Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι μαθήτρια λυκείου κ ενδιαφέρομαι να σπουδάσω ψυχολογία ή επικοινωνία (κυρίως ψυχολογία). Η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει κατά 85% τουλάχιστον να δώσω πανελλήνιες.
Λοιπόν, οι εναλλακτικές μου είναι ή εξωτερικό ή κολλέγιο εδώ. Σχετικά με εξωτερικό με ενδιαφέρουν σπουδές σε Ελβετία/Γαλλία. Αυτό το θέμα, ωστόσο, δεν εκκρεμεί τόσο τώρα, οποίος όμως έχει χρήσιμες κ τεκμηριωμένες συμβουλές, να τις παραθέσει!!
Τώρα σχετικά με τα κολλέγια που είναι κ το φλέγον ζήτημα. Έχω ακούσει ότι το deree είναι το καλύτερο αλλά κ πιο ακριβό, αλλά πρόθυμο να δώσει υποτροφίες. Τι παίζει με δίδακτρα χωρίς και με υποτροφίες; Πώς γίνεται η πληρωμή; Υπάρχει κάποια ελαστικότητα; Ποιες οι πιθανότητες υποτροφίας; Κάτι έχω δει για 50-35-25% ελάφρυνση κ σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ολική απαλλαγή.
Ξέρετε άλλα που να αξίζουν τα λεφτά τους κ να δίνουν υποτροφίες; Αν ναι ποια είναι κ τι παίζει εκεί;
Τέλος, έχω να πω ότι είμαι πρόθυμη να δουλέψω παράλληλα, γιατί δεν έχω οικογένεια οικονομικά ευκατάστατη, επομένως, οποίος μπορεί να βοηθήσει, ας δώσει μια απάντηση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.