423+3=426 και το κωδικόνιο λήξης.
μη κωδική αλυσίδα : 50 νουκλεοτίδια αδενίνης και 76 θυμίνης. Σύνολο 126. 426-126= 300 νουκλεοτίδια με βάση G/C
δ.υ= 2* Χ + 3* Υ,Όπου Χ ζεύγη A-T και Υ ζεύγη C-G.
=> δ.υ= 2* 126+ 3* 300
=> δ.υ = 252+900
=> δ.υ. = 1152
αν το γονίδιο δεν περιέχει εσώνια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατα τη μελέτη διασταύρωσης μονοϋβριδισμού αυτοσωμικού γονιδίου και της διασταύρωσης μονοϋβριδισμού φυλοσύνδετου στη δροσόφιλα παρατηρείται διαφορά στους φαινοτύπους της F1 γενιάς. Ποια είναι αυτή;(αυτό το ρωτάει δεν το ρωτάω εγώ.)
Θέλει και να δικαιολογήσουμε με κατάλληλες διασταυρώσεις...
Καμιά βοηθεια κανείς;πλιζ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Φυσιολογικοί γονείς αποκτούν δύο υγιή αγόρια κ ένα κορίτσι που πάσχει από δρεπανοκυτταρική αναιμία. Το πρώτο τους αγόρι παντρεύτηκε με υγιή κοπέλα, της οποίας ο αδερφός έπασχε από την ίδια ασθένεια. Οι γονείς της είναι υγιής. Υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσουν παιδι που πάσχει; Και θέλει και το δέντρο.
Έγώ έφτασα μέχρι αυτούς που παντρεύονται στο δέντρο αλλά τους γονότυπους και των δύο τους βρίσκω ή ΕΕ ή Εε και μετά πήρα 4 ξεχωριστές περιπτώσεις για να βρω την πιθανότητα και βρήκα ότι υπάρχει πιθανότητα 25% να αποτήσουν παιδί που πάσχει. Είναι σωστό;
Καμιά βοήθεια;
tsarachaf
Περιβόητο μέλος
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ρωτήσω κάτι άλλο; Πόσο φυσιολογικό είναι κάποιος να μπερδεύεται-δυσκολεύεται αρχικά με τις ασκήσεις στο Μέντελ;Ένω μέχρι στιγμής τα πήγαινα τέλεια με DNA τώρα πραγματικά έχω ψιλοαπογοητευτεί με τις ικανότητές μου αλλά δεν το βάζω κάτω. Τι θα γίνει, θα τα καταφέρω!
katsarida003
Νεοφερμένος
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Ένα ζευγάρι απόκτησε αγόρι. Ποιά είναι η πιθανότητα θα αποκτήσουν τρια αγόρια;
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
Αν κανω λαθος, περιμενω διορθωση...
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Η παρακάτω εκφώνηση, όπως ακριβώς τη βλέπτε, έχει σταθεί σημείο διαφωνίας μεταξύ εμού και της καθηγήτριας μου:
Ένα ζευγάρι απόκτησε αγόρι. Ποιά είναι η πιθανότητα να αποκτήσουν τρια αγόρια;
Η πιθανοτητα να αποκτηθουν 3 αγορια ειναι 1/8.. Το οτι το 1ο τους παιδια ηταν αγορι δεν σημαινει πως η πιθανοτητα (50% κατα την πρωτη γεννα) δεν συμπεριλαμβανεται στο συνολο των πιθανοτητων γεννησης αγοριου σε 3 γεννες).. Η ασκηση σου λεει την πιθανοτητα που υπαρχει να γεννηθουν 3 αγορια... Οχι την πιθανοτητα οι 2 επομενες γεννησεις να οδηγησουν σε αγορι..
Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Αν ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων είναι 3,και έχουμε ήδη ένα αγόρι, η πιθανότητα να έχουμε 3 αγόρια είναι ένα τέταρτο.Μας ενδιαφέρουν μόνο οι 2 επόμενες γεννήσεις πια.
Έτσι τι αντιλαμβάνουμε και εγώ!
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
και εγω συμφωνω μαζι σου..νομιζω πως αυτο εννοει η ασκηση αλλιως γιατι να δωσει το δεδομενο της πρωτης γεννησης?Αν ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων είναι 3,και έχουμε ήδη ένα αγόρι, η πιθανότητα να έχουμε 3 αγόρια είναι ένα τέταρτο.Μας ενδιαφέρουν μόνο οι 2 επόμενες γεννήσεις πια.
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για να σε μπερδεψει! Δεν ξερω παιδια, εχω ρωτησει και εγω πολλους γνωστους μου και ο καθενας λεει διαφορετικο...
Δεν είναι καν βιολογία,σκέτα μαθηματικά.Ουσιαστική η ερώτηση είναι, ποιά η πιθανότητα να έχουμε 2 αγόρια στη σειρά.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
απλα δεν θα το εδινεΓια να σε μπερδεψει! Δεν ξερω παιδια, εχω ρωτησει και εγω πολλους γνωστους μου και ο καθενας λεει διαφορετικο...
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
Τα πιθανά ενδεχόμενα σε σειρά γέννησης είναι:
ΑΑΑ, ΑΑΘ, ΑΘΑ, ΘΑΑ, ΑΘΘ, ΘΑΘ, ΘΘΑ, ΘΘΘ. Οκτώ (8) σε σύνολο.
Αν το πρώτο είναι Α, τότε τα πιθανά ενδεχόμενα είναι τα:
ΑΑΑ, ΑΑΘ, ΑΘΑ, ΑΘΘ. Τέσσερα (4) σε σύνολο.
Από αυτά μόνο το ένα (1) είναι ΑΑΑ.
Άρα η πιθανότητα να έχεις ΑΑΑ δεδομένου ότι το πρώτο είναι Α, είναι 1/4.
Δείξτε -για να δείτε αν το καταλάβατε- ότι η πιθανότητα να έχεις ΑΑΑ, δεδομένου ότι ένα από τα τρία είναι Α, είναι 1/7.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 237 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- lyfestyle.123
- suaimhneas
- Corfu kitty
- F1L1PAS
- BatGuin
- nearos
- Μήτσος10
- Reader
- Hased Babis
- jYanniss
- Nala
- ch2006
- Kate1914
- Ryuzaki
- Than003
- bboys
- Joji
- Helen06
- ειδήμων
- Mariahj
- panosT436
- Maynard
- sofia07
- georgetherrr
- Panatha mono
- Αντωνία
- pnf292
- Magigi
- GiannisM
- STRATOSZAX
- fmarulezkd
- MrDna
- kalhkardia
- despoina13
- marikakitsou16
- ioanna2007
- thepigod762
- donut_daddy
- GV221
- ikigai
- Indecisive2
- DetectiveAgg
- Enhypen
- kiyoshi
- BiteTheDust
- Marianna.diamanti
- gzois
- math2arch
- Kostas4719
- Basiliki.kiki
- kostasst
- Sotiris.Y
- neurogirl
- Angelikavatzo
- phleidhs
- Giorgkalo
- Startx0
- dsmir
- BillyTheKid
- Scandal
- Χρήστος2006
- bill11
- Γιώργος μεγ
- carnage
- Sofos Gerontas
- Μιχαήλ
- sophiaa
- Human being
- eukleidhs1821
- Xara
- Lifelong Learner
- elenitren
- asia
- evaggelia anna
- penelopenick
- ev26
- spring day
- Ness
- beckyy
- user-2
- Lia 2006
- denjerwtithelwhelp
- Aristides Pap
- KOSTASSSSSSSSSSSSSSS
- xrisamikol
- xristosgkm
- Olakalamallon
- Abiogenesis
- Pharmacist01
- Billprs
- koukdespoina2004
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Damienollo
- indig0
- ioanna06
- menual
- Unboxholics
- PanosBat
- oups
- mermaid89
- Nic Papalitsas
- nucomer
- marioushi
- constansn
- Santra_
- P.Dam.
- Sherlockina
- Drglitterstar
- Eirinakiii8
- Peter Pan13
- tapeinoxamomilaki
- margik
- Georgek7
- anakiriak@yahoo
- J.Cameron
- cinnamongirl
- Marple
- francies_nolan
- Ioanna98
- kost28
- georgios03
- ladybookworm
- SlimShady
- KingPoul
- effiee
- Markos
- Nikoleta_Giann
- george777
- 2005
- Kitana
- Mammy Nun
- Citylights
- Miranda32
- elena16
- theodoraooo
- Katsir
- KaterinaL
- augustine
- SKG
- nimbus
- Anonymous0
- alpha.kappa
- Dion G.
- Πα.Κ
- Nikoletaant
- Gxatzis
- Ameliak
- bruh_234
- Johnman97
- adonman
- emilyfan85
- angeloskar
- Johanna Mark
- Alexandraaaaa
- Mariaathens
- T C
- fockos
- _Aggelos123
- Theodora03
- BioChemical
- calliope
- Nefh_
- Anxious
- Idontknoww
- Georgekk
- Hera167
- Alexandros36k
- Sarantis_Ts
- StudyFreak04
- Dimitris9
- igeorgeoikonomo
- sofiannam
- Cortes
- βάτραχος
- Keeell
- totiloz
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.