Dias
Επιφανές μέλος

Στο ίδιο σύστημα αξόνων να παραστήσετε γραφικά τις συναρτήσεις g(x)=2√χ̅ και h(x)= -x²+3.
Αν Ε το εμβαδόν που περικλείεται από τις Cg,Ch και τον άξονα ΄χχ, να δείξετε ότι Ε>√3̅.
Νομίζω ότι ένας μαθητής Β λυκείου δεν θα το ήθελε με ολοκληρώματα. Μια απλή λύση είναι να σκεφτούμε ότι το ζητούμενο εμβαδόν είναι μεγαλύτερο από το εμβαδό του τριγώνου.Οι δύο καμπύλες τέμνονται στο (1,2). Η g τέμνει τον χ'χ στο 0 και η h στο.........
Θα κατάλαβες ότι τα εμβαδά τα υπολόγισα με ολοκληρώματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jjoohhnn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
whatever1994
Νεοφερμένος

Την έχω φτάσει μέχρι ένα σημείο... αλλά μετά δε μου βγαίνει!
Λίγη βοήθεια... όχι να τη λύσετε αλλά έστω να προτείνετε κάτι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Υπόδειξη: 54= 3‧18 , (3‧√2̅)² = 1818 υψωμένη στην 8-4χ =(54*ρίζα2)υψωμένη στην 3χ-2

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
whatever1994
Νεοφερμένος

antonio2761994
Εκκολαπτόμενο μέλος

2)Έστω Αν μια όχι σταθερή γεωμετρική πρόοδος και Βν μια ακολουθία όπου Βν είναι ο αριθμητικός μέσος των Αν και Αν+1
νδο α) Βν=Α1/2 επί λ^ν-1 επί (λ+1) όπου λ ο λόγος της Αν
β) η Βν είναι γεωνετρική πρόοδος
γ) Β1+Β2+....+Βν-1=(1+λ)(Αν-Α1)/2(λ-1)
έκανα κεφαλαία τα α και β για να ξεχωρίζουν από το ν
Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν δίνω εξηγήσεις γιατί τους τύπους των προόδων τους γνωρίζεις.1) Δίνεται το άθροισμα Sν=ν² μιας ακολουθίας Αν. Να δείξετε ότι πρόκειται για αριθμητική πρόοδο
2)Έστω Αν μια όχι σταθερή γεωμετρική πρόοδος και Βν μια ακολουθία όπου Βν είναι ο αριθμητικός μέσος των Αν και Αν+1
νδο α) Βν=Α1/2 επί λ^ν-1 επί (λ+1) όπου λ ο λόγος της Αν
β) η Βν είναι γεωνετρική πρόοδος
γ) Β1+Β2+....+Βν-1=(1+λ)(Αν-Α1)/2(λ-1)
έκανα κεφαλαία τα α και β για να ξεχωρίζουν από το ν
Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει![]()
Συνημμένα
huns
Νεοφερμένος

dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος

log tou x sto tetragono = 2 pos lunete help..
antonio2761994
Εκκολαπτόμενο μέλος

dannaros ξέχασες το απόλυτο

dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος

Γέρος άνθρωπος είμαι, τα έχω ξεχάσειευχαριστώ πολύ vimaproto
dannaros ξέχασες το απόλυτο![]()

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

View attachment 37611
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σας. Καμιά βοήθεια μ αυτές τις δύο; Αρχικά τι περιορισμούς πρέπει να πάρω; Και μετά για τη λύση τους...;
View attachment 37611
Μέχρι πέρυσι ήταν εντός ύλης μόνο οι λογάριθμοι με βάση το 10 δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Με βάση το 10 κι εδώ δεν είναι; Απλά μπορεί και να το παραλείπει...Εκτός κι αν εννοείς τίποτα άλλο...
Στο πρώτο βλέπω βάση το 2.
Dias
Επιφανές μέλος

Δεν χρειάζονται περιορισμοί. Προφανώς τα ορίσματα των log είναι θετικά. (Και στην πρώτη άσκηση, οι "δεκαδικοί" λογάριθμοι έχουν βάση το 2).Γεια σας. Καμιά βοήθεια μ αυτές τις δύο; Αρχικά τι περιορισμούς πρέπει να πάρω; Και μετά για τη λύση τους...;

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Giorgio-PD
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να αποδείξετε ότι αν ενώσουμε τα μέσα των χορδών ενός κύκλου, σχηματίζεται ισοσκελές τρίγωνο...

dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος

τυχαίων πορδών? δεν το έχω ξανακούσει αυτόΧρειάζομαι οπωσδήποτε βοήθεια σε μια άσκηση...
Να αποδείξετε ότι αν ενώσουμε τα μέσα των χορδών ενός κύκλου, σχηματίζεται ισοσκελές τρίγωνο...![]()

Giorgio-PD
Εκκολαπτόμενο μέλος

τυχαίων πορδών? δεν το έχω ξανακούσει αυτό![]()
Ναι, τυχαίων χορδών μας είπε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.