woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή θυμάμαι (και αυτήν πολύ αμυδρά) μόνο τη Logo, μπορείς να μου πεις αν η Scratch είναι η μόνη εναλλακτική της? Γενικά στο Γυμνάσιο ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του καθηγητή Πληροφορικής? Τι περιμένει να αποκομίσει ο μαθητής από την επαφή με τον "προγραμματισμό"? Γιατί από προσωπική εμπειρία θυμάμαι ότι δε μου άρεσε καθόλου αυτό που κάναμε :/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ZaVag
Νεοφερμένος
Εναλλακτικές της LOGO είναι αρκετές γλώσσες/περιβάλλοντα όπως:
Kturtle - (Free) (σε Linux περιβάλλον ... δεν ξέρω αν υπάρχει και σε windows περιβάλλον)
MicroWorld Pro - (εμπορική έκδοση) που αναφέρει και το σχολικό βιβλίο ... δυνατότητα διαθεματικής ... δημιουργία σεναρίων και περιβαλλόντων για διδασκαλία και άλλων μαθημάτων
StarLOGO (3D) - (Free) από το ΜΙΤ όπως και το scratch (συνδυασμός LOGO και block εντολών όπως το scratch)
Εγώ προτίμησα το scratch γιατί:
α) ΔΕΝ πληκτρολογείς τις εντολές αλλά τις παίρνεις έτοιμες ... ειδικά δομές όπως ΕΑΝ .. ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ ...κλπ είναι έτοιμο block και δεν υπάρχει πιθανότητα να "ξεχάσεις" το ΤΕΛΟΣ_ΑΝ ... ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ κλπ
β) Είναι αρκετά συμβατή με την LOGO
γ) Είδα καλύτερη ανταπόκριση από τους μαθητές
δ) Συμφώνησε και ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής
Οι "δυσκολίες" μου είναι στον τρόπο εξέτασης στο χαρτί....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giorgos95
Νεοφερμένος
stavros11
Νεοφερμένος
Επειδή όμως τυχαίνει να έχω κάνει λίγο προγραμματισμό πιο μικρός (συγκεκριμένα Γλωσσομάθεια και λίγο C και C++) αν και τα περισσότερα τα έχω ξεχάσει γιατί δεν έκανα πολύ, πιστεύω ότι είναι λίγο άσχετο με τον κλασσικό προγραμματισμό αυτό που κάνουμε. Κυρίως ο σκοπός του είναι να κάνει τα παιδιά που δεν έχουν ξαναασχοληθεί με προγραμματισμό να πάρουν μία γεύση περί τίνος πρόκειται.
Αντίθετα αυτά με το ΤΕΛΟΣ_ΑΝ που αναφέρατε παραπάνω, μου θυμίζουν λίγο Γλωσσομάθεια.
Τώρα αυτό που έχει τις εντολές έτοιμες, διευκολύνει τη ζωή των μαθητών, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι μην συνηθίσουν έτσι, γιατί νομίζω ότι σε άλλες γλώσσες προγραμματισμού τις εντολές πρέπει να τις ξέρεις απ' έξω. Τώρα εσείς που είστε και εκπαιδευτικοί τα ξέρετε καλύτερα αυτά...
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
stavros11
Νεοφερμένος
Η Logo που κάνουμε εμείς, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, είναι αυτή που λες με τη χελώνα. Συμφωνώ ότι είναι αρκετά απλή, αλλά αν πας να κάνεις κάποια πολύπλοκα σχήματα που να θέλουν πολλά repeat κτλ. δυσκολεύει λίγο. Σκέψου όμως ότι το 95% των παιδιών που τη διδάσκονται στην Γ' Γυμνασίου, δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό, άρα δεν μπορείς να τους πεις να σου φτιάξουν αμέσως πρόγραμμα. Γι' αυτό βάζουν τη Logo.Η Logo δεν είναι γλώσσα που δίνεις εντολές σε μια χελώνα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων? Μπορεί να λεω και βλ@κιες αλλα θυμάμαι πως στο δημοτικό, όταν λέγαμε Logo, αυτό εννοούσαμε... Βέβαια, μπορεί και να μη θυμάμαι καλά... Η Logo πάντως είναι πολύ απλή για να διδάσκεται στο γυμνάσιο... Εμείς, απ'ό,τι θυμάμαι, διδασκόμασταν αυτή που είχε στο βιβλίο...Βέβαια έχουν περάσει και κάποια χρόνια από τότε, οπότε ίσως να έχει αλλάξει το βιβλίο ή... να έχει εξελιχθεί η Logo...!!!
ZaVag
Νεοφερμένος
Το μόνο που σε απασχολεί είναι το ΤΙ θα επαναλάβει ή το ΤΙ θα κάνει αν μια συνθήκη είναι αληθής ή όχι
Αφού ασχολείσαι με προγραμματισμό καλό είναι να το δεις το scratch ... όχι για να μάθεις προγραμματισμό αλλά να δεις μια εναλλακτική λύση απέναντι στη logo. Βέβαια το scratch δεν υποστηρίζει "αναδρομή" (recurse) όπως η logo... (η αναδρομή είναι η κλήση μιας διαδικασίας μέσα από τον εαυτό της υπό όρους) ... βασικά το scratch δεν έχει την έννοια της συνάρτησης όπως η logo...
ΥΓ ... το link για το scratch το έχω στο 1ο post
aggeliki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
kyriakos21
Εκκολαπτόμενο μέλος
aggeliki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
kyriakos21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 986132
Επισκέπτης
Εργαλεία --> επιλογές --> Καρτέλα γενικά --> τοποθεσία
κι εκεί ορίζεις τη σελίδα της google
Για Internet Explorer
Εργαλεία --> επιλογές internet --> καρτέλα γενικά --> Διεύθυνση
κι εκεί ορίζεις τη σελίδα της google
Για Google Chrome
Ρυθμίσεις --> επιλογές --> καρτέλα βασικά στοιχεία --> προεπιλεγμένη αναζήτηση
κι από εκεί επιλέγεις: google
Prokopis22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SonnY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γενικώς δεν κάναμε τίποτα γιατί δεν είχαμε Η/Υ.
JaKemC
Νεοφερμένος
sight
Νεοφερμένος
Παιδιά εαν μπορείτε να με βοηθήσετε στις παρακάτω ασκήσεις.
2) Να γράψετε αλγόριθμο σε ψευδογλώσσα ο οποίος να διαβάζει την βαθμολογία ενός μαθητή και να τυπώνει τον χαρακτηρισμό της επίδοσής του.
Όπου:
Μικρότερο του 10: Απορρίπτεται
Μεταξύ 10-14: Μέτρια
Μεταξύ 14-17: Καλά
Μεταξύ 17-19,5: Πολύ Καλά
Πάνω απο 19,5: Άριστα
Αλγοριθμος αβγ
Εμφανισε ''Δώσε βαθμο''
Διαβασε χ
Αν χ<=10 τοτε
Εμφανισε ''Απορριπτεται''
αλλιως_αν χ<=14 τοτε
Εμφανισε ''Μετρια''
αλλιως_αν χ<=17 τοτε
Εμφανισε ''Καλα''
αλλιως_αν χ<=19.5 τοτε
Εμφανισε ''Πολυ καλα''
αλλιως
Εμφανισε ''Αριστα''
Τελος_αν
Τελος αβγ
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Εγώ αυτά τα πρωτοείδα στη Γ' Λυκείου.Κάνετε ΑΥΤΑ στην Γ'Γυμνασίου ??? ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ :O
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.