Οι ημερήσιες εξετάσεις είναι κατά την γνώμη μου πάντα πιο stressful . Εγώ π.χ. μπορεί να θέλω να κάνω "κραιπάλες" αύριο και μεθαύριο ή να μην ασχοληθώ καθόλου . Γιατί να με υποχρεώσει κάποιος κάθε μέρα να είμαι στην τσίτα ;
Απο την άλλη πολλά μπορούμε να κάνουμε αλλά ξέρουμε οτι κατά βάθος στο δημόσιο Ελληνικό πανεπιστήμιο που δεν ελέγχεται κανένας , όλα είναι στο έλεος του Θεού . Φυσικά δεν θα αλλάξει αυτό γιατί απλούστατα εαν πάρουμε την κατάσταση σοβαρά, το 50% ++ των καθηγητών που δουλεύουν θα έπρεπε να απολυθούν και ένα 70%-80% των φοιτητών να βρεθούν εκτός σχολής . Ποιός πολιτικός θα είχε τα @@ να λάβει τέτοια απόφαση;
Εντάξει, δεν είναι απαραίτητο να έχουμε ημερήσιες εξετάσεις τη μία μέρα πίσω από την άλλη και, σίγουρα, δεν είναι πολλά τα μαθήματα που προσφέρονται για αυτού του είδους την εξέταση.
Για το άλλο τώρα, δεν είναι μόνο θέμα θάρρους αυτό που λες. Είναι και πρακτικό/ηθικό ζήτημα. Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούμε έτσι τους φοιτητές/καθηγητές; Επίσης, είναι τεράστια μεταβολή για μία οικονομία/κοινωνία να πετσοκόψεις έτσι έναν κλάδο από τη μία νύχτα στην άλλη. Μεταβάλλεις με άγαρμπο τρόπο τους παραγωγικούς συντελεστές και οδηγείς σε σύγκρουση και ανισορροπία. Αλλά, με τι όφελος;
Οποιαδήποτε αλλαγή στην παιδεία δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί, οπότε δεν είναι μόνο θέμα του να πάρουμε την κατάσταση σοβαρά, αλλά, πρωτίστως, να βρούμε πού θέλουμε να πάμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.