chris_90
Διάσημο μέλος
Ναι, κι εγω που ειμαι αποφοιτος και υποτιθεται οτι την ηξερα περυσι τη βιολογια, ακομα μπλεκομαι σ' εκεινο το σημειο . Επισης αρκετα κακογραμμενο για μενα ειναι και το σημειο που λεει για τη γονιδιακη εκφραση καθως επισης και καποια σημεια στο 4ο κεφαλαιο του ανασυνδυασμενου DNA. Τα αλλα μπορω να πω οτι ειναι καλογραμμενα (μεχρι εκει που εχω φτασει τουλαχιστον)...εχω φτασει μεχρι το πεμπτο κεφαλαιο του Mendel..
πιστευω στο πρωτο κιολας κεφαλαιο επικρατει μεγαλη ασαφεια ως προς τι ειναι ινιδια χρωματινης, τι χρωμοσωμα...καποτε χρησιμοποιειται το χρωμοσωμα καταχρηστικα...πιστευω ειναι ασαφεια του σχολικου βιβλιου...
In Flames Gn
(κι εγω Mendel ειμαι btw... )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
serenity33
Νεοφερμένος
Ακόμη με δυσκόλεψε(κυρίως ως προς την αποστήθιση) το 4 κεφαλαιο!
Πιστεύω πως το βιβλίο είναι κακογραμμένο επειδή δν το έχει επιμεληθεί φιλολογική ομάδα ή κάτι τέτοιο,όπως της γενικής
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
H@nZi
Νεοφερμένος
αυτο......
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ποιός είναι ο οργανισμός που έχει τα περισσότερα χρωμοσώματα σε ένα σωματικότου κύτταρο;
Σύμφωνα με δικιά μου "έρευνα" είναι το Adders Tongue Fern που έχει περίπου 1440 χρωμοσώματα σε ένα σωματικό του κύτταρο. Είναι αλήθεια αυτό;
serenity33
Νεοφερμένος
DimiMoli
Νεοφερμένος
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Ξέρει κανείς γιατί τα άτομα φορείς της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας έχουν προβλήματα σε υψόμετρο 3000 μέτρων , αν και σ' αυτούς εκφράζεται το φυσιολογικό γονίδιο κι όχι το βλαμμένο?
serenity33
Νεοφερμένος
gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι όντως διασταύρωση σημαίνει. Π.χ. για τα μπιζέλια: Ρρ χ ρρ
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Ξέρει κανείς γιατί τα άτομα φορείς της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας έχουν προβλήματα σε υψόμετρο 3000 μέτρων , αν και σ' αυτούς εκφράζεται το φυσιολογικό γονίδιο κι όχι το βλαμμένο?
διοτι έχουν το στιγμα(νομιζω οτι λεγεται ετσι,αν δεν το μπερδευω με τις αναιμιες).......παθαινουν δρεπανωση λογω ελλειψης οξυγονου....μην τα ψαχνεις!η φυση κανει τα δικα της...
DimiMoli
Νεοφερμένος
Αυτό που αναρωτιέμαι και που ούτε ο γιατρός που μας κάνει στο φροντιστήριο Βιολογία μπόρεσε να απαντήσει είναι ότι ενώ σ' αυτούς το υπολειπόμενο γονίδιο δεν έπρεπε να εκφράζεται, αυτοί εμφανίζουν συμπτώματα σε κάποιες συνθήκες. Με το ίδιο σκεπτικό (της δρεπάνωσης λόγω έλλειψης οξυγόνου) και ένας φυσιολογικός θα πάθαινε δρεπάνωση...
serenity33
Νεοφερμένος
Nouli_Sugar
Νεοφερμένος
με κόκκινα, 90 με άσπρα και 95 με κίτρινα άνθη. Να εξηγήσεις το αποτέλεσμα και
να κάνεις τη διασταύρωση.[/FONT][/FONT]
gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
DimiMoli
Νεοφερμένος
Nouli_Sugar
Νεοφερμένος
εντούτοις βρήκα ακόμα ένα πρόβλημα για την απάντηση του οποίου δεν είμαι σίγουρη...το εξής:
Τι πιθανότητα έχουμε από το γάμο γυναίκας που είναι φορέας φυλοσύνδετου θνησιγόνου γονιδίου να γεννηθεί το πρώτο της παιδί κορίτσι?
Η απάντηση είναι 25% ή 50%?
sakoulias
Εκκολαπτόμενο μέλος
gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nouli_Sugar
Νεοφερμένος
gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 237 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- lyfestyle.123
- suaimhneas
- Corfu kitty
- F1L1PAS
- BatGuin
- nearos
- Μήτσος10
- Reader
- Hased Babis
- jYanniss
- Nala
- ch2006
- Kate1914
- Ryuzaki
- Than003
- bboys
- Joji
- Helen06
- ειδήμων
- Mariahj
- panosT436
- Maynard
- sofia07
- georgetherrr
- Panatha mono
- Αντωνία
- pnf292
- Magigi
- GiannisM
- STRATOSZAX
- fmarulezkd
- MrDna
- kalhkardia
- despoina13
- marikakitsou16
- ioanna2007
- thepigod762
- donut_daddy
- GV221
- ikigai
- Indecisive2
- DetectiveAgg
- Enhypen
- kiyoshi
- BiteTheDust
- Marianna.diamanti
- gzois
- math2arch
- Kostas4719
- Basiliki.kiki
- kostasst
- Sotiris.Y
- neurogirl
- Angelikavatzo
- phleidhs
- Giorgkalo
- Startx0
- dsmir
- BillyTheKid
- Scandal
- Χρήστος2006
- bill11
- Γιώργος μεγ
- carnage
- Sofos Gerontas
- Μιχαήλ
- sophiaa
- Human being
- eukleidhs1821
- Xara
- Lifelong Learner
- elenitren
- asia
- evaggelia anna
- penelopenick
- ev26
- spring day
- Ness
- beckyy
- user-2
- Lia 2006
- denjerwtithelwhelp
- Aristides Pap
- KOSTASSSSSSSSSSSSSSS
- xrisamikol
- xristosgkm
- Olakalamallon
- Abiogenesis
- Pharmacist01
- Billprs
- koukdespoina2004
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Damienollo
- indig0
- ioanna06
- menual
- Unboxholics
- PanosBat
- oups
- mermaid89
- Nic Papalitsas
- nucomer
- marioushi
- constansn
- Santra_
- P.Dam.
- Sherlockina
- Drglitterstar
- Eirinakiii8
- Peter Pan13
- tapeinoxamomilaki
- margik
- Georgek7
- anakiriak@yahoo
- J.Cameron
- cinnamongirl
- Marple
- francies_nolan
- Ioanna98
- kost28
- georgios03
- ladybookworm
- SlimShady
- KingPoul
- effiee
- Markos
- Nikoleta_Giann
- george777
- 2005
- Kitana
- Mammy Nun
- Citylights
- Miranda32
- elena16
- theodoraooo
- Katsir
- KaterinaL
- augustine
- SKG
- nimbus
- Anonymous0
- alpha.kappa
- Dion G.
- Πα.Κ
- Nikoletaant
- Gxatzis
- Ameliak
- bruh_234
- Johnman97
- adonman
- emilyfan85
- angeloskar
- Johanna Mark
- Alexandraaaaa
- Mariaathens
- T C
- fockos
- _Aggelos123
- Theodora03
- BioChemical
- calliope
- Nefh_
- Anxious
- Idontknoww
- Georgekk
- Hera167
- Alexandros36k
- Sarantis_Ts
- StudyFreak04
- Dimitris9
- igeorgeoikonomo
- sofiannam
- Cortes
- βάτραχος
- Keeell
- totiloz
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.