Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
τα πραγματα ειναι πιο απλα :
εστω οτι ηταν 1-1 , εχω για x1=1 f(1)=0 , και για χ2=-1 f(-1)=0 ατοπο γιατι θα επρεπε αφου φ(χ1)=φ(χ2) => χ1=χ2 => 1=-1 που ειναι ατοπο
Το ότι μια συνάρτηση f δεν είναι γν. μονότονη δεν συνεπάγεται πως δεν είναι 1-1. (Υπάρχουν συναρτήσεις 1-1 που δεν είναι γν. μονότονες, σελ. 153 σχολικό)
Για να δείξεις πως η f δεν είναι 1-1 αρκεί αν δείξεις πως υπάρχουν x1,x2 e Df με x1 διάφορο x2 ,έτσι ώστε f(x1)=f(x2).
(Γιατί αν ήταν 1-1, αφού x1 διάφορο x2 τότε f(x1) διάφορο f(x2) )
Στην συγκεκριμένη, πχ. f(1)=f(-1) (μιας και είναι άρτια)
Δεν ξέρω, είχα φάει άγριο σκάλωμα με αυτό Τεσπά, το έκανα και με τη χρήση του 1 και του -1 ως x και το βρήκα. Ευχαριστώ , προβληματίζομαι πάντως που είχα σκαλώσει τόσο πολύ και καθόμουν και έκανα σχήματα και σχέσεις με συνεπαγωγές
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Παιδιά είναι μία άσκηση στις συναρτήσεις που δεν μπορώ να την λύσω,μπορείτε να με βοηθήσετε ?
Έστω f:R*->R και υπάρχει αεR* ώστε:
f(x+a)=f(x)-5/f(x)-3 με f(x) διάφορο του 3
να δείξετε ότι f(x+4a)=f(x)
Παιδιά την χρειάζομαι οπωσδήποτε σήμερα άν μπορέσει κάποιος και την λύσει ας το ποστάρει εδώ αλλιώς όποτε μπορέσετε απλα σήμερα έχω τεστ και νομίζω θα βάλει κάτι τέτοιο
Κανείς ?
gian7giant
Νεοφερμένος
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Κανείς ?
Την εχω λυσει. Ειναι μονο πραξεις. Βρες πρωτα f(x+a), μετα f(x+2a), μετα f(x+3a).
Στο f(x+4a) θα εμφανιστει το f(x+3a), στο f(x+3a) το f(x+2a), στο f(x+2a) το f(x+a) και στο f(x+a) το f(x).
Ελπιζω να καταλαβες...(Αν και δεν το νομιζω οπως το εγραψα)
Μπορει να υπαρχει και πιο συντομος δρομος αλλα εμενα εκεινος μου ηρθε εκεινη τη στιγμη.
SteliosIoa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν η άσκηση λέει.Για κάθε χ που ανήκει στο R...f(x)=ρίζα Χ+1 - ρίζα Χ ...Να δείξω ότι η f είναι 1-1 και να βρεθεί η αντίστροφη.(δε μου βγαίνει 1-1).Μία άλλη...Για κάθε χ που ανήκει στο ρ..f[f(x)]=f(x)-e^x +1.Nα δείξω ότι είναι 1-1 και ότι είναι γνήσια φθίνουσα στο R
για το πρωτο που ζητας νομιζω βγαινει με τον ορισμο δηλαδη εστω Χ1 διαφορο του Χ2 και να δειξεις οτι f(x1) επισης διαφορο του f(x2) και βγαινει σχετικα ευκολα...
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Μόνο για το 1-1:Λοιπόν η άσκηση λέει.Για κάθε χ που ανήκει στο R...f(x)=ρίζα Χ+1 - ρίζα Χ ...Να δείξω ότι η f είναι 1-1 και να βρεθεί η αντίστροφη.(δε μου βγαίνει 1-1)
Έστω με . Τότε
και αφού θα είναι υποχρεωτικά
dimidimi
Νεοφερμένος
Λοιπόν:
Όταν: √(x-1) >0 <=> x-1≠0
Όταν όμως: √(x-1) ≥0 <=> …? Μήπως: x-1=0 ?
√= ρίζα
dimidimi
Νεοφερμένος
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
Βασικά στην πρώτη περίπτωση πρέπει χ-1>=0 και χ-1>0 που συναληθεύουν για χ>1Γεια σας παιδιά! Έχω κολλήσει σε κάτι απλό!
Λοιπόν:
Όταν: √(x-1) >0 <=> x-1≠0
Όταν όμως: √(x-1) ≥0 <=> …? Μήπως: x-1=0 ?
√= ρίζα
Στη δεύτερη περίπτωση για να ισχύει αυτό πρέπει χ>=1(υψώνω στο τετράγωνο κατά μέλη αφού και τα δύο είναι μη αρνητικές ποσότητες.
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
Mα το πρεπει ουτως η αλλως να ισχυει, γιατι αλλιως δεν οριζεται τοΒασικά στην πρώτη περίπτωση πρέπει χ-1>=0 και χ-1>0 που συναληθεύουν για χ>1
Στη δεύτερη περίπτωση για να ισχύει αυτό πρέπει χ>=1(υψώνω στο τετράγωνο κατά μέλη αφού και τα δύο είναι μη αρνητικές ποσότητες.
Η δευτερη περιπτωση ισχυει παντα
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Εδώ στο μήνυμα #4798 και η λύση πιο κάτω. Λείπει από την εκφώνησή σου το δεδομένο της ισότητας των μέτρων.Αν , και να δείξουμε ότι .
Unforgiven21
Νεοφερμένος
παιδια σελ 95 α ομαδα ασκηση 8 β ερωτημα, με τι διαιρουμε τους εκθετες του i;;; διαιρω αλλα δε βγαινει η ασκηση....και απο τι καθοριζεται με τι θα διαιρεσουμε τους εκθετες;;;
Σελ. 90 είναι αυτό που ψάχνεις. Μην κάνεις ασκήσεις χωρίς να έχεις διαβάσει τη θεωρία...
marina.
Νεοφερμένος
Έκανα μια μικρή ανασκαφή για να βρω το βιβλίο, αλλά εντάξει! Λοιπόν, μπορεί να λυθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, εξαρτάται ποιος βολεύει τον καθένα. Εγώ θα πρότεινα να γράψεις τη μονάδα στον αριθμητή κάθε κλάσματος με τη μορφή i υψωμένου σε δύναμη - ακέραιο πολλαπλάσιο του 4 (π.χ. 12, 44, 76, 1024). Δηλαδή:παιδια σελ 95 α ομαδα ασκηση 8 β ερωτημα, με τι διαιρουμε τους εκθετες του i;;; διαιρω αλλα δε βγαινει η ασκηση....και απο τι καθοριζεται με τι θα διαιρεσουμε τους εκθετες;;;
Άρα
Unforgiven21
Νεοφερμένος
να βρειτε το μηγαδικο z αν ισχυει: z^2 - 2zi -1 +2i = 0
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
Η διακρίνουσα βγαίνει -8i=2^2*i^2*(1+i)^2 (πάντα όταν σου βγαίνει φανταστικός πρέπει να το γράψεις έτσι ώστε να παρουσιαστεί το (1+i)^2,Ε, μετά οι ρίζες βγαίνουν 1 και -1+2iπαιδια οποιος ξερει ας μου λυσει τα παρακατω
να βρειτε το μηγαδικο z αν ισχυει: z^2 - 2zi -1 +2i = 0
ΥΓ.1:Τι μου θύμισες τώρα...Αυτό το <<κόλπο>>-περίπτωση μας το είπε ο μαθηματικός στο φροντιστήριο λίγες μέρες πριν δώσουμε!
ΥΓ.2:Αν σου βγει η διακρίνουσα μιγαδικός τότε βρες το μιγαδικό που αν υψωθεί στο τετράγωνο δίνει τη διακρίνουσα (π.χ.: αν δ η διακρ. τότε ψάχνεις τον w^2=δ με w=x+yi...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 35 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 226 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- trifasikodiavasma
- haji
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.