Αρσενοη
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pure_Seduction
Επιφανές μέλος
η απολυτη εκφραση του θεματος!Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μένʼ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σʼ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες νʼ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κʼ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απʼ τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είνʼ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια νʼ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σʼ έδωσε τʼ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.
για αυτό ..
ακριβως αυτο!
θα μπορουσαμε να ειμασταν και πιο λακωνικοι και να λεγαμε απλα το ταξιδι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 045911
Επισκέπτης
Archangel^^
Νεοφερμένος
Εγώ πιστεύω πως υπάρχουμε για να συνεισφέρουμε στο σύνολο (νταξ αν όχι στο σύνολο απλά για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των κοντινών μας προσώπων).
Τώρα αν κάποιος ζει για τον εαυτούλη του δικό του πρόβλημα.
riemann80
Εκκολαπτόμενο μέλος
lovesome
Εκκολαπτόμενο μέλος
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
το συμπαν επρεπε να δημιουργησει τον ανθρωπο προκειμενου να μπορεσει να υπαρξει.
δλδ οπως το καταλαβαινω: επρεπε να υπαρχει κατι που να παρατηρει τον δημιουργο ωστε να ξεφευγει αυτος απο την ανυπαρξια και να αποκτα υποσταση μεσα στην σκεψη του δημιουργηματος.
οκ πιστευω οτι μπορει να κλεισει το τοπικ απαντησα πολυ ξεκαθαρα και κατανοοιτα. ευχαριστω πολυ.
( joking)
amalfi
Δραστήριο μέλος
CSX2033
Νεοφερμένος
Λογικό μου ακούγεται, όχι ότι το πιστεύω, αλλά πια νομίζω πως όλοι είμαστε στην ίδια φάση. "Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε" Και αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι θα αργήσουμε πολύ-αν όχι ποτέ-να καταλάβουμε το νοήμα της ζωής. Μέχρι τότε ποιος μας λέει ότι το ανθρώπινο είδος θα υπάρχει? Πιθανότατα σε κάποια χρόνια κάτι θα γίνει, όπως έγινε με τους δεινόσαυρους κι θα καταστραφούμε όλοι, οπότε το τελευταίο που θέλω είναι να περάσω την ζωή μου προσπαθώντας να βρω το νόημα της παρά να την ευχαριστηθώ όπως ακριβώς είναι.
spyroskaftanis
Δραστήριο μέλος
Αν δεν τα 'χουμε αυτά δεν υπάρχει και λόγος να υπάρχουμε...
Jeator
Νεοφερμένος
VeeM
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξερω. Και που ξερουμε οτι υπαρχουμε πραγματικα ?εγω βλεπω ,αντιλαμβανομαι το κοσμο γυρω μου , τους ανθρωπους , μεσα απο τα ματια μου το σωμα μου τις αισθησεις μου. Και που ξερω εγω οτι ολα αυτα ειναι πραγματικα ? Και οτι ολος ο κοσμος και ολοι εσεις δεν ειστε απλως ενα κομματι της φαντασιας μου. Αυτα σκεφτεται ο ανθρωπος και τρελενεται.
Χαχα το πήγες πολύ βαθιά!
Εγώ αυτό που παθαίνω καμιά φορά είναι να κοιτάω τη φάτσα μου στο καθρέφτη και να (τρομάζω..χαχα όχι)νομίζω πως είναι μια άγνωστη πως δεν είμαι εγώ!
Επίσης αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι είμασταν πριν υπάρξουμε... με ταλανίζει αυτό το θέμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Sail Beg
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.