες και Η/Υ μέσα στο σχολείο. Δεν είναι ούτε επανάσταση ούτε καν μεταρρύθμιση. Απλά λύνει κάποια μεμονωμένα ζητήματα μέχρις ότου γίνουν τα μεγάλα. Η παραπαιδεία σαν "σώμα" ζει και τρέφεται από αυτά, το σύστημα των βαθμολογιών, των εξετάσεων και των Πανελλαδικών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Αυτά που προτείνεις δεν είναι εφικτά με την τωρινή μορφή που έχει το σχολείο.Το σκεπτικό είναι απλό, ενισχυτική διδασκαλία και στήριξη των μαθητών μέσα στο σχολείο από το σχολείο. Πιστοποίηση σε ξένες γλώσσες και Η/Υ μέσα στο σχολείο. Δεν είναι ούτε επανάσταση ούτε καν μεταρρύθμιση. Απλά λύνει κάποια μεμονωμένα ζητήματα μέχρις ότου γίνουν τα μεγάλα. Η παραπαιδεία σαν "σώμα" ζει και τρέφεται από αυτά, το σύστημα των βαθμολογιών, των εξετάσεων και των Πανελλαδικών.
Κατ΄αρχήν ποιος θα κάνει ενισχυτική διδασκαλία και πότε; Οι ίδιοι οι καθηγητές που διδάσκουν και το πρωι; Αδύνατον λόγω ωραρίου εργασίας και εντελώς αναποτελεσματικό (το μοντέλο έχει ήδη δοκιμαστεί τη δεκαετία του 80 και απέτυχε παταγωδώς). Θα έρθουν άλλοι καθηγητές να δουλέψουν την απογευματινή και βραδινή βάρδια; Με τι θα τους πληρώσουμε; Αν μας περισσεύουν χρήματα για να πληρώνουμε διπλάσιο αριθμό καθηγητών, μήπως να τα ρίχναμε κάπου αλλού π.χ. προσλήψεις καθηγητών για το κανονικό σχολείο, βελτίωση σχολικών κτηρίων, υποδομές κλπ;
Είναι καλή ιδέα να παρατείνουμε την ημερίσια παραμονή των παιδιών στο σχολείο για να τους προσφέρουμε ενισχυτική διδασκαλία; Πότε θα φάνε αυτά τα παιδιά; Πότε θα ξεκουραστούν; Πότε θα δουν τις οικογένειές τους;
Για να μπορέσεις να στηρίξεις τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας (και να μην τους κρατάς στο σχολείο αμανάτι) πρέπει να ελαφρύνεις το πρόγραμμα. Πράγμα που σημαίνει λιγότερα μαθήματα και διαχωρισμό των μαθημάτων σε υποχρεωτικά και επιλογής ώστε να μην κάνουν όλοι οι μαθητές όλα τα μαθήματα και να έχουν χρόνο για ενισχυτική διδασκαλία όταν χρειάζεται.
Για τις ξένες γλώσσες χρειάζεσαι καλύτερους καθηγητές, καλύτερους σχολικούς συμβούλους, καλύτερα βιβλία, περισσότερο και καλύτερο υποστηρικτικό υλικό, καλύτερες υποδομές, τμήματα ολιγομελή και απαραίτητα διαχωρισμό των μαθητών ανάλογα με την απόδοσή τους σε 2 ή 3 επίπεδα. Επίσης να επιλεγεί μια πιστοποίηση που να έχει νόημα να τη δώσεις και όχι το ΚΠγ. Τα ίδια με περισσότερα έξοδα για να κάνεις μάθημα Η/Υ. Συμπέρασμα: χρήμα να έχεις να χαλάς.
Χρειάζεται επίσης αυστηρότερη επιλογή καθηγητών, πιθανότατα άρση της μονιμότητας, έλεγχος και αξιολόγηση του διδακτικού έργου.
Αν μπορέσουμε να ρίξουμε τόσο χρήμα στην παιδεία για να φέρουμε τα πάνω κάτω, μπορεί να γίνουμε και Φινλανδία. Να δω την πολιτεία να βάζει το χέρι στην τσέπη και το μαχαίρι στο κόκκαλο και τι στον κόσμο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης
Σαφώς και πρέπει και να προσληφθούν νέοι καθηγητές και δάσκαλοι,καθώς και ήδη υπάρχοντες να συμπληρώνουν το ωράριό τους. Η ενισχυτική διδασκαλία και η παράλληλη στήριξη ήδη εφαρμόζονται σε ένα βαθμό. Δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Και τα όποια διαδικαστικά που λες, μπορούν να διευθετηθούν, δε θα κολλήσει κανείς εκεί. Τώρα αν πάμε στο οικονομικό του ότι δεν έχουμε χρήματα ή πώς θα βρούμε χρήματα πάμε στα του μνημονίου και δε θα τελειώσουμε ποτέ. Εγώ ξέρω έρευνες που αποτιμούν τα οφέλη μιας εκπαιδευτικής επένδυσης σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια μακροπρόθεσμα για την οικονομία, ειδικά για τη χώρα μας και πρόκειται για μελέτη που συντάχθηκε εν μέσω κρίσης από την Κομισιόν.
Τώρα, εγώ δε θα πιπιλάω τη καραμέλα με τους υποτίθεται άχρηστους καθηγητές. Αυτό που χρειάζεται άμεσα στις ξένες γλώσσες είναι ενιαίο πρόγραμμα σπουδών με βάση τη διεθνή κλίμακα (αυτό από φέτος εφαρμόζεται απ' ό,τι ξέρω), επιμορφώσεις, μια αναμόρφωση του ΚΠΓ και διαπραγμάτευση ώστε να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση άλλων πτυχίων. Τα υπόλοιπα θα έρθουν αργά ή γρήγορα, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να εφαρμόσουμε μεμιάς τα πάντα, αλλά να το κάνουμε σε στάδια, αυτή ήταν η λογική των Φινλανδών.
Δε μπαίνω σε πράγματα που είπες για τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου γιατί θα ανοίξουμε μεγάλα ζητήματα και θα είμαστε και εκτός θέματος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να επενδύσουμε στη συγγραφή καλύτερων βιβλίων και στην πρόσληψη περισσότερων δασκάλων στα δημοτικά σχολεία γιατί αυτή τη στιγμή πολλά παιδιά ακόμα και της Α' Δημοτικού κάνουν 1-2 ώρες μάθημα λιγότερο τη μέρα λόγω των ελλείψεων προσωπικού. Κοιτώντας την εκπαίδευση συνολικά, οι ανάγκες των μικρότερων παιδιών είναι πιο σημαντικές από την ανάγκη των εφήβων να μάθουν ξένες γλώσσες και Η/Υ οπότε αν εγώ ήμουν η πολιτεία εκεί θα στόχευα, και όχι στο κλείσιμο των φροντιστηρίων ΜΕ.
Επίσης θα συντηρούσα και κανένα κτήριο. Το σχολείο του γιου μου έχει να βαφτεί 14 χρόνια.
Πού βασίζεται η άποψή σου ότι η ενισχυτική διδασκαλία εφαρμόζεται (επιτυχώς εννοείς φαντάζομαι, γιατί ανεπιτυχώς εφαρμοζόταν και στα δικά μου χρόνια)?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης
Δεν είπα πουθενά επιτυχώς, είπα σε ένα βαθμό, για την ακρίβεια σε ένα πρώτο στάδιο. Από προςωπικές εμπειρίες. Το point: Δεν απαιτούνται δομικού τύπου αλλαγές για να εφαρμοστεί μια επαρκής ενισχυτική διδασκαλία ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο κατά τ' άλλα πρέπει να αλλάξει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Επίσης επειδή οι καθηγητές δεν είναι καλοί.
Επειδή οι ώρες διδασκαλίας δεν επαρκούν όχι για να πάρεις πιστοποίηση επιπέδου C2, αλλά ούτε και για B2.
Επειδή 18-19 παιδιά είναι πολλά, ειδικά για μάθημα γλώσσας.
Επειδή δεν μπορείς να διδάξεις ξένη γλώσσα σε τμήματα 18-19 παιδιών μεικτής ικανότητας με 3 ώρες την εβδομάδα, χωρίς κατάλληλα βιβλία, χωρίς κατάλληλο οπτικο-ακουστικό υλικό, χωρίς να ξέρεις τι κάνεις και χωρίς να υπάρχει καθοδήγηση και έλεγχος. Ούτε τα φροντιστήρια μπορούν να το κάνουν αυτό το θαύμα, ούτε τα ιδιωτικά σχολεία, πολύ δε περισσότερο τα δημόσια.
Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι σαν εσένα που δεν έχουν ιδέα από διδασκαλία ξένης γλώσσας παίρνουν αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο: 10-12 χρόνια είναι αυτά, σιγά μην δεν τα μάθουν, τι τις θέλουν τις παραπάνω ώρες, και τα βιβλία μια χαρά είναι, σιγά μην τους βάλουμε 5 παιδιά στην τάξη όπως στο φροντιστήριο, μια χαρά μάθημα κάναμε κι εμείς που είμασταν 30. Και μετά κάθονται και κλαίνε που ανθίζει η παραπαιδεία...
Το ίδιο ισχύει και για την ενισχυτική που εφαρμόζεται επιτυχώς "σε ένα βαθμό". Προφανώς ο ένας βαθμός είναι λίγος, με αποτέλεσμα να ανθεί όχι μόνο η παραπαιδεία των φροντιστηρίων αλλά και των οικοδιδασκαλίων, των κέντρων μελέτης και των ιδιαίτερων μαθημάτων. Είτε έχεις να προτείνεις ένα πλάνο για να μπορεί να εφαρμοστεί σωστά η ενισχυτική διδασκαλία, είτε περιμένεις να γίνει ένα θαύμα. Στο μεταξύ τα παιδιά πλέον αρχίζουν ενισχυτική διδασκαλία πριν καν πάνε στο γυμνάσιο, τι να λέμε τώρα;
Βασικά ένα πράγμα είναι αλήθεια: κάποιους τους φτήνουν και νομίζουν ότι βρέχει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης
Σε κάθε περίπτωση, η λογική με την οποία διδάσκει το σχολείο δε θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι αυτή του φροντιστηρίου, με διαχωρισμό σε επίπεδα μαθητών, με πολύ λίγα παιδιά ανά τμήμα, με συνεχείς δοκιμασίες και εξετάσεις κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Κοίτα, δεν έχει νόημα να συνεχίζω να συζητάω άμα αγνοείς αυτά που λέω και επαναλαμβάνεις τα ίδια.
lel
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Όσον αφορά στην ξένη γλώσσα, δεν υπάρχει λογική φροντιστηρίου και λογική δημοσίου σχολείου. Υπάρχει ο τρόπος για να διδάξεις επιτυχώς μια ξένη γλώσσα (που τον εφαρμόζουν τα περισσότερα φροντιστήρια) και ο τρόπος να παραστήσεις ότι διδάσκεις μια ξένη γλώσσα (που τον εφαρμόζουν τα περισσότερα σχολεία). Ο πρώτος τρόπος πιάνει και ο δεύτερος είναι για να έχουμε να λέμε.Σε κάθε περίπτωση, η λογική με την οποία διδάσκει το σχολείο δε θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι αυτή του φροντιστηρίου, με διαχωρισμό σε επίπεδα μαθητών, με πολύ λίγα παιδιά ανά τμήμα, με συνεχείς δοκιμασίες και εξετάσεις κτλ.
Κατά περίεργο τρόπο, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης πιστεύει πως τα τμήματα πρέπει να είναι ολιγομελή και να χωρίζονται σε επίπεδα. Τώρα τι αρέσει σε σένα προσωπικά είναι άλλο θέμα. Περί ορέξεως κολοκυθοπιτάκια.
Ο λόγος που επαναλαμβανόμαστε είναι ότι αυτά που λες δεν στέκουν από επιστημονικής ή πρακτικής σκοπιάς. Απλά πράγματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης
Όσον αφορά στην ξένη γλώσσα, δεν υπάρχει λογική φροντιστηρίου και λογική δημοσίου σχολείου. Υπάρχει ο τρόπος για να διδάξεις επιτυχώς μια ξένη γλώσσα (που τον εφαρμόζουν τα περισσότερα φροντιστήρια) και ο τρόπος να παραστήσεις ότι διδάσκεις μια ξένη γλώσσα (που τον εφαρμόζουν τα περισσότερα σχολεία). Ο πρώτος τρόπος πιάνει και ο δεύτερος είναι για να έχουμε να λέμε.
Κατά περίεργο τρόπο, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης πιστεύει πως τα τμήματα πρέπει να είναι ολιγομελή και να χωρίζονται σε επίπεδα. Τώρα τι αρέσει σε σένα προσωπικά είναι άλλο θέμα. Περί ορέξεως κολοκυθοπιτάκια.
Ο λόγος που επαναλαμβανόμαστε είναι ότι αυτά που λες δεν στέκουν από επιστημονικής ή πρακτικής σκοπιάς. Απλά πράγματα.
Σίγουρα η no skin in the game ρητορική του Κλεάνθη που εφαρμόζει παντού θα οδηγήσει σε καταστρεπτικές συνέπειες. Αλλά μήπως και εσύ πέφτεις στο παλιό παραμυθάκι της λαικής σοφίας, δηλαδή μπερδεύεις τα όρια της δικής σου πραγματικότητας με όλου του κόσμου;
Σίγουρα η παραπαιδεία οφείλει την ύπαρξη της στην αδυναμία της παιδείας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι αποδοτική απαραίτητα. Οτιδήποτε δημοφιλές είναι λάθος. Οι σωστές μεταρρυθμίσεις στο οτιδήποτε δε θα έρθουν από μια γιγάντια μάζα ανθρώπων όπως οι Έλληνες καθηγητές ξένων γλωσσών, αλλά από διακεκριμένα άτομα που θα έχουν (εξ' ορισμού) τελείως διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας. Είναι λοιπόν δεδομένο, πως πολλά από αυτά που πιστεύεις είναι λάθος και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
7 χρόνια σπουδών σε προπτυχιακό / μεταπτυχιακό επίπεδο, δεκάδες σεμινάρια, άπειρο διάβασμα και 26 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μόλις πετάχτηκαν στα σκουπίδια επειδή εσύ και πέντε φίλοι σου δεν γουστάρετε τα φροντιστήρια.Σίγουρα η παραπαιδεία οφείλει την ύπαρξη της στην αδυναμία της παιδείας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι αποδοτική απαραίτητα. Οτιδήποτε δημοφιλές είναι λάθος. Οι σωστές μεταρρυθμίσεις στο οτιδήποτε δε θα έρθουν από μια γιγάντια μάζα ανθρώπων όπως οι Έλληνες καθηγητές ξένων γλωσσών, αλλά από διακεκριμένα άτομα που θα έχουν (εξ' ορισμού) τελείως διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας. Είναι λοιπόν δεδομένο, πως πολλά από αυτά που πιστεύεις είναι λάθος και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο.
Βρε δεν με χαιρετάτε λέω εγώ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης
7 χρόνια σπουδών σε προπτυχιακό / μεταπτυχιακό επίπεδο, δεκάδες σεμινάρια, άπειρο διάβασμα και 26 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μόλις πετάχτηκαν στα σκουπίδια επειδή εσύ και πέντε φίλοι σου δεν γουστάρετε τα φροντιστήρια.
Βρε δεν με χαιρετάτε λέω εγώ;
Χαχαχαχα οκ I rest my case. Πρώτα μαθαίνουμε να βάζουμε κάτω το εγώ μας, μετά πως μετράν τα αποτελέσματα και τίποτε άλλο, και εν τέλει πως οτιδήποτε δημοφιλές είναι λάθος. Προφανώς, τα ίδια μυαλά έχουν οι πλειοψηφίες σε όλα τα επαγγέλματα(οι αγαπημένοι μου είναι οι τραπεζικοί). Δε μπορώ να εξηγήσω κάτι που εξ' ορισμού θα το καλάβει μόνο όποιος πρέπει να το καταλάβει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Πάτε να πείτε εξυπνάδες σε κανέναν νευροχειρούργο, ξέρετε, για το πώς κάνει εγχειρήσεις. Δεν μπορεί, κάποια γνώμη θα έχετε και γι' αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.