eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
19-08-20
21:33
εσυ φιλε ξερεις καλο γραμμικο προγραμματισμο μεσω μεθοδου simplex?Μεγάλοι καθηγητές Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη για τον επιστημονικό προσδιορισμό του AI & Machine Learning. Η Στατιστική είναι ένας κλάδος παγίδα. Όσους καθηγητές Πανεπιστημίου με σπουδές Στατιστικής συνάντησα, ήταν πρωτίστως άριστοι Μαθηματικοί (άσχετα αν είχαν σπουδάσει Οικονομικά). Μπορούσαν να έχουν διαισθητική εικόνα όλων των στατιστικών μέτρων σε κάθε είδος κατανομής και σε οποιοδήποτε πρόβλημα εκτίμησης. Αυτοί νομίζω μπορούσαν άνετα να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Στατιστική δεν είναι απλά 2-3 μαθήματα σε κάποιο μεταπτυχιακό με πίεση χρόνου όσο η εμπειρική κατανόηση της θεωρίας μέσω της ανάλυσης σε διάφορα προβλήματα είτε της στατιστικής επιστήμης, είτε της οικονομετρίας, κτλ. Δεν ξέρω αν ο μέσος Έλληνας απόφοιτος της Στατιστικής ή σπουδών σε αυτής, λόγω μερικού υποβάθρου σε Μαθηματικά μπορεί να στηρίξει προχωρημένες ενότητες Στατιστικής, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από Οικονομική σχολή που τα Μαθηματικά διδάσκονται με έμφαση τη Γραμμική Άλγεβρα. Από όσο ξέρω η Στατιστική και τα εν γένει Μαθηματικά των Πιθανοτήτων αποτελούν κόκκινο πανί στις Οικονομικές σχολές. Θα είχε ενδιαφέρον να μιλούσαμε και για μαθήματα Επιχειρησιακής Έρευνας και Γραμμικού Προγραμματισμού, να γελάσουμε λίγο.