xristianax
Εκκολαπτόμενο μέλος
μετά την οιξειδοαναγωγή ακολουθεί η χημική κινητικήΚαλυτερα να ακολουθησεις με την σειρα τα κεφαλαια(δηλαδη να πας οξεα βασεις αλατα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
#LoveMaths
Τιμώμενο Μέλος
μετά την οιξειδοαναγωγή ακολουθεί η χημική κινητική
Οξειδοαναγωγή Θερμοχημεία Χημική Κινητική Χημική Ισορροπία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristianax
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οξειδοαναγωγή Θερμοχημεία Χημική Κινητική Χημική Ισορροπία.
έχεις δίκιο, απλώς η θερμοχημεία πολλές φορές γίνεται σε συνδυασμό με την χημική κινητική λόγω του μικρού της όγκου
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
μετά την οιξειδοαναγωγή ακολουθεί η χημική κινητική
Ναι αλλα λεει μολις τελειωσω μεχρι και την χημικη ισορροπια-->οποτε οξεα βασεις αλατα ειναι το επομενο
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
εχω κολλησει πολυ άσχημα με το 3ο κεφάλαιο αντιδράσεις οξειδοαναγωγης ....Γνωρίζω οτι στη υλη ειναι 3 μονο απο τις 6 αντιδράσεις
και έχω μπερδευτεί....πρέπει να κάνω όλες τις ασκήσεις ????
αν οχι όλες ποιές???Κάνω μονή μου τη χημεία γιατι ξαναδίνω.....
Σημείωμα συντονιστή: Το παρών μήνυμα μιλάει για το βιβλίο του Σαλτερή
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Φυσικα και οχι. Στην αρχη του βιβλιου ο Σαλτερης γραφει τις προτεινομενες ασκησεις απο καθε κεφαλαιο, αν κανεις αυτες (προσθεσεις και 1,2) και το κριτηριο αξιολογησης πιστευω οτι εισαι ενταξει.Καλησπέραααα
εχω κολλησει πολυ άσχημα με το 3ο κεφάλαιο αντιδράσεις οξειδοαναγωγης ....Γνωρίζω οτι στη υλη ειναι 3 μονο απο τις 6 αντιδράσεις
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
1o κεφαλαιο ειναι Πρεπει να ξερεις αυτες τις 3 αντιδρασεις+οσες ειναι απλης η διπλης αντικαταστασης(απ'εξω).Εκτος αυτου αλλη μια ασκηση που πρεπει να γνωριζεις ειναι να βαζεις συντελεστες.Αρα με λιγα λογια πας γραφεις μια αντιδραση (copy paste)απο το βοηθημα(που ουσιαστικα δεν πρεπει να την ξερεις απ'εξω) και βαζεις συντελεστεςΚαλησπέραααα
πχ C+HNO3->Co2+NO2+H2O βαζεις συντελεστες οξειδωσης κανεις πραξεις και σου βγαινει C+4HNO3->CO2+4NO2+2H2O
Αφου λες οτι ξαναδινεις θυμησου και το θεμα Δ1 που μας βαλανε φετος, αυτο εννοω
Αν θυμαμαι καλα εχει και μερικες ακυρες στις προτεινομενεςΦυσικα και οχι. Στην αρχη του βιβλιου ο Σαλτερης γραφει τις προτεινομενες ασκησεις απο καθε κεφαλαιο, αν κανεις αυτες (προσθεσεις και 1,2) και το κριτηριο αξιολογησης πιστευω οτι εισαι ενταξει.
osfp123123
Νεοφερμένος
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
Ν2 + Ο2 <=> 2 ΝΟ
ή
Ν2 + 2 Ο2 <=> 2 ΝΟ2
Mary.Usalove
Νεοφερμένος
1) Ο αριθμός οξείδωσης δεν υποδηλώνει απαραίτητα ιοντικό φορτίο? γιατί? Ο αριθμός οξείδωσης γιατί να μην ταυτίζεται με το ιοντικό φορτίο?
2) Ένα άτομο σε πολυατομικό ιόν έχει συνήθως τον ίδιο αριθμό οξείδωσης που θα είχε αν ήταν σε μονοατομικό ιόν?
3) Γιατί αυξάνεται το πυρινό φορτίο όταν αφαιρείται ένα ηλεκτρόνιο , και στην ουσία ένα ουδέτερο άτομοο γίνεται κατιόν?
Παιδιά όποιος ξέρει παρακαλώ να απαντήσει!
1) Ο αριθμός οξείδωσης δεν υποδηλώνει απαραίτητα ιοντικό φορτίο? γιατί? Ο αριθμός οξείδωσης γιατί να μην ταυτίζεται με το ιοντικό φορτίο?
2) Ένα άτομο σε πολυατομικό ιόν έχει συνήθως τον ίδιο αριθμό οξείδωσης που θα είχε αν ήταν σε μονοατομικό ιόν?
3) Γιατί αυξάνεται το πυρινό φορτίο όταν αφαιρείται ένα ηλεκτρόνιο , και στην ουσία ένα ουδέτερο άτομοο γίνεται κατιόν?
1) σ.12 σχολικό : ο ΑΟ ενος ατομου σε μια μοριακη ενωση είναι το φαινομενικό φορτίο, ο Α.Ο ενός ιοντος σε μια ιοντική ένωση ειναι το πραγματικό φορτίο του ιόντος.
2) σ.13 σχολικο 7 - Το αθροισμα των Α.Ο των ατόμωνν σε μια ενωση ισούται με το 0 ενώ των ΑΟ των ατομων σε πολυατομικό ιον ισούται με το φορτίο του ιόντος.
3) Αποβολή ηλκτρονίων έχεις οξείδωση δηλαδή αυξάνεται ο Α.Ο.. μπορεί ομως η αποβολη ηλεκτρονιων αυτη να ειναι φαινομενική και οχι πραγματικη..
Mary.Usalove
Νεοφερμένος
Αλλά και πάλι δεν κατάλαβα την ερώτηση 3.. τι σχέση έχει αυτό με το πυρινικό φορτίο. Το πυρινικό φορτίο είναι στην ουσία η έλξη του πυρίνα προς ένα ηλεκτρόνιο. Άρα εφόσον αφαιρεθεί αυτό το ηλεκτρόνιο πώς αυξάνεται ο πυρινικό φορτίο?
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ για το χρόνο σου..
Αλλά και πάλι δεν κατάλαβα την ερώτηση 3.. τι σχέση έχει αυτό με το πυρινικό φορτίο. Το πυρινικό φορτίο είναι στην ουσία η έλξη του πυρίνα προς ένα ηλεκτρόνιο. Άρα εφόσον αφαιρεθεί αυτό το ηλεκτρόνιο πώς αυξάνεται ο πυρινικό φορτίο?
Οταν αφαιρειται ενα ηλεκτρονιο απο ενα ουδετερο ατομο (11Na->11Na+) το ιον 11Νa+ εχει μεγαλυτερη ταση να προσεκλυσει ηλεκτρονια απο το 11Νa,ετσι ωστε να γινει παλι ουδετερο.Ετσι γινεται μεγαλυτερη η ελξη των ηλεκτρονιων της εξωτερικης στιβαδας απο τον πυρηνα.
Γενικα σε αυτες τις ασκησεις οπου εχεις ιοντα δεν σου προτεινω να ασχολεισαι με το δραστικο πυρηνικο φορτιο.Ασχολησου με τα πρωτονια οταν δεν εχεις τιποτα αλλο να γραψεις πχ
10Ne 11Na+ 12Mg2+
nεξ=2 nεξ=2 nεξ=2
e-εξωτ=8 e-εξωτ=8 e-εξωτ=8
p+=10 p+=11 p+=12
Ο πυρηνας με τα λιγοτερα p+ ελκει ασθενεστερα τα e- της εξωτερικης στιβαδας.Αρα απο αυτο μπορεις να βγαλεις συμπερασματα
vanessa99
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα! Με το καθηγητή κάναμε από τα πρώτα 4 κεφάλαια μόνο τις ασκήσεις του σχολικού. Μου είπε πως αυτές που είναι μέσα είναι αρκετές. Παρ'όλα αυτά έχω και το βοήθημα του Σαλτερη. Να κάνω από εκεί και ασκήσεις ή μόνο ερωτήσεις θεωρίας-Σ/Λ? Είναι αρκετές του σχολικού οι ασκήσεις?
Δεν εχω κανει του σχολικου στην χημεια να πω την αληθεια,αλλα θυμαμαι οτι στην ταχυτητα εχει λιγες.Νταξει καλο ειναι παντως να λυσεις και μερικες απ'τον σαλτερη,πιο πολυ για να εξοικειωθεις.Οσον αφορα την θεωρια οπως σε βολευει αλλοι ασχολουνται στο τελος,αλλοι το πανε σιγα-σιγα με πλανο-πρωτα κανω ερωτησεις θεωριας,μετα ασκησεις-.
vanessa99
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ! Πιστεύεις πως αν κάνω όλες τις προτεινόμενες του σαλτερη στα πρώτα κεφάλαια θα είμαι εντάξει?Δεν εχω κανει του σχολικου στην χημεια να πω την αληθεια,αλλα θυμαμαι οτι στην ταχυτητα εχει λιγες.Νταξει καλο ειναι παντως να λυσεις και μερικες απ'τον σαλτερη,πιο πολυ για να εξοικειωθεις.Οσον αφορα την θεωρια οπως σε βολευει αλλοι ασχολουνται στο τελος,αλλοι το πανε σιγα-σιγα με πλανο-πρωτα κανω ερωτησεις θεωριας,μετα ασκησεις-.
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ! Πιστεύεις πως αν κάνω όλες τις προτεινόμενες του σαλτερη στα πρώτα κεφάλαια θα είμαι εντάξει?
Εγω γενικα δεν κανω προτεινομενες κρινω μονος μου για το ποιες αξιζουν και ποιες οχι(καλα δινω και 2η φορα γι'αυτο).Αυτο που σου προτεινω ειναι να ρωτησεις τον καθηγητη για το ποιες ασκησεις αξιζουν και ποιες οχι
vanessa99
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ! Και εγώ 2η φορά δίνω, απλά πέρυσι δε δούλευα το βοήθημαΕγω γενικα δεν κανω προτεινομενες κρινω μονος μου για το ποιες αξιζουν και ποιες οχι(καλα δινω και 2η φορα γι'αυτο).Αυτο που σου προτεινω ειναι να ρωτησεις τον καθηγητη για το ποιες ασκησεις αξιζουν και ποιες οχι
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ! Και εγώ 2η φορά δίνω, απλά πέρυσι δε δούλευα το βοήθημα
Παρακαλω Ε τοτε θα εχεις σχηματισει και εσυ μια γενικη εικονα για το τι βαζουν στις πανελληνιες.Γενικα παρατηρωντας θεματα πανελληλιων θα βρεις μερικα ομοια στοιχεια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 318 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- trifasikodiavasma
- bboys
- jellojina
- Maynard
- sophiaa
- BatGuin
- sofia07
- AggelikiGr
- mvas
- suaimhneas
- Corfu kitty
- Hased Babis
- panosT436
- fgk
- Joji
- Reader
- ch2006
- nearos
- Than003
- pnf292
- Magdap
- Enhypen
- Lia 2006
- thepigod762
- marikakitsou16
- Unboxholics
- MrDna
- Kate1914
- despoina13
- Αντωνία
- iiTzArismaltor_
- Albert.123
- bibliofagos
- mirara
- tomftw
- Panatha mono
- Magigi
- Debugging_Demon
- Greg25
- Bobaros32
- OChemist
- peter347
- kost28
- Μήτσος10
- Startx0
- marina.marina
- kiyoshi
- nimbus
- Isa
- gzois
- MR WHITE
- TheNorth
- Γιώργος μεγ
- Scandal
- BiteTheDust
- zodiacrube
- carnage
- phleidhs
- Lifelong Learner
- Γιωργος15773
- tsiobieman
- Sofos Gerontas
- Marel
- xrisamikol
- bill09876
- fockos
- AnnaRd
- Ilovemycats27
- Obi-Wan Kenobi
- arko
- Marianna.diamanti
- spring day
- Neiromai
- brouss
- evaggelia anna
- Abiogenesis
- Jojo K
- Helen06
- P.Dam.
- Marcos.Kis
- eukleidhs1821
- Quincy
- arapakos
- Maria_Xagorari
- penelopenick
- BillyTheKid
- Physicsstudent
- mitskification
- Mariamar
- denjerwtithelwhelp
- Alexecon1991
- augustine
- synthnightingale
- just some guy
- gamer05
- Praxis
- Deneimaikala
- Olakalamallon
- xristosgkm
- katia.m
- user-2
- elenitren
- μια φασαια
- το κοριτσι του μαη
- Final4
- Stavros o Arkas
- shezza94
- koukdespoina2004
- userx
- Otinannai
- Nick_nt
- Wonderkid
- Vasso1983
- maril8na
- GeorgePap2003
- Liverpoolenjoyer
- Sherlockina
- denpap1985
- Chemwizard
- Nikoleta_Giann
- george777
- poioseinia
- T C
- Theodora03
- marioushi
- menual
- Pharmacist01
- lepipini
- PanosBat
- ioanna06
- ggl
- rempelos42
- Jamie
- desp1naa
- makara
- Specon
- Apocalypse
- walterrwhite
- Nic Papalitsas
- Ameliak
- Manuela98
- ένας τυχαίος
- SoyN
- nucomer
- J.Cameron
- constansn
- De Broglie
- ismember
- v_marm
- angies
- Steliosgkougkou
- Deadly_sorrowX
- bruh_234
- Drglitterstar
- the purge
- giannhs2001
- Kitana
- Applepie
- Fagia ツ
- eirinipap
- oups
- Georgek7
- mpapa
- estrela
- Nefeloula
- margik
- George.S
- George_dr
- anakiriak@yahoo
- Ioanna98
- Marple
- tapeinoxamomilaki
- arisgiap
- persi
- F1L1PAS
- roud
- Corn90
- theodoraooo
- Meow
- alpha.kappa
- Athens2002
- Ryuzaki
- Miranda32
- ougka pougka
- mikriarchitectonissa
- emilyfan85
- Nikoletaant
- EleniStella
- JST
- Johanna Mark
- Anonymous0
- Phys39
- Eirinakiii8
- Annou1
- Mammy Nun
- neurogirl
- alexgiann
- Nala
- Medjnik
- Appolon
- jYanniss
- Superhuman
- papa2g
- QWERTY23
- petrosmallios
- SlimShady
- xakounaamatata
- dimitris20
- Devilshjoker
- GTS
- Zoigian
- leonnnn
- mara__
- igeorgeoikonomo
- panosveki
- Sense
- charmander
- Jimmis18
- Dimitris9
- Georgekk
- Nia Skg
- anixia
- vetas
- pepsoula
- Anxious
- fujiko
- Nefh_
- Alexandros973
- Alexandros36k
- chochoru
- Κορώνα
- AnAnxiousStudent
- xriiistiiinaaa
- jimnikol21
- xristina11
- StavMed
- EiriniS20
- Χαρουλιτα
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.