Παντως σε σχεση με περυσι ναι ειναι καλυτερα τα πραγματα, βεβαια δε ξερω ποσοι απο αυτους που πιασανε ειχαν οντως κανει κατι. Δεν εχω ακουσει και πολλα προς το παρον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nephthys
Νεοφερμένος
αν πας να το πεις αυτό, σε αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους υπηρέτη του λαού, της δημοκρατίας, του ρουσφετιού, του λαδώματος, του φακελακίου, της μίζας, της υποκρισίας,...κτλ, θα σε αποκαλέσουν φασιστικιά...
Ας με αποκαλέσουν όπως θέλουν δεν με νοιάζει! (αν και ο όρος σου μου την δίνει άπειρα )
Όταν ο άλλος είναι επικίνδυνος πραγματικά πρέπει να προστατευτούν και αυτοί, εσύ τι θα έκανες στην θέση τους;! Όχι να τον σκοτώσουν ρε παιδάκι μου, ούτε να τον τραυματήσουν αν δεν τους επιτεθεί αυτός πρώτα. Εμένα όμως δεν με νοιάζει τι κάνουν με τους εγκληματίες αυτή την στιγμή, με νοιάζει τι κάνουν με αυτούς που δεν φταίνε... Γιατί μην μου πείς ότι θα φταίω αν πάω στην πορεία, έτσι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω την απορία, αν μια φορά δεν πάνε τα ματ στην πορεία, θα γίνουν όλα αυτά που γίνονται τώρα; Αν δεν έχουν οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές και όλοι αυτοί σε κάποιον να πετάξουν μολώτοφ ή πέτρες κλπ δεν θα πετάξουν απλά! (η τουλάχιστον τόσες πολλές ζημιές δεν θα υπάρχουν )
Συνήθως, τις περισσότερες ζημιές τις προκαλούν (και) άλλοι...
Nephthys
Νεοφερμένος
miv
Επιφανές μέλος
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Τόση μεγάλη φασαρία δεν θα γίνει όμως ρε παιδιά αυτό προσπαθώ να σας πω!
Μπορεί να προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές για να πειστούμε ότι διαδήλωση χωρίς ΜΑΤ δεν γίνεται...
ή γίνεται...
stellastar
Νεοφερμένος
Προς το παρόν, πάντως, οι αρχές τηρούν αρκετά υπεύθυνη στάση, με σοβαρότητα και χωρίς πολλές φασαρίες...πάντως μην περιμένετε ότι ΔΕΝ θα γίνουν επεισόδια αν τις επομενες μέρες αλλάξει συμπεριφορά ή χαλαρώσει. Προς το παρόν καμία σχέση με τα περσινά ρεζιλίκια, ούτε από άποψης γεγονότων, ούτε από άποψης αστυνομίας. Μακάρι να συνεχίσει έτσι...
-----------------------------------------
Η υπευθυνοτητα
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=nAf5zkagHOo[/ame]
Και η σοβαροτητα
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=tppCRtD-SiA[/ame]
όπως τις αντιλαμβανεται ο miv
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
stellastar
Νεοφερμένος
Oι αστυνομικοι παιζουν κλεφτοπολεμο με τους μπαχαλους.Σου φαινεται λογικο;Μπαινουν στο παιχνιδι τους.Δεν εχουν κανενα δικαιωμα να πετανε πετρες. Και μη μου πεις οτι το κανουν και οι αλλοι. Υπαρχει μια θεμελιωδης διαφορα: Ο ενας ειναι παρανομος-εγκληματιας, ο αλλος "προστατης του πολιτη"- εκπροσωπος του κρατους.Το δευτερο βίντεο δεν μου λέει απολύτως τίποτα...
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
Το δευτερο βίντεο δεν μου λέει απολύτως τίποτα...
Ούτε εμένα.
Και το πρώτο βέβαια... ο τύπος έπεσε με τη μηχανή πάνω στους ανθρώπους αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα πίστευε ότι με μια τέτοια 'έφοδο' με μηχανάκι θα διέλυε το πλήθος. Μάλλον απροσεξία και άσχημη εκτίμηση του τί θα έκαναν οι άλλοι ήταν...
Nephthys
Νεοφερμένος
miv
Επιφανές μέλος
Προς το παρόν, πάντως, οι αρχές τηρούν αρκετά υπεύθυνη στάση, με σοβαρότητα και χωρίς πολλές φασαρίες...πάντως μην περιμένετε ότι ΔΕΝ θα γίνουν επεισόδια αν τις επομενες μέρες αλλάξει συμπεριφορά ή χαλαρώσει. Προς το παρόν καμία σχέση με τα περσινά ρεζιλίκια, ούτε από άποψης γεγονότων, ούτε από άποψης αστυνομίας. Μακάρι να συνεχίσει έτσι...
-----------------------------------------
Η υπευθυνοτητα
https://www.youtube.com/watch?v=nAf5zkagHOo
Και η σοβαροτητα
https://www.youtube.com/watch?v=tppCRtD-SiA
όπως τις αντιλαμβανεται ο miv
Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα της όλης επιχειρησης λέω...το γεγονος οτι δεν άφησαν τους μπάχαλους να κάνουν τα περσινά ρεζιλίκια και πάλι, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Το γεγονός οτι ειχαν βγει ολες οι δυναμεις στο δρομο σε όλη την Αθηνα και δεν άφησαν να γινει και πάλι της πουτάνας, με παρανομες καταληψεις σχολών κλπ. Και που κρατησαν σε εντελως λογικα πλαισια τα επεισόδια...το "λογικά" το χρησιμοποιω καθαρα στα ελλαδικα πλαίσια...γιατι σε λίγο με αυτη την τρομοκουλτούρα θα σπάνε όλα τα μαγαζια της Ερμού ή της Αθηνάς και θα το θεωρούμε λογικό...
Το πρώτο βίντεο δε μου λέει τίποτα, ατύχημα καθαρό και το βλέπεις. Τι επιχειρησιακό λόγο ειχε να πάρει σβάρνα έναν άσχετο που βρέθηκε μπροστά του στο πλήθος; Λάθος πράγμα τονίζεις.
Στο δεύτερο βίντεο βλέπω μονο πέντε στριμωγμένους ματατζήδες σε μια γωνία...εσύ στη θεση τους τι θα εκανες; Δεν ξερω, ισως να κανω λάθος, θα με βοηθουσες πάρα πολυ αν μου τοποθετούσες λίγο, χωροταξιακά, που συνεβη ΑΚΡΙΒΩΣ η παραπάνω σκηνή, για να έχω μια καλυτερη εκτιμηση. Αν φυσικα γνωριζεις τη λεπτομέρεια αυτή.
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
(εγώ ξέρω ότι αν χτυπούσα με την μηχανή/αυτοκίνητό μου κάποιον πεζό (πόσο μάλλον ηθελημένα!), και στην συνέχεια τον εγκατέλειπα, θα με είχαν κλείσει μέσα για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ)
Δεν ξέρω τι ήθελε (?) , να κάνει (?), αυτό που όμως ξέρω είναι ότι για αυτόν δεν θα υπάρξουν συνέπειες όπως θα έπρεπε.
stellastar
Νεοφερμένος
Καλα τωρα...Οπως και το παιδι ειχε "πεσει" πανω στη ζαρτινιερα ετσι και ο μπατσος "καταλαθος" χτυπησε τον ανθρωπο.Ειναι απολυτα ξεκαθαρο οτι ειναι εσκεμμενη η ενεργεια. Δεν εχεις την υποχρεωση να υπερασπιστεις αυτον τον αστυνομικο-δεν εισαι ο Χρυσοχοιδης-.Μην μπαινεις επομενως σαυτο το τριπακι.Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα της όλης επιχειρησης λέω...το γεγονος οτι δεν άφησαν τους μπάχαλους να κάνουν τα περσινά ρεζιλίκια και πάλι, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Το γεγονός οτι ειχαν βγει ολες οι δυναμεις στο δρομο σε όλη την Αθηνα και δεν άφησαν να γινει και πάλι της πουτάνας, με παρανομες καταληψεις σχολών κλπ. Και που κρατησαν σε εντελως λογικα πλαισια τα επεισόδια...το "λογικά" το χρησιμοποιω καθαρα στα ελλαδικα πλαίσια...γιατι σε λίγο με αυτη την τρομοκουλτούρα θα σπάνε όλα τα μαγαζια της Ερμού ή της Αθηνάς και θα το θεωρούμε λογικό...
Το πρώτο βίντεο δε μου λέει τίποτα, ατύχημα καθαρό και το βλέπεις. Τι επιχειρησιακό λόγο ειχε να πάρει σβάρνα έναν άσχετο που βρέθηκε μπροστά του στο πλήθος; Λάθος πράγμα τονίζεις.
Στο δεύτερο βίντεο βλέπω μονο πέντε στριμωγμένους ματατζήδες σε μια γωνία...εσύ στη θεση τους τι θα εκανες; Δεν ξερω, ισως να κανω λάθος, θα με βοηθουσες πάρα πολυ αν μου τοποθετούσες λίγο, χωροταξιακά, που συνεβη ΑΚΡΙΒΩΣ η παραπάνω σκηνή, για να έχω μια καλυτερη εκτιμηση. Αν φυσικα γνωριζεις τη λεπτομέρεια αυτή.
Θα συμφωνησω οτι τα επεισοδια μεχρι στιγμης δεν εχουν παρει τις περυσινες διαστασεις.Αλλα ειναι και λογικο,διοτι περυσι υπηρχε και η οργη του προσφατου θανατου.Τωρα ομως εχει περασει ενας χρονος. Ακομη,οι διαδηλωτες εχουν οργανωθει καλυτερα και δεν μπλεκουν με τους μπαχαλους.
Παντως, αυτο δε δινει το δικαιωμα στην αστυνομια να παιρνει σβαρα και αυτους που κατεβηκαν ειρηνικα (η πορεια ειχε περιπου 8.000 κοσμο). Τα δακρυγονα που εφαγα δεν υπηρχε καμια αναγκη να τα φαω.Εγινε αλογιστη χρηση! Και μην αρχιζετε την επιχειρηματολογια περι παραπλευρων απωλειων-οτι δηλαδη για να αποτρεψουμε τα περυσινα δεν πειραζει αν τις φανε και οι διαδηλωτες. Αναγνωριζουμε τα καλα-περιορισμος των επεισοδιων-,στηλιτευουμε τα κακα-υπερβολικη καταστολη,αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα ΜΑΤατζηδων!
napstor
Δραστήριο μέλος
πολυ σωστα.παρατήρηση:
(εγώ ξέρω ότι αν χτυπούσα με την μηχανή/αυτοκίνητό μου κάποιον πεζό (πόσο μάλλον ηθελημένα!), και στην συνέχεια τον εγκατέλειπα, θα με είχαν κλείσει μέσα για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ)
Δεν ξέρω τι ήθελε (?) , να κάνει (?), αυτό που όμως ξέρω είναι ότι για αυτόν δεν θα υπάρξουν συνέπειες όπως θα έπρεπε.
καποιος που αναφερθηκε για υπευθυνοτητα,θελω να τονισω οτι ο πρυτανης του πανεπιστημιου Αθηνων βρισκεται στην εντατικη και εφτασε πολυ κοντα στον θανατο.επισης το πανεπιστημιο Αθηνων τεθηκε για καποιες ωρες υπο καταληψη.(μπορει και μεχρι τωρα,δεν το ξερω).
κανονικα,ολοι αυτοι που πεταγαν πετρες θα επρεπε να εχουν συλληφθει και οχι να διαλυουν την Αθηνα ανενοχλητοι με τους ΜΑΤαδες απλα να περιμενουν.
ToMakriAggouri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι ελεύθερος πολίτης και θα έκφρασω την άποψη μου είτε είναι αρεστή σε μερικούς είτε όχι....Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει...
Ποτε σου στερησα την ελευθερια λογου?
Παρακληση εκανα να κατσεις να διαβασεις 5 πραγματα παραπανω γιατι εκτιθεσαι με αυτα που γραφεις.
Δεν έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να με κρίνεις σαν άνθρωπο,σαν προσωπικότητα γιατί δεν με ξέρεις...Θα μπορούσα και εγώ ανέτα να σε έλεγα ότι μου έρχοταν...αλλά δεν το κάνω γιατί φυσικά δεν είμαι σαν και σένα που το κάνεις...
Δεν κρινω εσενα ως ανθρωπο, τα γραφομενα σου κρινω. Παρ'ολα αυτα τα γραφομενα καποιου νομιζω οτι μαρτυρουν το τι ανθρωπος ειναι και πως σκεφτεται σε εναν μεγαλο βαθμο, το τελευταιο που με νοιαζει ειναι αν θα το παρεις προσωπικα ή οχι. Οπως λες και εσυ, αποψεις εκφραζουμε.
Feel free να πεις οτι σου ερχεται παντως. (βασικα ως τωρα αυτο κανεις αλλα τελως παντων..) Το οτι δεν εισαι σαν και εμενα νομιζω οτι ειναι προφανες.
Αλλά δεν ασχολούμαι με τον κάθε κολλήμενο εδώ μέσα..Βαρέθηκα...
Όταν μάθεις να σέβεσαι την άποψη του άλλου και ας μην συμβαδίζεται με την δικιά σου τα ξαναλέμε..
Ουτε κολλημένος ούτε κολλήμενος θεωρω οτι ειμαι, αλλα δεκτη καθε κριτικη στα λεγομενα μου.
Σεβομαι το δικαιωμα σου να εχεις αποψη, την αποψη σου αυτη καθε αυτη δεν την σεβομαι, γιατι μονο εμπεριστατομενη δεν θα την χαρακτηριζα.
Και προτού κρίνεις κάποιον κοίτα τη δική σου καμπούρα γιατί ούτε και σένα θα αρέσε να σε κρίνουν....
Άντε γεια...
Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να κρινεις τα γραφομενα μου.
Ισα ισα που μονο καλο μπορει να κανει η κριτικη γιατι την δικια μας καμπουρα δεν την βλεπουμε και τοσο ευκολα. (ματια στην πλατη δεν εχω σορυ.)
Αντε γεια να πεις σε κανα παιδακι στο υψος σου.
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προς το παρόν, πάντως, οι αρχές τηρούν αρκετά υπεύθυνη στάση, με σοβαρότητα και χωρίς πολλές φασαρίες...πάντως μην περιμένετε ότι ΔΕΝ θα γίνουν επεισόδια αν τις επομενες μέρες αλλάξει συμπεριφορά ή χαλαρώσει. Προς το παρόν καμία σχέση με τα περσινά ρεζιλίκια, ούτε από άποψης γεγονότων, ούτε από άποψης αστυνομίας. Μακάρι να συνεχίσει έτσι..
Δεν ξερω για ποια υπευθυνη σταση μιλας, αλλα τουλαχιστον στα γιαννενα μας κυνηγουσαν σε ολοκληρη την πολη οι μπατσοι πετωντας δακρυγωνα μεσα στην πορεια. Εγιναν 40-50 συλληψεις για αναγνωριση στοιχειων απο ασφαλιτες που ηταν με κασκολ του Πασ Γιαννενα και εφοδος σε ενα μαγαζι "στεκι" αριστεριστων. Και δυστυχως αυτα δεν ειναι ραδιοαρβυλα αλλα ηταν μεσα στο αστυνομικο τμημα φιλοι μου που απλα πηγαιναν σπιτι τους μετα την πορεια και τους πιασαν οι ασφαλιτες. Απο τους γνωστους μπαχαλεους αντε να πιασαν 1-2 ατομα. Για να λεμε και του στραβου το δικαιο δεν εγινε τιποτα στο αστυνομικο τμημα καθως στα γραφεια δεν ειναι μπατσοι και ασφαλιτες αλλα σοβαροι ανθρωποι-οι περισσοτεροι τουλαχιστον. Και αν εγιναν αυτα στην επαρχεια φανταζομαι τι θα εγινε σε Σαλονικη-Αθηνα.
Και καλυτερα να πας σε καμια πορεια και μετα να μιλας για δηθεν καλυτερευση και υπευθυνη σταση αστυνομικων και λοιπες πιπες. Γιατι εξω απο τον χορο πολλοι χορευουν. Φετος η μπατσοκρατια ειναι ακομα χειροτερη απο περσι...
nPb
Επιφανές μέλος
Φετος η μπατσοκρατια ειναι ακομα χειροτερη απο περσι...
αν ήταν ο πατέρας σου, μπάτσος και στον έβριζαν θα σου άρεσε;
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
mi3s
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φίλε αν κατέβαινες σε κάποια από τις πορείες τότε θα είχες πιο ξεκάθαρη άποψη.Μην προβαίνεις λοιπόν λέγοντας ότι δεν έγιναν επεισόδια σαν πέρυσι παίρνοντας την θέση της γιαγιάκας(μέσου πολίτη).Οι πορεία στην Θεσσαλονίκη(και στην Αθήνα όπως βλέπω) χτυπήθηκαν από την αστυνομία εκεί που δεν έπρεπε.Αν δεν μπορείς να απομονώσεις τους 5-10 μπάχαλους σήκω φύγε.Μην χτυπάς όμως όλο τον κόσμο είτε με ασφυξιογόνα(γιατί περί αυτών πρόκειται όχι δακρυγόνα),είτε με αναίτιες προσαγωγές και φακέλωμα ανθρώπων που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά.Αυτο έκανε ο φίλος σου ο Χρυσοχοίδης με την στάση του.Δεν είναι μόνο το θέμα των ζημιών γιατί θίγεται και ένα θέμα του δικαιώματος να διαδηλώνεις ειρηνικά.Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα της όλης επιχειρησης λέω...το γεγονος οτι δεν άφησαν τους μπάχαλους να κάνουν τα περσινά ρεζιλίκια και πάλι, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Το γεγονός οτι ειχαν βγει ολες οι δυναμεις στο δρομο σε όλη την Αθηνα και δεν άφησαν να γινει και πάλι της πουτάνας, με παρανομες καταληψεις σχολών κλπ. Και που κρατησαν σε εντελως λογικα πλαισια τα επεισόδια...το "λογικά" το χρησιμοποιω καθαρα στα ελλαδικα πλαίσια...γιατι σε λίγο με αυτη την τρομοκουλτούρα θα σπάνε όλα τα μαγαζια της Ερμού ή της Αθηνάς και θα το θεωρούμε λογικό...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.