giannis-kriti
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BILL KEXA
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
!konstantina!
Νεοφερμένος
Η άσκηση είναι η εξής:από τυχαίο σημείο Δ της βάσης ΒΓ ισοσκελούς τριγώνου ΑΒΓ φέρουμε τη ΔΕ κάθετη στην ΑΓ.Να αποδείξετε ότι η Α=2ΕΔΓ.
ευχαριστώ!
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
->Δ=90-Β (1)..... αφού το τρίγωνο είναι ισοσκελές Β=Γ
Α+Β+Γ=180->
->Α=180-2Β->
->(1)...Α=180-2(90-Δ)->
->Α=180-180+2Δ->
->Α=2Δ
α κάνε και κανένα σχήμα να το βλέπεις..τώρα με τα κεφαλαία γράμματα συμβολίζω τις γωνίες..Δ=ΕΔΓ
!konstantina!
Νεοφερμένος
δυστυχώς μου προέκυψε και άλλη απορία στην επομενη άσκηση..
στο ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ (Α=90μοίρες) το ύψος του ΑΔ και η διχοτόμος του ΒΖ τέμνονται σε σημείο Ε.Να αποδείξετε ότι το τρίγωνο ΑΕΖ είναι ισοσκελές.
με μπερδεύει λόγο το σχήμα και δεν ξέρω και ποιά τρίγωνα να συγκρίνω....
(ελπίζω αυτό το κεφάλαιο της γεωμετριας να μην είναι απαραίτητο για τις επόμενες τάξεις του λυκείου.. )
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
δυστυχώς μου προέκυψε και άλλη απορία στην επομενη άσκηση..
στο ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ (Α=90μοίρες) το ύψος του ΑΔ και η διχοτόμος του ΒΖ τέμνονται σε σημείο Ε.Να αποδείξετε ότι το τρίγωνο ΑΕΖ είναι ισοσκελές.
με μπερδεύει λόγο το σχήμα και δεν ξέρω και ποιά τρίγωνα να συγκρίνω....
(ελπίζω αυτό το κεφάλαιο της γεωμετριας να μην είναι απαραίτητο για τις επόμενες τάξεις του λυκείου.. )
θα συγκρίνεις τα ΒΑΖ ΚΑΙ ΒΔΕ
Α=ΒΔΕ=90
ΑΒΖ=ΔΒΕ αφού ΒΖ διχοτόμος
άρα ΒΕΔ=ΒΖΑ και επειδή ΒΕΔ και ΑΕΖ κατακορυφήν γωνίες , θα είναι ίσες , επομένως ΑΕΖ=ΒΖΑ , άρα το τρίγωνο ΑΕΖ θα είναι ισοσκελές..
όχι δεν είναι .....
!konstantina!
Νεοφερμένος
Nikos21
Νεοφερμένος
Χρειάζομαι βοήθειαααα
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Κατά δεύτερον,είναι προτιμότερο να γράφουμε με μικρά γράμματα που δεν κουράζουν το μάτι.
Κατά τρίτον,μην κοιτάς τόσο το βαθμό,όσο το να μάθεις κάτι.Κανείς δεν ξέρει τι θα βάλει ο καθηγητής σου.Εγώ σου προτείνω το εξής:Αν πιστεύεις πως δεν έχεις χρόνο να τα διαβάσεις όλα (έχεις πάντως),διάβασε αυτά που εσύ κρίνεις πως είναι τα περισσότερο χρήσιμα.
Φιλικά.
alex2395
Δραστήριο μέλος
δεν χρειαζεσαι ΣΟΣ μονο ασκησεις
δες σελιδα 57 ασκησεις 6-9
μας εβαλε απο εκει στο διαγωνισμα...και διαβασε και θεωρια
Nikos21
Νεοφερμένος
kambana
Δραστήριο μέλος
mc08071
Νεοφερμένος
kambana
Δραστήριο μέλος
απλοποιησε αυτο που βρηκες...
Κόλλησα! Βρίσκω ότι: 2(Α+Γ)=(Α+Β+Γ)+Α
2(Α+Γ)=2Α(Β+Γ)
Αλλά μετά;
mc08071
Νεοφερμένος
2Α+2Γ=2Α+Β+Γ
2Γ=Β+Γ
Β=Γ
kambana
Δραστήριο μέλος
2(Α+Γ)=(Α+Β+Γ)+Α
2Α+2Γ=2Α+Β+Γ
2Γ=Β+Γ
Β=Γ
Ευχαριστώ πολύ!Να 'σαι καλά!
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει την άσκηση στη σελίδα 82..κατανόησης την 3. Αν ω=120 (μοίρες) - θ και φ=60 (μοίρες) + θ να εξηγήσετε γιατί χχ' παράλληλη με yy'..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει την άσκηση στη σελίδα 82..κατανόησης την 3. Αν ω=120 (μοίρες) - θ και φ=60 (μοίρες) + θ να εξηγήσετε γιατί χχ' παράλληλη με yy'..
Δες πόρισμα I σελίδα 76
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Timmy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο καθηγητής μας μάς είπε ότι ίσως αύριο να γράψουμε τεστ..βρισκόμαστε στο κεφάλαιο 4..και συγκεκριμένα σελίδα 80. Για το τεστ να διαβάσω όλο το κεφάλαιο από την αρχή?..και εκτός αυτού δυσκολεύομαι στην λύση οποιασδήποτε άσκησης...
Λοιπόν είναι έστω ω = ω'(επειδή κατακορυφήν). Προσθέτεις κατά μέλη τις 2 σχέσεις που έχεις. Άρα:
ω + φ = 120 - θ + 60 - θ. Που προκύπτει ότι ω + φ = 180 μοίρες. Άρα είναι παραπληρωματικές και επειδή ω'=ω, τότε χχ'//yy'
kambana
Δραστήριο μέλος
1. Δίνεται παρ/μο ΑΒΓΔ και Κ,Μ τα μέσα των ΓΔ και ΑΒ αντίχτοιχα. Οι ευθείες ΑΚ, ΔΜ τέμνονται στο Ν. Να δείξετε ότι το τετράπλευρο ΚΛΜΝ είναι παρ/μο.....Βρήκα ότι τα τρίγωνα ΔΑΜ=ΚΓΒ άρα και ΔΜ= ΚΒ και ότι τα τρίγωνα ΚΑΔ=ΜΒΓ άρα και ΑΚ=ΓΜ. Αλλά μετά τί πρέπει να κάνω πώς θα δικαιολογήσω την ισόηττα τωμ ΛΜ=Κν και ΚΛ=ΜΝ
2. Σε παρ/μο ΑΒΓΔ φέρουμε τις διχοτόμους των Β (γωνία) και Δ (γωνία), οι οποίες τέμνουν τη ΓΔ στο Ε και την ΑΒ στο Ζ αντίζτοιχα. i) Να δείξετε ότι τα τρίγωνα ΑΒΕ=ΓΔΖ και ii) ΒΖΔΕ παρ/μο........ Εδώ δεν ξέρω μπερδεύτηκα καλά καλά...Αν συγκρίνω τα τρίγωνα ΔΕΑ και ΓΒΖ μου λείπει το τρίτο στοιχείο...
3. Τα μήκη των πλευρών ενός παρ/μου είναι 15-χ, χ+15, 2χ+10, χ+1. Να υπολογιστεί το χ........Θα πρέπει 2χ+10=15-χ;;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.