κατσε διαβασε το πρωτο που σου λεω και κανεναν ορισμο απο τις αλλες ενοτητες...
και οσο να'ναι το εφταρι θα το γραψεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
violence7
Νεοφερμένος
Ετσι θελω να ελπιζω και γω.
Και σε ευχαριστω κοπελια για την συμπαρασταση σου
Αντε την κανω τωρα..παω να διαβασω και τιποτα. θα τα πουμε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
και εγω καπως ετσι ημουν χθες....
καλη σου επιτυχια!!!
τα λεμε!!
Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να ρωτήσω κάτι. Σε εσας υπάρχει άνχος απο τους συμμαθητές σας?? γιατι σε μας γινεται χαμός. Αφήστε που το κλίμα είναι χάλια...Φωνές απο διεθυντή και καθηγητές για ησυχία,για κινητά..αφήστε...δεν ήταν έτσι τα άλλα χρόνια βρε σεις. Είπαμε σοβάρεψαν τα πράγματα στο Λυκειο αλλά οχι και να μας φοβίζουν.
Manos112
Νεοφερμένος
AntGuRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έπεσε το κείμενο από Ξενοφών, για την ειρήνη Σπαρτιατών-Αθηναίων. Όροι κτλπ. Σαν ερωτήσεις είχε να πούμε τους δευτερεύοντες και τον κύριο όρο, γιατί η Σπάρτη δεν ήθελε να υποδουλώσει την Αθήνα, και είχε ένα μικρό κειμενάκι μεταφρασμένο με τις ακρότητες των Τριάντα και έλεγε να πούμε την κατάσταση στην Αθήνα μετά την σύναψη της ειρήνης και όλα αυτά. Μετά 2 ασκήσεις με ομόρριζα κτλπ, 2 ασκήσεις γραμματικής, να μεταφέρουμε σε άλλο αριθμό ουσιαστικά, να βάλουμε σε άλλα πρόσωπα/φωνές/εγκλίσεις ρήματα και τέλος 2 ασκήσεις συντακτικό, να αναγνωρίσουμε 2 προτάσεις ως προς το είδος τους και να πούμε κάποιες λέξεις πως λειτουργούν στο κείμενο.Αλεξανδρα οτι να'ναι..μερικοι καθηγητες δεν ξερουν τι τους γινεται...
δεν μπορω να πω οτι δεν διαβασα αλλα οκ την βαρυτητα στα sos την εδωσα και εφαγα τα μουτρα μου...
AntGuRu μου λες περιπου τα θεματα που επεσαν???
Μα ίσα ίσα τις ερωτήσεις παπαγαλίζεις, ενώ τα ρήματα πρέπει να μάθεις την διαδικασία να τα κλείνεις. Ένας μαθητής που δεν ξέρει ρήματα, εγκλίσεις, μετοχές κτλπ, κάθετε πόσες ώρες να παπαγαλίζει μεταφράσεις, και να διαβάζει όλα αυτά τα σχόλια που έχει το βιβλίο και που ειπώθηκαν στην τάξη.Πάλι καλά να λες που πιάνουν τόσο λίγο. Φαντάζεσαι να σου έβαζε καμιά δεκαριά ρήματα να κάνεις χρονικές και εγκλιτικές αντικαταστάσεις και η μετάφραση να έπιανε μαζί με τις ερωτήσεις 20 μόρια?! Με τίποτα. Και στο κάτω κάτω σκοπός είναι να εμβαθύνουμε στα αρχαία, να μάθουμε να αναλύουμε ένα κείμενο και όχι απλά να παπαγαλίζουμε τα ρήματα απ'έξω, τις μετοχές και ούτω καθ' εξής.. Δεν έχει νόημα έτσι
Αντίθετα, αν ξέρεις πχ. ότι η μετοχή σε χρόνο αόριστο είναι χρονική, και πχ ότι το ορώ κάνει ίδον στον αόριστο, αυτομάτως ξέρεις σχεδόν μια πρόταση για την μετάφραση χωρίς παπαγαλία. Δηλαδή αντί να διαβάζεις "Αφού είδε ο Λύσανδρος.." κτλπ, βλέπεις την μετοχή στο πρωτότυπο και βασίζεσαι λιγότερο σ'αυτά που έχεις παπαγαλίσει και περισσότερο σε ό,τι βλέπεις.
Άλλωστε δεν έχει νοήμα να διαβάζεις και να μαθαίνεις την μετάφραση έτσι απλά. Σκοπός είναι να εμβαθύνεις όπως είπες. Να παίρνεις τις μετοχές, να τις αναγνωρίζεις, και να καταλαβαίνεις κάθε λέξη τί σημαίνει, όχι απλά να τα μαθαίνεις απ'την μετάφραση. Γνώμη μου είναι πως αν ξέρει κάποιος είδη μετοχών, ρήματα και συντακτικό, μπορεί πολύ πιο εύκολα να βγάλει την μετάφραση.
violence7
Νεοφερμένος
thanasis paok
Νεοφερμένος
Manos112
Νεοφερμένος
Εμενα θα μου απαντησει κανεις?Παιδια εγω εγραψα Ιστορια παρα πολυ χαλια και δεν συμπληρωσα το 9.5 στο συγκεκριμενο μαθημα, αμα παρω γ.μ.ο πανω απο 9.5 περναω ετσι? εχω αγχωθει παραπολυ!!!!!!!
exxxdy
Νεοφερμένος
love 2 b hated
Νεοφερμένος
περνας!!Εμενα θα μου απαντησει κανεις?
SteliosGate13
Νεοφερμένος
-Του νεκρού αδελφού
- Η αρπαγής της Γυναίκας του Διγενή
- ήρ8εν η ώρα κ ο καιρός (Ερωτόκριτος)
- Απομνημονεύματα
-Πειρασμός
-Λούκη Λάρας
-Ιθάκη
-Εστιάδες
-Φωτεινός
-Μοιραίοι
Ποιο κείμενο λέτε να μπει??
Πείτε μ τουλάχιστον ποια είναι τα sos!!!
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Αύριο γράφω κείμενα στα παρακάτω:
-Του νεκρού αδελφού
- Η αρπαγής της Γυναίκας του Διγενή
- ήρ8εν η ώρα κ ο καιρός (Ερωτόκριτος)
- Απομνημονεύματα
-Πειρασμός
-Λούκη Λάρας
-Ιθάκη
-Εστιάδες
-Φωτεινός
-Μοιραίοι
Ποιο κείμενο λέτε να μπει??
Πείτε μ τουλάχιστον ποια είναι τα sos!!!
Εμάς η ύλη μας έχει αυτά που υπογράμμισα.. Ξέρω ότι σος είναι ο ερωτόκριτος, η Ιθάκη και οι Μοιραίοι
εννοεις οτι επεσε πηγη????
SteliosGate13
Νεοφερμένος
violence7
Νεοφερμένος
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος
maria skou
Νεοφερμένος
AntGuRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στην ουσία το αντέγραφες και πρόσθετες δικά σου λόγια.
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.