Zuzuniki
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zuzuniki
Νεοφερμένος
οκ..ευχαριστώ...:thanks:Το οτιδήποτε από αυτό το κεφάλαιο.... Περισσότερο πρόσεξε τους 3 νόμους του Νεύτωνα...
nikosG4
Νεοφερμένος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ζεύγος δράση-αντίδραση έχει συνισταμένη 0 Newton. Σ ή Λ?
Εγώ έβαλα ότι είναι λάθος, γιατί εφόσον η δράση και η αντίδραση δεν ασκούνται στο ίδιο σώμα, δεν μπορεί να υπολογιστεί συνισταμένη ανάμεσά τους, παρόλο που είναι αντίθετες.... Μπορεί να με βεβαιώσει κάποιος αν είμαι σωστός?
Thanks!
Stelios3
Νεοφερμένος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Και επειδή σήμερα γράψαμε τεστ, είχε την εξής άσκηση:
Ένα σώμα μάζας 10 kg είναι ακίνητο και κρέμεται από ένα αβαρές νήμα, το οποίο στηρίζεται στο ταβάνι. Να βρείτε τη δύναμη F που ασκείται στο ταβάνι από το νήμα.
Εγώ απάντησα: m=10 g άρα w=100 N.(στην εκφώνηση έλεγε ότι g=10 m/s) Το σώμα δέχεται και μια δύναμη F1 από το νήμα, η οποία σύμφωνα με τον 1ο νόμο του Νεύτωνα θα ισούται και αυτή με 100 Ν, αφού ισχύει Fολ=w-F1 άρα w-F1=0 N, άρα w=F1
Ύστερα θα βρούμε με 3ο νόμο ότι F2(δύναμη επαφής από το σώμα στο νήμα και αντίδραση της F1)=F1. Το νήμα είναι ακίνητο(ισορροπεί) και θα του ασκείται μια δύναμη από το το ταβάνι(F3) η οποία σύμφωνα με τον 1ο νόμο του Νεύτωνα θα είναι ίση με την F2(με παρόμοιο τρόπο όπως παραπάνω).
Τέλος, εφόσον η F2 ασκείται από το ταβάνι στο νήμα, η ζητούμενη δύναμη F (από το νήμα στο ταβάνι) θα είναι αντίδρασή της και ίση με 100 Ν.
Δεν ξέρω γιατί αλλά άκουσα πολλά διαφορετικά αποτελέσματα. Δε νομίζω όμως ότι έχω κάνει κάποιο λάθος... Σίγουρα είναι αυτή η εκφώνηση και δεν δίνει παραπάνω πληροφορίες. Για πείτε αν έχω κάνει λάθος, γιατί από αυτά που άκουσα αγχώθηκα....
Nikolas_030
Νεοφερμένος
Τι λετε να βαλει??? καμια ιδεα?
ThomasSEMFE
Νεοφερμένος
Thanks....
Και επειδή σήμερα γράψαμε τεστ, είχε την εξής άσκηση:
Ένα σώμα μάζας 10 kg είναι ακίνητο και κρέμεται από ένα αβαρές νήμα, το οποίο στηρίζεται στο ταβάνι. Να βρείτε τη δύναμη F που ασκείται στο ταβάνι από το νήμα.
Εγώ απάντησα: m=10 g άρα w=100 N.(στην εκφώνηση έλεγε ότι g=10 m/s) Το σώμα δέχεται και μια δύναμη F1 από το νήμα, η οποία σύμφωνα με τον 1ο νόμο του Νεύτωνα θα ισούται και αυτή με 100 Ν, αφού ισχύει Fολ=w-F1 άρα w-F1=0 N, άρα w=F1
Ύστερα θα βρούμε με 3ο νόμο ότι F2(δύναμη επαφής από το σώμα στο νήμα και αντίδραση της F1)=F1. Το νήμα είναι ακίνητο(ισορροπεί) και θα του ασκείται μια δύναμη από το το ταβάνι(F3) η οποία σύμφωνα με τον 1ο νόμο του Νεύτωνα θα είναι ίση με την F2(με παρόμοιο τρόπο όπως παραπάνω).
Τέλος, εφόσον η F2 ασκείται από το ταβάνι στο νήμα, η ζητούμενη δύναμη F (από το νήμα στο ταβάνι) θα είναι αντίδρασή της και ίση με 100 Ν.
Δεν ξέρω γιατί αλλά άκουσα πολλά διαφορετικά αποτελέσματα. Δε νομίζω όμως ότι έχω κάνει κάποιο λάθος... Σίγουρα είναι αυτή η εκφώνηση και δεν δίνει παραπάνω πληροφορίες. Για πείτε αν έχω κάνει λάθος, γιατί από αυτά που άκουσα αγχώθηκα....
Είναι λάθος γιατί δεν έπρεπε ι καν να χρησιμοποιήσεις 3ο Νόμο Newton. Η τάση του νήματος είναι ίδια και πάνω και κάτω(Δηλαδή στο σύστημα σώμα-νήμα και στο σύστημα νήμα-ταβάνι). Οπότε αρχικά παίρνεις πρώτο νόμο και βρίσκεις την τάση του συστήματος σώμα-νήμα και με την τιμή της τάσης που θα βρεις, χτυπάς άλλον ένα πρώτο και βρίσκεις την δύναμη απ'το νήμα στο ταβάνι.
Είναι λάθος η χρήση του τρίτου γιατί αφορά δυνάμεις που ασκούνται σε δύο σώματα που κατά βάση συγκρούονται....
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα το παραβλέψει....
stavros11
Νεοφερμένος
Βασικά δεν το μαθαίνουμε τόσο μπερδεμένο, αλλά με τον τρόπο που λέει ο φίλος από πάνω...Μάθαίνουμε τέτοιο τύπο στη Γ' Γυμνασίου;
Μαθηματικά, αναλόγως τον άγνωστο μπορούμε να τον αλλάξουμε αφού ισχύει:
Όπου
q είναι το φορτίο του φορτισμένου σώματος σε C (Coulomb)
N το πλήθος τον ηλεκτρονίων (είναι πάντα φυσικός αριθμός γιατί τα ηλεκτρόνια δεν μοιράζονται)
το φορτίο του ηλεκτρονίου που είναι
Μία συνηθησμένη άσκηση της Γ' Γυμνασίου, αρκετά εύκολη όμως, είναι να μας δίνει το φορτίο (ή άλλα μεγέθη για να μπορούμε να το υπολογίσουμε από το νόμο του Coulomb ή του Ohm) και να μας ρωτά πόσα ηλεκτρόνια υπάρχουν (το Ν με απλά λόγια)...
maria1995
Νεοφερμένος
Manthak47
Νεοφερμένος
Παιδια μηπως μπορειται να με βοηθησετε σχετικα με τις ασκησεις 4 και 5 στην σελιδα 111 του σχολικου βιβλιου??ευχαριστω εκ των προτερων...
(μη σε πάρω στο λαιμό μου, έχω αμφιβολία, να το ξέρεις)
Άσκηση 4
Πρώτα καταγράφηκαν τα διαμήκη κύματα, επειδή η ταχύτητα διάδοσής τους ήταν μεγαλύτερη από τα εγκάρσια.
Είναι: και
(Τα δ είναι για τα διαμήκη και τα ε για τα εγκάρσια)
Άρα η χρονική καθυστέρηση στην καταγραφή των κυμάτων είναι
Άσκηση 5
Χρησιμοποιούμε τον θεμελιώδη τύπο της κυματικής υ=λf για αυτή την άσκηση, ώστε να βρούμε τη συχνότητα ανάδυσης της σημαδούρας:
Όμως η συχνότητα ορίζεται ως ο αριθμός επαναλήψεων δια το χρονικό διάστημα. Οπότε έχουμε (αντικαθιστώντας με το 1min=60sec):
επαναλήψεις.
maria1995
Νεοφερμένος
E=mc2
Νεοφερμένος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
The only electromagnetic waves that penetrate walls well are radio waves, microwaves, and X rays.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
Άρα όχι, ο κοινός εξωτερικός τοίχος με τα δύο τούβλα και τη μόνωση δεν τις σταματά.
fockos
Επιφανές μέλος
Ενταξει... οι ακτινες α σταματανε στο χαρτι.....οι β στο αλουμινιο....αλλα ποιες περνανε μεσα απο τοιχους......???....
η γ ακτίνες περνάνε μέσα από τους τοίχους είναι οι πιο διυσδητικές και οι πιο βλαβέρες ...
E=mc2
Νεοφερμένος
fockos
Επιφανές μέλος
Σωστο μου φαινεται αφου πιστευα οτι η ακτινοβολια ραδιο κυματων περναει .....αλλα αν ισχυει τοτε η ραδιενεργια σημερα το βραδυ θα με σκοτωσει βγαλω δε βγαλω το κηνιτο μ απο το δωματιο......!!....ααα... απαντηστε επισης στο αν η ακτινοβολια....μενει στο χωρο ...πχ η ακτινοβολια ραδιου νομιζω....μενει στο χωρο...thanks.....!!!!!!
Όχι η ακτινοβολία του κινητού παράγεται με μεγάλο μηκός κύματος και με μικρή συχνότητα και δεν είναι τόσο βλαβερή για τον οργανισμό. Φυσικά η χρήση πρέπει να γίνεται με μέτρο. Το ίδιο και η ακτινοβολία του ραδιόφωνου έχει μεγάλο μηκος κύματος και δεν μπορεί να κάνει μετάλλαξη στο γονιδίωμα (και να προαλέσει καρκίνο)
ΟΙ ακτινοβολία χ και γ χρησιμοποιούνται στην ιατρική για να καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα στόχους που έχουν συμανθεί με ειδικός ιχνηθέτες. Γύρω από την συσκευή τα πάντα είναι καλημένα με παχύ στρόμα μολύβδου και μόνο το μάτι της συσκευής κατευθύνεται προς στον στόχο.
Φυσική ακτινοβολιά μπορεί να υπάρχει κυρίως μέσα σε σπηλιές (για αυτο πολλοί που δουλεύουν σε ορυχεία παθαίνουν καρκίνο.
Βλαβερη ακτινοβολία είναι και η υπεριώδης (μικρό λ μεγάλο f)(η οποία μπορεί να αλλάξει το γενετικό υλικό και να προκαλέσει καρκίνο). Η υπέρυθρη δεν απορροφάται και προκαλέι υπερθέρμανση ή εγκαύματα. στο δέρμα αλλά όχι καρκίνο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 130 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Debugging_Demon
- Only physics
- MR WHITE
- globglogabgalab
- Basiliki.kiki
- kkxxrd
- xrisamikol
- Kate1914
- suaimhneas
- nearos
- Hased Babis
- Than003
- Joji
- iiTzArismaltor_
- Maynard
- phleidhs
- Steliosgkougkou
- infection54
- asterios26
- Alexandraaaaa
- Kris.gr
- Zelina
- Rania0
- Philologist
- Sherlockina
- oups
- the purge
- ggl
- angeloskar
- το κοριτσι του μαη
- Maraki2
- alpha.kappa
- PanosBat
- spring day
- Ameliak
- Unboxholics
- Agonistis
- Scandal
- eukleidhs1821
- SlimShady
- tsiobieman
- Ελεγκολόγος
- KaterinaL
- Fara
- Khsskhvhks
- Eirinakiii8
- V@Per
- Kostakis45
- Ελεν
- Pharmacist01
- Johanna Mark
- alexd99
- Drglitterstar
- Ryuzaki
- T C
- augustine
- Ana_1
- TehWinnerGR
- Alexandra Chatzin
- Markiz
- Anonym0ssss
- Panagiotis849
- nucomer
- Lia 2006
- Mammy Nun
- Nikoletaant
- johnstamatis34
- Kitana
- sopen2022
- alexgiann
- Billys 13
- panosveki
- Yvonnikou
- Venom17
- Apocalypse
- Superhuman
- Theodora03
- alexandrahere
- Appolon
- Meow
- Mariahj
- Giii
- menual
- nimbus
- 4AGE
- giannhs2001
- Georgekk
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.