Κτηνιατρική vs Φυσική (ΑΠΘ)

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,904 μηνύματα.
το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά αν πω κάτι θετικό για τους μαύρους και σε άλλο ποστ γράψω πως είναι κατώτερη φυλή, δεν με κάνει λιγότερο ρατσίστρια. το στερεότυπο όμως για τις χαζοβιόλες φοιτήτριες που δεν διαβάζουν και είναι τουρίστριες στο πανεπιστήμιο είναι σεξιστικό όπως και να το κάνουμε.

Σαφέστατα και είναι στερεότυπο. Υπάρχουν χαζοβιόλες φοιτήτριες, αλλά δεν ευθύνεται το φύλο τους για αυτό, καθώς για παρόμοιους λόγους ,υπάρχουν και άντρες χαζοβιόληδες φοιτητές. Γενικά είναι κρίμα αλλά υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολλά στερεότυπα στον ακαδημαϊκό χώρο. Ειδικά σε ιατρικές και παραϊατρικές σχολές. Το οποίο είναι σαφώς άδικο. Μια γυναίκα μπορεί να γίνει εξίσου καλή γιατρός με έναν άντρα. Μερικές φορές ίσως και καλύτερη λόγω της παραπάνω ευαισθησίας που έχει προς τον ασθενή αλλά και της διαφορετικής προσέγγισης των προβλημάτων(φέρνουν άλλον αέρα που λέμε). Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις οι άντρες γιατροί δεν έχουν,και βλέπουν λιγότερα σαν λειτούργημα το επάγγελμα τους.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,162 μηνύματα.
Δεν ξέρω που έχεις σπουδάσει και έχεις τέτοια γνώμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια, πάντως δεν προσφέρουν σπουδές της πλάκας, ειδικά οι υψηλόβαθμες σχολές. Οι σχολές των 5000 μορίων προφανώς και προσαρμόζονται στο επίπεδο των φοιτητ@ που σπουδάζουν εκεί. Η απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων δε οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην περεταίρω υποβάθμισή τους. Και όσο για τον σεξισμό, δεν πουλάει στα ΜΜΕ, όσο πιο γρήγορα τον αντιληφθούμε τόσο πιο γρήγορα θα τον αποβάλουμε

Το αν ένα Τμήμα δέχεται φοιτητές χαμηλής βάσης δεν είναι είναι πολιτική του Τμήματος αλλά του κράτους που "σπρώχνει" φοιτητές με συγκεκριμένες αιτίες και πολιτικές προς συγκεκριμένα Τμήματα ως υψηλόβαθμα (καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, μεγάλη κουβέντα αυτό) και άλλα Τμήματα με αξιόλογη ερευνητική παρουσία σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια κτλ στα αζήτητα και άρα χαμηλόβαθμα, επειδή οι "καλοί" μαθητές επιλέγουν υποκινούμενοι (από συγκεκριμένη λογική) προς την υποκειμενικά καλύτερη επιστήμη και κατ' επέκταση Τμήμα. Αν υπήρχαν π.χ. γραπτές εξετάσεις σε ειδικά μαθήματα στο Τμήμα Φυσικής ή Βιολογίας θα βλέπαμε μετά μια άλλη κρισάρα επιλογής αριστούχων μαθητών στην Φυσική ή Βιολογία (αντίστοιχα) και όχι απλά επειδή έγραψαν στις πανελλαδικές έναν χ μη αντιπροσωπευτικό και γενικό βαθμό σε μάθημα Φυσικής ή Βιολογίας.

Έτσι σαφώς και μιλάμε για σπουδές της πλάκας. Γιατί σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου οι φοιτητές δεν επιλέγουν επιστήμες με τη λογική "σουρωτήρι για μακαρόνια". Δυστυχώς η πλειονότητα των σπουδών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι για την πλάκα. Ο κόσμος δεν είναι μόνο Ιατρική ή επιστήμες Υγείας ή ότι επειδή ο κόσμος της Υγείας ζει σε ένα χρυσό κλουβί από άποψη σπουδών, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει παντού. Για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους στην Ελλάδα υπερπροβάλλεται η επιστήμη της Υγείας (φαρμακοβιομηχανίες και πολιτικές μίζας) έναντι της Τεχνολογικής Καινοτομίας σε άλλες επιστήμες (απουσίας κάθετης βιομηχανίας τύπου Γαλλίας). Έχουμε φτιάξει μια χώρα με πολίτες που η πλειονότητα είναι άρρωστοι με κάποια πάθηση ή μόλυνση και οι γιατροί και το εν γένει σύστημα ζει από συνταγογραφήσεις και θεραπείες. Με ασθενικό πληθυσμό δεν μπορείς να φτιάξεις ούτε πρωτογενή τομέα (αγροτική παραγωγή) αλλά ούτε και τεχνολογική καινοτομία π.χ. στην γεωπληροφορική.

Αυτό έχει ως συνέπεια, ακόμη και ταλέντα να "σπουδάζουν αναγκαστικά" σε κάποια υψηλόβαθμη σχολή (προβλέψιμη η επιλογή σε τι αντικείμενο) γιατί δεν υπήρξαν οι σωστές πληροφορίες ώστε να αξιοποιηθεί το ταλέντο σε κάποια άλλη επιστήμη που δείχνει την κλίση του. Μια χώρα με υπερκορεσμό αποφοίτων σε επιστήμες Υγείας όσο το άθροισμα από 5-6 χώρες ίδιου πληθυσμιακού μεγέθους, δείχνει κάτι. Δεν είναι μόνο οι σπουδές της πλάκας όσο και η λογική της πλάκας. Δεν τρώω άλλο σανό, από αυτό που σας ταϊζουν εκεί στην Ιατρική του ΕΚΠΑ όσο είστε φοιτητές!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Cortes

Νεοφερμένος

Η Cortes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 90 μηνύματα.
Το αν ένα Τμήμα δέχεται φοιτητές χαμηλής βάσης δεν είναι είναι πολιτική του Τμήματος αλλά του κράτους που "σπρώχνει" φοιτητές με συγκεκριμένες αιτίες και πολιτικές προς συγκεκριμένα Τμήματα ως υψηλόβαθμα (καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, μεγάλη κουβέντα αυτό) και άλλα Τμήματα με αξιόλογη ερευνητική παρουσία σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια κτλ στα αζήτητα και άρα χαμηλόβαθμα, επειδή οι "καλοί" μαθητές επιλέγουν υποκινούμενοι (από συγκεκριμένη λογική) προς την υποκειμενικά καλύτερη επιστήμη και κατ' επέκταση Τμήμα. Αν υπήρχαν π.χ. γραπτές εξετάσεις σε ειδικά μαθήματα στο Τμήμα Φυσικής ή Βιολογίας θα βλέπαμε μετά μια άλλη κρισάρα επιλογής αριστούχων μαθητών στην Φυσική ή Βιολογία (αντίστοιχα) και όχι απλά επειδή έγραψαν στις πανελλαδικές έναν χ μη αντιπροσωπευτικό και γενικό βαθμό σε μάθημα Φυσικής ή Βιολογίας.

Έτσι σαφώς και μιλάμε για σπουδές της πλάκας. Γιατί σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου οι φοιτητές δεν επιλέγουν επιστήμες με τη λογική "σουρωτήρι για μακαρόνια". Δυστυχώς η πλειονότητα των σπουδών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι για την πλάκα. Ο κόσμος δεν είναι μόνο Ιατρική ή επιστήμες Υγείας ή ότι επειδή ο κόσμος της Υγείας ζει σε ένα χρυσό κλουβί από άποψη σπουδών, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει παντού. Για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους στην Ελλάδα υπερπροβάλλεται η επιστήμη της Υγείας (φαρμακοβιομηχανίες και πολιτικές μίζας) έναντι της Τεχνολογικής Καινοτομίας σε άλλες επιστήμες (απουσίας κάθετης βιομηχανίας τύπου Γαλλίας). Έχουμε φτιάξει μια χώρα με πολίτες που η πλειονότητα είναι άρρωστοι με κάποια πάθηση ή μόλυνση και οι γιατροί και το εν γένει σύστημα ζει από συνταγογραφήσεις και θεραπείες. Με ασθενικό πληθυσμό δεν μπορείς να φτιάξεις ούτε πρωτογενή αλλά ούτε και τεχνολογική καινοτομία π.χ. στην γεωπληροφορική.

Αυτό έχει ως συνέπεια, ακόμη και ταλέντα να "σπουδάζουν αναγκαστικά" σε κάποια υψηλόβαθμη σχολή γιατί δεν υπήρξαν οι σωστές πληροφορίες ώστε να αξιοποιηθεί το ταλέντο. Μια χώρα με υπερκορεσμό αποφοίτων σε επιστήμες Υγείας όσο το άθροισμα από 5-6 χώρες ίδιου πληθυσμιακού μεγέθους, δείχνει κάτι. Δεν είναι μόνο οι σπουδές της πλάκας όσο και η λογική της πλάκας. Δεν τρώω άλλο σανό, από αυτό που σας ταϊζουν εκεί στην Ιατρική του ΕΚΠΑ όσο είστε φοιτητές!
πρώτα απ΄όλα δεν μιλάω μόνο για την ιατρική, η οποία παρεμπιπτόντως όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις άλλες πόλεις προσφέρει εξαιρετικές σπουδές ( για να αντικρούσω το επιχείρημά σου για σπουδές της πλάκας). Δεν καταλαβαίνω τα επιχειρήματα σου γιατί εγώ ποτέ δεν μίλησα για τις βάσεις εισαγωγής ως πολιτική τμήματος. Είπες πως στα ελληνικά πανεπιστήμια γίνοντια σπουδές της πλάκας και εγώ σου απάντησα πως διαφωνώ, λέγοντας πως το ακαδημαϊκό επίπεδο των σπουδών που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι υψηλό, αλλα το επίπεδο δυσκολίας είναι χαμηλότερο στις σχολές των χαμηλών βάσεων, επειδή για όλους τους λόγους που ανέφερες τις επιλέγουν παιδιά που δεν έγραψαν καλά στις πανελλαδικές, και άρα τα τμήματα προσαρμόζουν το επίπεδο δυσκολίας τους στους φοιτητές που τα επιλέγουν ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Ακόμη, το αν τα παιδιά επιλέγουν ιατρική κλπ επειδή τους σπρώχνει η κοινωνία και γενικότερα το mindset των ανθρώπων εδώ στην Ελλάδα, που πιστεύουν πως η μόνη επιστήμη είναι η ιατρική και η νομική, δεν επηρεάζει την ποιότητα των σπουδών που προσφέρουν τα πανεπιστήμια. δεν το κατάλαβα αυτόπ ου λες για τους πολίτες που είναι ασθενείς ή με κάποια μόλυνση πάντως και δεν νομίζω να αληθεύει κιόλας. Και στι κάτω κάτω της γραφής, είναι λογικό οι νέοι άνθρωποι να μην επιλέγουν άλλες επιστήμες από την στιγμή που δεν θα βρουν δουλειά. Γιατί κάποιος να γίνει φυσικός όταν θα αναγκαστεί να γίνει καθηγητής φροντιστηρίου;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,162 μηνύματα.
Γιατί κάποιος να γίνει φυσικός όταν θα αναγκαστεί να γίνει καθηγητής φροντιστηρίου;

Αυτό είναι κανόνας; :studying: Γιατί δεν προτείνουμε νέες ιδέες και να τις υλοποιήσουμε επιχειρηματικά πάνω στην Φυσική Τεχνολογία; ε; Είναι πιο εύκολο να στέλνουμε βιογραφικά για "ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής με 5 ευρώ την ώρα";

Όσοι διαπρέπουν ως φυσικοί σε κάτι άλλο από την "ξερή" διδασκαλία ασκήσεων Σαββάλα, πιθανόν σε άλλη χώρα γιατί δεν εγκλωβίστηκαν στην μανιέρα του φροντιστηρίου; Τα τελευταία χρόνια γνωρίζω πολλούς Έλληνες που ήδη μετρούν δεκαετίες από το 1990 να κάνουν απίστευτη καριέρα στην Φυσική. Όμως δεν έχουν καμία marketing στήριξη από το κράτος μας, ώστε να προβάλλονται ως επιτυχημένοι Έλληνες πάνω στη Φυσική (για παράδειγμα στις νέες γενιές αριστούχων Ελλήνων που καταλήγουν γιατροί συνήθως) καθώς το οικονομικό όφελος είναι άλλης χώρας. Σε απλά Ελληνικά, αποφεύγουν και οι ίδιοι να διαφημιστούν ως τηλεμαϊντανοί "γιατροί" σε πάνελ εκπομπών για να πουν τι; Όποιος θέλει βρίσκει. Ακόμη και στη "κορεσμένη" Φυσική (για ιδιαίτερα μαθήματα) που για το 99% των Ελλήνων της Ελλάδας θεωρείται μια αποτυχημένη επιλογή σπουδών λόγω της ανεργίας. Η ανεργία όμως αυτή ξαναλέω ότι είναι μεθοδευμένη από το συνάφι των Φυσικών και της κοινωνίας ως προς την αντίληψή της.

Η Φυσική είναι μια επιλογή ανεργίας;

Για την μειωμένη πληροφορία των Ελλήνων της Ελλάδας απέναντι στις Θετικές επιστήμες λόγω της συγκεκριμένης άποψης περί ανεργίας, μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι Έλληνες. Η Φυσική ως η κορωνίδα της επιστημονικής σκέψης της σύγχρονης εποχής που συνδυάζει την μαθηματική διατύπωση του φυσικού νόμου και το πείραμα στο εργαστήριο ή σε υπολογιστικό προσομοιωτή, δεν γίνεται, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. Είναι μια τελείως άκυρη άποψη ας μου αναφέρεις ως επιχείρημα ότι ο απόφοιτος καταλήγει να διδάσκει σε μαθητές Α' Λυκείου για την κεντρομόλο δύναμη. Στο εξωτερικό, ο μέσος φοιτητής Φυσικής γνωρίζει πολύ καλό επίπεδο προγραμματισμού στην αναπαραγωγή δυναμικών μοντέλων π.χ. εκκρεμούς. Πώς αυτός ο άνθρωπος μετά θα βγει να πει ότι λόγω ανεργίας, καλύτερα να είχα σπουδάσει γιατρός; Η βλακεία της Ελλάδας καλύτερα να μένει εντός Ελλάδας. Όταν αναφέρομαι σε υπολογιστικές προσομοιώσεις στην Ελλάδα ως τομέα εξειδίκευσης, ο περίγυρος με κοιτάει με γραφική λύπη επειδή δεν είναι γνωστή η ειδικότητα αυτή από τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο να μην κατανοούν μια επιστήμη αλλά να εκφέρουν άποψη ότι οδηγεί στην ανεργία. Μόνο αυτό ξέρουν να λένε. Αίσχος.

Σε μια τέτοια Ελληνική περίπτωση, κάτι κάνει λάθος ο ίδιος ο απόφοιτος και δεν αξιοποιεί σε συνεργασία με άλλους απόφοιτους θετικών ή τεχνολογικών κλάδων επιχειρηματικά την τεχνολογική επιστήμη που έχει σπουδάσει. Αν ρωτήσουμε με γκάλοπ τους Έλληνες για την άποψη που έχουν για τις σύγχρονες εξελίξεις πάνω στη Φυσική πιο εύκολα θα σου απαντήσουν για τις εξελίξεις των φαρμάκων ή κάτι πάνω στην Υγεία επειδή η Φυσική παρουσιάζεται μόνο ως σχολικό μάθημα για τουλάχιστον 50 χρόνια. Ευθύνη γι' αυτό έχουν όμως τόσο οι φοιτητές αλλά και οι απόφοιτοι, και η κοινωνία γενικότερα. Αυτό και μόνο, για να μην υποβαθμίσω την κουβέντα, δείχνει ότι είμαστε χώρα της πλάκας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,904 μηνύματα.
Αυτό είναι κανόνας; :studying: Γιατί δεν προτείνουμε νέες ιδέες και να τις υλοποιήσουμε επιχειρηματικά πάνω στην Φυσική Τεχνολογία; ε; Είναι πιο εύκολο να στέλνουμε βιογραφικά για "ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής με 5 ευρώ την ώρα";

Όσοι διαπρέπουν ως φυσικοί σε κάτι άλλο από την "ξερή" διδασκαλία ασκήσεων Σαββάλα, πιθανόν σε άλλη χώρα γιατί δεν εγκλωβίστηκαν στην μανιέρα του φροντιστηρίου; Τα τελευταία χρόνια γνωρίζω πολλούς Έλληνες που ήδη μετρούν δεκαετίες από το 1990 να κάνουν απίστευτη καριέρα στην Φυσική.
Ποιες ακριβώς είναι οι φυσικές τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή επιχειρηματικά και μπορούν να υλοποιηθούν σε μια φτωχή χώρα όπως η δική μας που δεν έχει καν βασικές βιομηχανίες,για να έχει βιομηχανία φυσικής και τεχνολογίας ; :P

Ψέματα να μην λέμε. Μπορείς να βρεις δουλειά απο το φυσικό. Για την ακρίβεια έχεις άπειρες ευκαιρίες.Αλλά 1)θα κάνεις κάτι που θα χρειάζεται φυσική και όχι απαραίτητα έρευνα σε αυτή, και 2) Πρέπει να είσαι κοντά σε εταιρίες ανάπτυξης τεχνολογίας,που στην Ελλάδα είναι λίγες(οι σοβαρές).
 
Τελευταία επεξεργασία:

Cortes

Νεοφερμένος

Η Cortes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 90 μηνύματα.
Αυτό είναι κανόνας; :studying: Γιατί δεν προτείνουμε νέες ιδέες και να τις υλοποιήσουμε επιχειρηματικά πάνω στην Φυσική Τεχνολογία; ε; Είναι πιο εύκολο να στέλνουμε βιογραφικά για "ιδιαίτερα μαθήματα φυσικής με 5 ευρώ την ώρα";

Όσοι διαπρέπουν ως φυσικοί σε κάτι άλλο από την "ξερή" διδασκαλία ασκήσεων Σαββάλα, πιθανόν σε άλλη χώρα γιατί δεν εγκλωβίστηκαν στην μανιέρα του φροντιστηρίου; Τα τελευταία χρόνια γνωρίζω πολλούς Έλληνες που ήδη μετρούν δεκαετίες από το 1990 να κάνουν απίστευτη καριέρα στην Φυσική. Όμως δεν έχουν καμία marketing στήριξη από το κράτος μας, ώστε να προβάλλονται ως επιτυχημένοι Έλληνες πάνω στη Φυσική (για παράδειγμα στις νέες γενιές αριστούχων Ελλήνων που καταλήγουν γιατροί συνήθως) καθώς το οικονομικό όφελος είναι άλλης χώρας. Σε απλά Ελληνικά, αποφεύγουν και οι ίδιοι να διαφημιστούν ως τηλεμαϊντανοί "γιατροί" σε πάνελ εκπομπών για να πουν τι; Όποιος θέλει βρίσκει. Ακόμη και στη "κορεσμένη" Φυσική (για ιδιαίτερα μαθήματα) που για το 99% των Ελλήνων της Ελλάδας θεωρείται μια αποτυχημένη επιλογή σπουδών λόγω της ανεργίας. Η ανεργία όμως αυτή ξαναλέω ότι είναι μεθοδευμένη από το συνάφι των Φυσικών και της κοινωνίας ως προς την αντίληψή της.

Η Φυσική είναι μια επιλογή ανεργίας;

Για την μειωμένη πληροφορία των Ελλήνων της Ελλάδας απέναντι στις Θετικές επιστήμες λόγω της συγκεκριμένης άποψης περί ανεργίας, μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι Έλληνες. Η Φυσική ως η κορωνίδα της επιστημονικής σκέψης της σύγχρονης εποχής που συνδυάζει την μαθηματική διατύπωση του φυσικού νόμου και το πείραμα στο εργαστήριο ή σε υπολογιστικό προσομοιωτή, δεν γίνεται, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. Είναι μια τελείως άκυρη άποψη ας μου αναφέρεις ως επιχείρημα ότι ο απόφοιτος καταλήγει να διδάσκει σε μαθητές Α' Λυκείου για την κεντρομόλο δύναμη. Στο εξωτερικό, ο μέσος φοιτητής Φυσικής γνωρίζει πολύ καλό επίπεδο προγραμματισμού στην αναπαραγωγή δυναμικών μοντέλων π.χ. εκκρεμούς. Πώς αυτός ο άνθρωπος μετά θα βγει να πει ότι λόγω ανεργίας, καλύτερα να είχα σπουδάσει γιατρός; Η βλακεία της Ελλάδας καλύτερα να μένει εντός Ελλάδας. Όταν αναφέρομαι σε υπολογιστικές προσομοιώσεις στην Ελλάδα ως τομέα εξειδίκευσης, ο περίγυρος με κοιτάει με γραφική λύπη επειδή δεν είναι γνωστή η ειδικότητα αυτή από τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο να μην κατανοούν μια επιστήμη αλλά να εκφέρουν άποψη ότι οδηγεί στην ανεργία. Μόνο αυτό ξέρουν να λένε. Αίσχος.

Σε μια τέτοια Ελληνική περίπτωση, κάτι κάνει λάθος ο ίδιος ο απόφοιτος και δεν αξιοποιεί σε συνεργασία με άλλους απόφοιτους θετικών ή τεχνολογικών κλάδων επιχειρηματικά την τεχνολογική επιστήμη που έχει σπουδάσει. Αν ρωτήσουμε με γκάλοπ τους Έλληνες για την άποψη που έχουν για τις σύγχρονες εξελίξεις πάνω στη Φυσική πιο εύκολα θα σου απαντήσουν για τις εξελίξεις των φαρμάκων ή κάτι πάνω στην Υγεία επειδή η Φυσική παρουσιάζεται μόνο ως σχολικό μάθημα για τουλάχιστον 50 χρόνια. Αυτό και μόνο, για να μην υποβαθμίσω την κουβέντα, δείχνει ότι είμαστε χώρα της πλάκας.
Έδωσα την φυσική ως παράδειγμα, δεν έχω τίποτα με την επιστήμη, ούτε με τους φυσικούς. Στην θέση της μπορείς να βάλεις την κοινωνιολογία, τις πολιτικές επιστήμες, την χημεία, την βιολογία, τη φιλολογία κλπ. Επίσης μιλάω για την ελλάδα πάντα όχι για την Γαλλία ή την ελβετία ή τελος πάντων σε μια χώρα που να υπάρχουν θέσεις εργασία στην έρευνα ή την βιομηχανία. Και τέλος πάντων μόνος σου το είπες, για να βρουν μια αξιόλογη δουλειά οι έλληνες φυσικοί πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό και εκεί όμως δεν θα διαπρεψουν όλοι και από τους 1000 φυσικούς που βγαίνουν κάθε χρόνο ζήτημα οι 50 να βρουν δουλειά στο εξωτερικό
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,162 μηνύματα.
Ποιες ακριβώς είναι οι φυσικές τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή επιχειρηματικά και μπορούν να υλοποιηθούν σε μια φτωχή χώρα όπως η δική μας που δεν έχει καν βασικές βιομηχανίες,για να έχει βιομηχανία φυσικής και τεχνολογίας ; :P

Φίλε Samael, μπορεί να είμαστε φτωχή χώρα αλλά μεγάλο κεφάλαιο έχει δαπανηθεί σε υπηρεσίες υγείας και σε πηγαινέλα φαρμακευτικών εταιριών με νοσοκομεία. Εδώ αρχίζει η αντίφαση. Σε φτωχές χώρες, συνήθως δεν υπάρχει η επαγγελματική υπεροχή του ιατρικού κλάδου γιατί απλά η οικονομική ή πολιτική κρίση δεν επιτρέπει δαπάνες. Στην Ελλάδα θα ήθελα να μου πεις λίγο πώς γίνεται και οι 45.000 γιατροί να ζουν;

που κολλανε αυτα που γραφεις?

διάβασε παρακάτω
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,904 μηνύματα.
Φίλε Samael, μπορεί να είμαστε φτωχή χώρα αλλά μεγάλο κεφάλαιο έχει δαπανηθεί σε υπηρεσίες υγείας και σε πηγαινέλα φαρμακευτικών εταιριών με νοσοκομεία. Εδώ αρχίζει η αντίφαση.

Είναι προτεραιότητες.
Εαν δεν έχεις πολλά λεφτά,θα τα επενδύσεις σε φάρμακα, όχι σε έρευνα ούτε βιομηχανία.
Η δική μας βιομηχανία είναι η αγροτική,η τουριστική(συμπεριλαμβανομένου της διασκέδασης) και η ναυτιλιακή. Πέρα απο αυτά δεν έχουμε τίποτα άλλο που να σου εγγυάται λεφτά ή πιο ορθά να πω, αξιοπρεπή μισθό.
 

Cortes

Νεοφερμένος

Η Cortes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 90 μηνύματα.
Φίλε Samael, μπορεί να είμαστε φτωχή χώρα αλλά μεγάλο κεφάλαιο έχει δαπανηθεί σε υπηρεσίες υγείας και σε πηγαινέλα φαρμακευτικών εταιριών με νοσοκομεία. Εδώ αρχίζει η αντίφαση. Σε φτωχές χώρες, συνήθως δεν υπάρχει η επαγγελματική υπεροχή του ιατρικού κλάδου γιατί απλά η οικονομική ή πολιτική κρίση δεν επιτρέπει δαπάνες. Στην Ελλάδα θα ήθελα να μου πεις λίγο πώς γίνεται και οι 45.000 γιατροί να ζουν;



διάβασε παρακάτω
Πάντως για να ξέρεις δεν δαπανούν πολλά λεφτά στην υγεία. Η νδ είχε σκοπό μόνο να κλείσει νοσοκομία όχι να πληρώνει για αυτά και ο βασικός μισθός ενός ιατρού δεν είναι περισσότερος από 1.500 ευρώ ενώ σε άλλες χώρες της ευρώπης που και ερευνα κανουν και τα πάντα είναι 3000 το λιγότερο. Είναι προφανές νομίζω πως η υγεία έρχεται πρώτη απ΄όλα και το είδαμε με τον κορωνοϊό που μόνο γιατρούς δεν προσέλαβαν. Μόνο οικονομική υπεροχή τουμιατρικού κλάδου δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
 

VohtheiaA

Νεοφερμένος

Η VohtheiaA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Πρώτα απο όλα καλώς ήρθες.
Τώρα το οτι σου άρεσαν όλα τόσο πολύ που είχες αποφασίσει οτι δεν θες να δώσεις πανελλήνιες, ομολογώ οτι πρώτη φορά το ακούω :laugh: . Εκτός εαν εννοείς οτι δεν ήθελες να δώσεις γιατί δεν είχες στόχο και δεν ήξερες που ήθελες να περάσεις.

Κοίταξε να δεις τι γίνεται. Είναι καλό που έχεις όνειρα και στόχους, γιατί αυτό σε βοηθάει να πάρεις κάποιες αποφάσεις που θα επηρεάσουν την ζωή σου στο μέλλον. Ωστόσο στην πράξη έχει αποδειχθεί οτι αρκετές φορές οι σχολές δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Το να πας να σπουδάσεις κτηνιατρική επειδή αγαπάς τα ζώα είναι noble σκέψη, αλλά μάλλον δεν αρκεί. Εννοώ οτι εαν δεν σου αρέσει η βιολογία, αν δεν σου αρέσει η χημεία και η ανατομία,ναι μεν μπορεί να αγαπάς τα ζώα, αλλά δεν σημαίνει οτι θα γίνεις μια καλή κτηνίατρος, ή οτι θα απολαμβάνεις το επάγγελμα σου. Επίσης μπράβο που σου αρέσει η μαγειρική αλλά επίσης είναι κάπως άσχετη αυτή την στιγμή με το εαν θα πρέπει να σπουδάσεις κτηνίατρος ή όχι. Αυτά τα αποφασίζει κανείς αφού πάρει το πτυχίο και έχει κάποια εμπειρία.

Bottom line,εφόσον απολαμβάνεις τα μαθηματικά και την φυσική,και δεν σου αρέσει η βιολογία και η αποστήθιση...πήγαινε φυσικό ή μαθηματικό και παράλληλα παρακολούθησε μια σχολή μαγειρικής. Επίσης μπορείς να ψάξεις μέρη που ζητάνε εθελοντές για να φροντίζουν αδέσποτα ζώα. Δεν είναι κακό να τα συνδυάσεις αυτά στην ζωή σου. Κακό είναι να τα μπλέξεις,γιατί δεν σχετίζονται τόσο πολύ. Οπότε στην θέση σου αυτά θα έκανα εγώ.

ΥΓ. Σαφώς και μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό απο μαθηματικό ή φυσικό σε ένα τμήμα ιστορίας επιστημών. Είναι ένα path που μερικοί το επιλέγουν και έχει μεγάλη αξία απο εκπαιδευτικής σκοπιάς για τις νέες γενιές μαθητών και επιστημόνων αλλά και ευρύτερα για την κοινωνία(εαν γίνεις communicator of science).
Κοίτα, και η Χημεία μου αρέσει πολύ, μόνο τη Βιολογία δεν την μπορώ πλέον, αλλά σε ευχαριστώ θα τα σκεφτώ όλα αυτά που μου είπες.

είναι λίγο δύσκολο να μην σου αρέσει η βιολογία και να σου αρέσουν τα υπόλοιπα ιατρικά/βιολογικά μαθήματα, αλλά όχι και αδύνατο. Όλοι όμως οι συμφοιτητές μου είχαν αγαπημένο μάθημα την βιολογία στο λύκειο, γιατί ο τρόπος σκέψης, οι έννοιες, και γενικά το περιεχόμενο του μαθήματος είναι σχετικά με την ιατρική. Μην περιμένεις να πας κτηνιατρική μόνο και μόνο επειδή αγαπάς τα ζώα, πρέπει να σου αρέσει και αυτό που διαβάζεις και το αντικείμενο γενικότερα, δηλαδή να συνδυάζεις πληροφορίες και να κάνεις διάγνωση, να χειρουργείς και να βοηθάς τα ζώα από ιατρικής πλευράς. Αλλιώς μπορείς απλά να τα μαζεύεις από τον δρόμο και να τα πηγαίνεις στον κτηνίατρο. Είναι όντως δύσκολο να ξεφύγεις από την βιολογία σε μια ιατρική σχολή, όταν αυτή αποτελεί τη βάση της επιστήμης αυτής. Βέβαια, δεν απαιτείται πάντα η καθαρή βιολογία ( ειδικά αύτη της τρίτης λυκείου), ίσως απαιτείται λιγότερες φορές απ' όσο φαντάζεσαι, η βιολογική σκέψη όμως είναι απαραίτητη, όταν θα πρέπει να περιγράψεις την παθοφυσιολογία μίας νόσου πχ. Εγώ θα σε συμβούλευα να δεις τα προγράμματα σπουδών, να ψάξεις και στο eclass της κτηνιατρικής τις σημειώσεις από τα μαθήματα που δεν είναι κλειδωμένα και ίσως εαν ανοίξουν οι σχολές να πας και σε κάποια διάλεξη στο πανεπιστήμιο να δεις πως είναι. πάντως να ξέρεις ότι στη κτηνιατρική θα έχεις δύο εξάμηνα βιολογίας και δύο βιοχημείας
Κοίτα, το να κάνεις διάγνωση το θεωρώ ωραίο και δημιουργικό και το να βοηθάς όλα τα ζώα είτε είναι ζωάκια συντροφιάς είτε όχι είναι καταπληκτικό, αλλά δεν ξέρω, δεν μου αρέσει πλέον η βιολογία, αλλά σε ευχαριστώ, θα τα σκεφτώ όλα αυτά που μου είπες.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,904 μηνύματα.
Κοίτα, και η Χημεία μου αρέσει πολύ, μόνο τη Βιολογία δεν την μπορώ πλέον, αλλά σε ευχαριστώ θα τα σκεφτώ όλα αυτά που μου είπες.

Θα σου πρότεινα τότε να τσεκάρεις ένα τμήμα βιοιατρικών μηχανικών. Έχει και μαθηματικά, και φυσική, και χημεία. Έχει επίσης λίγη βιολογία και ανατομία, αλλά όχι απο την σκοπιά του γιατρού ή του βιολόγου. Είναι βασικά πράγματα που χρειάζεσαι για να κατανοήσεις απλά τι πρόβλημα καλείσαι να λύσεις. Προφανώς όταν σχεδιάζεις τεχνολογία για να λύσεις ένα πρόβλημα,πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για αυτό.

Εαν είσαι πρόθυμη να σφίξεις λίγο τα δόντια για να περάσεις τέτοια μαθήματα,τότε είσαι οκ. Στην τελική όποιο τμήμα και εαν επιλέξεις, είναι νόμος οτι θα υπάρξουν μαθήματα που δεν θα γουστάρεις για 1000 διαφορετικούς λόγους το καθένα. Σημασία έχει να σου αρέσει η συντριπτική πλειοψηφία.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

VohtheiaA

Νεοφερμένος

Η VohtheiaA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Oι περισσότεροι άσχετοι σκέφτονται την επιλογή "κτηνίατρος" με βάση τα συναισθήματα σε κάποιο γατάκι ή σκυλάκι. Για την ιατρική περίθαλψη ενός ελέφαντα, ενός άγριου γουρουνιού, ενός καρχαρία κλπ τι άποψη έχετε; Πιάνουν τα χέρια της καθεμιανής με την ψεύτικη προσθήκη νυχιού που την είδε φοιτήτρια κτηνιατρικής; :studying:
Εε, εκτός τόπου και χρόνου!

θα σε μιλησω εγω ως παθων μιας και θιξατε βιολογιες.αν δε σε αρεσουν οι παπαγαλιες στυλ βιολογιας δυστυχισμενος θα σαι σε αυτες τις σχολες.εγω οταν μπηκα για πουλ μουρ εκει μετα τραβαγα τα μαλλια μου.θα μπορουσα να παω μετσοβειο ως μαθηματικολατρης αλλα δεν πηγα γτ φοβομουνα μην το μετανιωσω.γενικοτερα ειναι πολυ περιεργες σχολες.εβλεπα μαθητες που ηξερα οτι ειχα περισσοτερο μυαλο απο αυτους να με γλεντανε γτ σκιζοντουσαν στο διαβασμα και τους αρεσε το διαβασμα στην ιατρικη και γω που αν ειχε μπολικα μαθηματικα η ιατρικη θα τους εκανα πλακα με κανανε πλακα.να τονισω οτι η παπαγαλια της ιατρικης ειναι τεχνικη!!δεν ειναι δηλαδη ιστορια πραγμα που το κανει ακομα πιο δυσκολο
Και εγώ αυτό φοβάμαι ότι θα πάω σε κάποιο σχολή και θα το μετανιώσω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα σου πρότεινα τότε να τσεκάρεις ένα τμήμα βιοιατρικών μηχανικών. Έχει και μαθηματικά, και φυσική, και χημεία. Έχει επίσης λίγη βιολογία και ανατομία, αλλά όχι απο την σκοπιά του γιατρού ή του βιολόγου. Είναι βασικά πράγματα που χρειάζεσαι για να κατανοήσεις απλά τι πρόβλημα καλείσαι να λύσεις. Προφανώς όταν σχεδιάζεις τεχνολογία για να λύσεις ένα πρόβλημα,πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για αυτό.

Εαν είσαι πρόθυμη να σφίξεις λίγο τα δόντια για να περάσεις τέτοια μαθήματα,τότε είσαι οκ. Στην τελική όποιο τμήμα και εαν επιλέξεις, είναι νόμος οτι θα υπάρξουν μαθήματα που δεν θα γουστάρεις για 1000 διαφορετικούς λόγους το καθένα. Σημασία έχει να σου αρέσει η συντριπτική πλειοψηφία.
ωραια θα το ψαξω σε ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,162 μηνύματα.

Cortes

Νεοφερμένος

Η Cortes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 90 μηνύματα.
Όταν κάτι χαλάει την ηθική της πολιτικής ορθότητας, θεωρείται εκτός τόπου και χρόνου.
Η κοπελα ρωτησε πληροφορίες για την κτηνιατρικη και το σχολιο σου ηταν αστοχο μονο και μονο για να την μειώσεις και αυτη και τις υπολοιπες κοπελες που πηγαινουν κτηνιατρικη και δεν σπυ γεμοζουν το ματι. Οποτε ναι, ηταν εκτος τοπου και χρονου.
 

anastasia papa

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η anastasia papa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 300 μηνύματα.
θα σε μιλησω εγω ως παθων μιας και θιξατε βιολογιες.αν δε σε αρεσουν οι παπαγαλιες στυλ βιολογιας δυστυχισμενος θα σαι σε αυτες τις σχολες.εγω οταν μπηκα για πουλ μουρ εκει μετα τραβαγα τα μαλλια μου.θα μπορουσα να παω μετσοβειο ως μαθηματικολατρης αλλα δεν πηγα γτ φοβομουνα μην το μετανιωσω.γενικοτερα ειναι πολυ περιεργες σχολες.εβλεπα μαθητες που ηξερα οτι ειχα περισσοτερο μυαλο απο αυτους να με γλεντανε γτ σκιζοντουσαν στο διαβασμα και τους αρεσε το διαβασμα στην ιατρικη και γω που αν ειχε μπολικα μαθηματικα η ιατρικη θα τους εκανα πλακα με κανανε πλακα.να τονισω οτι η παπαγαλια της ιατρικης ειναι τεχνικη!!δεν ειναι δηλαδη ιστορια πραγμα που το κανει ακομα πιο δυσκολογι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

θα σε μιλησω εγω ως παθων μιας και θιξατε βιολογιες.αν δε σε αρεσουν οι παπαγαλιες στυλ βιολογιας δυστυχισμενος θα σαι σε αυτες τις σχολες.εγω οταν μπηκα για πουλ μουρ εκει μετα τραβαγα τα μαλλια μου.θα μπορουσα να παω μετσοβειο ως μαθηματικολατρης αλλα δεν πηγα γτ φοβομουνα μην το μετανιωσω.γενικοτερα ειναι πολυ περιεργες σχολες.εβλεπα μαθητες που ηξερα οτι ειχα περισσοτερο μυαλο απο αυτους να με γλεντανε γτ σκιζοντουσαν στο διαβασμα και τους αρεσε το διαβασμα στην ιατρικη και γω που αν ειχε μπολικα μαθηματικα η ιατρικη θα τους εκανα πλακα με κανανε πλακα.να τονισω οτι η παπαγαλια της ιατρικης ειναι τεχνικη!!δεν ειναι δηλαδη ιστορια πραγμα που το κανει ακομα πιο δυσκολο
γιατρε μου θελω να με μιλησεις και μενα και να με πεις τι ενοοεις τεχνικη παπαγαλια?μηπως εννοεις οτι εχει ορολογιες που δε μπορεις να της πεις με δικα σου λογια?
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,162 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


γιατρε μου θελω να με μιλησεις και μενα και να με πεις τι ενοοεις τεχνικη παπαγαλια?μηπως εννοεις οτι εχει ορολογιες που δε μπορεις να της πεις με δικα σου λογια?

Aυτό θυμάμαι ήταν και το πρόβλημα της σχολικής βιολογίας όπως και της ιστορίας. Απόδοση με λέξεις του βιβλίου γιατί δυστυχώς ο μέσος Έλληνας αποκλείεται να βρει επιστημονικά συνώνυμες λέξεις όταν μαθαίνει το κείμενο. Θυμάμαι αμυδρά ο καθηγητής της Βιολογίας Κατεύθυνσης να μας επισημαίνει ότι θα πρέπει τις τεχνικές ανασυνδυασμένου DNA να τις αποδίδουμε επακριβώς με τη σειρά του βιβλίου. Είχαμε φτάσει στο σημείο να λέμε τη θεωρία ο ένας μαθητής στον άλλο με κάρτες για να πετύχουμε το βέλτιστο βαθμό παπαγαλίας. :hehe:

...και έτσι μίσησα τη μέση εκπαίδευση γενικότερα. Η βιολογία είναι ένας κλάδος που μου αρέσει και θα ήθελα κάποια στιγμή να την μελετήσω μέσω των μαθηματικών.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Cortes

Νεοφερμένος

Η Cortes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 90 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


γιατρε μου θελω να με μιλησεις και μενα και να με πεις τι ενοοεις τεχνικη παπαγαλια?μηπως εννοεις οτι εχει ορολογιες που δε μπορεις να της πεις με δικα σου λογια?
κάποιες ορολογίες πρέπει να της μάθεις απ' εξω, τα υπόλοιπα δεν είναι ανάγκη να τα μαθαίνεις όπως ακριβώς είναι γραμμένα στο βιβλίο αλλά πρέπει να τα ξέρεις και με δικά σου λόγια. Αν για παράδειγμα πρέπει να μάθεις τον μηχανισμό δράσης ενός φαρμάκου πρέπει να ξέρεις τα διάφορα στάδια κλπ. Την γλώσσα που χρησιμοποιείται την μαθαίνεις με το διάβασμα οπότε μετά από λίγο σου βγαίνει αυτόματα οπότε δεν θα χρειάζεται να μαθαίνεις όλο το βιβλίο ακριβώς, που είναι αδύνατο, συν το ότι είναι προτεινόμενο και μπορεί να έχεις πάρει κάποιο άλλο από αυτό που προτιμά ο καθηγητής.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,065 μηνύματα.
Ενημερωτικά, η Κτηνιατρικη δεν είναι μόνο αγάπη και στοργή στα ζωάκια, αλλά και μπριζόλες και σφαγείο.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,921 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


γιατρε μου θελω να με μιλησεις και μενα και να με πεις τι ενοοεις τεχνικη παπαγαλια?μηπως εννοεις οτι εχει ορολογιες που δε μπορεις να της πεις με δικα σου λογια?
δεν ειναι θεμα ορολογιων οσο θεμα τεχνικων εννοιων.στην ιατρικη υπαρχουν περιγραφικα μαθηματα τυπου ιστολογιας,εμβρυολογιας,ανατομιας οπου πρεπει να σαι πολυ σκληρος παπαγαλος για να επιβιωσεις αλλα αν ταυτοχρονα δεν κατανοεις αυτο που παπαγαλιζεις δυσκολο να σου γινει κτημα.ειναι τρομερα εκνευριστικα μαθηματα οπου αν δεν σου αρεσει η ιατρικη θα τα κουβαλας μεχρι το πτυχιο
 

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 814 μηνύματα.
Ενημερωτικά, η Κτηνιατρικη δεν είναι μόνο αγάπη και στοργή στα ζωάκια, αλλά και μπριζόλες και σφαγείο.
Πολύ σωστά και εκτός αυτών , θα χρειαστεί να κάνεις ευθανασία και σε ζώα με μη ιάσιμες ασθένειες ή τραυματισμούς. Αν το αντέχεις αυτό πήγαινε. Επίσης για τη Φυσική @VohtheiaA , να μπεις στο τμήμα μόνο αν σου αρέσει γενικά η Φυσική σαν επιστήμη (να σου προκαλούν ενδιαφέρον οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι κλάδοι συν της Αστροφυσικής) διότι τα υποχρεωτικά μαθήματα θα σου κάνουν μια εισαγωγή σε όλους κι αν δεις ότι δεν σου αρέσουν θα τα βρεις ΠΑΡΑ πολύ σκούρα. Μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις με αυτά τα πτυχία και δεν ξέρω αν θα σου είναι χρήσιμο , το ίδιο και για την ιστορία των Επιστημών.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top