Η υπολογιστικη δυνατοτητα δεν ειναι θεμα πλεον οσο ηταν παλια.
Πολλα προβληματα μπορουν πλεον να διακριτοποιηθουν σε τετοιο σημειο που η λυση να προσεγγιζει τελεια το συνεχες προβλημα. Αυτο φαινεται εξαλλου απο την εκτεταμενη χρηση των μικροελεγκτων σε αντιθεση με αναλογικα ηλεκτρονικα σε συστηματα αυτοματου ελεγχου. Καμια φορα το να δουλευεις σε side solutions ειναι πολυ πιο πρακτικο απο το να ζητας ακριβη απαντηση.
Δεν ξερω λεπτομερειες δεν ειναι το πεδιο μου για να σου πω οτι καταλαβαινω

.Σε καθε περιπτωση ηθελα να δωσω ενα παραδειγμα απλως,οτι δεν χρειαζεται να εισαι ουτε φυσικος ουτε μαθηματικος για να τις αξιοποιησεις σχεδιαζοντας κατι καινοτομο με αυτες. Αρκει να εχεις δουλεψει σε αλλα πραγματα οπως η αριθμητικη επιλυση.
Εκτος εαν εισαι ακαδημαικος και σε ενδιαφερει να κερδισεις καποιο βραβειο η εχεις καψα και θες να βρεις νεους τροπους να κοιταξεις το προβλημα,τοτε ειναι πολυ πιο πρακτικο και χρησιμο να εχεις παρει μαθηματα πληροφορικης και αριθμητικης επιλυσης παρα να λυσεις το προβλημα που θετουν...και ας ειμαστε ειλικρινεις οποιος θα δωσει λυση ουτε τυχαιος θα ειναι ουτε θα ερθει φτηνα αυτο...αλλοι εχουν αφιερωσει ολη τους την ζωη σε τετοια προβληματα.Μερικοι τα καταφεραν αλλοι οχι(χωρις να σημαινει οτι δεν αφησαν χρησιμο υλικο ερευνας).
Γενικα ειναι τομεις για λιγους και καλους,οι υπολοιποι κανουν αλλα.Ας πουμε οι μαθηματικοι στρεφονται σε οικονομικα/πληροφορικη και οι φυσικοι σε διαφορους τομεις οπως η ενεργεια και η ηλεκτρονικη(γινεται χαμος,εχουμε παρα πολλους φυσικους).