OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
To βρήκα αφήστε το
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antonisk
Νεοφερμένος
καλησπερα!Αν μπορει ας βοηθησει καποιος σε μια ασκηση ιδιαιτερα στο δευτερο ερωτημα
ευχαριστω
Στo δευτερο ερωτημα κανεις ενα rolle για την g στο α,β και βγαζεις g'(c0)=0 g'(x)=[f'(x)(x-c)-f(x)]/(x-c)^2 αρα αφου g'(c0)=0, f'(c0)(c0-c)-f(c0)=0
Η εφαπτομενη στο (c0,f(c0)) ειναι y-f(c0)=f'(c0)(x-c0) βαζεις οπου χ=c και εχεις: y=f'(c0)(c-c0)+f(c0)=-[f'(c0)(c0-c)-f(c0)]=0 δηλαδη το (c,0) την επαληθευει αρα η εφαπτ. διερχεται απο εκει......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gver
Νεοφερμένος
diaryofdreams
Νεοφερμένος
Αλεξάνδρα.Δβ
Νεοφερμένος
πως θα το βρω χωρις De L' Hospital ;
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλεξάνδρα.Δβ
Νεοφερμένος
νατ
Εκκολαπτόμενο μέλος
(ειναι μεχρι και τα θεωρηματα οχι παραγωγους)
Να αποδειξετε οτι αν η συναρτηση f ειναι 1-1 και συνεχης τοτε ειαι γνησίως μονοτονη
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ισχύει η (1). Τότε από το θεώρημα ενδιαμέσων τιμών υπάρχει με . Άτοπο αφού και η f είναι 1-1. Με τον ίδιο τρόπο καταλήγουμε σε άτοπο για τις (2),(3),(4). Άρα θα ισχύει είτε η (*) οπότε η f είναι γνησίως αύξουσα είτε η (**) οπότε η f είναι γνησίως φθίνουσα.
νατ
Εκκολαπτόμενο μέλος
A.Nα δειξετε οτι f(x)=√ ̅ ̅x²+1 -ημχ (το x²+1 ειναι κατω απο τετραγωνικη ριζα) διατηρει προσημο
Β.Να δειξετε οτι f(x)=√ ̅ ̅x²+1 - ημχ
Γ.Να βρειτε τα ορια lim=(f(x) -1)/x x-->0
limf(x) x-->+∞
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
νατ
Εκκολαπτόμενο μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Συνεπώς . Επιπλέον η είναι συνεχής στο οπότε διατηρεί πρόσημο.
Τώρα για το Β) δεν ξέρω. Αν έδινε μία τιμή της f κάτι μπορεί να γινόταν...
νατ
Εκκολαπτόμενο μέλος
πως λυνεται χρησιμοποιωντας τον ορισμο και οχι τους κανονες?
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
μια ασκηση λεει: εστω η συναρτηση g ορισμενη στο R δυο φορες παραγωγισιμη σαυτο και ισχυει οτι g(-1)=7.ΑΝ η συναρτηση φ(χ)=3(χ-2)^2g(2x-5) να βρεθει το φ''(2).
πως λυνεται χρησιμοποιωντας τον ορισμο και οχι τους κανονες?
Χρησιμοποίησε τον ορισμό.Πρώτα για να βρεις το φ'(2),παραγώγισε και βρές και την φ'(χ) και μετά ξαναχρησιμοποίησε τον ορισμό για να βρείς το φ''(2).Το είδα κάπως βιαστικά,42 πρέπει να βγαίνει....
Mizzkaterinoula
Νεοφερμένος
Εστω η δυο φορες παραγωγισιμη συναρτηση f:R->R για την οποια ισχυει (f'(x))^2<f''(x) για καθε χER. Να δειξετε οτι g(x)=e^-f(x) ειναι κοιλη στο R
Παραγωγιζω την g και φτανω g''(x)=e^-f(x)*f'(x)*f''(x)
ξερουμε οτι το e^-f(x) ειναι παντα θετικο. Πως θα χτησιμοποιησω την σχεση που μας δινει ωστε να αποδειξω αυτο που μου ζηταει; Μηπως εχω κανει κανενα λαθος στη παραγωγο;
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω αυτην την ασκηση και θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι
Εστω η δυο φορες παραγωγισιμη συναρτηση f:R->R για την οποια ισχυει (f'(x))^2<f''(x) για καθε χER. Να δειξετε οτι g(x)=e^-f(x) ειναι κοιλη στο R
Παραγωγιζω την g και φτανω g''(x)=e^-f(x)*f'(x)*f''(x)
ξερουμε οτι το e^-f(x) ειναι παντα θετικο. Πως θα χτησιμοποιησω την σχεση που μας δινει ωστε να αποδειξω αυτο που μου ζηταει; Μηπως εχω κανει κανενα λαθος στη παραγωγο;
Ξαναδές την παραγώγιση
Mizzkaterinoula
Νεοφερμένος
Επειδη εγω ειμαι κ λιγο χαζη μπορεις να κανεις την παραγωγιση αναλυτικα;
Το βρηκα τελικα.
Στην αρχη δεν το πηρα ως γινομενο κ μετα μου περισευε ενα μειον. Σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Μετριοφρων βλεπω
Επειδη εγω ειμαι κ λιγο χαζη μπορεις να κανεις την παραγωγιση αναλυτικα;
ακυρο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.