harry akritas
Διάσημο μέλος
Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
12-07-17
15:19
Οπωσδήποτε επανάληψη την χημεία α λυκείου. Ψάξου και στο ιντερνετ για να βρεις ορισμούς κτλ αν δεν έχεις κρατήσει το βιβλίο. Προσπάθησε να κατανοήσεις τι είναι χημικό στοιχείο, τι χημική ένωση και τι είναι άτομο και τι μόριο. Δεν θα στα δώσω στο πιάτο όμως, ένα κλικ μακριά είσαι.Παιδιά έχω μια απορία στην χημεία που δεν έχω ξεκαθαρίσει ποτέ μέσα στο κεφάλι μου. όποιος ξέρει παρακαλώ ας μου απαντήσει.
Ο άνθρακας, όπως και κάθε άλλο στοιχείο αποτελούνται από άτομα. Εδώ μπερδεύομαι. Πολλές φορές αναφερόμαστε στο 'άτομο του άνθρακα αλλά δεν έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για τον τι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το άτομο. Ένα δεδομένο στοιχείο μπορεί να έχει πολλά άτομα? Το ξέρω ότι κάθε άτομο αποτελείται από πυρήνα και ηλεκτρόνια επομένως κάθε στοιχείο μπορεί να έχει πολλούς πυρήνες και ηλεκτρόνια?! Πραγματικά με μπερδεύει πολύ αυτή η έννια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.