androuan1992
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgiasar
Νεοφερμένος
οσο για το διαγωνισμα σου μην ανησυχεις για κανενα βαθμο..η αδερφη μου εγραφε συνεχεια κατω απο τη βαση(γιατι τουσ βαζαν πολυ δυσκολα) και στις πανελλαδικες εγραψε πολυ καλα(δε θυμαμαι ακριβωσ..)
οσο για την υλη, εμεις τωρα τελειωνουμε το δευτερο κεφαλαιο..εχει μεινει ενα κομματακι μετα τις ασκησεις του κεφαλαιου(αλλα εγω εκανα και θερινα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
androuan1992
Νεοφερμένος
asklipios
Νεοφερμένος
einstein34
Νεοφερμένος
androuan1992
Νεοφερμένος
Το κομμάτι που έχει μείνει είναι πολύ ωραίο και πολύ πιθανό για θέμα : ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης!!!!!στην πρωτη σωστο ειναι αυτο που λες..δεν το εχουμε κανει απλα ηταν υποερωτημα σε 4ο θεμα πανελλαδικων που αναφεροταν στο δευτερο κεφαλαιο και νομιζα πως επρεπε να το ξερω..στη δευτερη η απαντηση ηταν πολυ απλη..απλα το αντιστοιχο tRNA πηγαινει στο κυτταροπλασμα και συνδεεται με μια αλλη αλανινη για να τη μεταφερει..οσο για την τελευταια δεν καταλαβα πολλα απο αυτα που ειπεσ για cDNA και PCR, αλλα δεν πειραζει..εθχαριστω που ασχοληθηκεσ.!
οσο για το διαγωνισμα σου μην ανησυχεις για κανενα βαθμο..η αδερφη μου εγραφε συνεχεια κατω απο τη βαση(γιατι τουσ βαζαν πολυ δυσκολα) και στις πανελλαδικες εγραψε πολυ καλα(δε θυμαμαι ακριβωσ..)
οσο για την υλη, εμεις τωρα τελειωνουμε το δευτερο κεφαλαιο..εχει μεινει ενα κομματακι μετα τις ασκησεις του κεφαλαιου(αλλα εγω εκανα και θερινα)
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η γονιδιακή ρύθμιση που λέτε είναι κατά την άποψη πολλών το δυσκολότερο κομμάτι του βιβλίου για να αποστηθίσεις. Εμένα μου πήρε σχεδόν 5 ώρες...
Guest 292010
Επισκέπτης
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ παιδιά είμαι στο 4ο κεφάλαιο..
Η γονιδιακή ρύθμιση που λέτε είναι κατά την άποψη πολλών το δυσκολότερο κομμάτι του βιβλίου για να αποστηθίσεις. Εμένα μου πήρε σχεδόν 5 ώρες...
Το πρώτο κομμάτι του, που αναφέρει για το ανασυνδυασμένο DNA, δεν είναι τόσο δύσκολο νομίζω. Η βλακεία στο πρώτο κομμάτι, είναι ότι μιλάει τελείως περιληπτικά για την κατασκευή του και πετάει έννοιες άσχετες χωρίς να έχει αναλυθεί η διαδικασία. Εμάς αυτο ο καθηγητής του φροντιστηρίου μας έβαλε να το μάθουμε στο τέλος...
Το δύσκολο ήταν νομίζω στην κατανόηση του γιατί πρέπει να επιλέγονται βακτήρια-ξενιστές χωρίς πλασμίδιο, εγώ σε αυτό δυσκολέυτηκα στην αρχη τουλάχιστον, στο γιατί αλλά τώρα τα ξεκαθάρισα όλα.
Από 'κει και πέρα, η περιγραφή των διαδικασιών στη cDNA και στην PCR είναι εύκολη θα έλεγα...
androuan1992
Νεοφερμένος
και το κεφάλαιο αυτό μπορεί να δώσει πολύ ωραίες ασκήσεις μαζι με το 2 ή το 1 ή και συνδυασμό 1,2,4Το πρώτο κομμάτι του, που αναφέρει για το ανασυνδυασμένο DNA, δεν είναι τόσο δύσκολο νομίζω. Η βλακεία στο πρώτο κομμάτι, είναι ότι μιλάει τελείως περιληπτικά για την κατασκευή του και πετάει έννοιες άσχετες χωρίς να έχει αναλυθεί η διαδικασία. Εμάς αυτο ο καθηγητής του φροντιστηρίου μας έβαλε να το μάθουμε στο τέλος...
Το δύσκολο ήταν νομίζω στην κατανόηση του γιατί πρέπει να επιλέγονται βακτήρια-ξενιστές χωρίς πλασμίδιο, εγώ σε αυτό δυσκολέυτηκα στην αρχη τουλάχιστον, στο γιατί αλλά τώρα τα ξεκαθάρισα όλα.
Από 'κει και πέρα, η περιγραφή των διαδικασιών στη cDNA και στην PCR είναι εύκολη θα έλεγα...
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος
και το κεφάλαιο αυτό μπορεί να δώσει πολύ ωραίες ασκήσεις μαζι με το 2 ή το 1 ή και συνδυασμό 1,2,4
Ναι πράγματι... Ξέρω 'γω μπορεί να μας δώσει ότι κόβεται το μόριο σε τάδε κομμάτια, και να ρωτήσει πόσες φορές υπήρχε η αλληλουχία που αναγνωρίζεται , ή να ρωτήσει πόσοι φωσφοδιεστερικοί δεσμοί έσπασαν κλπ. Αυτή είναι η πιο κλασσική άσκηση νομίζω, συνδυασμός 1ου και 4ου, και πολύ εύκολη.
Πάντως το καλύτερο κεφάλαιο από άποψη ασκήσεων, και το πιο ενδιαφέρον, είναι το 5ο.
androuan1992
Νεοφερμένος
Συμφωνώ για το 5ο κεφάλαιο ότι δίνει ωραίες ασκήσεις αλλά η άσκηση που πρότεινες από το 4ο δεν είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου λέγοντας καλή άσκηση αλλά κάποιες άλλες πιο ψαγμένες.Ναι πράγματι... Ξέρω 'γω μπορεί να μας δώσει ότι κόβεται το μόριο σε τάδε κομμάτια, και να ρωτήσει πόσες φορές υπήρχε η αλληλουχία που αναγνωρίζεται , ή να ρωτήσει πόσοι φωσφοδιεστερικοί δεσμοί έσπασαν κλπ. Αυτή είναι η πιο κλασσική άσκηση νομίζω, συνδυασμός 1ου και 4ου, και πολύ εύκολη.
Πάντως το καλύτερο κεφάλαιο από άποψη ασκήσεων, και το πιο ενδιαφέρον, είναι το 5ο.
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
androuan1992
Νεοφερμένος
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς τα πραγματα είναι όπως τα λες! Αν κα το μαιο 2002 το 3ο ήταν άσκηση 4ου κεφαλαίου
Mια φορά την κάνανε την βλακεία τους και μετά συμμορφώθηκαν. Βέβαια δεδομένης της αλλαγής της Επιτροπής που συνεπάγεται η αλλαγή κυβέρνησης, ίσως δούμε καμια έκπληξη φέτος. Όχι μόνο στην Βιολογια αλλά γενικότερα..
androuan1992
Νεοφερμένος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
To 6o πού το βάζεις;Και από το 2ο μπορούν να μπουν συνδιαστικές.Με τέτοιο σκεπτικό κάνουμε χαρτομαντίες,όχι διάβασμα.Παιδιά μην περιμένετε πάντως να πέσει άσκηση από το 4ο. Ή από 5ο ή από 2ο πέφτει κάθε χρόνο.
ANTA_SAK
Νεοφερμένος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
expert_biologist
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 237 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- lyfestyle.123
- suaimhneas
- Corfu kitty
- F1L1PAS
- BatGuin
- nearos
- Μήτσος10
- Reader
- Hased Babis
- jYanniss
- Nala
- ch2006
- Kate1914
- Ryuzaki
- Than003
- bboys
- Joji
- Helen06
- ειδήμων
- Mariahj
- panosT436
- Maynard
- sofia07
- georgetherrr
- Panatha mono
- Αντωνία
- pnf292
- Magigi
- GiannisM
- STRATOSZAX
- fmarulezkd
- MrDna
- kalhkardia
- despoina13
- marikakitsou16
- ioanna2007
- thepigod762
- donut_daddy
- GV221
- ikigai
- Indecisive2
- DetectiveAgg
- Enhypen
- kiyoshi
- BiteTheDust
- Marianna.diamanti
- gzois
- math2arch
- Kostas4719
- Basiliki.kiki
- kostasst
- Sotiris.Y
- neurogirl
- Angelikavatzo
- phleidhs
- Giorgkalo
- Startx0
- dsmir
- BillyTheKid
- Scandal
- Χρήστος2006
- bill11
- Γιώργος μεγ
- carnage
- Sofos Gerontas
- Μιχαήλ
- sophiaa
- Human being
- eukleidhs1821
- Xara
- Lifelong Learner
- elenitren
- asia
- evaggelia anna
- penelopenick
- ev26
- spring day
- Ness
- beckyy
- user-2
- Lia 2006
- denjerwtithelwhelp
- Aristides Pap
- KOSTASSSSSSSSSSSSSSS
- xrisamikol
- xristosgkm
- Olakalamallon
- Abiogenesis
- Pharmacist01
- Billprs
- koukdespoina2004
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Damienollo
- indig0
- ioanna06
- menual
- Unboxholics
- PanosBat
- oups
- mermaid89
- Nic Papalitsas
- nucomer
- marioushi
- constansn
- Santra_
- P.Dam.
- Sherlockina
- Drglitterstar
- Eirinakiii8
- Peter Pan13
- tapeinoxamomilaki
- margik
- Georgek7
- anakiriak@yahoo
- J.Cameron
- cinnamongirl
- Marple
- francies_nolan
- Ioanna98
- kost28
- georgios03
- ladybookworm
- SlimShady
- KingPoul
- effiee
- Markos
- Nikoleta_Giann
- george777
- 2005
- Kitana
- Mammy Nun
- Citylights
- Miranda32
- elena16
- theodoraooo
- Katsir
- KaterinaL
- augustine
- SKG
- nimbus
- Anonymous0
- alpha.kappa
- Dion G.
- Πα.Κ
- Nikoletaant
- Gxatzis
- Ameliak
- bruh_234
- Johnman97
- adonman
- emilyfan85
- angeloskar
- Johanna Mark
- Alexandraaaaa
- Mariaathens
- T C
- fockos
- _Aggelos123
- Theodora03
- BioChemical
- calliope
- Nefh_
- Anxious
- Idontknoww
- Georgekk
- Hera167
- Alexandros36k
- Sarantis_Ts
- StudyFreak04
- Dimitris9
- igeorgeoikonomo
- sofiannam
- Cortes
- βάτραχος
- Keeell
- totiloz
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.