Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Paradise4all
Νεοφερμένος

Η περιεκτικότητα ενός διαλύματος εκφράζει την ποσότητα της διαλυμένης ουσίας σε ορισμένη ποσότητα διαλύματος. (Ποιό "κατανοητά" δηλ. πόσο αραιό ή πυκνό είναι ένα διάλυμα).
Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται για την περιεκτικότητα των διαλυμάτων (στις ασκήσεις) είναι οι εξής :
1. Περιεκτικότητα ποσοστού κατά βάρος (σε 100 γραμμάρια διαλύματος πόσα γραμμάρια της διαλυμένης ουσίας περιέχονται, θα το συναντάς στις ασκήσεις σου ως % κ.β. ή % w/w).
2. Περιεκτικότητα ποσοστού κατ' όγκο (σε 100 ml διαλύματος πόσα γραμμάρια της διαλυμένης ουσίας περιέχονται, θα το συναντάς στις ασκήσεις σου ως % κ.o. ή % w/v).
3. Περιεκτικότητα ποσοστού όγκου κατ' όγκου (σε 100 ml διαλύματος πόσα ml της διαλυμένης ουσίας περιέχονται, θα το συναντάς στις ασκήσεις σου ως % o.o. ή % v/v).
4. Μερικές φορές στις ασκήσεις δίνεται και η πυκνότητα (ρ ή d) του διαλύματος ρ = m / V. Απ' τον τύπο αυτό μετατρέπουμε τον όγκο σε μάζα και τη μάζα σε όγκο, ανάλογα το ζητούμενο της άσκησης.
Μελετώντας τ' ανωτέρω δε θα έχεις δυσκολία σε ανάλογες ασκήσεις...
Στην 4η λυμένη άσκηση του "papas" πρόσεξε ρ = m / V => V = m / ρ => 399 gr / 1,05 gr/ml = 380 ml. (...)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος

Για να καταλάβεις τη λύση τέτοιου είδους ασκήσεων πρόσεξε λιγάκι την παρακάτω (περιληπτικά) θεωρία :
Η περιεκτικότητα ενός διαλύματος εκφράζει την ποσότητα της διαλυμένης ουσίας σε ορισμένη ποσότητα διαλύματος. (Ποιό "κατανοητά" δηλ. πόσο αραιό ή πυκνό είναι ένα διάλυμα).
Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται για την περιεκτικότητα των διαλυμάτων (στις ασκήσεις) είναι οι εξής :
1. Περιεκτικότητα ποσοστού κατά βάρος (σε 100 γραμμάρια διαλύματος πόσα γραμμάρια της διαλυμένης ουσίας περιέχονται, θα το συναντάς στις ασκήσεις σου ως % κ.β. ή % w/w).
2. Περιεκτικότητα ποσοστού κατ' όγκο (σε 100 ml διαλύματος πόσα γραμμάρια της διαλυμένης ουσίας περιέχονται, θα το συναντάς στις ασκήσεις σου ως % κ.o. ή % w/v).
3. Περιεκτικότητα ποσοστού όγκου κατ' όγκου (σε 100 ml διαλύματος πόσα ml της διαλυμένης ουσίας περιέχονται, θα το συναντάς στις ασκήσεις σου ως % o.o. ή % v/v).
4. Μερικές φορές στις ασκήσεις δίνεται και η πυκνότητα (ρ ή d) του διαλύματος ρ = m / V. Απ' τον τύπο αυτό μετατρέπουμε τον όγκο σε μάζα και τη μάζα σε όγκο, ανάλογα το ζητούμενο της άσκησης.
Μελετώντας τ' ανωτέρω δε θα έχεις δυσκολία σε ανάλογες ασκήσεις...
Στην 4η λυμένη άσκηση του "papas" πρόσεξε ρ = m / V => V = m / ρ => 399 gr / 1,05 gr/ml = 380 ml. (...)
Thanks a lot για το σχολιo

Παω να την διορθωσω

Paradise4all
Νεοφερμένος

Thanks a lot για το σχολιo
Παω να την διορθωσω![]()
Το να κάνει κάποιος λάθος είναι ανθρώπινο. Το να το διορθώνει όμως είναι υπεράνθρωπο ! Εξάλου λάθη οι αργόσχολοι μόνο δεν κάνουν.
Συγνώμη που ήμουν λιγάκι απότομος στη διόρθωση...
papas
Διάσημο μέλος

Απλά,μόνο αυτό μου βγήκε λάθος.Όσα άλλα έχω λύσει τέτοιου είδους,μου βγαίνουν σωστά.
Paradise4all
Νεοφερμένος

Απλά,έπρεπε να φύγω,γιατί το σχολείο μου είχε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων και έπρεπε να ήμουν εκεί.
Απλά,μόνο αυτό μου βγήκε λάθος.Όσα άλλα έχω λύσει τέτοιου είδους,μου βγαίνουν σωστά.
:iagree:

djimmakos
Διάσημο μέλος

Κάποια μέρα θα παραθέσω κάποιες....
Ευτύχως έχω έμφυτο ταλέντο και έτσι τις λύνω

papas
Διάσημο μέλος

Εμείς μπήκαμε στην αραίωση και συμπύκνωση στο φροντιστήριο και μας βάζει κάτι ασκήσεις που για να τις λύσεις πρέπει να είσαι η Λίτσα Πατέρα...
Κάποια μέρα θα παραθέσω κάποιες....
Ευτύχως έχω έμφυτο ταλέντο και έτσι τις λύνω![]()
Οι αγαπημενες μου!!!!!!!:xixi::xixi:
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

dora_888
Νεοφερμένος

Εμείς παλεύουμε μεατομικούς και μαζικούς αριθμούς.
ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ η πόρτα.Ποιός είναι (πετάγεται ένας τα γεράματα τον αγροικοκοιτάει η θεια) είμαι το Κάλιο με ατομικό 12 και τι μαζικό έχω?![]()
χαχα!!!!

chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος

[FONT="]Δίνεται ότι με την προσθήκη στερεού [/FONT][FONT="]K[/FONT][FONT="]2[/FONT][FONT="]SO4[/FONT][FONT="] στο νερό, ο όγκος δε μεταβάλλεται αισθητά. Λύστε την και γράψτε μου αποτέλεσμα .....
[/FONT]
[FONT="][/FONT]
djimmakos
Διάσημο μέλος

Οοπς σορρυ, τώρα διάβασα καλά την άσκηση :p
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος

λοιπόν, αυτό που δν μας δίνει και πρέπει υποθέτω να βρούμε είναι μέχρι ποια ποσότητα ο ογkος του Δ δεν αλλάζει...
chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος

Dodos-7
Εκκολαπτόμενο μέλος

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Διάλυμα
H πυκνότητα του προκύπτει ως εξής:
Dodos-7
Εκκολαπτόμενο μέλος

bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 156 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Georgiaaa_
- Μήτσος10
- mezzettino15
- GeoCommand
- tomftw
- MR WHITE
- bill09876
- just some guy
- User1294
- Joji
- Magigi
- Theodora03
- Nikoletaant
- Than003
- Unboxholics
- spring day
- PanosBat
- nimbus
- F1L1PAS
- charmander
- Ameliak
- oups
- margik
- Marple
- Lia 2006
- Chemwizard
- alexgiann
- johnstamatis34
- Scandal
- ggl
- Pharmacist01
- Panagiotis849
- Kitana
- Annou1
- Meow
- desp1naa
- maria2001
- kiyoshi
- augustine
- penelopenick
- Maynard
- T C
- theodoraooo
- evelina23
- Mammy Nun
- Ελεγκολόγος
- eukleidhs1821
- Cat lady
- angies
- Giii
- l0garithm
- Mashiro@Iberan
- maria12344
- Johnman97
- xrisamikol
- Alexandra Chatzin
- Apocalypse
- Yvonnikou
- Nala
- Appolon
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- SlimShady
- menual
- Wonderkid
- Basiliki
- roud
- George_dr
- Εριφύλη
- Eirinakiii8
- L0st
- Mariahj
- An_uknown_world
- panosveki
- igeorgeoikonomo
- KingPoul
- Jimmis18
- Georgekk
- pinkheart
- snowy
- constansn
- emzou
- globglogabgalab
- papa2g
- vetas
- Sense
- Nikoleta_Giann
- Devilshjoker
- aekaras 21
- stav.mdp
- nucomer
- mariaab
- KaterinaL
- Outer Banks
- _Aggelos123
- chembam
- giannhs2001
- BioChemical
- Alexandros973
- Glorious12
- Alexandros36k
- thecrazycretan
- sweater weather
- neurogirl
- iminspain
- chem22
- αλεξακαρλ
- ssalex
- Ελλη
- suaimhneas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.