pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμένα πάντως όταν με ρωτάνε τι σπουδάζω, λέω απλά Μεταλλειολόγος...Κοίτα αν πει κάποιος ότι σπουδάζει πολυτεχνείο (ειδικά το Μετσόβιο) αυτομάτως θα πουλήσει μούρη σε γονείς και γιαγιάδες.
Το Μετσόβιο είναι από μόνο του μια πουλ - μουρ
π.χ. ένας ημμυ δε θα πει οτι σπουδάζει ηλεκτρολόγος, θα πει ότι σπουδάζει Ηλεκτρολόγος μηχανικος ηλεκτρονικών υπολογιστών εθνικού μετσόβιου πολυτεχνείου ή απλά σπουδάζω στο Μετσόβιο.
(που δεν θεωρείται μουράτο και θα ακουγόταν πιο μουράτο να λέω ΕΜΠ)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιατί εσύ δεν θέλεις ΕΜΠ;
Γιατί,δεν γίνεται να παει κάποιος στο ΕΜΠ επειδή το γουστάρει πραγματικά και όχι για τα μόρια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ένα όνομα σχολής??
Μόνο οι ψαγμένοι!(...οι άλλοι πάνε με την μάζα και με τα μόρια.)
Πολλοί λίγοι είναι πάντως αυτοί που βγάζουν 19700 πχ. και δε διαλέγουν ΕΜΠ κλπ...αλλά φυσικό,μαθηματικό που το γουστάρουν πραγματικά!
Είναι τυχαίο που όλοι "οι άριστοι" πάνε πολυτεχνείο?? Δεν νομίζω!
fockos
Επιφανές μέλος
Εμένα πάντως όταν με ρωτάνε τι σπουδάζω, λέω απλά Μεταλλειολόγος...
(που δεν θεωρείται μουράτο και θα ακουγόταν πιο μουράτο να λέω ΕΜΠ)
Εγώ όταν μου λένε τι είμαι τους λέω νοσηλευτής και όταν η μαμά είναι μπροστά τους λέει το ΑΕΙ τέλειωσε όχι το ΤΕΙ (και μετά νευριάζω). Δε μου αρέσει να διαχωρίζεται το επάγγελμα μου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το θεωρώ γελοίο.
Αν ρωτάνε τους δικού σου τις σπουδάζεις (Αυτοί σίγουρα θα κολήσουν και το Μετσόβιο δίπλα για πουλ μουρ)
---> όχι σε όλους τους γονεις αλλά σε πολλούς συμβαίνει αυτό
Παιδιά εμείς συνειδητοποιούμε καλύτερα μερικά πράγματα από τους μεγάλους. Δεν είπα όποιος πάει σε μουρικες γλώσσες δεν του αρέσει αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μας αλλά των μεγάλων και μερικές αντιλήψεις που έχουν (και προσπαθούν μερικοί να μας περάσουν)
Τι να γουστάρει ακριβώς;
Ένα όνομα σχολής??
Μόνο οι ψαγμένοι...οι άλλοι πάνε με την μάζα και με τα μόρια.
Το οτι ειναι ισως καλυτερη σχολή απο τις άλλες,σε θέμα γνώσεων?
Το ότι τους αρέσει το αντικείμενο σπουδών αυτής της σχολής?
emily zola
Νεοφερμένος
κτηνιατρικη!! ψυχολογια!! και καλων τεχνων!! οπως και να το κανουμε προσδιδουν καποιο κυρος!
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αντικείμενο σπουδών...χμμ...δηλαδή ξυπνάει μια μέρα ένα παιδί 17 χρονών και λέει θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος μηχανικός υπολογιστών!?
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μαμά μας ή η γιαγιά μας μπορεί να νιώθουν περήφανοι για μας και το κάνουν αυτό, ας μην τους παρεξηγούμε. Εμείς (πρέπει να) είμαστε πιο προσγειωμένοι σ' αυτά τα πράγματα...Παιδιά εμείς συνειδητοποιούμε καλύτερα μερικά πράγματα από τους μεγάλους. Δεν είπα όποιος πάει σε μουρικες γλώσσες δεν του αρέσει αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μας αλλά των μεγάλων και μερικές αντιλήψεις που έχουν (και προσπαθούν μερικοί να μας περάσουν)
emily zola
Νεοφερμένος
ετσι μπραβο!! χαιρομαι που υπαρχει ακομα κοσμος που βλεπει τα επαγγελματα με την καρδια κα οχι με την τσεπη και το βολεμα!!Συμφωνώ
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Θα γούσταρα πολύ να το σπουδάσω
Και ναι οι οικονομικές σχολές είναι οι πιο μουράτες χαχαχα
emily zola
Νεοφερμένος
ωραια!! good for you! ειδες πως ειναι καπωσ η δουλεια!Εγώ θέλω να ασχοληθώ με τα οικονομικά..το'χα απο μικρός...είναι μια απο τις αγάπες μου...με θυμάμαι απο τις αρχές του λυκείου να βγάζω το τζίρο της επιχείρησης της μητέρας μου,να οργανώνω τους λογαριασμούς και ακόμη και τώρα να συμβουλεύω την μητέρα μου και να την βοηθάω
Θα γούσταρα πολύ να το σπουδάσω
εγω απ την αλλη με θυμαμαι απο το δημοτικο να λεω οτι θα γινω κτηνιατρος!!! και θα γινω!!!βεβαια αγαπαω και αλλα πραγματα αλλα πρωτα απ ολα την κτηνιατρικη...και για μενα ποτε δν θα ειναι αργα να ασχοληθω και με τα αλλα καποια στιγμη...
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Selestian
Δραστήριο μέλος
Εγω ειμαι σε αυτην , αλλα απο που και ως που μουρατη ;Τώρα τελευταία έχω αντιληφθεί επίσης ότι αναδύεται ανάμεσα στις "μουράτες" σχολές και το τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Και ημουν ετοιμος να πω οτι προτιμησα Πληροφορικη απο τα μουρατα...Οικονομικα
JosefK
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα τελευταία έχω αντιληφθεί επίσης ότι αναδύεται ανάμεσα στις "μουράτες" σχολές και το τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Αυτή η σχολή ήταν μουράτη πριν 20-25 χρόνια!
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Τσου! Φυσικό.Γιατί εσύ δεν θέλεις ΕΜΠ;
Πάντα ήταν. Μου έχουν πει ότι μόνο για 2-3 χρόνια γύρω στο 1970 είχε γίνει πουλ-μουρ το φυσικό. Ήταν λέει η εποχή με τα ταξίδια στη Σελήνη και το να γίνουν στην Ελλάδα σταθμοί πυρηνικής ενέργειας. Αλλά η μόδα του πέρασε γρήγορα. Επίσης μου είπανε ότι γύρω στο 2000 πούλαγε πολύ το χρηματοοικονομικό λόγω χρηματιστηρίου, αλλά και αυτό ξεφούσκωσε μαζί με τις μετοχές. Το ΗΜΜΥ έχει ακόμα αίγλη, αλλά θα πέσει όταν κορεστεί εντελώς ο κλάδος. Θέλω να πω ότι κάποιες σχολές πουλ-μουρ είναι μόδα που φεύγει, αλλά τα παραδοσιακά γιατρός, δικηγόρος, πολιτικός μηχανικός μένουν.Το Μετσόβιο είναι από μόνο του μια πουλ - μουρ
bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και όμως οι περισσότεροι φοιτητές Ιατρικής από πόλεις είναι.
Όχι πίστεψε με..Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά δεν είναι έτσι
karotenia
Δραστήριο μέλος
Γιωργοοοοοο και η δικια μου η μανα το τονιζειιιιιιιιιιι οτι ειμαι σε ΑΕΙ..........ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!1Εγώ όταν μου λένε τι είμαι τους λέω νοσηλευτής και όταν η μαμά είναι μπροστά τους λέει το ΑΕΙ τέλειωσε όχι το ΤΕΙ (και μετά νευριάζω). Δε μου αρέσει να διαχωρίζεται το επάγγελμα μου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το θεωρώ γελοίο.
Αν ρωτάνε τους δικού σου τις σπουδάζεις (Αυτοί σίγουρα θα κολήσουν και το Μετσόβιο δίπλα για πουλ μουρ)
---> όχι σε όλους τους γονεις αλλά σε πολλούς συμβαίνει αυτό
Παιδιά εμείς συνειδητοποιούμε καλύτερα μερικά πράγματα από τους μεγάλους. Δεν είπα όποιος πάει σε μουρικες γλώσσες δεν του αρέσει αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μας αλλά των μεγάλων και μερικές αντιλήψεις που έχουν (και προσπαθούν μερικοί να μας περάσουν)
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως, όσο της μόδας και να έγιναν τα τελευταία χρόνια οι ΗΜΜΥ, νομίζω ότι η Νομική και η Ιατρική κρατάνε σταθερά τα σκήπτρα των πιο πρωτοκλασάτων σχολών στην Ελλάδα...
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 54 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 345 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giorgos5002
- userguest
- iminspain
- Kaiti.07
- Hased Babis
- ch2006
- Corfu kitty
- Reader
- Libertus
- despoina13
- Verikoko17
- ikigai
- Alessandra Eliza
- EFAKIT
- Ryuzaki
- hirasawayui
- Unboxholics
- Aggel0sss
- Than003
- Nasia2433266
- Annou1
- thekwarxitektonikh
- nearos
- Ιωάννης1234
- Mary_03
- Peter Pan13
- mermaid89
- thenutritionist
- Antonius
- George_dr
- jj!
- emilyfan85
- J.Cameron
- Nocommingback
- Nala
- Giii
- Drglitterstar
- Philologist
- Appolon
- SlimShady
- ggl
- ioannaion
- nikoletaz57
- TakSimeon
- Chrisa
- Aggelos_mptz
- 69lover
- El_
- abc1234
- emzou
- Sense
- Cheryl
- Lexii
- fockos
- Nikos05
- Schlimazel
- calliope
- roud
- Petros.21
- tfghp
- Eri0611
- vetas
- Alexandros36k
- Jimmy20
- BioChemical
- theonewhoknocks
- elewnora
- Viedo
- stefan
- Σωτηρία
- KingOfPop
- MarcoReus
- eukleidhs1821
- Georgekk
- Κλημεντίνη
- Darkking
- barkos
- Athens2002
- luisnazariodelima
- tsiobieman
- Barka
- ΘανάσοςG4
- Nikoletasch
- dragonite
- Manolo165
- Kamelan
- Marinamani
- Alekos7savv
- eri548
- andreas2002
- cel123
- vehement
- Nefh_
- Αλεξια
- Tommy_civil
- civilian
- Nat Dor
- Θανασης Α.
- CuHg
- Scandal
- Memetchi
- Thanos_D
- Bgpanos
- joannaΚΑ
- Stefanosxios
- Revekka
- fay01
- Lab13
- Λαμπρινηη
- Mukumbura
- panagiotis23
- sofiannam
- Belle26
- charmander
- miak
- Rene2004
- gwgw_5
- olga123
- milianis
- Unseen skygge
- azula
- Pharmacist01
- MarilynSt
- Panagiotis849
- Μάρκος Βασίλης
- MaryM
- Superhuman
- theodoraooo
- Ifigenia
- George.tr
- Γιώργος - Κόρινθος
- nicole1982
- Kostakis45
- Ggpg
- Ν.Χ.
- ploutarxos123
- GeoCommand
- Έμμα
- PanosCh002
- marianna04
- Βλα
- Αλκης Κ.
- art1
- PanosBat
- uni77
- igeorgeoikonomo
- Vold
- Serotonin
- Nefiki
- Ria99
- Imelda82
- Panos blg
- B747
- gregory nub
- fmarulezkd
- Jocaste
- χημεια4λαιφ
- ChrisNoris
- jul25
- tymvorixos
- Yiorgosk
- Intravenous_drug
- St11
- Vasilis2000kak
- yellowdust
- CHRYSA S
- T C
- kiyoshi
- Anonym0s
- Αριάνα123
- Elena78
- EiriniS20
- Γιώργος Ζ
- Nina42
- louminis
- Mary Jane
- alexrami
- lnesb
- Monster Hunter
- User2350
- D.a.i.s.y
- Metamorph
- Steffie88
- element skate
- don_vito
- Cassano
- Μαρία234
- nick 3484
- MariaAdamantia
- Demetria22
- gaga.boy
- Danaoula2020
- suaimhneas
- Trolling Stones
- Giorno
- giannhs2001
- Ιωάννα2
- mitsos14
- maria20
- TigerHunt
- cynzp
- American Economist
- dim6
- aggelosst9
- Ireneeneri
- CELTICS FAN
- fearless
- Meow
- Annaaa345667
- γιω99
- the purge
- victor 21
- Dr House
- Hera167
- Dunedain10
- Slytherin
- Greg1900
- future.nurse.29
- Πύρος
- Boethiah
- cpalazis
- bigbrownfox
- Dababy
- Alma Libre
- Gary
- Νομικάριος13
- tslef8
- jimis2001
- Eleni54
- lenaki001
- ChristosV21
- ros
- Makis7
- Livaja10
- Σταβι
- Mr.Blonde
- tasost
- Scott
- VouDou
- Idontknoww
- Evimgr
- papa2g
- Φινεύς
- Ststst02
- giota1111
- Thoba19
- Dimitris2001
- Paul77
- nucomer
- johnsala
- Arvacon
- DimitraA.
- chanyeol
- Johnny15
- ag97
- Kostis-Palamas
- TonyMontanaEse
- stamoul1s
- Power-13
- Big Mak
- tonyler
- PsychoGR
- ioanchatzip
- efi25
- sweater weather
- Άρτεμις Α.
- Dimitris9
- MIkeTr123
- Vasilina93
- hecktors
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.