dantez
Νεοφερμένος
-Εμείς γράφουμε τη Δευτέρα,οπότε είναι μια διευκόλυνση τα θέματά σας...Δε θα έλεγα πάντως ότι είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου το νέο βιβλίο της Φιλοσοφίας.Κι επειδή μάλιστα σκέφτομαι να ασχοληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο μ'αυτή την επιστήμη,σας διαβεβαιώνω ότι περιλαμβάνει πολύ πιό πολύπλοκες έννοιες,αφού αποτελεί την ίδια την αμφισβήτηση των ερωτημάτων που μας κατακλύζουν...Σήμερα δίναμε Φιλοσοφία. Τα θέματα ητάν τα εξής: 1)Τι είναι το πλάτος και βάθος μιας έννοιας. Ποίο είναι το πλάτος και το βάθος της έννοιας δημοκρατία ;
2)Διατύπωση των κατηγορικών προσταγών του Κάντ.
3)Πως οδηγούμαστε στην ηθική πράξη σύμφωνα με τον Αιστοτέλη ;
4)Τι είναι η ευδαιμονία του Αριστοτέλη ;
Β' Ομάδα
1)Μπορούν οι Η/Υ και τα ρομποτ να εξισωθούν με τους υπολογιστές ;
Εκθέστε τα επιχειρήματά σας
2)Αν είχατε στη διάθεση σας το δαχτυλίδι του Γύγη που σας έκανε κατά βούληση αόρατους θα συνεχίζατε να είστε δίκαιοι ;
Πάντως το βιβλίο αν και πολύ καλό ως προς το περιεχόμενο είναι ανωτώρου επιπέδου (αν και αυτό είναι κατα κάποιο τρόπο καλό αν ο καθηγητής που το διδάσκει είναι εξαιρετικός, σαν τη καθηγήτρια που το διδάσκει σε εμάς).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Maria91
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Effie_M<3
Νεοφερμένος
sophaki983
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
efi_11
Εκκολαπτόμενο μέλος
οταν γραψεις πες μου αν μπορεις π=τι σας εβαλε..να δω αν επεσα μεσα δλδ με τα σος..
εμεισ παντως γραφουμε αυριο..
και ο θεος βοηθος!!!
βασικα χαρα επεσες μεσς οσον αφορα τους κλαδους.... αυτο ηταν μια ερωτηση!
μετα μας εβαλαν ορισμους του ορθολογισμου, σκεπτικισμου, εμπειρισμου, καθολικες εννοιες και μετα κατι πηγες που ηταν κριτικες ερωτησεις...
παντως γενικα καλα εγραψα περιμενω γυρω στο 18...
Lefterisimo
Νεοφερμένος
Maraki!
Νεοφερμένος
παρανοικός
Νεοφερμένος
Το καινούργιο βιβλίο δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό. Στο προηγούμενο βιβλίο υπήρχαν οι θεωρίες των περισσότερων αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων. Το καινούργιο έχει πολύ άσκοπο "μπλα-μπλα", χωρίς εν τέλει να σε μαθαίνει κάτι ουσιαστικό απο φιλοσοφία.
Ακριβως, το προηγουμενο τουλαχιστον ανεφερε τι σκεφτοταν ο καθενας ξεχωριστα.
Τελος παντων, καλη ηταν η φιλοσοφια. Προσωπικα, δεν συμφωνω με ολο το βιβλιο, εχω διαφορετικη φιλοσοφια, και δεν ασχολουμαι τοσο με την "σημασια των λεξεων και την κατηγοριοποιηση τους", ειμαι "αλλου", αλλα αν καποιος εχει καλο καθηγητη χωρις προκαταληψεις (και αν οι μονοκεροι ειναι αληθινα πλασματα) μπορει να προβληματιστει.
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
domata
Νεοφερμένος
harris200
Νεοφερμένος
Η φιλοσοφία έχει το συν ότι ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μαθήματα-είναι κάτι ιδιαίτερο..αλλά το μείον της είναι το πολύ μπλα μπλά..θα μου πεις κοπελιά, θεωρητική μου΄θελες..χαχα
Βασικα οι καθηγητες δεν εξεταζουν ιδαιτερα το μαθημα αυτο γιατι ξερουν οτι οι μαθητες δεν το πολυ διαβαζουν βεβαια αυτο το μαθημα μαθαινεται δυσκολα στις εξετασεις λογο παπαγαλιας
domata
Νεοφερμένος
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ είχα μείνει σε αυτό που έκανε ο αδερφός μου και το διάβαζα και χαιρόμουν...
Κρίμα τόσο ωραίο μάθημα να καταντάει έτσι
Grabeel Lucas
Εκκολαπτόμενο μέλος
harris200
Νεοφερμένος
εγω τουριστρια..μια δυο αναγνωσουλες... στην τελικη λεω διαφορα δικα μου για σλτσες, δν μπορω απ'εξω, λεει βλακειες....κ ο καθηγητης μιλαει μονος του,ποτε δε μας εξεταζει κ δν συμμετεχουμε γτ ο μονολογος του αρχιζει οταν μπαινουμε κ τελειωνει οταν βγαινουμε
xμμμμμμμ κατι μου θυμιζει απο την κατασταση πο επικρατουσε σε εμας περσι!!!!
lazmoisiades
Νεοφερμένος
Rafa Nadal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Grabeel Lucas
Εκκολαπτόμενο μέλος
-----------------------------------------
εγω εχω αρχισει κ ειμαι υπερ της αποψης "μ'οποιον δασκαλο καθησεις, τετοια 'η και καθολου γραμματα θα μαθεις"Πολύ στενοχωριέμαι όταν ακούω τέτοιου είδους σχόλια για την φιλοσοφία... Προσωπικά εκτιμώ πως το νέο βιβλίο είναι περισσότερο κοντά στην έννοια της φιλοσοφικής δραστηριότητας, αλλά πιο μακριά από τον θεσμό του σχολείου και των εξετάσεων. Είναι παράλογο να διδάσκεις για κριτική σκέψη και στοχασμό και οι 60 μονάδες στις εξετάσεις να ζητούν κομμάτια θεωρίας. Από την άλλη, από την στιγμή που το μάθημα αυτό εξετάζεται, με κάποιον τρόπο πρέπει να αξιολογηθεί. Ὀμως, αυτό που αξιολογείται δεν είναι το πόσο καλά φιλοσοφούν οι μαθητές (εξάλλου είναι υποκειμενικό θέμα αυτό), αλλά το πόσο καλά έχουν κατανοήσει έννοιες και μεθόδους. Τελιικά, δηλαδή, το μάθημα αυτό, με τον τρόπο που δίνεται στο σχολείο, αποτελεί περισσότερο μεθοδολογία της φιλοσοφίας (το παλιό βιβλίο ιστορία της φιλοσοφίας), παρά φιλοσοφία. Εγώ, πάντως, πολύ το ευχαριστιέμαι, να σας πω την αλήθεια (έχω και μαθητές αστέρια, βέβαια...)
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θεωρίες φιλοσόφων ναι.
Και ξανασημειώνω ότι το καινούργιο βιβλίο είναι χάλια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.