Italian dream...
Διάσημο μέλος
Where have you been hiding, geometry addicts??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Ανήκω κι εγώ στο κλαμπ των οπαδών της Γεωμετρίας. Ναι, ισχύει αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν ότι "οξύνει τον νουν". Κάθε πρόβλημα Γεωμετρίας είναι ένα Πείραμα Σκέψης. Η Γεωμετρία που εμείς διδαχθήκαμε, μπορεί να θεωρηθεί "παιδική" σε σχέση με αυτήν που έκαναν πιο παλιά. Έχω τα βιβλία των γονιών μου και συγκρίνω ύλη και επίπεδο προβλημάτων. Υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου η σκέψη να ασχοληθώ κάποτε με τη Γεωμετρία, αλλά δεν έχω βρει ακόμα το χρόνο. Πρόσφατα μόνο, μελέτησα τη Στερεομετρία, η οποία δεν διδάσκεται στο λύκειο, για να με βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση εννοιών της κβαντομηχανικής.Έχω δηλώσει πολλές φορές την αγάπη μου για τη Γεωμετρία. ... νιώθω οτι σε κάνει εξυπνότερο.
Είναι απλό: Η Γεωμετρία δεν εξετάζεται στις πανελλήνιες. Είναι γνωστό ότι το τι θα διαβάσουν και πώς οι μαθητές καθορίζεται από τις πανελλήνιες. Οι καθηγητές στο σχολείο βαριούνται τη Γεωμετρία, τα φροντιστήρια σχεδόν δεν ασχολούνται μαζί της, οι προηγούμενοι μαθητές διαδίδουν το πόσο άχρηστη είναι, έτσι τα παιδιά δεν την παίρνουν στα σοβαρά και καταλήγουν ότι είναι δύσκολη και την μισούν. Υπάρχει στη Φυσική Κατεύθυνσης της Γ λυκείου ενότητα Οπτικής, για την οποία οι μαθητές λένε ότι "είναι δύσκολη γιατί θέλει Γεωμετρία", αν και η Γεωμετρία που απαιτείται είναι επιπέδου Γυμνασίου.ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΟΕΟ;;;
Ίσως κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η Γεωμετρία στην οποία αναφέρεται η σελίδα που βρήκες, είναι πολύ στοιχειώδους επιπέδου, ίσως και γυμνασιακού. Γενικά αυτό ισχύει με τους ξένους, καθώς δεν ασχολούνται και πολύ με τη Γεωμετρία. Πιστεύω ότι αν θέλεις να μελετήσεις Γεωμετρία, θα πρέπει να βρεις παλιά βιβλία (1960 - 1980), τα οποία δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία αλλά υπάρχουν και τα παλαιοπωλεία, οπότε μόνος σου να εργαστείς.έψαξα κ αναζήτησα μαθήματα μέσω internet για να μη χάσω τελείως την επαφή και βρήκα αυτό...
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
[...]
Ίσως κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η Γεωμετρία στην οποία αναφέρεται η σελίδα που βρήκες, είναι πολύ στοιχειώδους επιπέδου, ίσως και γυμνασιακού. Γενικά αυτό ισχύει με τους ξένους, καθώς δεν ασχολούνται και πολύ με τη Γεωμετρία. Πιστεύω ότι αν θέλεις να μελετήσεις Γεωμετρία, θα πρέπει να βρεις παλιά βιβλία (1960 - 1980), τα οποία δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία αλλά υπάρχουν και τα παλαιοπωλεία, οπότε μόνος σου να εργαστείς.
Οχι δεν κάνεις λάθος. Τα θέματα στα οποία αναφέρεται είναι Γυμνάσιο άντε και Α Λυκ. Δεν έχω δει όμως πώς κυλάει το μάθημα. Βέβαια από το καθόλου γεωμετρία καλό είναι να ξανακοιτάς και τα παλιά, να φρεσκάρεις λίγο τις γνώσεις και να μάθεις κάποια πράγματα καλύτερα.
Το κακό με τη γεωμετρία (όπως και με τη φυσική) είναι πως θέλουν πάρα πολύ χρονο. Όχι πως δεν τους αξίζει βέβαια.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό το οφείλω στον μαθηματικό (κορυφη για εμενα) που είχα στο Λύκειο. Γενικά το 98% των μαθηματικών που αποφοιτούν δεν γνωρίζουν είτε καθόλου είτε γνωρίζουν ελάχιστα σχετικά με την Γεωμετρία. Δυστυχώς αυτό στη συνέχεια μεταφέρεται και στα σχολεία και όπως λέει ο σοφος λαός "με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μαθεις" οπότε και οι μαθητές δεν αγαπούν και δεν μαθαίνουν γεωμετρία. Ενώ στην ουσία είναι πολύ ενδιαφέρον κλάδος των μαθηματικών και μπορεί να σου διευρύνει αρκετά τον τρόπο σκέψης αφού δίνοντας σου ένα σχήμα μπορείς να βρείς την λύση με περισσότερους από έναν τρόπους, να αυτοσχεδιάσεις πχ να φέρεις μια γραμμή που δεν υπάρχει για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα κλπ
Γεωμετρία πάνω απ'όλα ρε!!
Stelios1997
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βέβαια υπάρχουν και οι μη ευκλείδειες γεωμετρίες.Κάποια στιγμή θέλω να ασχοληθώ σοβαρά.
vasilakis13
Δραστήριο μέλος
Θα ήθελα να την συνεχίσω και μετά το Λύκειο, πχ τώρα το καλοκαίρι λίγο στο χαλαρό ήταν καλή ευκαιρία, αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Τι λέτε να κάνει κάποιος πάνω στην Γεωμετρία μόλις τελειώσει το λύκειο, ποια είναι η κατάλληλη συνέχεια δηλαδή?
Dias
Επιφανές μέλος
65 δεν είχαν μαζί τους κανένα γεωμετρικό όργανο
20 είχαν μόνον ένα χάρακα
10 είχαν και χάρακα και διαβήτη
5 είχαν πλήρες σετ (χάρακα, διαβήτη, γνώμονα, μοιρογνωμόνιο)
Πώς έγραψαν;
(18 , 20] --> 6 μαθητές
(15 , 18] --> 8 μαθητές
(12 , 15] --> 6 μαθητές
(10 , 12] --> 10 μαθητές
(07 , 10] --> 18 μαθητές
(04 , 07] --> 32 μαθητές
(01 , 04] --> 20 μαθητές
vasilakis13
Δραστήριο μέλος
Καμία συμβουλή για ενασχόληση μετά το Λύκειο? Κάποιοι από εσάς έχετε ασχοληθεί, από που ξεκινήσατε?
nikos kaladas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Stelios1997
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΥΓ.Τώρα που το σκέφτομαι οι πιο πολλοί δεν είχαν χάρακα και διαβήτη στις πανελλήνιες,θα είχαν στη γεωμετρία της β;
Βέβαια στην ερώτηση: <<Αν χρειαστεί να χαράξεις κύκλο τι θα κάνεις;>> η απάντηση ήταν <<με το χέρι>> και η δική μου απάντηση ήταν <<να σε δώ στη Φυσική αν πέσει στερεό και χρειαστείς πολλά σχήματα,εκεί θα παιδεύεσαι>>
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
Θανασης Α.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Για να μαζευτούμε όσο πιο πολλοί μπορούμε!!!!
the plant
Νεοφερμένος
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Άλλη μια λάτρης της Γεωμετρίας και εγώ...όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε τα βιβλία Γεωμετρία για διαγωνισμούς των εκδόσεων Σαββαλα καθώς εισάγουν πολλά επιπλέον θεωρήματα και τρόπους αντιμετώπισης εκτός από τους κλασσικούς των σχολικών βιβλίων χωρίς σε καμία περίπτωση να τα υποτιμώ ούτε στο ελάχιστο!!!
Εγω έχω το Μαθηματικοί Διαγωνισμοί του Σαββάλα.. Ξέρω ποια λες βέβαια και πρέπει να είναι όντως πολύ καλά, γιατί είναι κάτι τρίτομα τούβλα που φοβήθηκα με το που τα είδα στο βιβλιοπωλείο και έχω ακούσει φοβερά λόγια!
Πιο γενικό, επίσης, είναι πολύ καλό το Μαθηματικές Προκλήσεις, που έχει και γεωμετρικούς γρίφους και του πουλιού το γάλα, που να ζηλέψει κι ο Βασιλόπουλος..
the plant
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.