amalfi
Δραστήριο μέλος
μπορουμε με συνεπαγωγη
δηλαδη αν Α = Β τοτε ΑΑ = ΒΒ
(προσπαθησε μονος σου να καταλαβεις το γιατι [παρε παραδειγματα με αριθμους] και αν κολλησεις εδω ειμαστε)
στις ανισωσεις πραγματι εχει σημασια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Πχ έχεις μια ανίσωση και θες να την υψώνεις σε αρνητικό εκθέτη Τι θα γίνει με τη φορά της; Πας στο πρόχειρο και γράφεις
\Leftrightarrow 2^3^3\Leftrightarrow \frac{1}{2^3}>\frac{1}{3^3}\Leftrightarrow 2^{-3}>3^{-3}\Leftrightarrow -2^{-3}<-3^{-3}" />
Γενικά πάντως στις ανισώσεις ΔΕΝ υψώνεις στο τετράγωνο αν δε σου δινει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία.
Πχ σου λέω εγώ ότι α>β και α>0 ενώ β<0
2>-1 => 4>1 (δεν αλλάζει η φορά)
1>-2 => 1<4 (ΑΛΛΑΞΕ η φορά)
Civilara
Περιβόητο μέλος
ρε παιδιά.. έχουμε μια ισότητα στα μαθηματικά (γενικά).για να υψώσουμε στο τετράγωνο πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και τα 2 μέλη είναι θετικά ή στις ανισώσεις ισχύει αυτό μόνο ;υπεύθυνες και σίγουρες απαντήσεις γιατί έχω ανοίξει ξανά το ίδιο θέμα και δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις επειδή ήταν 50-50
σήμερα είχα μαθηματικά και ενώ οι βαθμοί μου τόσα χρόνια είναι σούπερ κτλ δεν περιμενα να είχα τέτοια κενά και απογοητεύτηκα..
Αν α=β τότε ισχύει α^2=β^2 για κάθε πραγματικούς α,β. Η σχέση αυτή είναι συνεπαγωγή και όχι ισοδυναμία (δεν ισχύει το αντίστροφο).
δηλαδή
α=β => α^2=β^2
Αν α^2=β^2 τότε ισχύει είτε α=β είτε α=-β οπότε δεν ισχύει η ισοδυναμία
Για τις ανισώσεις ισχύουν οι εξής συνεπαγωγές:
α<β<=0 => α^2>β^2
0<=α<β => α^2<β^2
Οι σχέσεις αυτές είναι συνέπεια της μονοτονίας της συνάρτησης f(x)=x^2.
Αν α<0<β δεν ισχύει καμία από τις παραπάνω ανισώσεις.
Π.χ. για α=-1 και β=2 είναι α^2=1<β^2=4
αλλά για α=-2 και β=1 είναι α^2=4>β^2=1
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος
asap
Νεοφερμένος
Kαι λέει στην λύση:Εστω x-3=y<=>x=y+3
Για χ=y+3 η (1) γίνεται
f(y)-2f(-y-2)=(y^2)+4y+3,y ανήκει R
'Η f(x)-2f(-x-2)=(x^2)+4x+3,x ανήκει R
Κτλ..........
Η απορία μου είναι:πώς βάζει οπου y το x,αφού λεεί στην αρχή x-3=y<=>x=y+3?
iridazZ
Νεοφερμένος
θενξ
Η δεύτερη που αναφέρεις δεν είναι 1-1.
Η πρώτη είναι: ψ=χ^3
χ<->ψ:χ=ψ^3
Και λύνεις ως προς ψ άρα ψ=τρίτηρίζα{χ}
asap
Νεοφερμένος
κοίταξε λίγο τα μάυρα γράμματα και εξήγησέ μου πώς το κάνει αυτό?Δεν κατάλαβα τι μου είπες..Έκανε αλλαγή μεταβλητής. Είτε πεις φ(χ)=χ^2 είτε φ(ω)=ω^2 η ίδια συνάρτηση δεν είναι;
asap
Νεοφερμένος
Δεν το κανει δηλαδή για να βγάλει τον τύπο της f(x)?Θα μπορούσε να άφηνε το y και να εβρισκε τον τύπο f(y)?Δηλαδή ο τελικός τύπος είτε f(x),είτε f(y) είναι το ίδιο πράγμα?Αφού έκανε την αλλάγή που ήθελε θέτοντας ψ=χ-3 μετά δεν θέλει να έχει ψ και το αλλάζει σε χ. Θα μπορούσε να το πει ω,γ,κ,λ..., αλλά προτιμά το χ. Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με το ψ, μην το αλλάζεις.
Αν σου πω κάνε τη γραφική παράσταση της και της και για τις δύο δε θα μου κάνεις το άνω ημικύκλιο με κέντρο το 0,0 και ακτίνα 1;
asap
Νεοφερμένος
ok thnxΝαι.
Αν σου πω κάνε τη γραφική παράσταση της και της και για τις δύο δε θα μου κάνεις το άνω ημικύκλιο με κέντρο το 0,0 και ακτίνα 1;
-----------------------------------------
παιδία αν μπορείτε βοηθέιστε και σε αυτη εχω αγανακτήση απο τις τοσες αντικαταστασεις που εχω κανει.Δίνει f(f(x)=(x^2)-xg(0)+2 και f(g(x))=g(x),να βρείτε τ g.
Civilara
Περιβόητο μέλος
ρε παιδες δν εχω καταλαβει πως βρισκουμε τν αντιστροφη αυτης της συναρτησης η(χ)=χ^3 και αυτης γ(χ)=χ^2+χ
θενξ
Η γ(x) δεν είναι 1-1 αφού γ(-1)=γ(0)=0 οπότε δεν ορίζεται γι αυτήν αντίστροφη συνάρτηση.
Η η(x) είναι 1-1. Το πεδίο ορισμού της η είναι Α=R και το πεδίο τιμών η(A)=R.
Για x ανήκει A και y ανήκει η(A) έχουμε:
y=η(x) <=> y=(x^3) <=> x=y^(1/3) για y>=0 και x=-((-y)^(1/3)) για y<0.
iridazZ
Νεοφερμένος
θενξ ε λοτΗ γ(x) δεν είναι 1-1 αφού γ(-1)=γ(0)=0 οπότε δεν ορίζεται γι αυτήν αντίστροφη συνάρτηση.
Η η(x) είναι 1-1. Το πεδίο οριμσού της η είναι Α=R και το πεδίο τιμών η(A)=R.
Για x ανήκει A και y ανήκει η(A) έχουμε:
y=η(x) <=> y=(x^3) <=> x=y^(1/3) για y>=0 και x=-((-y)^(1/3)) για y<0.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 36 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 226 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- trifasikodiavasma
- haji
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.