babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος
άρα από Θ.Fermat που λέει και ο koum....
γ)
δ) f(2)=a>0
a>b άρα b<0 δηλ. f(3)<0
Επομένως από Θ.Bolzano προκύπτει αυτό που θες.
--
Βοήθεια!!
Έστω με για κάθε στο
Αν ανήκει στο τέτοιο ώστε να δείξετε ότι (x τείνει στο +άπειρο και βγαίνει ίσο με +άπειρο)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος
lim [f(x)-f(a)/x-a] >0 ?
μήπως σου δίνει ότι το όριο του χ όταν τείνει στο α είναι +άπειρο ? σοζ που επιμένω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος
lim [f(x)-f(a)/x-a] >0 ?
Ίσως βγαίνει κάτι από εδώ, αλλά δε ξέρω..
μήπως σου δίνει ότι το όριο του χ όταν τείνει στο α είναι +άπειρο ? σοζ που επιμένω
Όχι δε δίνει τέτοιο όριο (να δω τί θα το έκανες )
Ρε φίλε, τί είναι το "σοζ";
Chris1993
Περιβόητο μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
β)
Βοήθεια!!
Έστω με για κάθε στο
Αν ανήκει στο τέτοιο ώστε να δείξετε ότι (x τείνει στο +άπειρο και βγαίνει ίσο με +άπειρο)
Η f είναι κυρτή στο , επομένως η εφαπτομένη της γραφικής της παράστασης στο σημείο α θα βρίσκεται "κάτω" από την γραφική της παράσταση για κάθε με εξαίρεση το σημείο α(όπου οι τιμές τους είναι ίσες). Έχουμε δηλαδή
Όμως αφού οπότε και
christosglx
Νεοφερμένος
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η f συνεχεις στο διαστημα [0,1]. Αν ισχυει 1+∫f(x)²dx=∫(2ημχ+f(x)συνx²)f(x)dx (τα ολοκληρωματα ειναι ορισμενα απο 1 μεχρι 2 απλως δεν ξερω πως να βαλω τους δικτες). Παργωγιζω και τα δυο μελοι και φτανω στο σημειο f′(x)=(2f(x)συνx-f(x)²ημx)/(2f(x)-2ημx-2f(x)συνχ²) και δεν ξερω τι να κανω??????
Τι θέλεις να αποδείξεις;
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Βοήθεια!!
Έστω με για κάθε στο
Βρήκα (νομίζω) την λύση :
Λοιπόν, θεωρείς τη συνάρτηση στο και βρίσκεις ότι στο
(λόγω του ότι στο , δηλαδή η είναι αυστηρά αύξουσα στο ).
Άρα αφού η είναι αυστηρά αύξουσα στο τότε για έχεις :
Όμως, (πρόσεξε ότι )
Άρα και
dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος
την έχει λύσει άλλος όμως ήδηΒρήκα (νομίζω) την λύση :
Λοιπόν, θεωρείς τη συνάρτηση στο και βρίσκεις ότι στο
(λόγω του ότι στο , δηλαδή η είναι αυστηρά αύξουσα στο ).
Άρα αφού η είναι αυστηρά αύξουσα στο τότε για έχεις :
Όμως, (πρόσεξε ότι )
Άρα και
Chris1993
Περιβόητο μέλος
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος
christosglx
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Με επιφύλαξη: (Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, με προβλημάτισαν τα [0,1] και 1 μέχρι 2, δεν μου αρέσει η λύση μου, αν είμαι out διορθώστε με).Η f συνεχεις στο διαστημα [0,1]. Αν ισχυει 1+∫f(x)²dx=∫(2ημχ+f(x)συνx²)f(x)dx (τα ολοκληρωματα ειναι ορισμενα απο 1 μεχρι 2 απλως δεν ξερω πως να βαλω τους δικτες).Να βρεθει ο τυπος της f
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Παράδειγμα:
Όμως δεν ισχύει
Κρατώντας ωστόσο τις πράξεις καταλήγουμε στην
Είναι οπότε, αναγκαστικά θα ισχύει
καθώς αν υπάρχει έστω και ένα σημείο που αυτή είναι μη μηδενική, από θεώρημα του σχολικού βιβλίου θα είναι , άτοπο λόγω της (1).
Πράγματι επομένως
Dias
Επιφανές μέλος
Μάλιστα, σωστά, κατάλαβα. Κι εμένα δεν μου πολυάρεσε η λύση μου, το είπα και την έγραψα με επιφύλαξη.Νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα .....
Να ρωτήσω κάτι: Ας υποθέσουμε ότι η άσκηση αυτή ήταν ένα ερώτημα στις πανελλήνιες που έπιανε 10 μόρια. Πόσα θα έπαιρνε η λύση μου?
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Hodropetsos
Νεοφερμένος
Σου λείπουν στοιχεία για ξανακοίταξε την άσκηση μήπως σου έχει και καμιά κατακόρυφη;;
Αλλιώς το μόνο που βγάζεις από αυτό είναι το α=-1 μομίζω και το Β<>-1 !! Κάτι σου λείπει !!
Guest 292010
Επισκέπτης
strsismos88
Νεοφερμένος
Συνεχης συναρτηση f : R-->R για την οποια ισχυει f(x^3 + x) = 2x για καθε x ε R. Να υπολογισετε το ολοκληρωμα ∫(0εως2) f(x)dx.
lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 24 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.