/\/@t@|1@...!!!
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavros11
Νεοφερμένος
Θέμα 1:
Αν ν είναι άρτιος, τότε Α=11/5
Αν ν είναι περιττός, τότε Α=-3
Θέμα 2:
Από τον τύπο της διαίρεσης ξέρουμε α=5x+2 (αν x είναι το πηλίκο της διαίρεσης).
Το γινόμενο 5x είναι σίγουρα πολλαπλάσιο του 5, άρα ο αριθμός τελειώνει σε 0 ή 5.
Αν τελειώνει σε 0, όταν προστεθεί με το 2, θα δώσει 2, άρα ο α θα γίνει άρτιος, ενώ στην άσκηση λέει ότι ο α είναι περιττός.
Άρα η μόνη λύση είναι να προστεθεί το 2 με το 5, που θα δώσει 7 (5+2=7), άρα ο το τελευταίο ψήφιο του α είναι 7.
Θέμα 4 (αφήνω το 3 δεν το βάζω, γιατί δεν θυμάμε ακριβώς τι έγραψα και νομίζω ότι είμαι λάθος... Δυστηχώς τα y=αx δεν τα είχα μάθει καλά πέρσυ...)
άρα
Τι λέτε... να αρχίσω προετοιμασία για Ευκλείδη η μπααα???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cel
Δραστήριο μέλος
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα που το λέμε παίζεται ένα θέμα σχετικά με τη λύση της ΕΜΕ στο 2ο θέμα. Δηλαδή κάποιοι κάνουν παράπονα για την αφαίρεση βαθμών για έναν τάδε λόγο...σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί τους, εξάλλου αυτή η "άσκηση" το πολύ μια γραμμή αξίζει, όχι μια παράγραφο που πήγε κι έγραψε η ΕΜΕ να κάνει την τρίχα τριχιά.
stavros11
Νεοφερμένος
Απλά κανένα θέμα προηγούμενων χρόνων, για να μαθαίνω τεχνικές από τα λάθη μου. Για παράδειγμα, αν δεν έκανα ένα μάθημα με τον καθηγητή των μαθηματικών του σχολείου μου που τυχαία λύσαμε μία άσκηση στο στυλ του πρώτου θέματος, είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου ερχόταν να γράψω αν ν είναι άρτιος και αν ν είναι περιττός... Και να μην πετύχουμε δεν έγινε και τίποτα... Αλλά οι γνώσεις που παίρνουμε δεν είναι μόνο για να περάσω τον Ευκλείδη και να πάω Αθήνα για να το παίξω ότι και καλά είμαι διάνοια... Μένουν μερικάAυτό με την "προετοιμασία" ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν είναι ακριβώς στόχος η επιτυχία στον Ευκλείδη (εκτός πια και αν το θες τόσο πολύ), έρχεται μαζί με άλλα.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχιμηδης: Αμα εχεις τα @@,πηγαινε και δωσε,γιατι πετσοκοβουν κυριολεκτικα.
Καθόλου δεν πετσοκόβουν, η βαθμολόγηση είναι πολύ επιεικής, απλά τα θέματα είναι πολύ δύσκολα.
Τη μοναδική φορά που είχα περάσει Αρχιμήδη (στην 3η λυκείου), είχα λύσει μόλις 1.5 θέμα από τα 4!
Απλά η λύση που είχα κάνει σε αυτό το 1 που έλυσα ολόκληρο, ήταν μάλλον καλή/πρωτότυπη.
4kR!bn:)
Νεοφερμένος
Δεν πετσοκόβουν,το κακό είναι ότι τα θέματα είναι ίδια για όλο το λύκειο και πρέπει να ξέρεις θεωρία...Αλλά θα μου πεις αυτός είναι ο σκοπός,να μάθεις και κάτι παραπάνωΘαλης,Ευκλειδης,Αρχιμηδης ειναι απλα φασεις,που εχουν τα ονοματα τους απο τρεις μεγαλους μαθηματικους φιλοσοφους.
Ολες οι φασεις συνδιαζουν αλγεβρα και γεωμετρια.
Θαλης: Ευκολα και προσιτα θεματα
Ευκλειδης: Αρκετα τσιμπιμενα θεματα
Αρχιμηδης: Αμα εχεις τα @@,πηγαινε και δωσε,γιατι πετσοκοβουν κυριολεκτικα.
Ολες οι ταξεις δινουν στις 21 Νοεμβριου τον Θαλη.
caramela
Νεοφερμένος
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
4kR!bn:)
Νεοφερμένος
https://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=58&t=3809&start=60ξερετε αν εχουν βγει και που μπορω να τα βρω?
Εδώ λέει ότι θα ανκοινωθούν στις 11.Καλά επιτυχία:no1:
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ!
Iliaso
Περιβόητο μέλος
caramela
Νεοφερμένος
περασα!!!!
ξερει κανεις που θα βρω θεματα Ευκλειδη?
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμένα δε μου ήρθε τίποτα..... Αυτό σημαίνει ότι δεν πέρασα, άρα δε μου στείλανε, ή ότι απλά δε μου έχει σταλεί ακόμα....????
Όσο για την ερώτηση, χαλαρά φίλε μου! Δε χρειάζεται να κάνεις προετοιμασία, δεν είναι διαγώνισμα, διαγωνισμός είναι.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν θες να προχωρήσεις χρειάζεται!:no1:Εμένα με ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα ΜαθηματικάΓια να μην ανοίγω καινούριο θέμα, λέω να ρωτήσω εδώ...
Εμένα δε μου ήρθε τίποτα..... Αυτό σημαίνει ότι δεν πέρασα, άρα δε μου στείλανε, ή ότι απλά δε μου έχει σταλεί ακόμα....????
Όσο για την ερώτηση, χαλαρά φίλε μου! Δε χρειάζεται να κάνεις προετοιμασία, δεν είναι διαγώνισμα, διαγωνισμός είναι.
-----------------------------------------
Ναι αλλά που ξέρουν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα;Η ύλη για τον ευκλείδη είναι ότι έχετε κάνει μέχρι πέρσυ συν το ότι κάνατε φέτος μέχρι τώρα.Έτσι δε πάει;
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Γενικά μην έχετε στο νου σας τη λέξη "ύλη". Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι να περάσει όποιος έχει διαβάσει καλύτερα. Αν θέλετε μια συμβουλή, κοιτάχτε λίγο τα παλιότερα θέματα που έχουν πέσει (χωρίς φυσικά να νομίζετε ότι τα ίδια θα μπουν και φέτος) να έχετε μια ιδέα. Μετά πάτε και γράφετε ό,τι μπορείτε, όσο μπορείτε.
Τώρα που το πιάσαμε, ειδικά για Ευκλείδη δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάτσει να διαβάσει κανείς εξωσχολικά βιβλία ολυμπιάδων (που έτσι κι αλλιώς δεν προλαβαίνετε να κάνετε πολλά από αυτά, σε μια βδομάδα είναι περίπου), ίσως χρειάζεται περισσότερη "προπόνηση" στις επόμενες φάσεις, λ.χ. τον Αρχιμήδη, γιατί εκεί τα θέματα έχουν καθαρά ολυμπιακό χαρακτήρα και οι σχολικές γνώσεις δεν είναι επαρκείς.
cel
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.