nafs
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vikkkkkk....
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sweet11
Νεοφερμένος
mariaisabelfan
Νεοφερμένος
fenaki12
Νεοφερμένος
Marios13
Νεοφερμένος
Snoraras
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
και τι λέτε να πέσει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eleanna27
Νεοφερμένος
Λοιπόν σε αυτά γενικά το εχω, παντα μας έδιναν φυλλάδιο που τα εξηγεί.Λοιπόν,στην Ιλιάδα δεν έχω καταλάβει κάτι...
Τι είναι "προοικονομία", "επιβράδυνση" κλπ??
Επιβράδυνση:ουσιαστικά αν έχεις το κομμάτι το οποίο λέει για την διαμάχη του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα και ξαφνικά παιρνει τον λόγο ο μάντης Κάλχας, σε εκεινο το σημείο ο ποιητης ξεκινά και τον περιγραφει. Αυτή η περιγραφη του μάντη καλχα από τον ποιητη λειτουργεί ως επιβραδύνση δλδ: μας δίνει παραπάνω πληρ. & καθυστερεί την εξέλιξη του έπους κάνοντας μας να έχουμε μεγαλυτερη αγωνια.
Προοικονομία : ουσιαστικά μας αναφέρει κάτι ο ποιητης μεσα στο έπος (πχ ότι η Τροία θα πεσει , σορρυ δν εχω άλλο παραδειγμα) αλλά αυτό είναι κάτι που θα συμβεί αργότερα (ουσιαστικά είναι κάτι σαν το σποιλερ) . Μαθαίνουμε κάτι το οποίο θα συμβεί σε μεταγενέστερη φάση
Αυτά από εμενα, ελπίζω να βοηθηαα!
Dias
Επιφανές μέλος
Το μήνυμα στο οποίο απαντάς γράφτηκε το 2008 ! !Αυτά από εμενα, ελπίζω να βοηθηαα!
Φαντάζομαι ότι αυτή που ρωτούσε, τώρα μετά από 13 χρόνια δεν θα ενδιαφέρεται πλέον για την προοικονομία (εκτός αν έχει γίνει φιλόλογος).
Gewrgia!
Νεοφερμένος
Με βάση τα λόγια που απευθύνει η Ανδρομάχη στον Έκτορα, να παρουσιάσετε την ψυχολογική της κατάσταση.
2.Πως δικαιολογεί ο Έκτορας την άρνηση του να μείνει στα τείχη; Ποια βασική
αξία/συναίσθημα της ομηρικής εποχής τον ωθεί στην απόφαση του να πολεμήσει
Pak
Επιφανές μέλος
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, απλά αναπόλησα το παρελθόν
Cade
Πολύ δραστήριο μέλος
xrisamikol
Νεοφερμένος
Στην Ιλιάδα στην ραψωδία Α θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λέγοντας μου αν υπάρχει κάποια προοικονομία μεταξύ των στίχων 224-233;
(μπορείτε να βρείτε τους στίχους εδώ)
nPb
Επιφανές μέλος
Το μήνυμα στο οποίο απαντάς γράφτηκε το 2008 ! !
Φαντάζομαι ότι αυτή που ρωτούσε, τώρα μετά από 13 χρόνια δεν θα ενδιαφέρεται πλέον για την προοικονομία (εκτός αν έχει γίνει φιλόλογος).
View attachment 75582
Εμείς δεν κάναμε ποτέ Ιλιάδα. Λέγεται Ηλιάδα ή Ιλιάδα ή Υλιάδα;
xrisamikol
Νεοφερμένος
Ιλιάδα λέγεταιΕμείς δεν κάναμε ποτέ Ιλιάδα. Λέγεται Ηλιάδα ή Ιλιάδα ή Υλιάδα;
Joji
Επιφανές μέλος
Από τα λίγα που θυμάμαι για την προοικονομίαΚαλησπέρα σε όλους!
Στην Ιλιάδα στην ραψωδία Α θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λέγοντας μου αν υπάρχει κάποια προοικονομία μεταξύ των στίχων 224-233;
(μπορείτε να βρείτε τους στίχους εδώ)
Μου φαίνεται όντως να υπάρχει εδώ:
«Ότι να γίνει… ύβριν»
Δεν το δένω κόμπο βέβαια, έχω ξεχάσει τα πάντα.
xrisamikol
Νεοφερμένος
σε ευχαριστώ αλλά έχω την εντύπωση ότι οι στίχοι που έχεις στην φωτο δεν είναι οι ίδιοι (ίσως στον υπολογιστή σου δεν γίνεται ο συγχρονισμός, ποιος ξέρει...)Από τα λίγα που θυμάμαι για την προοικονομία
View attachment 110678
Μου φαίνεται όντως να υπάρχει εδώ:
«Ότι να γίνει… ύβριν»
Δεν το δένω κόμπο βέβαια, έχω ξεχάσει τα πάντα.
Αυτοί είναι οι στίχοι για τους οποίους ρωτάω:
Με βαρείς λόγους έπειτα και πάλιν ο Πηλείδης
προς τον Ατρείδη εστράφηκεν, ουδ' έπαυε η χολή του:
«Ω μέθυσε, σκυλόματε, και με καρδιάν ελάφου!
μήτε ποτέ με τον λαόν ν' αρματωθείς για μάχην,
μήτε εις καρτέρι να οδηγείς τους πρώτους πολεμάρχους
ετόλμησες· σου φαίνονται τρόμος θανάτου εκείνα·
καλύτερα στο στράτευμα των Αχαιών σ' αρέσει
όποιος σ' εσένα αντιλογά, να του αφαιρείς τα δώρα·
τωόντι αχρείους κυβερνάς, λαοφάγε βασιλέα!
αλλιώς αυτό το αδίκημα θα ήταν το ύστερό σου·
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maria.sxb
- Joji
- xrisamikol
- Gewrgia!
- George.S
- το κοριτσι του μαη
- Nala
- tsiobieman
- Basiliki.kiki
- constansn
- george777
- augustine
- nucomer
- nicole1982
- P.Dam.
- panosveki
- n1ki20
- Scandal
- QWERTY23
- Maynard
- Ameliak
- jYanniss
- elpidarina
- eukleidhs1821
- LeoDel
- chrysm
- Power-13
- Ria99
- Georgia110
- pink_panther
- Georgekk
- SlimShady
- kiyoshi
- Alexandros36k
- Monster Hunter
- T C
- Αλκης Κ.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.