Καλησπέρα
Από Β' Λυκείου θεωρώ ότι χρειάζονται σχεδόν όλα από Άλγεβρα σε ένα βαθμό. Εξαρτάται, βέβαια, και ποια κεφάλαια θα είναι στην ύλη!
Γενικά, θα χρειαστούν συστήματα στα προβλήματα της χημεία, τριγωνομετρία στις ταλαντώσεις και τα κύματα, εκθετικές εξισώσεις στις φθίνουσες ταλαντώσεις, λογάριθμοι για το pH.
Από Γεωμετρία, θα χρειαστούν βασικά πράγματα όπως πυθαγόρειο θεώρημα, νόμος των συνημιτόνων (κυρίως για δύναμη Lorentz στον ηλεκτρομαγνητισμό). Καλό είναι να γίνει εξάσκηση και στην ανάλυση δυνάμεων (γωνίες κατακορυφήν, συμπληρωματικές κλπ). Επίσης, πρέπει να ξέρεις τους τύπους για εμβαδά και όγκο (αν και τώρα τους δίνουν στο τυπολόγιο, νομίζω).
Από Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β', θα έδινα πολλή προσοχή στα διανύσματα και στις πράξεις τους, διότι τις συναντάμε συχνά σε κρούσεις (κυρίως πλάγιες), αλλά και στη μηχανική στερεού σώματος. Εξάλλου, το μεγαλύτερο μέρος της φυσικής ασχολείται με διανύσματα. Από τα άλλα κεφάλαια, ίσως χρειαστεί να συγκρατήσεις έννοιες της ευθείας, όπως συντελεστή διεύθυνσης, κλίση κλπ.
Τώρα, για Μαθηματικά Γ' Λυκείου, δεν ξέρω αν έχεις ξανά κάνει ή αν δίνεις πρώτη φορά. Γενικά, πάντως, όσοι έχουν κάνει μαθηματικά Γ' Λυκείου καταλαβαίνουν καλύτερα έννοιες όπως τον ρυθμό μεταβολής, μέτρα φυσικών μεγεθών που προκύπτουν από το εμβαδόν γραφικής παράστασης (ολοκλήρωμα) και κυρτότητα ή μονοτονία γραφικών παραστάσεων στην ταχύτητα μίας χημικής αντίδρασης. Έχουν, δηλαδή, περισσότερα εργαλεία για την επίλυση των ασκήσεων.