Αν η ευθεία έχει εξίσωση Αχ+Βy+Γ=0 τοτε η απόσταση ενός σημείου (κ,λ) από αυτήν δίνεται από τον τύπο (|Ακ+Βλ+Γ|)/Ρίζα(Α^2 + Β^2).
Εσύ θέλεις την απόσταση του (0,0) (αρχή των αξόνων) από την ευθεία. Άρα βάλε στον τύπο όπου κ=0, λ=0 Α=1, Β=1, Γ=2 και κάνε πράξεις. Οκ; Πες μου αν δεν σου βγαίνει
Thanks κ παλι!

ναι τωρα βγαινει οκ το δευτερο ερωτημα,θα ξαναδω κ τα αλλα.
Να σε ρωτησω ομως γιατι μπερδευτηκα,κ εγω αυτο τον τυπο πήρα αρχικα,απλα δεν ειχα κανει απλοποιηση με το 2 στην εξισωση της ευθειας.Λες πανω για κ=ο κ λ=ο (διοτι αποσταση απο αρχη των αξονων,0,0) αλλα γιατι Α=1 κ Β=1?το Α δεν ειναι =2 και το β=-1? Ενταξει σε αυτο το ερώτημα οτι κ να βαλουμε επειδη θα γινει πολλαπλασιασμος με το 0 το ιδιο θα εβγαινε,αλλα τι τιμες εχουν τελικα?
Τωρα αρχιζω και το ξεκαθαριζω καλυτερα..
Για να δω λιγο παλι τα επομενα ερωτήματα, α κ κατι ακομα(sorry σε ζάλισα

) για τα επομενα προσωπικα χρειαζομαι σχημα να κανω για να μου φανει πιο ευκολα,αλλα τι τιμες θα βάλω στους αξονες ωστε να φερω τις ευθειες κτλ? π.χ σε μια αλλη ασκηση που ηταν με μεσοκαθετο κ ήξερα τα δυο σημεια(π.χ Α(1,0) κ Β(0,3) εκανα το σχημα κ εφερνα οτι χρειαζοταν..
Χιλια ευχαριστω

:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks::thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.