PiDefiner
Δραστήριο μέλος
Έχω καταφέρει να το απλοποιήσω σε ln(1+1/x)ημx, αλλά δεν έχω ιδέα πως να το κάνω, δεν έχω λύσει ξανά παρόμοιο. Μήπως με κριτήριο παρεμβολής;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
https://www.dropbox.com/s/z8f7jmr77yd58qs/2015-04-01%2022.29.01.jpg?dl=0
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Έχω να βρω αυτό το όριο.
Έχω καταφέρει να το απλοποιήσω σε ln(1+1/x)ημx, αλλά δεν έχω ιδέα πως να το κάνω, δεν έχω λύσει ξανά παρόμοιο. Μήπως με κριτήριο παρεμβολής;
Πρόκειται για μηδενική επί φραγμένη συνάρτηση. Σε εμάς, 1ο εξάμηνο, ο καθηγητής μας το έδωσε σαν θεωρία ότι το όριο αυτό θα κάνει μηδέν. (το οποίο μου φαίνεται και κάπως προφανές, αλλά μετά βλέπεις όρια 1^(+άπειρο) και παθαίνεις....)
Εσύ πρέπει να γράψεις:
-1<=ημχ<=1
-ln(1+1/x)<=f(x)<=ln(1+1x)
Τα αριστερά και δεξία όρια στο άπειρο κάνουν μηδέν, άρα από ΚΠ, το ίδιο και το όριο της f(x).
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Βγάζω ότι το όριο δεν υπάρχει.Εχω βρει α=-4 και β =3. Οι λυσεις λενε οτι το οριο στο β ερωτημα κανει 2, μα γιατι????
https://www.dropbox.com/s/z8f7jmr77yd58qs/2015-04-01%2022.29.01.jpg?dl=0
PiDefiner
Δραστήριο μέλος
Πρόκειται για μηδενική επί φραγμένη συνάρτηση. Σε εμάς, 1ο εξάμηνο, ο καθηγητής μας το έδωσε σαν θεωρία ότι το όριο αυτό θα κάνει μηδέν. (το οποίο μου φαίνεται και κάπως προφανές, αλλά μετά βλέπεις όρια 1^(+άπειρο) και παθαίνεις....)
Εσύ πρέπει να γράψεις:
-1<=ημχ<=1
-ln(1+1/x)<=f(x)<=ln(1+1x)
Τα αριστερά και δεξία όρια στο άπειρο κάνουν μηδέν, άρα από ΚΠ, το ίδιο και το όριο της f(x).
Μας την ανέφερε την μηδενική επί φραγμένη, αλλά μας ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σαν δικαιολόγηση (και απορώ γιατί, εφ' όσον "κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή". Μήπως δεν θεωρείται τεκμηρίωση
Έλεγξες από το ολοκλήρωμα μήπως κατέληξα σε λάθος όριο; Ρωτάω για να το ξαναδω αν είναι.
Επίσης, όταν πολ/σιάζω με το ln(1+1/x) πως ξέρω ότι είναι θετικό; Επειδή πάει στο συν άπειρο; Ή το παίρνω με περιπτώσεις και βγαίνει το ίδιο;
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
1) Επειδή δεν είναι ύλη της Γ' Λυκείου οι φραγμένες συναρτήσεις, πάντως αν θες να ξέρεις μια συνάρτηση είναι φραγμένη σε ένα σύνολο αν και μόνο αν υπάρχει τέτοιο ώστε για κάθε . Πρέπει να το αποδείξεις όμως. Btw, δεν είναι ο ορισμός της φραγμένης αλλά μια βολική πρόταση.Μας την ανέφερε την μηδενική επί φραγμένη, αλλά μας ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σαν δικαιολόγηση (και απορώ γιατί, εφ' όσον "κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή". Μήπως δεν θεωρείται τεκμηρίωση
Έλεγξες από το ολοκλήρωμα μήπως κατέληξα σε λάθος όριο; Ρωτάω για να το ξαναδω αν είναι.
Επίσης, όταν πολ/σιάζω με το ln(1+1/x) πως ξέρω ότι είναι θετικό; Επειδή πάει στο συν άπειρο; Ή το παίρνω με περιπτώσεις και βγαίνει το ίδιο;
2) Επειδή διαλέγεις διάστημα της μορφής με το να είναι ό,τι γουστάρεις. Σε αυτήν την περίπτωση βολεύουν τα
PiDefiner
Δραστήριο μέλος
2) Επειδή διαλέγεις διάστημα της μορφής με το να είναι ό,τι γουστάρεις. Σε αυτήν την περίπτωση βολεύουν τα
Δεν το κατάλαβα
Αλλά αν βαριέσαι να απαντήσεις, σε λίγο έχω μάθημα, οπότε...
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Για να μην ξεχαστείΜερικές τροποποιήσεις για να έχει περισσότερη πλάκα η άσκηση.
Δίνεται f συνεχής στο τέτοια ώστε για κάθε
α) Νδο η f είναι παραγωγίσιμη στο και να μελετηθεί ως προς τη μονοτονία και τα ακρότατα.
β) Να λυθεί η εξίσωση
γ) Nα υπολογιστεί το όριο .
Η άσκηση είναι λίγο καμμένη (όχι με την έννοια του ΟΕΦΕ) οπότε μην ανησυχείτε αν δεν το λύνετε.
α) Για τυχόν και έχουμε
και με αφαίρεση κατά μέλη προκύπτει
O παρονομαστής στο δεύτερο μέλος είναι γνήσια θετικός σαν τριώνυμο ως προς με αρνητική διακρίνουσα. Παίρνοντας όρια στην παραπάνω σχέση, εφ' όσον η είναι συνεχής στο παίρνουμε
Άρα η είναι παραγωγίσιμη στο με
β) Για στην αρχική παρατηρούμε ότι
οπότε το είναι ρίζα της εξίσωσης και μάλιστα μοναδική αφού η είναι γνησίως αύξουσα.
γ) Κατ' αρχάς για κοντά στο είναι
οπότε . Έτσι
Από την τελευταία και το κ.π. έχουμε και αφού προκύπτει ότι .
Τελικά από (1):
λόγω (2).
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
ΛΥΣΗ 1
για είναι επομένως
για
.
Οπότε
Από Κ.Π. προκύπτει εύκολα και αναίμακτα ότι .
Όμως .
Περνώντας όρια βρίσκουμε
Η είναι γνησίως μονότονη στο Επομένως το όριο υπάρχει στο .
Έστω . Τότε
άτοπο.
Έστω . Τότε κοντά στο άτοπο επίσης διότι
για .
Άρα .
Με L'Hospital έχουμε:
Guest 190013
Επισκέπτης
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
(και μένα ρίζα 2 μου βγαίνει...)
Guest 190013
Επισκέπτης
Γιατί, πόσο πρέπει να βγάλεις?
(και μένα ρίζα 2 μου βγαίνει...)
Ο Παπαδάκης λέει ρ=1
Και μετά δεν βγαίνουν και τα υπόλοιπα ερωτήματα αν βάλεις ρίζα 2 (ο Ζ βγαίνει κύκλος)
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
Εστω f 2 φορες παρμη στο (α, β) και f"(x)>0 για καθε xε ( α,β)
Αν υπαρχει ξε(α,β) τετοιο ωστε f(ξ)=fˊ(ξ)
Δειξτε οτι f(x)≥0 για καθε xεR
Mην μου τη λυσετε απλα πειτε μου τα βηματα οποιος θελει
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι κάνω λάθος στην 56.19 και μου βγαινει ρίζα 2 η ακτίνα του κύκλου w?
]Σκάλωσα... Όντως γιατί δε βγαίνει 1; Μήπως είναι λάθος η άσκηση; Δοκίμασε να την κάνεις με συμπλήρωση τετραγώνου γιατί εγώ δε θυμάμαι ακριβώς τη μέθοδο!
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
Guest 190013
Επισκέπτης
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.