lefteris94
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βρες καταρχήν την ταχύτητα, η κίνησή σου είναι ΕΟΚ, άρα ισχθεί το υ=xt, και επειδή το διάστημα στην ΕΟΚ ταυτίζεται με την μετατόπιση, u=st άρα u=120/4 <=> u=30m/s. To διάγραμμα ταχύτητας χρόνο, επειδή η ταχύτητά σου είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια της κίνησης, θα είναι μια ευθεία παράλληλη στον άξονα που παριστάνει τον χρόνο. Στον άξονα του χρόνου θα βάλεις 1, 2, 3, 4 sec. και στης ταχύτητας θα βάλεις το 30m/s και θα τραβήξεις την ευθεία παράλληλα στον χρόνο. Στο διάστημα, η γραφική παράσταση θα είναι ευθεία που θα ξεκινάει από την αρχή των αξόνων, θα βάλεις στον ένα άξονα το χρόνο πάλι και στον άλλον το διάστημα που είναι 120 μέτρα και θα τραβήξεις ευθεία πό την αρχή των αξόνων που θα φτάνει στο σημείο με συντεταγμένες (4,120) για να δείξεις ότι σε 4 δευτ. διανύει 120m.
Στο άλλο έχεις πάλι ΕΟΚ και σου λέει ότι η εξίσωση θέσεις είναι χ=10t, που εκφράζει τη σχέση χ=υt άρα η ταχύτητά σου είναι σταθερή και 10m/s. Από τον τύπο u=x/t και σου λέει ότι t=5s και u=10m/s θα αντικαταστήσεις και θα λύσεις ως προς χ. Ελπίζω να βοήθησα και να μπορείς να κάνεις τα διαγράμματα τώρα![]()
:thanks: Ρέα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antonio2761994
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος

mitsip
Νεοφερμένος

Α'πολη_______________Β'πολη_________________Γ'πολη
---------------------------------------------------------
___ -->___________________________________<-----
__φορτηγό_______________________________επιβατικό
Ένα φορτηγό με ταχύτητα 30 m/s κινείται από την Α' πόλη προς την Γ'. Ένα επιβατικό κινείται με ταχύτητα 20 m/s από την Γ' στην Α'. Σε μία χρονική στιγμή το φορτηγό περνάει απο την πόλη Β' και 20sec αργοτερα περνάει και το επιβατικό από την Β'. Να βρείτε πόσα μέτρα μακρυά από την Β' θα συναντηθούν.
Όποιος μπορεί ας το λύσει... Εμάς θα μας το λύσει αύριο ο καθηγητής!
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

mitsip
Νεοφερμένος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Συνημμένα
ntonebts
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπόν η άσκηση που μας έβαλε σε ΤΕΣΤ στην ΕΟΚ... Κατά την γνώμη δεν ήταν και τόσο εύκολη-... ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΗ... -όπως μας υποσχέθηκε..
Α'πολη_______________Β'πολη_________________Γ'πολη
---------------------------------------------------------
___ -->___________________________________<-----
__φορτηγό_______________________________επιβατικό
Ένα φορτηγό με ταχύτητα 30 m/s κινείται από την Α' πόλη προς την Γ'. Ένα επιβατικό κινείται με ταχύτητα 20 m/s από την Γ' στην Α'. Σε μία χρονική στιγμή το φορτηγό περνάει απο την πόλη Β' και 20sec αργοτερα περνάει και το επιβατικό από την Β'. Να βρείτε πόσα μέτρα μακρυά από την Β' θα συναντηθούν.
Όποιος μπορεί ας το λύσει... Εμάς θα μας το λύσει αύριο ο καθηγητής!
Αυτος που σας εβαλε αυτη την ασκηση σιγουρα περιμενε να βρει καποιο ατομο με ιδιαιτερες ικανοτητες ή ξεχασε οτι απευθυνεται σε παιδια Α Λυκειου που δεν εχουν εξοικιωθει με την χρηση χρονικων εξισωσεων και επιλυση τετοιων προβληματων.Τωρα προσεξα οτι αυτη ηταν ασκηση σε τεστ,αρα στο διαγωνισμα σηκωθειτε να φυγετε .Αντι να σας βοηθησει να εξοικιωθειτε με την υλη σας κανει να θελετε να τα παρατησετε.

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Βασίλη ταυτίζομαι με σένα. Θα τους κάνει να μισήσουν τη Φυσική. .... καλά αυτόν τον έχουν ήδη μισήσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία.Αυτος που σας εβαλε αυτη την ασκηση σιγουρα περιμενε να βρει καποιο ατομο με ιδιαιτερες ικανοτητες ή ξεχασε οτι απευθυνεται σε παιδια Α Λυκειου που δεν εχουν εξοικιωθει με την χρηση χρονικων εξισωσεων και επιλυση τετοιων προβληματων.Τωρα προσεξα οτι αυτη ηταν ασκηση σε τεστ,αρα στο διαγωνισμα σηκωθειτε να φυγετε .Αντι να σας βοηθησει να εξοικιωθειτε με την υλη σας κανει να θελετε να τα παρατησετε.![]()

Πραγματικα αρκετα περιπλοκη ασκηση.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

Όσο για την άσκηση που έβαλε ένα μέλος. Πες στον καθηγητή σου ότι, ok, ξέρει να βάζει δύσκολα στα τεστ. Πες του επίσης ότι αν δε σας έχει κάνει τέτοια παραδείγματα και σας τα βάζει στα τεστ, να τα πάρει και να τα βάλει εκεί που ξέρει.
Προσωπικά μου πήρε κανα25 λεπτο, αλλα οκ, αν ήμουν Α' λυκείου, μάλλον δεν θα την είχα λύσει.
Προς vimaproto:
Στη λύση σου γιατί έβαλες ΑΒ=Ua(t+20)?
Αφού το επιβατικό περνάει 20 sec μετά από το φορτηγό, δεν ισχύει ΓΒ=Uγ(t+20)?
Εγώ αυτό έκανα και βρήκα 240...

Αλλα ειναι πολυ περιπλοκη.
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος

coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Tη στιγμή που βρίσκονται δίπλα δίπλα έχουνε την ίδια ταχύτητα, άρα όταν το προσπερνάει έχει διανύσει ένα μεγαλύτερο διάστημα στον ίδιο χρόνο, άρα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα.
Όσο για την άσκηση που έβαλε ένα μέλος. Πες στον καθηγητή σου ότι, ok, ξέρει να βάζει δύσκολα στα τεστ. Πες του επίσης ότι αν δε σας έχει κάνει τέτοια παραδείγματα και σας τα βάζει στα τεστ, να τα πάρει και να τα βάλει εκεί που ξέρει.
Προσωπικά μου πήρε κανα25 λεπτο, αλλα οκ, αν ήμουν Α' λυκείου, μάλλον δεν θα την είχα λύσει.
Προς vimaproto:
Α γεια σου και εγω αυτο λεω ρε παιδια !
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι έχεις δίκαιο. Μπέρδεψα το φορτηγό με το επιβατηγό. Κοίτα τη νέα λύση. Είναι 240m.Tη στιγμή που βρίσκονται δίπλα δίπλα έχουνε την ίδια ταχύτητα, άρα όταν το προσπερνάει έχει διανύσει ένα μεγαλύτερο διάστημα στον ίδιο χρόνο, άρα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα.
Προς vimaproto:
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Ναι έχεις δίκαιο. Μπέρδεψα το φορτηγό με το επιβατηγό. Κοίτα τη νέα λύση. Είναι 240m.
Μια παρομοια (περιπου ) λυση και απο εμενα ..
Εστω
Εστω
Για το φορτηγο ειναι :
Για το επιβατικο ειναι :
Αρα
P.S : την ειχα ανεβασει την λυση απλα την εκανα delete λογω του οτι ειδα την λυση του vimaproto

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα. Ηταν η ώρα, ήταν η άσκηση, θυμήθηκα τα μαθητικά μου χρόνια και τους ...... που μας κάναν τη ζωή σκ.... και μπερδεψα τα δύο κινητά. ολοι κάνουμε λάθη. Νάσαι καλά και καλή πρόοδο.Μια παρομοια (περιπου ) λυση και απο εμενα ..
Εστωο χρονος για να φτασει στην πολη Β το φορτηγο ,
θα ειναι ο χρονος που κανει το επιβατικο ..
Εστωο χρονος που ζηταμε αμα δεις το σχημα ειναι :
Για το φορτηγο ειναι :
Για το επιβατικο ειναι :
Αρα
P.S : την ειχα ανεβασει την λυση απλα την εκανα delete λογω του οτι ειδα την λυση του vimaproto![]()
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα. Ηταν η ώρα, ήταν η άσκηση, θυμήθηκα τα μαθητικά μου χρόνια και τους ...... που μας κάναν τη ζωή σκ.... και μπερδεψα τα δύο κινητά. ολοι κάνουμε λάθη. Νάσαι καλά και καλή πρόοδο.
Δεν τρεχει τιποτα ρε σιγα αραξε

mitsip
Νεοφερμένος

U=L/t
L=U.t
L=20.20=400M (Μεχρι εδω εφτασα και γω και πηρα 4 απο τις 10 μοναδες... Αλλα και η συνεχεια τωρα δεν μου φαινεται και τοσο δυσκολη, απλα θελει σκεψη)
Β_______________________Γ
ΦΟΡΤ.__________ΕΠΙΒ._____
----------------------------------
<---------><------>
___Χ1________Χ2
Χ1=U1.t
X2=U2.t
400=50t
t=400/50
t=8sec
X1=U1t
X1=30.8=240m
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bigguy
- Joji
- Magigi
- Panatha mono
- phleidhs
- pnf292
- Marel
- Jesse_
- SoyN
- carnage
- Ilovemycats27
- Hased Babis
- Maynard
- Unboxholics
- iiTzArismaltor_
- Sofos Gerontas
- AnnaRd
- Γατέχων
- Abiogenesis
- Than003
- Startx0
- Lifelong Learner
- Enhypen
- love_to_learn
- Γιώτα Γιαννακού
- suaimhneas
- Νομάρχης
- dsmir
- Leo komm
- Helen06
- velentzakoss
- BillyTheKid
- constansn
- arko
- BatGuin
- Ness
- Wonderkid
- Ιωάννης1234
- ilovekpop
- Scandal
- aslanidou.
- suuuuiiii
- ειδήμων
- spring day
- Peter Pan13
- hello1234
- Μαριαννα20
- P.Dam.
- flaura
- Mewmaw
- a namaves
- Marcos.Kis
- desperate-ambitious!
- tsiobieman
- Jojo K
- arapakos
- American Economist
- ager
- ister
- το κοριτσι του μαη
- Superhuman
- katapliksi
- Outer Banks
- Cat lady
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Katerinaki13
- Anxious
- El_
- ssalex
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.