Παιδια, επειδη του χρονου εχω αποφασισει στα 30μου να δωσω Πανελληνιες και επειδη διεπιστωσα οτι απαιτειται γνωση αλγεβρας α λυκειου, ξεκινησα ακριβως απο την 1η Μαιου το διαβασμα στην αλγεβρα και σημερα καταφερα και ολοκληρωσα ολο το βιβλιο με επιλυση ολων των ασκησεων α ομαδας, β ομαδας γ ομαδας και δ ομαδας στο τελος του βιβλιου (εκτος απο το 3ο κεφαλαιο.)
αυτο που ειδα ειναι οτι πολλες φορες καποιες απο τις β ομαδας ηταν πιο βαρβατες απο αυτες τις γ ομαδας.
Οι της δ ομαδας μου φανηκαν πιο ευκολες απο τις γ ομαδας, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΗ ασκηση δ ομαδας που με εχει τρελανει!!
Εχω φαει απο εχθες μαγκες ΤΡΕΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ
ειναι η ασκηση (5) με το Computer που σχηματιζει το πρισμα και ζητα τις συντεταγμενες των κορυφων Δ, Θ, Β και Ζ. Ρε παιδια δεν μπορω με τιποτα να βγαλω τη τεταγμενη του Ζ!! Εχω βρει ολα τα αλλα και εχω κολλησει στην τεταγμενη του Ζ. Πως στο διαολο βγαινει; Η ευθεια (ΕΖ) δε διερχεται απο το Λ ουτε και η (ΔΗ) απο το Κ. Ο συνδυασμος των ευθειων (ΕΖ), (ΔΗ) και (ΒΖ) που συμπιπτουν στο Ζ δε βοηθαει καθολου.
καμια γνωμη;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.