ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕς ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ
ωραια και εγω το εχω..πες μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
liofagos
Νεοφερμένος
λεω να υπολογισετε: και διπλα εχω ενα ορια, με δεδομενο αυτο που εχω απ τα αριστερα καλα το εχω κανει ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris#4
Νεοφερμένος
ωραια και εγω το εχω..πες μου
Λοιπον απο το 1ο τευχος του μπαρλα στους μιγαδικους 1ο κεφαλειο εχς απορεια τις 43, 44, 47, 49,56,57,62,67
ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
liofagos
Νεοφερμένος
Chris#4
Νεοφερμένος
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!!!!!
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
View attachment 48357
πειτε μου καποιος αν λυνετε ετσι αυτη η ασκηση..
οριο οταν το χ τεινει στο συν απειρο της f(243x) προς f(x), δειτε και το δεδομενο...
liofagos
Νεοφερμένος
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
Για το θεμα....το αλλο σε λιγο..θελω αλλη μια βοηθεια παιδια.. οποιος μπορει να μου λυσει απο το παρακατω θεμα το Β και την ασκηση που εχω γραψει, ελπιζω να φαινονται γιατι τα τραβαω απ το κινητο
View attachment 48359
Λοιπόν.....
Eπίσης
και λόγο της (1)
Άρα από (1) και (2)....το τρίγωνο ειναι ισόπλευρο αφου
mary-blackrose
Εκκολαπτόμενο μέλος
1)
δινεται η συναρτηση f : R->R γιατην οποια ισχυει [LATEX]xf\left( x \right)+1\le \sigma \upsilon \nu 5x[/LATEX]για καθε χ ε R .Αν η f ειναι συνεχης στο Χο=0 ,να βρεθει το f(0).
H λυση μου ειναι η εξης [LATEX]xf\left( x \right)+1\le \sigma \upsilon \nu 5x[/LATEX]
[LATEX]xf\left( x \right) \le \sigma \upsilon \nu 5x-1[/LATEX]
[LATEX]f\left( x \right) \le \frac { \sigma \upsilon \nu 5x-1 }{ x }[/LATEX]
[LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } \le \lim _{ X\rightarrow 0 }{ } \frac { \sigma \upsilon \nu 5x-1 }{ x } [/LATEX]
[LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } \le \lim _{ X\rightarrow 0 }{ \frac { -(5-\sigma \upsilon \nu 5x) }{ 5x } } \le 0[/LATEX]
[LATEX]Αρα \lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } \le 0[/LATEX]
Αρα η f(x) συνεχης στο Χο=0
2)δινεται η συναρτηση f : R->R γιατην οποια ισχυει [LATEX]f^{ 3 }\left( x \right) +2f\left( x \right) +1={ e }^{ x }[/LATEX] (1) για καθε χ ε R .Να δειξετε οτι η f ειναι συνεχης στο Χο=0.
εδω σκεφτηκα οτι Aφου f συνεχης πρεπει [LATEX]f\left( 0 \right) =\lim _{ x\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } [/LATEX]
στην (1) χ=0 [LATEX]f^{ 3 }\left( x \right) +2f\left( x \right) ={ e }^{ x }-1[/LATEX]
[LATEX]f^{ 3 }\left( 0 \right) +2f(0)={ e }^{ 0 }-1[/LATEX]
[LATEX]f^{ 3 }\left( 0 \right) +2f(0)={ 0 }[/LATEX]
[LATEX]f\left( 0 \right) (f^{ 2 }\left( x \right) +2)=0[/LATEX]
Aρα [LATEX]\begin{ cases } f\left( 0 \right) =0 \\ f^{ 2 }\left( 0 \right) +2=0\quad \alpha \delta \upsilon \nu \alpha \tau \eta \end{ cases }[/LATEX]
μετα σκεφτηκα....[LATEX] f\left( x \right) \frac { (f^{ 2 }\left( x \right) +2) }{ f^{ 2 }\left( x \right) +2 } =\frac { { e }^{ x }-1 }{ f^{ 2 }\left( x \right) +2 }[/LATEX]
[LATEX]f\left( x \right) =\frac { { e }^{ x }-1 }{ f^{ 2 }\left( x \right) +2 }[/LATEX] μετα απο εκεινο το σημειο κολλησα και δεν ξερω πως να το συνεχισω.......
3)δινεται η συναρτηση f : R->R [LATEX]\lim _{ χ\rightarrow 0 }{ \frac { f\left( x \right) }{ χ } } =\alpha[/LATEX]με α ε R.
i)Nα βρειτε το f(0).
ii)Nα βρειτε το α ωστε [LATEX]\lim _{ x\rightarrow 0 }{ } \frac { { \eta \mu }^{ 2 }x+2xf\left( x \right) }{ { x }^{ 2 }+\eta \mu \chi \cdot f\left( x \right) } =3[/LATEX]
για το πρωτο ερωτημα της ασκησης ειπα [LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } =\alpha \cdot \chi[/LATEX] αρα [LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } =0[/LATEX] επομενως f(0)=0
για το δευτερο ερωτημα εθεσα[LATEX]g\left( x \right)= { } \frac { { \eta \mu }^{ 2 }x+2xf\left( x \right) }{ { x }^{ 2 }+\eta \mu \chi \cdot f\left( x \right) }[/LATEX]
και μετα ειπα [LATEX]g\left( x \right) ({ χ }^{ 2 }+\eta \mu \chi f\left( x \right) )={ \eta \mu }^{ 2 }χ+2χf\left( x \right) [/LATEX]
[LATEX]g\left( x \right) ({ χ }^{ 2 }+\eta \mu \chi f\left( x \right) )-{ \eta \mu }^{ 2 }χ=2χf\left( x \right) [/LATEX] μετα απο εκει αντικατεστησα τη 2xf(x) στην σχεση που μου δινει αλλα δεν καταληγω σε κατι σωστο....
4)εστω η συναρτηση f(X)=[LATEX]\begin{ cases } { x }^{ 2 }+2x+{ \lambda }^{ 2 }\quad x\le \mu \\ \eta \mu (x-\mu )-1\quad x>\mu \end{ cases } [/LATEX]αν η f ειναι συνεχης να βρειτε τους λ,μ
εδω σκεφτηκα [LATEX]\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ - } }{ f\left( x \right) =\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ + } }{ f\left( x \right) } } [/LATEX]
[LATEX]\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ - } }{ { x }^{ 2 }+2x+{ \lambda }^{ 2 }=\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ + } }{ \eta \mu (x-\mu )-1 } } [/LATEX]
[LATEX]{ {\mu }^{ 2 }+2\mu +{ \lambda }^{ 2 }={ \eta \mu (\mu -\mu )-1 } }[/LATEX]
[LATEX]{ { \mu }^{ 2 }+2\mu +1+{ \lambda }^{ 2 } }=0[/LATEX] και με διακρινουσα βρισκω οτι μ=-1 και λ =0
dimitris94k
Νεοφερμένος
για χ=0 ισχύει η ισότητα
για χ>0 ...
για χ<0 αλλάζει φορα η ανισοτητα
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Όμως
Τελικά λόγω της συνέχειας της f:
Για παίρνουμε και πάλι με την ίδια διαδικασία παίρνουμε
Από (1) και (2) προκύπτει ότι f(0)=0
2) Και πάλι δεν διάβασες σωστά την εκφώνηση. Ζητάει να αποδείξεις ότι η f είναι συνεχής στο 0. Βρήκες σωστά ότι f(0)=0. To μόνο που μένει να δειχθεί είναι ότι
Είναι
Τελικά από κριτήριο παρεμβολής παίρνουμε
liofagos
Νεοφερμένος
mary-blackrose
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπησει στηερα!!Μπορει καποιος να μου αν οι παρακατω ασκησεις ειναι λυμενες σωστα και αν οχι να με βοηθησει στη λυση τους....????
1)Code:δινεται η συναρτηση f : R->R γιατην οποια ισχυει [LATEX]xf\left( x \right)+1\le \sigma \upsilon \nu 5x[/LATEX]για καθε χ ε R .Αν η f ειναι συνεχης στο Χο=0 ,να βρεθει το f(0). H λυση μου ειναι η εξης [LATEX]xf\left( x \right)+1\le \sigma \upsilon \nu 5x[/LATEX] [LATEX]xf\left( x \right) \le \sigma \upsilon \nu 5x-1[/LATEX] [LATEX]f\left( x \right) \le \frac { \sigma \upsilon \nu 5x-1 }{ x }[/LATEX] [LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } \le \lim _{ X\rightarrow 0 }{ } \frac { \sigma \upsilon \nu 5x-1 }{ x } [/LATEX] [LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } \le \lim _{ X\rightarrow 0 }{ \frac { -(5-\sigma \upsilon \nu 5x) }{ 5x } } \le 0[/LATEX] [LATEX]Αρα \lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } \le 0[/LATEX] Αρα η f(x) συνεχης στο Χο=0 2)δινεται η συναρτηση f : R->R γιατην οποια ισχυει [LATEX]f^{ 3 }\left( x \right) +2f\left( x \right) +1={ e }^{ x }[/LATEX] (1) για καθε χ ε R .Να δειξετε οτι η f ειναι συνεχης στο Χο=0. εδω σκεφτηκα οτι Aφου f συνεχης πρεπει [LATEX]f\left( 0 \right) =\lim _{ x\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } [/LATEX] στην (1) χ=0 [LATEX]f^{ 3 }\left( x \right) +2f\left( x \right) ={ e }^{ x }-1[/LATEX] [LATEX]f^{ 3 }\left( 0 \right) +2f(0)={ e }^{ 0 }-1[/LATEX] [LATEX]f^{ 3 }\left( 0 \right) +2f(0)={ 0 }[/LATEX] [LATEX]f\left( 0 \right) (f^{ 2 }\left( x \right) +2)=0[/LATEX] Aρα [LATEX]\begin{ cases } f\left( 0 \right) =0 \\ f^{ 2 }\left( 0 \right) +2=0\quad \alpha \delta \upsilon \nu \alpha \tau \eta \end{ cases }[/LATEX] μετα σκεφτηκα....[LATEX] f\left( x \right) \frac { (f^{ 2 }\left( x \right) +2) }{ f^{ 2 }\left( x \right) +2 } =\frac { { e }^{ x }-1 }{ f^{ 2 }\left( x \right) +2 }[/LATEX] [LATEX]f\left( x \right) =\frac { { e }^{ x }-1 }{ f^{ 2 }\left( x \right) +2 }[/LATEX] μετα απο εκεινο το σημειο κολλησα και δεν ξερω πως να το συνεχισω....... 3)δινεται η συναρτηση f : R->R [LATEX]\lim _{ χ\rightarrow 0 }{ \frac { f\left( x \right) }{ χ } } =\alpha[/LATEX]με α ε R. i)Nα βρειτε το f(0). ii)Nα βρειτε το α ωστε [LATEX]\lim _{ x\rightarrow 0 }{ } \frac { { \eta \mu }^{ 2 }x+2xf\left( x \right) }{ { x }^{ 2 }+\eta \mu \chi \cdot f\left( x \right) } =3[/LATEX] για το πρωτο ερωτημα της ασκησης ειπα [LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } =\alpha \cdot \chi[/LATEX] αρα [LATEX]\lim _{ X\rightarrow 0 }{ f\left( x \right) } =0[/LATEX] επομενως f(0)=0 για το δευτερο ερωτημα εθεσα[LATEX]g\left( x \right)= { } \frac { { \eta \mu }^{ 2 }x+2xf\left( x \right) }{ { x }^{ 2 }+\eta \mu \chi \cdot f\left( x \right) }[/LATEX] και μετα ειπα [LATEX]g\left( x \right) ({ χ }^{ 2 }+\eta \mu \chi f\left( x \right) )={ \eta \mu }^{ 2 }χ+2χf\left( x \right) [/LATEX] [LATEX]g\left( x \right) ({ χ }^{ 2 }+\eta \mu \chi f\left( x \right) )-{ \eta \mu }^{ 2 }χ=2χf\left( x \right) [/LATEX] μετα απο εκει αντικατεστησα τη 2xf(x) στην σχεση που μου δινει αλλα δεν καταληγω σε κατι σωστο.... 4)εστω η συναρτηση f(X)=[LATEX]\begin{ cases } { x }^{ 2 }+2x+{ \lambda }^{ 2 }\quad x\le \mu \\ \eta \mu (x-\mu )-1\quad x>\mu \end{ cases } [/LATEX]αν η f ειναι συνεχης να βρειτε τους λ,μ εδω σκεφτηκα [LATEX]\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ - } }{ f\left( x \right) =\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ + } }{ f\left( x \right) } } [/LATEX] [LATEX]\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ - } }{ { x }^{ 2 }+2x+{ \lambda }^{ 2 }=\lim _{ χ\rightarrow { \mu }^{ + } }{ \eta \mu (x-\mu )-1 } } [/LATEX] [LATEX]{ {\mu }^{ 2 }+2\mu +{ \lambda }^{ 2 }={ \eta \mu (\mu -\mu )-1 } }[/LATEX] [LATEX]{ { \mu }^{ 2 }+2\mu +1+{ \lambda }^{ 2 } }=0[/LATEX] και με διακρινουσα βρισκω οτι μ=-1 και λ =0
καμια ιδεα για την ασκηση 3 το δευτερο ερωτημα..???
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
3)δινεται η συναρτηση f : R->R με α ε R.
i)Nα βρειτε το f(0).
ii)Nα βρειτε το α ωστε
για το πρωτο ερωτημα της ασκησης ειπα αρα επομενως f(0)=0
για το δευτερο ερωτημα εθεσα
και μετα ειπα
μετα απο εκει αντικατεστησα τη 2xf(x) στην σχεση που μου δινει αλλα δεν καταληγω σε κατι σωστο....
καμια ιδεα για την ασκηση 3 το δευτερο ερωτημα..???
Φαντάζομαι δίνεται στην εκφώνηση ότι η f είναι συνεχής ε?
Για το 1ο ερώτημα, να δείχνεις αναλυτικά τη διαδικασία:
------------------------------------
Για το 2ο ερώτημα, ξέρεις ότι
Βρες ένα τρόπο να τα εκμεταλλευτείς.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
τα θεματα που γραψαμε σημερα στο φροντιστηριο... πως σας φαινονται απο αποψη δυσκολιας ? εγω γυρω στο 65 υπολογιζω παντως οτι εγραψα..
μια χαρα ειναι το 65
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
g(x) + e^g(x) = 2x+1 για κάθε χER.
Να δείξετε ότι g(0)= 0
Να δείξετε ότι η g είναι γνησίως αύξουσα.
Να λύσετε την ανίσωση (gof)(x)> 0
Να δείξετε ότι η συνάρτηση αντιστρέφεται και να βρείτε την αντίστροφη της.
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
[/FONT]
[FONT="][/FONT]
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Δινεται ο μιγαδικος z=1+i√[FONT="]3 να βρειτε τον z^2005.Aν μπορει καποιος ας βοηθησει επειδη τωρα ξεκινησα μιγαδικους και δεν μπορω να την λυσω.
[/FONT]
[FONT="][/FONT]
Εργάζομαι ως εξής:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.