Γεωργία27227
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lola_29
Νεοφερμένος
Tα Αρχαία Ελληνικά είναι ένα δύσκολο μάθημα και συνήθως οι μαθητές αδιαφορούν και αγνοούν αυτό το μάθημα.Σαν μαθήτρια γνωρίζω πως οι περισσότεροι μαθητές δεν συμπαθούν τα Αρχαία,αλλά εγώ το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον μάθημα.Θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά. Διδάσκω αρχαία ελληνική γλώσσα στη γ' γυμνασίου. Νομίζω ότι είμαι αρκετά μεταδοτική ως καθηγήτρια. Πώς θα καταφέρω παρ' όλ' αυτά να σας κάνω, εννοώ εσάς τους μαθητές, ν' αγαπήσετε τ' αρχαία ελληνικά και να τα ξε-φοβηθείτε;
Λοιπόν, θα σας συμβούλευα κάτι: Μην γίνετε ΠΟΤΕ κουραστική και βαρετή,αλλά προσθέστε διάφορες μεθόδους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.Μην τους υπαγορεύετε μόνο και κυρίως μην κάνετε μόνη σας το μάθημα.Η φετινή μου καθηγήτρια (χωρίς να θέλω να ττην μειώσω) στα Αρχαία είναι πολύ κουραστική, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να βρίσκουν ανιαρό το μάθημά της. Η καθηγήτρια αυτή εφαρμόζει μία απαράδεκτη μέθοδο: μιλάει μόνη της και δεν είναι καθόλου μεταδοτική. Είναι,επίσης, απαιτητική σχετικά με θέματα που δεν έχουμε αναλύσει στην τάξη. Τα Αρχαία,κατά τη γνώμη μου,βασίζονται στην επανάληψη και όχι στο γρήγορο πέρασμα των σελιδών,απλά και μόνο για να καλυπτεί η ύλη. Το μάθημα στα Αρχαία πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει διασκεδαστικό και ευχάριστο στα παιδιά. Σαν καθηγήτρια,πιστέυω πως θα ξέρετε τρόπους για την επίτευξη αυτού του θέματος.
Ιδανικός καθηγητής: αμερόληπτος,δίκαιος, μεταδοτικός, ευχάριστος, χαμογελαστός όσο μπορεί, φιλικός και με πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά και για την πραγματοποίηση των στόχων του...Αυτά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
merenwen9728
Νεοφερμένος
Πολύ σωστά,αν και δύσκολα πρακτικά να τα εχει κανείς όλα...Στέκομαι πολύ στο τελευταίο!Σε ευχαριστώ πολύ!
-----------------------------------------
Πως ακριβώς το εννοείς αυτό;να προσθεσω... πραγματικος!
Πως ακριβώς το εννοείς αυτό;να προσθεσω... πραγματικος!
fuela
Νεοφερμένος
Συμφωνώ με όλες τις προηγούμενες παρατηρήσεις .:iagree:
Θέλω να τονίσω πως το πιο σημαντικό είναι το μάθημα να μην στηρίζεται μόνο στο βιβλίο και στη διδακτέα ύλη αλλά να γίνεται συζήτηση και να λύνονται όλες οι απορίες των μαθητών ακόμα και αν είναι εντελώς εκτός μαθήματος και θέματος,αρκεί βέβαια να είναι μια σοβαρή ερώτηση...Επίσης ότι λέγεται πάνω στο μάθημα να εξηγείται με παραδείγματα και όχι μόνο με λόγια του βιβλίου ,γιατί είχα ως τώρα πολλούς καθηγητές που δυστυχώς μάθαιναν οι ίδιοι απ'έξω το μάθημα και το παρέδιδαν αυτούσιο...Έτσι το μάθημα όχι μόνο καταντάει βαρετό αλλά σκοτώνει και το ενδιαφέρον των μαθητών...
Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό ένας καθηγητής να ενημερώνεται γαι το πως να προσεγγίσει με το σωστό τρόπο τους μαθητές του ώστε να τους μεταφέρει γνώσεις και εκτιμώ αφάνταστα την προσπάθεια σου αυτή ...Μακάρι να ήταν όλοι οι καθηγητές έτσι...
Σοφακι29785
Νεοφερμένος
merenwen9728
Νεοφερμένος
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες για να με βοηθήσεις:thanks:Ειλικρινά βρίσκω πολύ σωστές τις απόψεις σου και σε συγχαίρω που αν και είσαι σχετικά μικρή ακόμα,έχεις τόσο ώριμες ιδέες πάνω σε ένα τέτοιο θέμα και δε φοβάσαι να τις μοιραστείς!:no1:Αν και δε διδάσκω ακόμη,βλέπω πολύ σοβαρά αυτό το λειτούργημα και γι'αυτό ξεκίνησα το θέμα...συμφωνώ μαζί σου για τη στάση που πρέπει να τηρεί ένας καθηγητής και έτσι προσπαθώ να βρω ένα τρόπο,ώστε να γίνω καλή στο μέλλον!Θα χαρώ να τα ξαναπούμε!Αυτό που θα ήθελα εγώ να προσθέσω είναι πως δεν πρέπει ποτέ ο καθηγητής να επηρρεάζεται από προσωπικά προβλήματα και να είναι αδιάθετος μέσα στην τάξη και προπάντων να μην ξεσπάει πάνω στα παιδιά γιατί έχει τύχει αρκετές φορές να γίνει αυτό...Όταν ο καθηγητής μπαίνει μέσα στην αίθουσα το καλύτερο θα ήταν να εβγαζε τον καλύτερό του εαυτό,χωρίς να παίζει το ρόλο κάποιου που δεν είναι...
Συμφωνώ με όλες τις προηγούμενες παρατηρήσεις .:iagree:
Θέλω να τονίσω πως το πιο σημαντικό είναι το μάθημα να μην στηρίζεται μόνο στο βιβλίο και στη διδακτέα ύλη αλλά να γίνεται συζήτηση και να λύνονται όλες οι απορίες των μαθητών ακόμα και αν είναι εντελώς εκτός μαθήματος και θέματος,αρκεί βέβαια να είναι μια σοβαρή ερώτηση...Επίσης ότι λέγεται πάνω στο μάθημα να εξηγείται με παραδείγματα και όχι μόνο με λόγια του βιβλίου ,γιατί είχα ως τώρα πολλούς καθηγητές που δυστυχώς μάθαιναν οι ίδιοι απ'έξω το μάθημα και το παρέδιδαν αυτούσιο...Έτσι το μάθημα όχι μόνο καταντάει βαρετό αλλά σκοτώνει και το ενδιαφέρον των μαθητών...
Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό ένας καθηγητής να ενημερώνεται γαι το πως να προσεγγίσει με το σωστό τρόπο τους μαθητές του ώστε να τους μεταφέρει γνώσεις και εκτιμώ αφάνταστα την προσπάθεια σου αυτή ...Μακάρι να ήταν όλοι οι καθηγητές έτσι...
Σωστή!ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ-λέξη κλειδί...το έχω νιώσει κι εγώ προσωπικά αυτό!Σε ευχαριστώ!Απλα να εισαι διπλα στους μαθητες και να τους κατανοεις....αυτο θελουμε ολοι....κατανοηση απ'τους καθηγητες.....
Elpis13
Νεοφερμένος
Αυτος που δεν θα μας ειρωνευτει
Θα υπερασπιστει τον μαθητη οταν γινονται κοροιδευτικα σχολια εις βαρος του
Θα πρεπει να κανει τους μαθητες να καταλαβουν πως ΜΠΟΡΟΥΝ να εμπιστευτουν στον καθηγητη τα προβληματα τους και πως δεν θα γινουν βουκινο σε ολο το γραφειο των καθηγητων
Οταν θα μιλησει στο παιδι για καποιο συγκεκριμενο θεμα αργοτερα να μην αναφερει αυτο το θεμα μπροστα σε ολη την ταξη κανοντας τον μαθητη ρεζιλι.Το μονο που καταφερνει ετσι ειναι να κανει τον μαθητη να τον μισει περισσοτερο
Αυτα που λεει να ειναι ξεκαθαρα και οχι παπαγαλιες απο το βιβλιο
Να καταλαβαινει πως τα παιδια εχουν και αλλα πραγματα(φροντιστηρια κτλ) και δεν μπορουν μερικες φορες να αποδωσουν.Ο καθηγητης να δειχνει κατανοηση
Ελπιζω να βοηθησα!Ο,τι ειπα ειναι απο πλευρας μαθητη!
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Να μην ειναι βαρετος,να εχει μεταδοτικοτητα και απειρες γνωσεις,να μην ειναι ποτε αδιαθετος και στεναχωρημενος να ειναι αμεροληπτος να μην εχει συμπαθειες και να κανει διασκεδαστικο το μαθημα του και ειδικα τα αρχαια!Επισης να ειναι ευχαριστος επιεικης με τους μαθητες να μην προσβαλει και να μην τους μαλωνει να μην δειχνει οτι ειναι δημοσιος υπαλληλος να χρησιμοποιει και δικες του μεθοδους στο μαθημα γενικα να μην εχει και πολλες απαιτησεις.Ακομα να βαζει καλους βαθμους να μην βαζει πολλα τεστ και διαγωνισματα να ειναι συνοδος-παιδαγωγος-παιδονομος-ψυχολογος ψυχοκοινωνικος συμβουλος να κανει και τον διαιτητη-υπερασπιστη των αδικημενων μαθητων οταν χρειαστει.....Επισης πρεπει να διαπνεεται απο απολυτη εχεμυθεια και μυστικοτητα λες και ειναι πρακτορας πχ της Μοσαντ!
Εγω θα ελεγα να φοραει και μια στολη την νυχτα σαν τον μπατμαν και να κυνηγαει το εγκλημα και την αδικια αυτου του κοσμου.....
Σορρυ αλλα τετοιο καθηγητη η μαλλον ανθρωπο δεν θα βρειτε ΠΟΤΕ....
Εγω η μονη απαιτηση που εχω απο ενα καθηγητη ειναι να ειναι σοβαρος και να εχει γνωσεις....Τωρα αν εχει μια μερα κακη διαθεση αν ειναι αυστηρος η δεν σκυβει ευλαβικα πανω απο τον μαθητη για καθε λογο η αν δεν ειναι πρωτοποριακος ο τροπος που διδασκει και αλλα τετοια δεν με απασχολησαν ποτε στην μαθητικη μου ζωη....Ουτως η αλλως οποιος θελει να μαθει μαθαινει ας μην ψαχνουμε για δικαιολογιες
who
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπον ψαχνουμε ενα καθηγητη:
Να μην ειναι βαρετος,να εχει μεταδοτικοτητα και απειρες γνωσεις,να μην ειναι ποτε αδιαθετος και στεναχωρημενος να ειναι αμεροληπτος να μην εχει συμπαθειες και να κανει διασκεδαστικο το μαθημα του και ειδικα τα αρχαια!Επισης να ειναι ευχαριστος επιεικης με τους μαθητες να μην προσβαλει και να μην τους μαλωνει να μην δειχνει οτι ειναι δημοσιος υπαλληλος να χρησιμοποιει και δικες του μεθοδους στο μαθημα γενικα να μην εχει και πολλες απαιτησεις.Ακομα να βαζει καλους βαθμους να μην βαζει πολλα τεστ και διαγωνισματα να ειναι συνοδος-παιδαγωγος-παιδονομος-ψυχολογος ψυχοκοινωνικος συμβουλος να κανει και τον διαιτητη-υπερασπιστη των αδικημενων μαθητων οταν χρειαστει.....Επισης πρεπει να διαπνεεται απο απολυτη εχεμυθεια και μυστικοτητα
Πολυμημάνημα είναι αυτό που περιγράφεις, όχι καθηγητής. Καφέ θα κάνει;
Guest 292010
Επισκέπτης
aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτα απο δικες μου εμπειριες στο γυμνασιο τα 2 τριμηνα αυτααααα!!!
καλη συνεχεια σε οτι κι αν κανεις!!!
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Δεν πρεπει να πινει καφε για να μην εχει νευραΠολυμημάνημα είναι αυτό που περιγράφεις, όχι καθηγητής. Καφέ θα κάνει;
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
χα πραγματι ,μονο με το να διαβασεις αυτες τις συμβουλες θα πελαγωσεις.Πολυμημάνημα είναι αυτό που περιγράφεις, όχι καθηγητής. Καφέ θα κάνει;
Οποιος προσπαθει να ικανοποιει τους παντες σε ολους τους τομεις τις διδασκαλιας θα γινει τιποτα για κανεναν
SODAW
Πολύ δραστήριο μέλος
εγώ δεν το θεωρώ βαρέτο αλλά μέχρι ενός σημείου!!!Tα Αρχαία Ελληνικά είναι ένα δύσκολο μάθημα και συνήθως οι μαθητές αδιαφορούν και αγνοούν αυτό το μάθημα.Σαν μαθήτρια γνωρίζω πως οι περισσότεροι μαθητές δεν συμπαθούν τα Αρχαία,αλλά εγώ το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον μάθημα.
Λοιπόν, θα σας συμβούλευα κάτι: Μην γίνετε ΠΟΤΕ κουραστική και βαρετή,αλλά προσθέστε διάφορες μεθόδους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.Μην τους υπαγορεύετε μόνο και κυρίως μην κάνετε μόνη σας το μάθημα.Η φετινή μου καθηγήτρια (χωρίς να θέλω να ττην μειώσω) στα Αρχαία είναι πολύ κουραστική, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να βρίσκουν ανιαρό το μάθημά της. Η καθηγήτρια αυτή εφαρμόζει μία απαράδεκτη μέθοδο: μιλάει μόνη της και δεν είναι καθόλου μεταδοτική. Είναι,επίσης, απαιτητική σχετικά με θέματα που δεν έχουμε αναλύσει στην τάξη. Τα Αρχαία,κατά τη γνώμη μου,βασίζονται στην επανάληψη και όχι στο γρήγορο πέρασμα των σελιδών,απλά και μόνο για να καλυπτεί η ύλη. Το μάθημα στα Αρχαία πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει διασκεδαστικό και ευχάριστο στα παιδιά. Σαν καθηγήτρια,πιστέυω πως θα ξέρετε τρόπους για την επίτευξη αυτού του θέματος.
Ιδανικός καθηγητής: αμερόληπτος,δίκαιος, μεταδοτικός, ευχάριστος, χαμογελαστός όσο μπορεί, φιλικός και με πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά και για την πραγματοποίηση των στόχων του...Αυτά...
giorgis_h
Νεοφερμένος
Ξεχνούμε ότι η εύρυθμη λειτουργία του μαθήματος αλλά και του σχολείου γενικότερα δεν είναι ευθύνη του δασκάλου μόνο, αλλά οπωσδήποτε και των μαθητών, των γονέων, και όλων των εμπλεκομένων.
Μήπως αναζητώντας τον "ιδανικό καθηγητή", αυτό λειτουργεί ως άλλοθι έναντι των δικών μας ευθυνών; Μήπως έχουμε πρόβλημα με την δική μας ενηλικίωση;
MariaK
Νεοφερμένος
Hot Chic
Νεοφερμένος
psarakis.k
Νεοφερμένος
ποκαχοντας
Νεοφερμένος
Και ετσι ο καθηγητης θα θεωρησει πως ο μαθητης ειναι αδιαβαστος!!!!!!!!!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.