akikos
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Και οι φιλόλογοι μπορεί να βγάλουν καλά λεφτά από τα ιδιαίτερα αλλά η επιβίωση των φιλολόγων εξαρτάται από το θεσμό των πανελληνίων. Όταν ανοίξουν ιδιωτικές πανεπιστημιακές σχολές στην Ελλάδα αυτό ίσως αλλάξει.
Λοιπόν έκατσα και μέτρησα τους εισακτέους, κάθε χρόνο μπαίνουν σε σχολές που σε βγάζουν φιλόλογο 4100 άτομα (μεσω ιστορικων αρχαιολογικών, φιλολογων και φπψ). Μέσα στα 4 επόμενα χρόνια θα έχουμε 16 χιλιάδες νέους φιλόλογους στην Ελλάδα. Ακικο καλό είναι να λες την αλήθεια στα παιδιά ακόμα και αν είναι σκληρή. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέμματα.
Γερμανικής φιλολογίας εισακτέτοι 270. Θα βάλουν και επάρκεια μάθησης μόνο όσοι τελείωσαν πανεπιστήμιο και δε θα μείνει κανένας άνεργος από αυτούς. Δεν είναι καν δίκαια η σύγκριση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
Μέσα στα 4 επόμενα χρόνια θα έχουμε 16 χιλιάδες νέους φιλόλογους στην Ελλάδα. Ακικο καλό είναι να λες την αλήθεια στα παιδιά ακόμα και αν είναι σκληρή. .
Έχεις δίκαιο .
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Η γερμανική φιλολογία επίσης δεν σε περιορίζει. Υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης ή και ακόμα η δυνατότητα των τουριστικών. Πολλοί δουλεύουν σε τουριστικές μονάδες ή ως καθηγητές σε ΙΕΚ τουριστικών με ειδίκευση στο συγκεκριμένο επάγγλεμα.
Αρκετοί βρίσκουν δουλειά μέχρι και σε εταιριίες που συνεργάζονται με έξω.
Οι γλώσσες είναι δύναμη όπως και να έχει...
Το κακό με τους φιλολόγους εκτός του ότι είναι πολλοί είναι ότι δεν μπορούν να εργαστούν και εύκολα στο εξωτερικό ( βγάζω τα ελληνικά σχολεία)... Αλλά όπως είπα ήδη πιο πάνω... Φταίνε τα τόσα τμήματα και η ε΄πάρκεια που δίνεται από όλα αυτά.
Angelo27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που είχες εσύ! Ο μπαμπάς μου λέει κάνε αυτό που σου αρέσει και θα πετύχεις.Εκείνος αναγκάστηκε να κάνει μία δουλειά που δεν του αρέσει και έφαγε τα μούτρα του.Η μητέρα μου όμως έλεγε αρχικά να πάω θετική όντας η ίδια λάτρης των μαθηματικών.Δεν με έπεισε και τώρα με πρήζει συνέχεια να πάω για νομική μόνο και μόνο επειδή γράφω άριστα! Τί μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα;
Η αλήθεια είναι ότι η κατεύθυνση με τις περισσότερες προοπτικές είναι κατά τη γνώμη μου η θετική. Ακόμη και σχολές όπως μαθηματικό ή φυσικό που πολλοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση (αδίκως το θεωρούν πιστεύω) σίγουρα έχουν πιο πολλές προοπτικές από τη φιλολογία για παράδειγμα, στην οποία εισάγονται υπερβολικά πολλά άτομα κάθε χρόνο. Αν επιλέξεις θεωρητική καλύτερες σχολές είναι η νομική ή η ψυχολογία κατά τη γνώμη μου. Αν δε θέλεις θετική/νομική/ψυχολογία αλλά κάτι άλλο (πχ ιστορία) σκέψου ότι στον ελεύθερό σου χρόνο δε σε εμποδίζει κανείς να διαβάζεις όση μα όση ιστορία θέλεις. Θα σου πρότεινα δηλαδή να επιλέξεις θετική κατεύθυνση και από αυτήν διάλεξε όποια σχολή σου αρέσει περισσότερο, αλλά αν την απορρίψεις και διαλέξεις θεωρητική επίλεξε νομική ή ψυχολογία. Μη ξεχνάς πως ένας νομικός όταν έχει τελειώσει τη σχολή του έχει χτίσει βάσεις για να ασχοληθεί με ιστορία για παράδειγμα ή οποιαδήποτε άλλη θεωρητική επιστήμη θέλει (βέβαια όχι σε επίπεδο του ιστορικού, αλλά και πάλι κυρίως αν ειδικευτεί και σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο μπορεί να τα πάει πολύ καλα).
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν έκατσα και μέτρησα τους εισακτέους, κάθε χρόνο μπαίνουν σε σχολές που σε βγάζουν φιλόλογο 4100 άτομα (μεσω ιστορικων αρχαιολογικών, φιλολογων και φπψ). Μέσα στα 4 επόμενα χρόνια θα έχουμε 16 χιλιάδες νέους φιλόλογους στην Ελλάδα. Ακικο καλό είναι να λες την αλήθεια στα παιδιά ακόμα και αν είναι σκληρή. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέμματα.
Γερμανικής φιλολογίας εισακτέτοι 270. Θα βάλουν και επάρκεια μάθησης μόνο όσοι τελείωσαν πανεπιστήμιο και δε θα μείνει κανένας άνεργος από αυτούς. Δεν είναι καν δίκαια η σύγκριση.
Βέβαια οι της γερμανικής φιλολογίας θα κάνουν μόνο γερμανικά, ενώ οι φιλόλογοι μπορούν να κάνουν ιστορία, αρχαία, λατινικά, έκθεση, τις δημιουργικές εργασίες και τα άλλα φιλολογικά χαζομαθήματα στο γυμνάσιο (Ιλιάδα, Οδύσσεια κλπ). Βέβαια εξακολουθούν να είναι πάρα πολλοί αυτοί που βγαίνουν και προφανώς τον γονιό τον συμφέρει να πάρει έναν φιλόλογο και να κάνει πακέτο για το κάθε παιδί του, ή έστω να πάρει κλασικής φιλολογίας για την έκθεση και έναν του ιστορικού-αρχαιολογικού για τα υπόλοιπα (στις πανελλήνιες).
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Αρχικά να σας πω πως την προηγούμενη χρονιά πήγα σε φροντιστήριο για να κάνω προετοιμασία για την θετική κατεύθυνση με βιολογία . Το είχα αποφασίσει από την Γ' γυμνασίου αλλά κατά τον Ιανουάριο όλα άλλαξαν και από τότε ξεκινά το μαρτύριο μου. Άρχισα να κουράζομαι υπερβολικά από το φροντιστήριο(12 ώρες + 6 ξενογλωσσες), να απογοητευομαι, να γκρινιάζω ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα μαθήματα για μια ζωή.
Οπότε το καλοκαίρι ήμουν σχεδόν σίγουρη να πάω θεωρητική και να κινηγησω την αγγλική φιλολογία. Όμως όταν είδα το πρόγραμμα σπουδών απογοητευτικα και δεν μου άρεσε καμία άλλη συγκεκριμένη σχολή σε καμία από τις 3 κατευθύνσεις.
Τώρα πια Σεπτεμβρίος κάθομαι εδώ στο κρεβάτι μου κλαιγοντας εξαιτίας του αγχους μου και του φόβου πως,παρόλο που αγαπώ την βιολογία, θα αποτυχω εξαιτίας των υψηλών βάσεων Και πως θα κουραστω όπως πέρσι με τις πολλές ώρες (13 ώρες + 4 αγγλικά μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος).
Έχει βρεθεί κάνεις σε αυτή την κατάσταση φόβου και απελπισίας; Αν ναι, παρακαλώ, με έναν ευγενικό τρόπο να μου δώσει κάποιες συμβουλές, διότι δεν αντέχω άλλο με αυτό το άγχος. Να προσθέσω επίσης ότι είμαι καλή μαθήτρια με υψηλούς βαθμούς αλλά ξέρω ότι στις πανελλαδικές μπορεί άνετα ένας καλός να.μην γράψει καλά.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Εσύ με τι θες να ασχοληθείς; Πέρα από την Αγγλική φιλολογία δεν σου αρέσει κάτι άλλο σε εκείνη την κατεύθυνση; Νομίζω η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Θα πας θετική και από εκεί έχεις περισσότερες επιλογές.
Alex_t
Τιμώμενο Μέλος
Βέβαια οι της γερμανικής φιλολογίας θα κάνουν μόνο γερμανικά, ενώ οι φιλόλογοι μπορούν να κάνουν ιστορία, αρχαία, λατινικά, έκθεση, τις δημιουργικές εργασίες και τα άλλα φιλολογικά χαζομαθήματα στο γυμνάσιο (Ιλιάδα, Οδύσσεια κλπ). Βέβαια εξακολουθούν να είναι πάρα πολλοί αυτοί που βγαίνουν και προφανώς τον γονιό τον συμφέρει να πάρει έναν φιλόλογο και να κάνει πακέτο για το κάθε παιδί του, ή έστω να πάρει κλασικής φιλολογίας για την έκθεση και έναν του ιστορικού-αρχαιολογικού για τα υπόλοιπα (στις πανελλήνιες).
Και αυτή είναι η μαλακία με τους απόφοιτους φιλολογικών και παρεμφερών σχολών. Όλοι αποκτούν τα δικαιώματα του ενιαίου ΠΕ02 και όλοι έχουν το δικαίωμα να διδάξουν τα ίδια μαθήματα, από έκθεση και αρχαία μέχρι λατινικά και φιλοσοφία. Το πρόβλημα της ανεργίας ίσως αντιμετωπιζόταν κάπως εάν οι απόφοιτοι του κλασικού έκαναν μόνο αρχαία/λατινικά, οι του ιστορικού-αρχαιολογικού μόνο ιστορία/αρχαία/λατινικά, οι του ΦΠΨ μόνο γνωστό Γ' Λυκείου/φιλοσοφία/ΣΕΠ ξέρω 'γω και ούτω καθ'εξής.
Και δε φτάνει αυτό, οι ΠΕ02 μπορούν να αναλάβουν και μαθήματα όπως πολιτική παιδεία, ιστορία κοινωνικών επιστημών και κοινωνιολογία ως δεύτερη ανάθεση. Γιατί;
marlo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Μαρλο έχεις δίκιο. Σε μια ώρα κιόλας θα πάω να το συζητήσω με κάποιον που έχει πολλές γνώσεις Για όλες τις σχολές.
Και πάλι σας ευχαριστώ
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη και μαρλο για τις συμβουλές σας. Ναι μου αρέσει η χημεία και η φυσική και τα παραϊατρικα επαγγέλματα. Δυστυχώς, στο τόπο που κατοικω το πιο κοντινό φροντιστήριο είναι 10 λεπτά με το αυτοκίνητο (είναι αυτό που πήγαινα πέρσι). Αν θα αλλάξω φροντιστήριο θα χρειαστώ να πάω σε περιοχές που είναι 20-25 λεπτά από το σπίτι μου με αμάξι(κάτι που δεν γίνεται)
Μαρλο έχεις δίκιο. Σε μια ώρα κιόλας θα πάω να το συζητήσω με κάποιον που έχει πολλές γνώσεις Για όλες τις σχολές.
Και πάλι σας ευχαριστώ
marlo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Johnny15
Επιφανές μέλος
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν έλυσα τίποτα. Πάλι δεν έχω ιδέα για το τι θα κάνω. Πέρασα από το φροντιστήριο και μου είπαν η Β λυκείου είναι 13 ώρες
Πιστεύετε ότι είναι πολλές;
Alex_t
Τιμώμενο Μέλος
Μίλησα. Μου είπε διαφορα. Πως μέσα στις σχολές μπορείς να ασχοληθείς και με άλλους τομείς και να πάω θετική αν μου αρέσει η βιολογία.
Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν έλυσα τίποτα. Πάλι δεν έχω ιδέα για το τι θα κάνω. Πέρασα από το φροντιστήριο και μου είπαν η Β λυκείου είναι 13 ώρες
Πιστεύετε ότι είναι πολλές;
Είναι. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και μαθήματα όπως Αντιγόνη ή Γεωμετρία, που δεν σου χρειάζονται καθόλου.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Τι τι να κάνετε; Απλά ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. Βγαίνει πακέτο μαθημάτων 13 ώρες; Πολύ ωραία, πας και τους λες ότι εγώ θέλω να κάνω τις 6 (π.χ.) από αυτές αλλιώς δεν θα έρθω καθόλου και θα κάνω ιδιαίτερα σε όσα χρειάζεται. Δεν αφήνεις να σε τουμπάρουν και να δεις για πότε γίνεται το "πακέτο" να μην είναι πακέτο...Άλλωστε ο καθηγητής πληρώνεται με την ώρα, όχι με τον μαθητή.
Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Μου λέει είναι ίσες ώρες με του σχολείου! Δηλαδή να κάνουμε και 2ο σχολείο το απόγευμα.
Εσείς που περάσατε φέτος σε σχολές, είχατε παράπονο γι'αυτο το θέμα ?
Όχι μου είπε 6 ώρες μαθηματικά 4 φυσική και 3 χημεία στο 1ο τετράμηνο και στο 2ο τετράμηνο θα αυξηθούν. Δηλαδή για αυτούς που θέλουν 3ο πεδίο +1 ώρα βιολογία και για οικονομίκα + 1 ώρα ΑΟΘ.
Μου λέει είναι ίσες ώρες με του σχολείου! Δηλαδή να κάνουμε και 2ο σχολείο το απόγευμα.
Εσείς που περάσατε φέτος σε σχολές, είχατε παράπονο γι'αυτο το θέμα ?
Έχω δει πολλά ποστ του στυλ "η Β'/Γ' λυκείου είναι Χ ώρες, μου φαίνονται πολλές, τι να κάνω".
Τι τι να κάνετε; Απλά ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. Βγαίνει πακέτο μαθημάτων 13 ώρες; Πολύ ωραία, πας και τους λες ότι εγώ θέλω να κάνω τις 6 (π.χ.) από αυτές αλλιώς δεν θα έρθω καθόλου και θα κάνω ιδιαίτερα σε όσα χρειάζεται. Δεν αφήνεις να σε τουμπάρουν και να δεις για πότε γίνεται το "πακέτο" να μην είναι πακέτο...Άλλωστε ο καθηγητής πληρώνεται με την ώρα, όχι με τον μαθητή.
Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.
Έχεις δίκιο. Τους είπα για λιγότερες και μου είπε δεν γίνεται διότι κάτι θα αφήσεις πίσω
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
έτσι ήμουν στα αρχαία οπότε
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Κορίτσι μου, δεν βρίσκεις ιδιαίτερα να ξενοιάσεις;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Aggel0sss
- Maria_Xagorari
- Hased Babis
- Gggu
- Fanimaid123
- Ria99
- Lebron
- Ryuzaki
- Thoba19
- eukleidhs1821
- stefan
- Pharmacist01
- Unboxholics
- Κλημεντίνη
- tsiobieman
- SlimShady
- Nala
- SMK
- Theodora03
- igeorgeoikonomo
- korlef
- Jimmy20
- FaidraEuler
- iminspain
- giannhs2001
- Memetchi
- ΘανάσοςG4
- luisnazariodelima
- imyourfather
- MarcoReus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.