Marizza92
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Emmanuella
Νεοφερμένος
καλή επιτυχία ... όλα θα πάνε καλά
Έγραψα πολύ καλά !!!!
Την άσκηση την έλυσα περιφημα !!
Η σαχλαμάρα είναι ότι πρέπει να έχω χάσει βαθμούς από κάτι ερωτήσεις στη θεωρία γιατί είχα άγχος για την άσκηση.
π.χ. το ξύδι είναι μίγμα ή χημική ένωση ??????????????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος
το ξύδι σαν καθαρή ουσία "οξικό οξύ" είναι χημική ένωση
Τι από τα δύο είχες ;
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Μπορει την Τετάρτη τοσες ώρες πεδευόμουν και στο τελος δεν καναμε χημεια σημερα, έλειπε! τώρα τη Τετάρτη θα δούμε τι θα γίνει
Τίποτα δεν πάει χαμένο όταν αναφερόμαστε στο διάβασμα. Ξέρεις πόσες φορές έχω διαβάσει για τεστ που τελικά δε γράψαμε? Καλύτερα έτσι για να τα εμπεδώσεις καλύτερα
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
Marizza92
Εκκολαπτόμενο μέλος
chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειδικά στα δ/τα μετά το επόμενο κεφ είναι αρκετά εύκολο .....
Emmanuella
Νεοφερμένος
1) "Τονίζω ότι θέλω το ξύδι που πίνουμε"
2) "Ελάτε βρε παιδιά, το κρασί τι είναι ?"
Αρα ευτυχώς είναι μίγμα
ssalex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να σας ζητήσω την βοήθεια σας όσων αφορά το θέμα του Διαγωνίσματος Γράφω μεθαύριο δηλαδή την Πέμπτη και έχουμε σελίδες 9-21... Θα μπορούσατε να μου επισημάνετε τα πιο SOS σε θεωρία και ασκήσεις καθώς και να αν γίνεται κάποιο μέλος να μου εξηγήσει πώς λύνονται οι ασκήσεις με τα διαλύματα αλλά και ασκήσεις παρόμοιες αλλά και με ανάμειξη...Ξέρω είναι λίγο δύσκολο αυτό που ζητάω αλλά δεν θέλω η Χημεία να μου μειώσει τον Μ.Ο. στα μαθήματα κατεύθυνσης μου μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για φροντιστήριο
plz άν γίνεται κάποιος να με βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks:
chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορείς να κατεβάσεις ένα σχετικό φυλλάδιο για τις ασκήσεις που ζητάς (περισσότερα από ένα φυλλάδια)
Emmanuella
Νεοφερμένος
Τι είναι μόριο, άτομο, χημικό στοιχείο, φυσικές κ χημικές ιδιότητες ( και φαινόμενα ).
Επίσης για καθορισμένες ουσίες ...
Εμάς πάντως για να μας εξετάσει θεωρία μας έδωσε μια λίστα π.χ. "σκούριασμα σιδερου" , "πήξη γάλακτος" και τέτοια και μας είπε να πούμε αν είναι φυσικό ή χημικό φαινόμενο.
Και μετά μας έδωσε άλλη λίστα και έλεγε : "οξυγόνο", "αέρας", "κρασί", "κέρμα" και έπρεπε να πούμε αν είναι στοιχείο, ένωση ή μίγμα.
Τέλος, μας έδωσε ένα πινακάκι δίνοντας τ μαζικό αριθμό του καλίου και ζητούσε νετρόνια - ηλεκτρόνια - πρωτόνια - ατομικό ....
Έτσι πήγε η θεωρία.
Όσο για την άσκηση ... .... δεν μπορώ να σε βοηθήσω ... διάβασε τις ασκήσεις που εχουμε στα θέματα " ασκήσεις με διαλυματα" και τέτοια.
Αλλά αφού δεν έχετε διαλυτότητα θα είναι εύκολα.
chem22 : Δεν μπορώ να ανοίξω το link που έβαλες ...
ssalex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Paradise4all
Νεοφερμένος
- Τον ορισμό και τύπο της πυκνότητας λακωνικά (θυμάμαι να μετατρέπω τις μονάδες στο S.I.),
- Ορισμοί : Ατόμου, μορίου*, ατομικότητα χημικού στοιχείου, ιόντα (ανιόντα - κατιόντα), ατομικού και μαζικού αριθμού, ισότοπα,
- Λακωνικά τη σύγχρονη αντίληψη για τη δομή του ατόμου,
- Διαφορά ατόμου - μορίου και ατόμου - ιόντος,
- Καταστάσεις της ύλης μονολεκτικά (πρόσεξε μην ξεχάσεις το πλάσμα !),
- Λακωνικά τα χακτηριστικά των υγρών, στερεών και αέριων σωμάτων,
- Τι είναι φυσικές και χημικές ιδιότητες αλλά και φυσικά και χημικά φαινόμενα (SOS),
- Ορισμοί καθαρών ουσιών (στοιχείων και χημικών ενώσεων) και μιγμάτα (ομογενή - ετερογενή),
- Διαφορές στοιχείων, χημικών ενώσεων και χημικών ενώσεων, μιγμάτων,
- Διάλυμα - διαλύτης - διαλυμένη ουσία,
- Περιεκτικότητα διαλύματος,
- Εκφράσεις περιεκτικότητας (Sosάρα για τις ασκήσεις).
Για τις ασκήσεις σου ρίξε και μιά ματιά εδώ : https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?p=1292886&posted=1#post1292886
* τα στοιχεία και οι χημικές ενώσεις είναι οι δύο κατηγορίες των μορίων.
Πρόσεξε στα σημεία που ο καθηγητής σου έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα.
Καλή δύναμη στη μελέτη σου...
chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος
ssalex
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορεί να κλείσει το topic:thanks:
sofia_93
Νεοφερμένος
Marizza92
Εκκολαπτόμενο μέλος
guess
Δραστήριο μέλος
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 153 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GeoCommand
- nearos
- tomftw
- MR WHITE
- bill09876
- just some guy
- User1294
- Joji
- Magigi
- Theodora03
- Nikoletaant
- Than003
- Unboxholics
- spring day
- PanosBat
- nimbus
- F1L1PAS
- charmander
- Ameliak
- oups
- margik
- Marple
- Lia 2006
- Chemwizard
- alexgiann
- johnstamatis34
- Scandal
- ggl
- Pharmacist01
- Panagiotis849
- Kitana
- Annou1
- Meow
- desp1naa
- maria2001
- kiyoshi
- augustine
- penelopenick
- Maynard
- T C
- theodoraooo
- evelina23
- Mammy Nun
- Ελεγκολόγος
- eukleidhs1821
- Cat lady
- angies
- Giii
- l0garithm
- Mashiro@Iberan
- maria12344
- Johnman97
- xrisamikol
- Alexandra Chatzin
- Apocalypse
- Yvonnikou
- Nala
- Appolon
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- SlimShady
- menual
- Wonderkid
- Basiliki
- roud
- George_dr
- Εριφύλη
- Eirinakiii8
- L0st
- Mariahj
- An_uknown_world
- panosveki
- igeorgeoikonomo
- KingPoul
- Jimmis18
- Georgekk
- pinkheart
- snowy
- constansn
- emzou
- globglogabgalab
- papa2g
- vetas
- Sense
- Nikoleta_Giann
- Devilshjoker
- aekaras 21
- stav.mdp
- nucomer
- mariaab
- KaterinaL
- Outer Banks
- _Aggelos123
- chembam
- giannhs2001
- BioChemical
- Alexandros973
- Glorious12
- Alexandros36k
- thecrazycretan
- sweater weather
- neurogirl
- iminspain
- chem22
- αλεξακαρλ
- ssalex
- Ελλη
- suaimhneas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.