Νομική στο εξωτερικό

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,428 μηνύματα.
Δεν μου είπε εμένα συγκεκριμένα, αλλά μας είπε όταν μας έκανε μάθημα. :)
Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να προβάλλω δημόσια τις απόψεις κάποιου καθηγητή Πανεπιστημίου για θέματα παιδείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofia Tsa

Νεοφερμένος

Η Sofia Tsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κιλκίς (Κιλκίς). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Καλά δεν ειπάμε ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι και χάλια...Αλλά δεν συγκρίνονται με αυτά του Εξωτερικού.Και δεν το λέω επειδή υπάρχει η γενική αντίληψη ότι τα πάντα στο εξωτερικό είναι καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα.Γνωρίζω άτομα που έχουν σπουδάσει έξω και μου έχουν πεί ότι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα εκέι,και οι σπουδές αλλά και η ποιότητα ζωής.Οι καθήγητές σε βοηθανε περισσότερο,οι γνώσεις που σου παρέχουν είναι πιο ουσιαστικές,οι υποδομές είναι καλύτερες...Αλλά ας το δούμε και αλλιώς.Τι είναι οι φοιτητές στην Ελλάδα?Φραπε,αραλίκι,κλαμπάκια.Όχι,δεν λέω ότι δεν έχει διάβασμα.Άλλα όλοι περιμένουν πως και πως τν φοιτητική ζωή για να καλοπεράσουν.Για να μην μιλήσω για τις καταλήψεις που έχουν γίνει θεσμός και δημιουργούν πρόβλημα σε αρκετούς φοιτητές που χάνουν παραδόσεις και εξεταστικές.Αυτά μάλλον δεν υπάρχουν στο εξωτερικό!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,428 μηνύματα.
Τι είναι οι φοιτητές στην Ελλάδα?Φραπε,αραλίκι,κλαμπάκια.Όχι,δεν λέω ότι δεν έχει διάβασμα.Άλλα όλοι περιμένουν πως και πως τν φοιτητική ζωή για να καλοπεράσουν.Για να μην μιλήσω για τις καταλήψεις που έχουν γίνει θεσμός και δημιουργούν πρόβλημα σε αρκετούς φοιτητές που χάνουν παραδόσεις και εξεταστικές.Αυτά μάλλον δεν υπάρχουν στο εξωτερικό!


Τις παραπάνω φράσεις σου, τις θεωρώ μεγάλη προσβολή απέναντι στην Ελληνική φοιτητική νεολαία η οποία σπουδάζει με μια χαραγμένη πυξίδα αφιερώνοντας πολλές ώρες στην ποιοτική μελέτη, ξενυχτώντας και όχι στο αραλίκι. Sofia Tsa, δεν σπουδάζουν όλοι με τα ίδια κίνητρα και με τους ίδιους στόχους. Αυτό θα το δεις και στο εξωτερικό, ας είναι πιο αυστηρό το "σύστημά" τους.

Υπό την οπτική γωνία με την οποία διατυπώνεις την άποψή σου, έχεις δίκιο. Αλλά ξεχνάς ένα σημαντικό πράγμα. Στο εξωτερικό τα Πανεπιστήμια, είναι κρατικές επιχειρήσεις (με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) οπότε και ενδιαφέρονται για...τον φοιτητή λόγω πελατειακής σχέσης. Στο εξωτερικό επίσης, δεν υπάρχουν κομματικές φοιτητικές νεολαίες (παρατάξεις) μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως συμβαίνει στην χώρα μας, γιατί στο εξωτερικό, τα Πανεπιστήμια δεν είναι κρατικά και δημόσια (δωρεάν) με την ίδια λογική που είναι κρατικά και δημόσια στην χώρα μας. Για την ύπαρξη παρατάξεων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δεν φταίει ο μέσος Έλληνας πολίτης (φοιτητής) αλλά η πολιτική κατάσταση στα χρόνια της μεταπολίτευσης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την εγκληματική ανοχή των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων). Θέλω να πω ότι με την λογική σου, θα έπρεπε η χώρα μας να μην έχει Πανεπιστήμια. Θα μπορούσα να πω ότι τα προβλήματα που επικαλείστε για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο για να...ξεφύγετε στο εξωτερικό είναι δικαιολογίες. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Ξέρω άτομο από το Τμήμα μου, που τελείωσε στα 3 χρόνια (παρ' όλο την αρνητική κατάσταση που επικρατεί) έχοντας περάσει όλα τα μαθήματα με 9/ 10-άρια και πήρε Γαλλική* (κρατική) υποτροφία ειδικού τύπου, για το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (με εξασφαλισμένη θέση έμμισθου ερευνητή). Με την λογική σου, έπρεπε μια πυρηνική υπερδύναμη Γαλλιά, να απορρίψει το εν λόγω άτομο με τον ισχυρισμό ότι η ποιότητα προαπαιτούμενων γνώσεων του (από Ελλάδα) είναι χαμηλή (λόγω καταλήψεων, κακής ποιότητας μαθήματος, έλλεψης εργαστηρίων,...κτλ).
Δεν σου κάνει εντύπωση, που δεν βρέθηκε κανένα άλλο άτομο από μια Γαλλία των 64.057.792 κατοίκων, να πάρει αυτήν την υποτροφία ειδικού τύπου; :)

Παρ' όλα αυτά, μπορεί να έχουμε μύρια κακά στην ανώτατη παιδεία (στην χώρα μας) λόγω μικροκομματικών πολιτικών, αλλά, μόλις πηγαίνουμε για επιπλέον σπουδές στo εξωτερικό, επιπέδου (μετα)διδακτορικού και άνω, διαπρέπουμε στην διεθνή επιστημονική κοινότητα. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά. Καλύτερα, ας αφήνουμε να μιλάνε τα έργα από μόνα τους.

Ξέρω πολλά άτομα, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS-SOCRATES και πήγαν Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία. Μου είπαν ό,τι το επίπεδο δυσκολίας προπτυχιακών σπουδών σε Πανεπιστήμια των προαναφερθέντων χωρών σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο δυσκολίας σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, είναι τρομερά χαμηλό...:P

Ποιος σου είπε ότι όλοι περιμένουν την φοιτητική ζωή για να καλοπεράσουν;:( Προσωπικά, πιστεύω ότι η φοιτητική ζωή μόνο καλοπέραση δεν έχει όταν σε κάθε εξεταστική, πρέπει να δίνεις 6-8 μαθήματα. Και γω ξέρω να λέω ανυπόστατες φήμες...:P

Δεν έχω καμία πρόθεση να προσπαθήσω να επιβάλλω την άποψή μου, ως σωστή. :thanks:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

amalfi

Δραστήριο μέλος

Ο amalfi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 458 μηνύματα.
Ξέρω πολλά άτομα, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS-SOCRATES και πήγαν Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία. Μου είπαν ό,τι το επίπεδο δυσκολίας προπτυχιακών σπουδών σε Πανεπιστήμια των προαναφερθέντων χωρών σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο δυσκολίας σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, είναι τρομερά χαμηλό...:P
το επιβεβαιωνω κι εγω!

(ενταξει.. περιπου το ιδιο επιπεδο)
(αναφερομαι στην ποιοτητα του μαθηματος, στο ενδιαφερον.. γιατι δυσκολιες υπαρχουν πολλων ειδων)

φυσικα ολος ο κοσμος κατρακυλα.. δεν ειμαστε οι τελευταιοι
(και ειμαι σιγουρος οτι καπου θα ειναι και χειροτερα - αν εξω ειναι χειροτερα τοτε θα πρεπει να κλαιμε δυο φορες)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pizza_dora

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η pizza_dora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Το μονο σίγουρο ειναι οτι έξω εχουν ΠΟΛΥ καλυτερη οργάνωση απο εμας. Υπαρχει προγραμμα που πρεπει να τηρηθει,τεστς κλπ. Σε εμας οποιος θελει παει, οποιος θελει ασχολειται, μερικοι περνανε μεσω ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ που στελνουν τις απαντησεις των θεματων με μνμτ...

Αλλα αυτο δεν σημαίνει σε καμια περιπτωση οτι τα μαθηματα εκει ειναι πιο δυσκολα απο τα δικα μας. Αντιθετα μερικες φορες ειναι ΠΟΛΥ πιο δυσκολο να παρεις το 9-10 εδω, παρα εξω. Εκει τους παρεχουν μασημενη τροφη, ετοιμες σημειωσεις, περιληψεις των βιβλιων. Εδω πρεπει να μαθουμε 500 σελιδες χωρις καμια βοηθεια. Δεν λεω, το 5αρακι με την βοηθεια των sos το πιανει καποιος με λιγες θυσιες. Αλλα ο πραγματικα αριστος κουραζεται απιστευτα.

Δεν λεω οτι εχουμε καλυτερο συστημα, οι αλλοι μαθαινουν πιο ουσιαστικα πραγματα με πιο ευκολο τροπο. Απλως λεω οτι ενας πραγματικα καλος φοιτητης εχει υψηλότατο επιπεδο.

Επισης πρεπει να διαχωρίσει κανεις τα πανεπιστήμια του εξωτερικου. Υπαρχουν υψηλοτατου επιπεδου πανεπιστημια, τα γνωστα "μεγαλα" πανεπιστημια, στα οποια οι σπουδες και τα μαθηματα ειναι πολλες φορες δυσκολότερα απο της Ελλαδας, αλλα τα περισσοτερα-κακα τα ψεματα- ειναι απο μετρια εως για κλαματα(πολυ χειροτερα απο τα δικα μας).

Οταν λοιπον καποιος λεει οτι σπουδαζει εξω(σε καποια χωρα του αναπτυγμενου κοσμου εννοειται) εγω δεν εντυπωσιαζομαι με τπτ, αν δεν ακουσω πρωτα σε ποιο πανεπιστημιο ειναι. Μπορει να ειναι στο cambridge ή κατι αντιστοιχο. Τοτε του βγαχω το καπελο, και ειμαι σιγουρη οτι ολα ειναι ΧΙΛΙΕΣ φορες πιο δυσκολα απο τα δικα μας.
Ομως μεγαλο ποσοστο ειναι σε καποιο πανεπιστημιο της πλακας στην Αγγλια, βαζει το ταμπελακι των "σπουδων στην Αγγλια" και το παιζει εξυπνος, αλλα στην πραγματικότητα το επιπεδο των σπουδων ειναι στο πατωμα. Σε τετοιες περιπτωσεις σπανε τα νευρα μου, διοτι εχουν και το θρασος να λενε οτι εκει ολα ειναι πιο δυσκολα και οργανωμενα, και οτι θα βγει καλυτερος απο εμενα την κακομοιρα που ειμαι στην Ελλαδα...


Αρα αυτα που εχω να πω ειναι:
1) Μην μπλεκετε την ελλειψη οργανωσης με το επιπεδο δυσκολιας μιας σχολης. Μπορει να ειμαστε σταβλος στην ελλαδα, αλλα υπαρχουν σχολες με ικανοποιητικοτατο επιπεδο σπουδων. Απλως γινονται συχνα λαμογιες με τις παραταξεις, και παιρνει πτυχιο η καθε πικραμενη που συνδικαλιζεται...
2) Εξωτερικο προτεινω υπο την προυπόθεση να ψαξει καποιος και να μπει σε ενα καλο πανεπιστημιο. Τοτε μόνο θα κερδισει περισσότερα πραγματα απ'οτι σε ενα ελληνικο. Μην μπλεκουμε το Harvard με το τοπικο κολεγιο του ξεροπηγαδου Αγγλιας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
εγω θα σου προτεινω να φυγεις εξωτερικο χωρις δευτερη σκεψη....ειμαι σιγουρη πως εκει ολα θα ειναι πιο οργανωμενα,καλυτερη ποιοτητα μαθηματος,αναπτυξη κριτικης σκεψης και πολυ πρακτικη,,,,(εχω μια γνωστη στην ιατρικη,4ο ετος,αν ειναι δυνατον ρε παιδια να μην εχουν παει μια φορα να δουν ανατομια κανονικα στο νοσοκομειο,δηλαδη μονο θεωρια???να μην εχει κανενα μα κανενα ενδιαφερον η σχολη?ολα αποστηθιση?)
και αφου εχεις την οικονομικη δυνατοτητα,φυγε...και μην ανησυχεις για φιλους,γλωσσα κτλ,καθε αρχη ειναι δυσκολη,αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα τα πας μια χαρα.....θα αλλαξεις νοοτροπια,θα δεις πολλα καινουργια πραγματα,νεους ανθρωπους,ειδικα σε αγγλια αμερικη θα γνωρισεις ατομα με διαφορες εθνικοτητες,θα γινεις πιο ανοιχτομυαλη και ελευθερη...εισαι πολυ τυχερη που εχεις τετοια ευκαιρια,μην την χασεις....


(τι και δεν θα εδινα να ημουν στη θεση σου:xixi::bye:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,428 μηνύματα.
Christina141 καλό είναι να της προτείνουμε να φοιτήσει σε ένα καλό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού (π.χ. ΜΙΤ, Harvard, Stanford, Michigan, Cornell, Cambridge, Warrick, Oxford, Leeds, Amsterdam,...κ.α. που ανήκουν παγκοσμίως στην πρώτη 50άδα) και όχι στα technical schools που οι Ευρωπαίοι-Αμερικάνοι τα βάφτισαν "Πανεπιστήμια" για εμπορικούς λόγους. Συμφωνώ με την Pizza_dora, μην πάει και χαραμίσε κούραση, πολύ χρήμα, χρόνο σε κανένα κολεγιο του ξεροπηγαδου Αγγλιας και όχι μόνο. :P (συγγνώμη για τον δανεισμό, δεν είχα έμπνευση...:D)...και μετά να "ψάχνει" στα τυφλά για επαγγελματικά δικαιώματα στο εξωτερικό και όχι μόνο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Christina141 καλό είναι να της προτείνουμε να φοιτήσει σε ένα καλό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού (π.χ. ΜΙΤ, Harvard, Stanford, Michigan, Cornell, Cambridge, Warrick, Oxford, Leeds, Amsterdam,...κ.α. που ανήκουν παγκοσμίως στην πρώτη 50άδα) και όχι στα technical schools που οι Ευρωπαίοι-Αμερικάνοι τα βάφτισαν "Πανεπιστήμια" για εμπορικούς λόγους. Συμφωνώ με την Pizza_dora, μην πάει και χαραμισεί κούραση, χρήμα σε κανένα κολεγιο του ξεροπηγαδου Αγγλιας και όχι μόνο. :P (συγγνώμη για τον δανεισμό, δεν είχα έμπνευση...:D)



εννοειται ναι,με προυποθεση να βρει ενα καλο πανεπιστημιο παντα:no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ledzeppelinick

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,194 μηνύματα.
Το θεμα ειναι πως ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ συν των πανεπιστημιων εξω ειναι πως δεν υπαρχουν καταληψεις και τετοια και ενα πτυχιο 5 χρονων στην ελλαδα που εδω το παιρνεις στα 7 χρονια, εξω το παιρνεις στα 3 χρονια!! θα σ προτεινα να βγαλεις απ το μυαλο σου προς το παρον το εξω και να προσπαθησεις να αντεπεξελθεις στις πανελλαδικες και αν τοτε δεν τα καταφεριες εφυγες για εξω χωρις δευτερη σκεψη!! Μην νομιζεις και τα ελληνικα πτυχια μετρανε εξω αλλα οπου και να πας να ξερεις οτι ΟΛΑ ειναι θεμα αυτενεργειας!! Αυτα.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,428 μηνύματα.
Με τι κριτήρια λες ότι δεν μετράνε τα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων στο εξωτερικό; :P Τότε γιατί εγώ να φτύνω αίμα, για να πάρω ένα πτυχίο από Ελληνικό Πανεπιστήμιο; Σημειωτέον, ότι οι γονείς μου δεν έχουν λεφτάκια να με στείλουν έξω, αλλιώς θα είχα πάει πρώτος...


Στο θέμα της αυτενέργειας συμφωνώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pizza_dora

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η pizza_dora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Παιδια, μηπως τελικα τα ΜΜΕ εχουν δραματοποιησει υπερβολικα το φαινομενο των καταληψεων?:( Στα 2 χρόνια που σπουδαζω δεν εχω ζησει ποτε καποια τρομερη καταληψη, ισα ισα που αν ειχαμε πανω απο 2 μερες καταληψη το καναμε και τρελο θεμα.

Δλδ αμα χασεις 1 απο τις 20 μερες το πολυ σε ενα μηνα κατα μεσο ορο, σημαίνει οτι θα τελειωσεις 2 χρόνια αργοτερα? Μην παραβλεπετε tv για τετοια ζητηματα, γιατι παντα μεγαλοποιουν τα πράγματα... Δεν ξερω βεβαια αν στο παρελθον εχει γινει τπτ πιο συγκλονιστικό, αλλα ολο για καταληψεις μιλαμε, και ποτε δεν γινονται τελικα.


ps: Δεν ξερω ποσο μετρανε τα πτυχια μας στο εξωτερικο, αλλα εχω ακουσει οτι αντιμετωπιζουν τον καθεναν ως ξεχωριστη περιπτωση. Δηλ δεν σε απορριπτουν αυτοματα επειδη τελειωσες στην ταδε σχολη, αλλα κοιτανε τους βαθμους σου, κοιτανε ποσο γρηγορα τελειωσες, αν εχεις συμμετασχει σε εργαστηρια εθελοντικα τα απογευματα πχ κλπ. Επισης υπαρχουν και διαφοροι διαγωνισμοι σε καποιες επιστημες που σου επιτρεπουν να δειξεις την πραγματικη σου αξια. Μπορει και να υπαρχουν και εξετασεις μερικες φορες, δεν ξερω. Και φυσικα αν εχεις κανει και μεταπτυχιακα και τετοια στη χωρα που σε ενδιαφερει, ανοιγουν πιο πολλες πορτες.
Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν κοιτανε μονο την υπαρξη του πτυχιου, αλλα αξιολογουν και αλλα πραγματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ledzeppelinick

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,194 μηνύματα.
Με τι κριτήρια λες ότι δεν μετράνε τα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων στο εξωτερικό; :P Τότε γιατί εγώ να φτύνω αίμα, για να πάρω ένα πτυχίο από Ελληνικό Πανεπιστήμιο; Σημειωτέον, ότι οι γονείς μου δεν έχουν λεφτάκια να με στείλουν έξω, αλλιώς θα είχα πάει πρώτος...


Στο θέμα της αυτενέργειας συμφωνώ.

μαλλον δεν το διαβασες καλα! Δεν είπα μην νομίζεις ΟΤΙ μετρανε τα πτυχια αλλα μην νομιζεις , και τα ελληνικα πτυχια μετρανε! Οτι δηλαδη εχουν ιδιαιτερη αναγνωριση! μαλλον το σημειο στιξης εκανε τη διαφορα :lol::P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofia Tsa

Νεοφερμένος

Η Sofia Tsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κιλκίς (Κιλκίς). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Ωραία όλα αυτά...Όλη έχουν άποψη εκτός απο μένα...:P
nPd,με φέρνεις σε δύσκολη θέση.Με κάνεις να νιώθω σαν να σου σκότωσα τον πατέρα.Οκ όλα τα άλλα,αλλά μια χάρη ρε καμάρι μου..Μην με βάζεις στην διαδικασία να ξανα πώ ότι αν έψαχνα απλώς δικαιολογία να φύγω και να γλυτώσω τις Πανελλήνιες δεν θα καθόμουν απο 1/7 να κάνω θερινά και να χτυπάω χαλαρά ένα 6ωρο διαβάσματος καθημερινά!Θα τα έγραφα όλα και θα ήσύχαζα.Θα έλεγα "Οκ ρε συ,χαλαρά..αν δεν περάσω φεύγω Αγγλία!Γιούχου!!".Αντιθέτως προσπαθώ για να πετύχω τους στόχους μου.Αλλά εξετάζω και άλλα ενδεχόμενα...:)
Όσο για τα καλά πανεπιστήμια,ναι,αν πήγαινα έξω θα διάλεγα κάποιο με "καλό όνομα".Αλλά υπάρχουν και κάποια όχι τόσο γνωστά τα οποία φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα με μια ματιά που έριξα στις ιστοσελίδες τους (π.χ. University of Buckingham).
Αλλά εγώ θα το ξανα πώ..Όλοι έχουν άποψη επί του θέματος,μόνο εγώ δεν έχώ αποφασίσει ακόμα!! :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

hvairline

Νεοφερμένος

Ο hvairline αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
αν σκεφτεσαι το ενδεχομενο να φυγεις αγγλια η αμερικη θα πρεπεις να δωσεις ιδαιτερη προσοχη στο οτι τα καλα πανεπιστημια δεν δεχονται χυμα κοσμο και δεν φτανει να τα "διαλεξεις" οπως ειπες.Στην πλειονοτητα απαιτουνται εξετασεις που μπορει να σου φανουν πιο δυσκολες απο τις πανελληνιες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

It's mOnEy honey

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο It's mOnEy honey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής Θράκης (Κομοτηνή) και μας γράφει από Έδεσσα (Πέλλας). Έχει γράψει 357 μηνύματα.
Ωραία όλα αυτά...Όλη έχουν άποψη εκτός απο μένα...:P
nPd,με φέρνεις σε δύσκολη θέση.Με κάνεις να νιώθω σαν να σου σκότωσα τον πατέρα.Οκ όλα τα άλλα,αλλά μια χάρη ρε καμάρι μου..Μην με βάζεις στην διαδικασία να ξανα πώ ότι αν έψαχνα απλώς δικαιολογία να φύγω και να γλυτώσω τις Πανελλήνιες δεν θα καθόμουν απο 1/7 να κάνω θερινά και να χτυπάω χαλαρά ένα 6ωρο διαβάσματος καθημερινά!Θα τα έγραφα όλα και θα ήσύχαζα.Θα έλεγα "Οκ ρε συ,χαλαρά..αν δεν περάσω φεύγω Αγγλία!Γιούχου!!".Αντιθέτως προσπαθώ για να πετύχω τους στόχους μου.Αλλά εξετάζω και άλλα ενδεχόμενα...:)
Όσο για τα καλά πανεπιστήμια,ναι,αν πήγαινα έξω θα διάλεγα κάποιο με "καλό όνομα".Αλλά υπάρχουν και κάποια όχι τόσο γνωστά τα οποία φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα με μια ματιά που έριξα στις ιστοσελίδες τους (π.χ. University of Buckingham).
Αλλά εγώ θα το ξανα πώ..Όλοι έχουν άποψη επί του θέματος,μόνο εγώ δεν έχώ αποφασίσει ακόμα!! :lol:
γνωρίζω πολλά ατομα που σκέφτηκαν έτσι που έφυγαν στο εξωτερικό γιατί δεν κατάφεραν να εισαχθούν,και φοίτησαν σε πανεπιστήμια της πλάκας και όταν γύρισαν δεν αναγνώριζαν το πτυχίο τους ΠΟΥΘΕΝΑ
Θα σου πρότεινα να δώσεις για International baccalaur ή ακόμαι και SAT's για να έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις σε ένα σωστό και αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο
Για παράδειγμα η Νομική του Yale είναι η καλύτερη στον κόσμο
Εγω αν είχα το μυαλό και τα λεφτά εκεί θα πήγαινα...
Επίσης μη ξεχνάς οτι αν γυρίσεις πίσω (Ελλάδα) θα πρέπει να διαβάσεις ξανά τα δικαια,γτ οι νόμοι ειναι διαφορετικοί απο χώρα σε χώρα..ακόμα και στην Κύπρο εγω που σκεφτόμουν αν δε περνούσα εδώ δε θα το έκανα τελικά καθώς τα δικαια είναι διαφορετικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofia Tsa

Νεοφερμένος

Η Sofia Tsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κιλκίς (Κιλκίς). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
αν σκεφτεσαι το ενδεχομενο να φυγεις αγγλια η αμερικη θα πρεπεις να δωσεις ιδαιτερη προσοχη στο οτι τα καλα πανεπιστημια δεν δεχονται χυμα κοσμο και δεν φτανει να τα "διαλεξεις" οπως ειπες.Στην πλειονοτητα απαιτουνται εξετασεις που μπορει να σου φανουν πιο δυσκολες απο τις πανελληνιες

Εννοείται πως όταν έχεις έναν τέτοιο στόχο ξέρεις και τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις εκεί.Δεν θα διαλέξω να σπουδάσω έξω για να γλυτώσω το διάβασμα των Πανελληνίων ούτε θα πάω με την ανόητη λογική ότι εκεί θα είναι πιο εύκολα.Τα πανεπιστήμια αυτά θέλουν να δώσεις κάποιες εξετάσεις για να σε δεχτούν τις οποίες (αν τελικά αποφασίσω να πάω) θα τις πάρω σοβαρα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

leTHal pOisOn

Νεοφερμένος

Ο leTHal pOisOn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Σαφως και πρεπει να πας!Μην κολλας πουθενα!Δες την θετικη πλευρα που ειναι τεραστια! ;)

Εγω θα παω Αγγλια για Ψυχολογια μαλλον!Αν σε φοβιζουν τα Αγγλικα μην αγχωνεσε γιατι με τον καιρο θα μαθεις πολλα απο τις συζητησεις!!Καλη τυχη!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ale aek

Νεοφερμένος

Ο ale aek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
εγω θελω να σπουδασω νομικη αλλα δεν μπορω να επιλεξω θετικη γιατι στα αρχαια δεν ειμαι καθολου καλος και δεν μου αρεσουν καθολου,τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johngreek_mad

Δραστήριο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 795 μηνύματα.
εγω θελω να σπουδασω νομικη αλλα δεν μπορω να επιλεξω θετικη γιατι στα αρχαια δεν ειμαι καθολου καλος και δεν μου αρεσουν καθολου,τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω;;;;

νομικη > θεωρητικη, οχι θετικη
η να αλλαξεις στοχο η να τα αγαπησεις :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fly

Δραστήριο μέλος

Η Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 441 μηνύματα.
Φυσικα και ετσι ειναι,δεν διαφωνω με αυτο που λες,απλα διαβασμα,προσπαθεια,θυσιες και τυχη (αν και δεν πιστευω και πολυ σε αυτη την εννοια),θελει και στο εξωτερικο.

Απλα εχω την αισθηση οτι πολλα ατομα θεωρουν το εξωτερικο ως μια "διεξοδο" απο τις Πανελληνιες,μια ευκολη λυση ας το πω.

Και μετα φτανουν σε ενα σημειο να ειναι στο εξωτερικο και να μην μπορουν να περασουν τα μαθηματα και να δυσκολευονται.

Οι Πανελληνιες
σιγουρα δεν δειχνουν σε απολυτο βαθμο την αξια του καθενα μας,τις ικανοτητες του,ιδιαιτερα στην κατευθυνση μας που τα παντα στηριζονται στην αποστηθιση.


Πιστευω ομως οτι ειναι ενα "δειγμα" αν θελεις, για το τι μπορει να καταφερει καποιος.

Οπως και να εχει,σου ευχομαι καλη επιτυχια απο εδω και περα,συζητησε με διαφορα ατομα,ψαξε για αυτο που σε ενδιαφερει παραπανω πληροφοριες και αποφασισε για το τι θελεις να κανεις τελικα. :bye:


+φωνω απολυτα....και πολλες φορες παιδια επαναπαυονται με την ιδεα του εξωτερικου...το θεμα ειναι να εχεις τα κοτσια να τα καταφερεις και εδω.αυτο πιστευω!
-----------------------------------------
μπραβο σου παντως που το παλευεις!αν ηταν αλλος στην 8εση σου δεν 8α παταγε ουτε στο σχολειο!!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top